Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Himalaya Herbals - Sensi Relief Pasta de dinti

Nota 6.5 / 10 din 424 voturi
Himalaya Herbals - Sensi Relief Pasta de dinti
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Himalaya Herbals

 

Descriere Himalaya Herbals - Sensi Relief Pasta de dinti

Sensi Relief Pasta de dinti

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
O combinatie unica de ingrediente naturale ce intaresc si protejeaza dintii si gingiile.
Extractul de Arbore Miswak previne inflamarea gingiilor si reduce sangerarile,fiind un astringent natural.
Extractul de Spanac creeaza o bariera protectoare pentru tubulii dentinali expusi,principala cauza a sensibilitatii  dentare.
 
Cantitate: 75ml.
 
Alte informatii:
Acest produs contine 17 ingrediente dintre care 13 ingrediente sunt considerate sigure, 4 ingrediente au risc de dauna mediu.
 

 

Recomandari de consum zilnic: Mod de utilizare: folositi produsul de cel putin 2 ori pe zi.
Copiii sub 6 ani necesita supraveghere.

 

Ingrediente Himalaya Herbals - Sensi Relief Pasta de dinti

SORBITOL, HYDRATED SILICA, GLYCERIN, POTASSIUM NITRATE, SODIUM LAURYL SULFATE, SILICA, TITANIUM DIOXIDE, XANTHAN GUM, FLAVOR (AROMA), PRUNUS AMYGDALUS (ALMOND) SHELL EXTRACT, SALVADORA PERSICA STEM EXTRACT, SODIUM SACCHARIN, SODIUM BENZOATE, POTASSIUM SORBATE, MENTHOL, SPINACIA OLERACEA LEAF EXTRACT, CITRIC ACID

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

CI 77891 sau Dioxid de Titaniu,
ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de colorant cosmetic. Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Aroma (Flavour), ingredient cu risc mediu de dauna. Este o substanta sau combinatie de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma. Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie. Ingredientele care intra in componenta Flavor sunt evaluate de Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) - FEMA Expert Panel.

Potassium Sorbate, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de ingredient parfum si conservant. Protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor) si este o alternativa la parabeni. Poate produce toxicitate la nivelul organelor. Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. Conform Directivei UE 1223/2009, Potassium Sorbate poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.6% (Anexa VI).


Data analizei: 2015-09-12


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: D-GLUCITOL; D-SORBITOL; SORBITOL SOLUTION; SORBITOL SOLUTION, 70%; DGLUCITOL; CHOLAXINE

Functii: agent de aroma, ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, plastifiant

 

Descriere:

  • tip de alcool de zahar (polyalcohol), ce apare in mod natural dar poate fi si produs sintetic
  • apare in fructe de padure, cirese, prune, pere si alge
  • ajuta la hidratarea pielii, prin atragerea apei din atmosfera (prin osmoza)
  • poate insa sa si usuce pielea in anumite conditii (lipsite de umiditate)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta pentru adaugarea directa la mancare si drept component al produselor laxative farmaceutice, fara prescriptie medicala.

Joint FAO/WHO Expert Committee nu condidera a fi necesara limitarea consumului zilnic de Sorbitol si alti indulcitori de acelasi tip.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 420.

Sinonime: HYDROSILICIC ACID; PRECIPITATED SILICA; SILICA HYDRATE; SILICIC ACID HYDRATE; SILICON DIOXIDE HYDRATE;

Functii: abraziv, absorvant, antiaglomerant, agent de umplutura, opacifiant, agent igiena orala, agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • forma de dioxid de silicon (nisip)
  • ajuta la indepartarea placii bacteriene
  • fara miros sau gust
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea Silica ca agent antiaglomerant si pentru alte utilizari in mancare. Hydrated Silica este recunoscut drept un ingredient in general sigur.

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.

 

Descriere:

Nitratul sau azotatul de potasiu este o sare a potasiului cu acidul azotic.
 
