Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Cutaden - Crema protectoare

Nota 6.5 / 10 din 782 voturi
Cutaden - Crema protectoare
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Antibiotice S.A

 

Descriere Cutaden - Crema protectoare

Crema protectoare

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Cutaden crema protectoare este destinata in tratarea locala a dermatitelor de iritatie, a eczemelor uscate, a pruritului, a arsurilor superficiale si a degeraturilor. Crema contine substante cu actiune regeneranta, emolienta, astringenta si totodata protectoare pentru tesutul cutanat. Cutaden crema protectoare de la Antibiotice S.A ajuta in cicatrizarea dermului si in refacerea leziunilor de la nivelul pielii si previne eficient proliferarea microbilor.

Cantitate: 40g.

Alte informatii:
Acest produs contine 9 ingrediente dintre care 4 sunt considerate a fi sigure, 4 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc ridicat de dauna.

 

Ingrediente Cutaden - Crema protectoare

Vaselina, LANOLIN, DEIONIZED WATER/ PURIFIED WATER, ICHTIOL, HAMAMELIS VIRGINIANA EXTRACT, SODIUM TETRABORATE, ZINC OXIDE, TITANIUM DIOXIDE, FRAGRANCE/PARFUM

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum/fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.
 

Lanolin, ingredient cu risc mediu de dauna. Are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata. Poate provoca alergii.

 
Sodium Tetraborateingredient cu risc mediu de dauna, care este un Regulator al pH-ului si stabilizator. Poate fi periculos atunci cand este inhalat si atunci cand patrunde in piele. Poate provoca iritatii, eruptii cutanate, uscaciune si roseata.  Nu este sigur pentru utlizarea in produse pentru copii; este sigur pentru utilizarea in alte produse cosmetice cu conditia respectarii concentratiilor existente.
 
Zinc oxide, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un agent de ingrijire a pielii si un agent de ingrosare. Reflecta si imprastie razele UV. Directiva UE 1223/2009 nu restrictioneaza folosirea Zinc Oxide. Se recomanda folosirea cu atentie a oxidului de zinc atunci cand este aplicat local. Nu este recomandat utilizarea acestui ingredient pentru arsurile si ranile grave. De asemenea, se atentioneaza asupra pericolului la care o persoana este expusa atunci cand inhaleaza vaporii oxidului de zinc care sunt periculosi, cu toate ca acest ingredient in sine nu este toxic.

CI 77891 sau Titanium Dioxide, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de colorant cosmetic. Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.
 

Data analizei: 2016-12-15


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: VASELINUM ALBUM, PETROLIUM JELLY, MINERAL JELLY

Functii: emolient

 

Descriere:

Vaselina este un amestec de hidrocarburi saturate obtinute din purificarea reziduurilor de la distilarea petrolului.
Se prezinta ca o masa alba, omogena, fara miros, fara gust, grasa la pipait si care nu rancezeste.
Nu este absorbita de piele si actioneaza la suprafata pielii.
Are un aspect si miros atragator si este folosita in majoritatea produselor de infrumusetare de la balsamuri de buze, rujuri, rimeluri, creme, lotiuni, majoritatea produselor de beauty contin acest derivat al pertolului ca si produs de baza (excipient).
Este intens folosit in farmacii la prepararea diferitelor unguente sau creme dermatologice, in care se adauga elementele active necesare, „avantajul” fiind reprezentat de faptul ca nu necesita conservanti fiind produs mineral.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

De ce ar fi bine să evitam produsele care contin derivate din petrol?
Deoarece acestea nu permit pielii să respire si ii afecteaza metabolismul, nu aduc nici un aport de vitamine sau alte elemente active ce se gasesc in uleiurile naturale.


