Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ducray - Chronostim Zi si Noapte Tratament Impotriva Caderii Parului

Nota 8 / 10 din 692 voturi
Ducray - Chronostim Zi si Noapte Tratament Impotriva Caderii Parului
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Laboratoires Dermatologiques Ducray

 

Descriere Ducray - Chronostim Zi si Noapte Tratament Impotriva Caderii Parului

Chronostim Zi si Noapte Tratament Impotriva Caderii Parului

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Pe masura ce caderea parului este accentuata este recomandata nu doar stoparea caderii parului ci si stimularea cresterii lui. Astfel cei de la Ducray au creat Chronostim inglobeaza toate descoperirile recente ale echipei de cercetare.

Pentru stoparea caderii parului:
Ducray Chronostim Morning (Dimineata) contine extract de Sabal serulata imbogatit cu acid lauric. Acest ingredient activ si-a demonstrat eficienta prin inhibarea activitatii enzimatice responsabile de caderea parului. Formula contine, de asemenea nicotinat de tocoferol, care favorizeaza penetrare principiilor active.

Pentru stimularea cresterii parului:
Ducray Chronostim Evening (Seara) contine extract de Ruscus, bogat in neoruscogenina, care stimuleaza producerea de VEGF (vascular endothelial growth factor), factor esential in cresterea parului, recent descoperit. Formula include deasemenea GP4G, stimulent puternic al organismului si al metabolismului celular, care imbunatateste schimburile de la nivelul papilei dermice, favorizand reluarea procesului de crestere a parului.

Prezentare: 2 flacoane* 50 ml

Alte informatii:
Acest produs contine 12 ingrediente dintre care 10 ingrediente sunt considerate sigure, 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.


 

Recomandari de consum zilnic: Mod de utilizare:
Tratament de atac:
Cel putin o luna utilizare a celor doua flacoane dimneata si seara in fiecare zi.

Tratament de mentinere:
Timp de cel putin 3 luni aplicatii de 3 ori pe saptamana.

 

Ingrediente Ducray - Chronostim Zi si Noapte Tratament Impotriva Caderii Parului

ALCOHOL DENAT / SD ALCOHOL, CYCLOMETHICONE, LAURIC ACID, FRAGRANCE/PARFUM, GLYCYRRHETINIC ACID, SERENOA SERRULATA FRUIT EXTRACT, TOCOPHERYL NICOTINATE, AQUA, RUSCUS ACULEATUS EXTRACT, ARTEMIA SALINA EXTRACT, FRUCTE CONFIATE, PIROCTONE OLAMINE

INGREDIENTE CHRONOSTIM ZI: ALCOHOL DENAT., CYCLOMETHICONE, LAURIC ACID, PARFUM (FRAGRANCE), GLYCYRRHETINIC ACID, SERENOA SERRULATA, TOCOPHERYL NICOTINATE.

INGREDIENTE CHRONOSTIM NOAPTE: AQUA, ALCOHOL DENAT., RUSCUS ACULEATUS, ARTEMIA EXTRACT, PARFUM (FRAGRANCE), PIROCTONE OLAMINE.

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance,
ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Tocopheryl Acetate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un antioxidant si agent de intretinere a pielii. Este un ester format din acid acetic si vitamina E (Tocopherol). Acest ingredient poate fi potential iritant pentru piele, cauzand roseata, eruptii cutanate si potentialele reactii alergice. Conform Cosmetic Ingredients Review (CIR) acest ingredient prezinta efecte antioxidante, dar in acelasi timp a produs pielii iritatii intr-un studiu pe animale. Un anul 1991 un studiu a detaliat patru cazuri de dermatita de contact cauzata de creme cosmetice care contineau acetat de tocoferil.

Data analizei: 2015-02-09


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: SD ALCOHOL 1

Functii: astringent, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • amestec de etanol cu un agent denaturant
Alcohol denat face parte din categoria alcoolilor care pot dauna pielii. Este un tip de alcool in care s-au adugat substante chimice pentru a-l face nepotrivit pentru consum.

Alcoolul este adaugat in produsele cosmetice si de ingrijire personala deoarece are proprietati antiseptice si emoliente (combina apa cu uleiul). Stabilizeaza substanta si ii prelungeste viata astfel ca nu mai trebuie adaugati alti conservanti. 

Exista tipuri de alcool care sunt siguri pentru piele si tipuri care ii pot dauna.

Alcoolii "buni" sunt numiti si alcooli grasi. Catifeleaza pielea si stabilizeaza emulsia. De asemenea, actioneaza ca agent antistatic. Nu se gasesc usor, dar nu irita pielea sau agraveaza acneea. 

Alcooli buni:
  • Alcoolii naturali derivati, de obicei, din porumb, grau, trestie de zahar, sfecla, struguri sau mere.
  • Lanolin Alcohol, Acetylated Lanolin Alcohol - Desi este hipoalergenic, in unele cazuri poate bloca porii tenului. Trebuie evitate produsele pentru fata care contin acest ingredient.
  • Stearyl Alcohol
  • Cetyl alcohol
  • Cetearyl Alcohol: Cetyl + alcoolii stearyl.
  • Behenyl alcohol
  • Isocetyl alcohol
  • Isostearyl alcohol
  • Lauryl alcohol
  • Myristyl alcohol
  • Stearyl alcohol
  • C30-50 Alcohols
Alcoolii "rai" usuca pielea, o irita, pot cauza inflamatii deoarece distrug bariera naturala a pielii. Agraveaza acneea si problemele cu capilarele.
  • isopropyl alcohol sau isopropanol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, este toxic.
  • propanol sau propyl alcohol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, usuca pielea.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea alcoolului atat ca aditiv alimentar direct, cat si ca aditiv alimentar indirect (in adezivii ce intra in contact cu mancarea). Acest ingredient poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.