Azotatul de potasiu este un ingredient bine cunoscut pentru actiunea sa de desensibilizare asupra dintilor inflamati. Prin urmare, este, un ingredient comun in pastele de dinti.
 
Alte utilizari:
  • in procesul de saramurare al produselor alimentare
  • la obtinerea prafului de pusca sau alt produse pirotehnice. 
  • la producerea grenadelor fumigene
  • la obtinerea ingrasamintelor chimice
In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E252 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
 
Nitratii nu prezinta efecte secundare, dar prin incalzire sau in stomac pot fi convertiti in nitriti (E250). Nitritii de sodiu reactioneaza cu proteinele si formeaza substante cancerigene numite nitrozamine.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient este considerat sigur pentru utilizarea in produse cosmetice, neexistand studii care sa demonstreze existenta unor efecte adverse negative.

Sinonime: SODIUM DODECYL SULFATE; MONODODECYL ESTER SODIUM SALT SULFURIC ACID; AQUAREX ME; AQUAREX METHYL; SLS

Functii: denaturant, surfactant, agent de curatare, agent de emulsifiere, spumant

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a Lauryl Sulfate
  • rol de curatare a pielii si parului: amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a le putea curata/indeparta
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a decis ca Sodium Lauryl Sulfate nu prezinta riscuri atata timp cat folosirea sa este discontinua, de scurta durata si urmata de clatirea cu apa a pielii.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (5/5).

Journal of the American College of Toxicology considera ca Sodium Lauryl Sulfate are un efect degenerativ asupra membranelor celulare, putand cauza modificari majore la nivelul epidermei.

Conform unui studiu realizat la University of Oslo (Norvegia), acest ingredient poate cauza iritarea gingiilor si poate agrava ulcerul bucal.

Acest ingredient este un potential iritant. Atunci cand este utilizat in concentratii intre 2% si 5% poate cauza reactii alergice sau sensibiliza pielea. 

Sinonime: SILICA, AMORPHOUS SILICA; AMORPHOUS SILICON OXIDE HYDRATE; SILICIC ANHYDRIDE; SILICON DIOXIDE

Functii: abraziv, absorbant, agent antiaglomerant, agent de umplutura, agent opacifiant, agent non-surfactant

 

Descriere:

  • constituent al nisipului
  • denumit si dioxid de siliciu
  • folosita sub forma amorfa, fara structura, in cosmetice
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala nu contin Silica cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent antiaglomerant si pentru  alte intrebuintari in alimente.

Sinonime: CI 77891, 1385RN 59; 1700 WHITE; 234DA; 500HD; 63B1 WHITE; A 200 (PIGMENT) ; A 330 (PIGMENT) ; A-FIL; A-FIL CREAM; A-FN 3; AEROLYST 7710

Functii: Agent de opacitate, agent de absorbtie a razelor UV, agent de filtru UV

 

Descriere:


Mineral natural derivat din oxidul de titan.
Oxizii sunt exploatati, prelucrati si purificati pentru utilizarea in produsele de consum.
 
  • este utilizat pentru a da culoarea alba produselor cosmetice si produselor de ingrijire personala care sunt aplicate pe piele (inclusiv in zona ochilor), unghii, buze
  • ajuta la cresterea opacitatatii formulei
  • reduce transparenta formulei
  • absoarbe, risipeste lumina (inclusiv radiatii ultraviolete in lumina), ceea ce ajuta la protejarea produselor de deteriorare.
 
Dioxidul de titan este un ingredient important folosit in produsele de protectie solara.

In Europa, dioxidul de titan este inclus in Color Index sub denumirea de CI 77891. 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) listeaza acest ingredient drept colorant aditiv scutit de certificare. Titanium Dioxide poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient poate fi folosit si drept colorant in mancare, medicamente si  dispozitive medicale.