Citeste mai mult

Sinonime: ADSORPTION REFINED LANOLIN; ANHYDROUS LANOLIN; HARD LANOLIN; WOOL FAT; WOOL WAX

Functii: stabilizator emulsie, agent de ingrijire a parului si pielii, emolient, protector piele, surfactant, emulsifiant, antistatic

 

Descriere:

  • secretie sebacee provenita de la oi
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala care au ca scop protejarea pielii si in cele destinate zonei ano-rectale. Lanolin poate fi folosit si ca emolient oftalmologic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala si ca emolient in guma de mestecat. Este permisa si folosirea sa ca aditiv alimentar indirect (component al ciolofanului ce intra in contact cu mancarea).

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: DEMINERALIZED WATER, DI WATER, DIW, DE-IONIZED WATER

 

Descriere:

Apa deionizata sau apa pura.
 
Apa deionizata este apa obtinuta prin filtrarea acesteia cu metoda "osmoza inversa". Altfel, sunt eliminati ionii din apa. 
 
Este considerata a fi un antioxidant, de asemenea incetineste procesul de imbatranire si previne bolile.
 
Apa deionizata este un ingredient pentru multe produse cosmetice si farmaceutice si adesea este trecuta in prospect sub numele de “aqua”.
 
Reactii adverse:

Citeste mai mult

Sinonime: AMMONIUM BITUMINOSULFONATE; ICHTHYOL; ICHTHAMMOL

 

Descriere:

  • ulei sulfuros, din roci care contin fosile de pesti, folosit in tratamentul diverselor boli de piele.
Produs obtinut prin distilarea sisturilor bituminoase si folosit in medicina ca antiseptic, antipruriginos - sulfonat din sisturi bituminoase.

Acesta poate fi prezentat in doua forme: sulfonat pal din sisturi bituminoase sulfonat (PSSO), si sulfonat intunecat al sisturilor (DSSO).

Actiuni:
  • antiinflamator
  • emollient
  • antiseptic
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Pana in prezent nu au fost identificate efecte adverse negative ale acestui ingredient cu conditia ca s-au respectat concentratiile indicate.


Citeste mai mult

Sinonime: HAMAMELIS VIRGINIANA (WITCH HAZEL) EXTRACT; EXTRACT OF HAMAMELIS; EXTRACT OF HAMAMELIS VIRGINIANA; EXTRACT OF WITCH HAZEL

Functii: astringent cosmetic, agent de ingrijire a pielii, agent de ingrijire a parului, calmant

 

Descriere:

  • produs din coaja, frunzele si ramurile „alunului vrajitoarelor” (Hamamelis virginiana)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 
 


Citeste mai mult

Sinonime: BORAX; SOD BIBORAS; BORAX BORAX GRANULAR; BORIC ACID, DISODIUM SALT; DISODIUM SALT BORIC ACID; PUFFED BORAX; SODIUM TETRABORATE; ANTIPYONIN; BORASCU; BORATES, TETRA, SODIUM SALT, DECAHYDRATE (ACGIH) ; BORATES, TETRA, SODIUM SALTS (DECAHYDRATE)

Functii: Regulator de pH, stabilizator

 

Descriere:

  • Mineral care apare natural din evaporarea repetată a apei de lacurile sezoniere
  • Sare de acid boric. 
  • Pudră de sodium tetraborate (borax) este de culoare albă, care constă din cristale incolore moale care se dizolvă ușor în apă.
In Codex Alimentarius are numarul E285. Este interzisa utilizarea acestui ingredient ca aditiv alimentar in SUA.

 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Poate fi periculos atunci cand este inhalat si atunci cand patrunde in piele.
  • Poate provoca iritatii, eruptii cutanate, uscaciune si roseata
  • Poate afecta rinichii.
  • Poate provoca dureri de cap, slabiciune și convulsii.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) a restrictionat utilizarea acestui ingredient in cosmetice; nu este sigur pentru utlizarea in produse pentru copii; este sigur pentru utilizarea in alte produse cosmetice cu conditia respectarii concentratiilor existente.
  • Este interzisa utilizarea acestui ingredient  in Canada.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ZINC OXYDUM; FLOWERS OF ZINC; PHILOSOPHER'S WOOL; PIGMENT WHITE 4

Functii: agent de umplutura/ingrosare, protector piele, agent protectie solara

 

Descriere:

  • oxid anorganic
  • pudra alba
  • reflecta si imprastie razele UV
Oxidul de zinc este folosit in produse cosmetice, mai ales in fonduri de ten.