Etanolul este considerat in general toxic si legat de defecte congenitale dupa administrarea pe cale orala in exces.

Efectele adverse potentiale ale etanolului din produsele de ingrijire personala sunt semnificativ mai mici decat riscurile pentru sanatate generate de consumul de alcool.

Evitati produsele care listeaza alcoolul in primele cinci ingrediente, acestea fiind listate de obicei in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite. O cantitate prea mare de alcool in produs poate duce la uscarea pielii.

 

Sinonime: CYCLOPENTASILOXANE, DECAMETHYL; DECAMETHYLCYCLOMETHICONE; CYCLIC DIMETHYLSILOXANE PENTAMER; CYCLOPOLYDIMETHYLSILOXANE

Functii: antistatic, emolient, agent de ingrijire a parului, umectant, solvent, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • compus pe baza de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Cea mai mare ingrijorare privind acest ingredient este legata de efectele sale nocive asupra mediului inconjurator.

Sinonime: N-DODECANOIC ACID; DODECYLIC ACID; DODECANOIC ACID

Functii: ingredient parfum, surfactant, agent de curatare, emulsifiant

 

Descriere:

  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • detine proprietati antimicrobiene
  • ajuta impotriva acneei, herpesului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Lauric Acid in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (4/5).

American College of Toxicology considera Lauric Acid a fi iritant si posibil cancerigen (rezultate obtinute in urma testelor pe sobolani).

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.

 

Descriere:

  • derivat obtinut din hidroliza acidului glicirizic, care a fost obtinut din planta de lemn dulce.
  •  functioneaza ca agent de aromatizare sau agent de conditionare a pielii
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Caprylic/Capric Triglyceride in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Sinonime: EXTRACT OF SAW PALMETTO; EXTRACT OF SERENOA SERRULATA

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din fructul de palmier pitic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: 2,5,7,8-TETRAMETHYL-2- (4,8,12-TRIMETHYLTRIDECYL) -6-CHROMANYL ESTER NICOTINIC ACID; 3-PYRIDINECARBOXYLIC ACID,; D-ALPHA-TOCOPHERYL NICOTINATE;

Functii: Antioxidant, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie a pielii

 

Descriere:

  • Ester de tocoferol si acid nicotinic
Poate imbunatati circulatia sangelui si incetini procesul de imbatranire a pielii.

Accelereaza circulatia sangelui si stimuleaza celulele foliculului de par.

Acest produs poate fi gasit  in multe produse cosmetice, inclusiv produse de barbierit si sampoane.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Poate contine impuritati: hydroquinone, un compus aromatic  toxic si cacerigen.

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: RUSCUS ACULEATUS ROOT EXTRACT, BOX HOLLY ROOT EXTRACT; BUTCHERBROOM (RUSCUS ACULEATUS) EXTRACT; BUTCHERBROOM EXTRACT; EXTRACT OF BUTCHERBROOM;

Functii: Tonic, stabilizator, agent de ingrijire a parului, astringent, calmant

 

Descriere:

  • Extract de ghimpe paduret, arbust verde din aceeasi familie cu liliacul, originar din zona mediteraneana si nord-vestul Europei.
Contine ruscogenina, o substanta care actioneaza asupra vaselor de sange si reduce inflamatia din tesutul hemoroidal. De asemenea, trateaza varicele si edemele.

Este folosit in principal in produsele cosmetice care promoveaza circulatia sangelui si hranesc pielea pentru a stimula cresterea parului. Astfel, este util in produsele ce trateaza caderea parului, in special la barbati. Motivul pentru care este atat de eficient este prezenta in planta a saponinelor.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Functii: Agent de ingrosare, emulgator, emolient, antioxidant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de creveti sarati Artemia salina, plancton de mare.
Proprietati:
  • Antistres
  • Relaxant
  • antiimbatranire
  • Agent de protectie
  • Regenerare
Extractul din creveti sarati din salina protejeaza ADN-ul de daunele UV si scade citokinele inflamatorii induse de UV.
Reprezinta un ingredient util in produsele de protectie solara care protejeaza pielea de razele UV.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

 

Descriere:

Fructele confiate se obtin prin fierbere intr-o solutie de zahar, timp de cateva zile.

Acestea contin un aport mare de calorii si carbohidrati.

Totusi, fructele confiate sunt bogate in fibre (regleaza digestia), ajuta la instalarea senzatiei de satietate si previne consumul in exces.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Fructele confiate au un aport caloric ridicat. Este recomandat consumul moderat.

Sinonime: PIROCTON, OCTOPIROX, PIROCTON OLAMIN

Functii: Substanta Conservatoare

 

Descriere:


   -  Este un compus care se foloseste uneori in tratamentele pentru indepartarea ciupercilor pielii scalpului.
   -  Reprezinta un agent folosit in compozitia sampoanelor anti-matreata 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Se foloseste doar pentru uz extern,se recomanda evitarea contactului cu ochii sau gura


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Ducray - Chronostim Zi si Noapte Tratament Impotriva Caderii Parului"

8 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ducray - Chronostim Zi si Noapte Tratament Impotriva Caderii Parului"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.