Titanium Dioxide mai poate de asemenea fi folosit in produsele farmaceutice cu protectie solara, fara prescriptie medicala, in concentratii de pana la 25% si ca aditiv alimentar indirect.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite. Titanium Dioxide este aprobat si pentru folosirea drept filtru UV in concentratii de pana la 25% (Anexa VII).

Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 171 – Titanium dioxide.

 

Sinonime: CORN SUGAR GUM; XANTHAN

Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de ingrijire a pielii, surfactant, agent de emulsifiere, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen

 

Descriere:


  • polizaharida (polimer pe baza de zahar produs de bacterii)
  • pudra colorata, fara miros
  • derivat din fermentatia porumbului dulce
In Codex Alimentarius are numarul E415, este o substanta de ingrosare, face parte din categoria E-urilor suspecte.

Proprietati:
  • gelifiant
  • stabilizator in emulsii
  • vascozant pentru produse lavante
  • adaugat in apa demineralizata nu are niciun efect
  • foarte stabil pana la temperatura de +70°C
  • nu este influentat de pH-ul compozitiei

Recomandari:
  • este potrivit pentru orice tip de piele
  • prepararea gelurilor, lotiunilor lejere, cremelor emulsificate
  • geluri fermizante pentru contur de ochi
  • geluri dupa ras
  • deodorante tip gel
  • stabilizarea emulsiilor
  • ingrosarea gelurilor de baie
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (stabilizator, emulsifiant, agent de ingrosare, spumant). Xanthan Gum poate fi folosit si in anumite branzeturi procesate si drept aditiv alimentar indirect, in polimerii ce intra in contact cu mancarea.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 415.

Sinonime: AROMA; NATURAL FRAGRANCE

 

Descriere:

  • substante sau combinatii de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma
  • adaugat, in general, in produsele care ar putea fi ingerate, precum rujurile si produsele de igiena orala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Flavor sunt evaluate de Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) - FEMA Expert Panel.

Functii: astringent natural

 

Descriere:

  • Extract din coaja semintelor de migdale
Migdalele sunt bogate in taninuri, are proprietati astringente si intareste gingiile

Cojile de migdale contine triterpenoide, flavonoide si fenoli, care poseda proprietati de captare a radicalilor liberi.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Functii: astringent natural

 

Descriere:

  • Extract de stem din “copacul periuta de dinti”, Salvadora persica. Cunoscut sub denumirele de miswak, siwak, arak.
Extractul din acest arbore previne inflamarea gingiilor si reduce sangerarile, fiind un astringent natural. 
 
De aemenea, inhiba acumularea de placa dentara si, astfel, este benefica in prevenirea cariilor dentare. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Sinonime: O-BENZOYLSULFIMIDE SODIUM SALT; CRYSTALLOSE; 1,2-BENZISOTHIAZOL-3 (2H) -ONE, 1,1-DIOXIDE, SODIUM SALT, DIHYDRATE

Functii: agent de aroma, ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului, agent igiena orala; indulcitor

 

Descriere:

  • indulcitor sintetic
  • sarea de sodiu a zaharinei
  • zaharina sodica
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea Sodium Saccharin in mancare.


Joint FAO/WHO Expert Committee condidera ca folosirea lui acestui ingredient in mancare nu prezinta riscuri.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar (E 954).

Desi Zaharina a fost suspectata a fi cancerigena, National Toxicology Program (NTP) a sters, in 1998, acest ingredient de pe lista cu compusi cancerigeni.

Sinonime: BENZOIC ACID, SODIUM SALT; ANTIMOL; SOBENATE

Functii: ingredient parfum, conservant, anticoroziv, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a Benzoic Acid
  • conservant folosit in manacare, produse farmaceutice si cosmetice
  • pudra alba, cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite direct in mancare, evaluate drept fara riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 211 Sodium Benzoate.
European Commission’s Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) permite folosirea acestui ingredient in produsele rinse-off in concentratii de pana la 2,5% si in produsele leave-on in concentratii de pana la 0.5%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum total acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala) pentru cele 3 ingrediente: Benzoic Acid, Potassium si Sodium Benzoate. 