Reflecta lumina si absoarbe eficient razele UVA si UVB. De asemenea, zincul are proprietati antiinflamatorii, astringente, de calmare si de uscare si este potrivit pentru utilizarea in produse care lupta impotriva cosurilor sau a tenului gras, inflamat si inrosit.


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) considera Zinc Oxide drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in cele destinate buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza anumitor specificatii. Poate fi folosit si drept colorant in medicamente. De asemenea, este permisa si utilizarea sa ca aditiv alimentar indirect, in polimerii care au contact cu mancarea. 

FDA permite folosirea Zinc Oxide in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de tipul protector piele si protector zona ano-rectala, in concentratii de pana la 25%, si in produsele cu protectie solara, in concentratii de pana la 25%. Acest ingredient este recunoscut si drept nutrient fara riscuri (GRAS).

Directiva UE 1223/2009 nu restrictioneaza folosirea Zinc Oxide. Acesta insa trebuie listat drept CI 77947 atunci cand este utilizat pe post de colorant in cosmetice. De asemenea, este permisa folosirea sa drept filtru UV.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Sinonime: CI 77891, 1385RN 59; 1700 WHITE; 234DA; 500HD; 63B1 WHITE; A 200 (PIGMENT) ; A 330 (PIGMENT) ; A-FIL; A-FIL CREAM; A-FN 3; AEROLYST 7710

Functii: Agent de opacitate, agent de absorbtie a razelor UV, agent de filtru UV

 

Descriere:


Mineral natural derivat din oxidul de titan.
Oxizii sunt exploatati, prelucrati si purificati pentru utilizarea in produsele de consum.
 
  • este utilizat pentru a da culoarea alba produselor cosmetice si produselor de ingrijire personala care sunt aplicate pe piele (inclusiv in zona ochilor), unghii, buze
  • ajuta la cresterea opacitatatii formulei
  • reduce transparenta formulei
  • absoarbe, risipeste lumina (inclusiv radiatii ultraviolete in lumina), ceea ce ajuta la protejarea produselor de deteriorare.
 
Dioxidul de titan este un ingredient important folosit in produsele de protectie solara.

In Europa, dioxidul de titan este inclus in Color Index sub denumirea de CI 77891. 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) listeaza acest ingredient drept colorant aditiv scutit de certificare. Titanium Dioxide poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient poate fi folosit si drept colorant in mancare, medicamente si  dispozitive medicale.

Titanium Dioxide mai poate de asemenea fi folosit in produsele farmaceutice cu protectie solara, fara prescriptie medicala, in concentratii de pana la 25% si ca aditiv alimentar indirect.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite. Titanium Dioxide este aprobat si pentru folosirea drept filtru UV in concentratii de pana la 25% (Anexa VII).

Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 171 – Titanium dioxide.

 


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Cutaden - Crema protectoare"

8 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Cutaden - Crema protectoare"

Tratamente cu avocado pentru frumusete si sanatate

Tratamente cu avocado pentru frumusete si sanatate

de Viorica Ghinea 12 Iul 2017

Tratamentele naturiste cu avocado sunt extrem de eficiente in ritualurile de infrumusetare si ingrijire corporala. Acest fruct este bogat in potasiu, vitamina E, acizi grasi si antioxidanti, astfel ca mentine sanatatea pielii si a parului. Iata cateva retete pe care iti recomandam sa le incluzi in rutina ta beauty! [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016