Sinonime: KALII SORBAS; 2,4-HEXADIENOIC ACID, POTASSIUM SALT; POTASSIUM SALT 2,4-HEXADIENOIC ACID

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • sare de potasiu a acidului sorbic
  • pudra alba, cristalina
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor)
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce se adauga direct in mancare. Potassium Sorbate este eficient in controlul mucegaiului din branzeturi, sucuri de fructe, vinuri, muraturi, etc.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Potassium Sorbate poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.6% (Anexa VI).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 202 – Potassium Sorbate.

 

Descriere:

  • SubstanČ›a volatila cu miros aromatic, in forma de cristale, obtinuta din ulei de menta sau pe cale artificiala, intrebuintata in farmacie si in cosmetica.
     
  • Mentolul este o terpena, ce se gaseste in uleiuri esentiale, apartinand familiei mentei ( Mentha spp ), cum ar fi menta, izma si altele.
     
Mentolul este folosit in:
  • diverse produse alimentare (in general cele dentare, cum ar fi guma de mestecat, bomboanele contra tusei)
  • unele produse ce nu necesita prescriptie medicala, pentru vindecarea pe termen scurt a durerilor sau iritatiilor gatului, cum ar fi balsamul de buze si medicamente contra tusei. 
  • combinatii de produse folosite pentru alinarea durerilor musculare, luxatii si conditii similare, ca si decongenstionanti
  • apa de gura, ca ingredient obisnuit.
  • Este folosit ca aditiv in cateva marci de tigari, pentru aroma dar si pentru a reduce iritarea gatului si a sinusurilor cauzate de fumat. 
  • Este clasificat ca un antipruritic, ce reduce mancarimile. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • The Food and Drug Administration (FDA) include mentolul in lista Generally Recognized As Safe (GRAS) pentru utilizarea lui in mancaruri. Este aprobat ca aditiv direct in produse alimentare.
  • De asemenea, FDA considera mentolul sigur si efectiv in medicamentele impotriva racelii si tusei. Este un analgezic, anestetic si antipruritic.
  • Fiind derivat din menta, mentolul poate avea acelasi efect iritant ca menta aplicata pe piele.

Sinonime: EXTRACT OF SPINACH; EXTRACT OF SPINACIA OLERACEA; SPINACH EXTRACT; SPINACH LEAF EXTRACT; SPINACH, EXT.; SPINACIA OLERACEA EXTRACT; SPINACIA OLERACEA LEAF EXTRACT

Functii: Agent de ingrijire a pielii, agent de ingrijire orala

 

Descriere:

  • Extract de frunze de spanac
Extractul de spanac creeaza o bariera protectoare pentru tubulii dentinali expusi, principala cauza a sensibilitatii dentare.
 
Spanacul include compusi naturali oxalat, care ajuta la formarea de fitocomplexe pe dinti. Acestea ingusteaza canalele tubulilor dentinali si blocheaza transmiterea durerii de la suprafata la nervii dintelui. 
 
De asemnea, acesti compusi oxalat produc pelicule de protectie pe molari si, astfel, ajuta la prevenirea distrugerii dintelui.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Himalaya Herbals - Sensi Relief Pasta de dinti"

6 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Himalaya Herbals - Sensi Relief Pasta de dinti"

Cate ceva despre igiena orala

Cate ceva despre igiena orala

de AlegeSanatos.ro 21 Iun 2012

Principalele cauze ale afectiunilor dentare sunt placa dentara bacteriana, constituita datorita reziduurilor alimentare, si tartrul. In cazul in care nu se practica o curatare corecta a danturii apar in timp gingivita (inflamatia gingiilor) si cariile. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.