Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Favisan - Favibust Crema pentru bust, decolteu si gat

Nota 9 / 10 din 601 voturi
Favisan - Favibust Crema pentru bust, decolteu si gat
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Favisan

 

Descriere Favisan - Favibust Crema pentru bust, decolteu si gat

Favisan - Favibust Crema pentru bust, decolteu si gat

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
 
Descrierea producatorului:
Confera sanilor fermitate imediata si de durata, fragezeste pielea din zona decolteului si a gatului. Fitocomplexul asigura elementele necesare unei bune functionari glandulare, ajuta la remodelarea sanilor in mod natural. Asigura, de asemenea, elasticitate tesutului glandular, infrumuseteaza pielea, intensifica procesele de regenerare, rezolva afectiuni dermatologice a caror cauza este dezechilibrul hormonal.

Cantitate: 75 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 16 ingrediente dintre care 14 sunt considerate sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.


 

Ingrediente Favisan - Favibust Crema pentru bust, decolteu si gat

AQUA, PETROLATUM, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, PARAFFINUM LIQUIDUM, SALVIA OFFICINALIS (SAGE) LEAF EXTRACT, EQUISETUM ARVENSE EXTRACT, PEUCEDANUM GRAVEOLENS (DILL) EXTRACT, HEDERA HELIX EXTRACT, MEL EXTRACT/HONEY EXTRACT, POTASSIUM SORBATE, LAURYL GLUCOSIDE, KAOLIN, FOENICULUM VULGARE (FENNEL) ESSENTIAL OIL, ASCORBIC ACID, SPIRULINA PLATENSIS EXTRACT

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Potassium Sorbate, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de ingredient parfum si conservant. Protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor) si este o alternativa la parabeni. Poate produce toxicitate la nivelul organelor. Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. Conform Directivei UE 1223/2009, Potassium Sorbate poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.6% (Anexa VI).
 
Paraffinum liquidum, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un agent de ingrijire a pielii, derivat din petrol.Conform www.innocentoil.com, acest ingredieant impiedica respiratia normala a pielii si o face sa transpire sub stratul uleios. Asta poate duce, in continuare, la uscarea pielii si poate provoca in mod inevitabil o defalcare in functia sa normala. Acest lucru poate provoca apritia eczemelor si a psoriazisului. De asemenea, poate crea dependenta, asta pentru ca uleiurile naturale din piele nu reusesc sa functioneze corect. Cu toate acestea, uleiurile minerale sunt considerate ingrediente non-iritante.

 

Data analizei: 2015-10-28


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: MINERAL JELLY, DEODORIZED KEROSENE ; PETROLATUM AMBER, PETROLATUM WHITE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, protector piele, emolient, hidratant, absorbant UV

 

Descriere:

  • hidrocarbura derivata din petrol
  • creeaza o bariera la suprafata pielii ce previne deshidratarea pielii
  • protejeaza pielea vatamata, ranita
Fiind un produs petrolier, petrolatum pot fi contaminat cu hidrocarburi aromatice policiclice (HAP). Studiile sugereaza ca expunerea la hidrocarburi policiclice aromatice a facut  este asociata cu cancerul.

De aceea, Uniunea Europeana a clasificat petrolatum ca fiind o substanta cancerigena si restrictioneaza utilizarea acestuia in produsele cosmetice.

Prin urmare, HAP in petrolatum poate provoca iritatii ale pielii si alergii. 
 
Totusi, in Uniunea Europeana, petrolatum poate fi utilizat numai in produse cosmetice "in cazul in care este cunoscut istoricul complet al rafinarii si se poate dovedi ca substanta din care este obtinut nu este cancerigena." 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, multifunctional. Petrolatum este de asemenea aprobat pentru folosirea ca aditiv alimentar indirect si ca protector al pielii in produsele farmaceutice oftamologice si cele destinate zonei ano-rectale, fara prescriptie medicala.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate intra in compozitia cosmeticelor si a produselor de ingrijire personala doar daca i se cunoaste intregul istoric privind procesul sau de rafinare si daca se poate demonstra ca substanta din care este produs nu este un carcinogen (Anexa II).

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.

Sinonime: CETOSTEARYL ALCOHOL, CETYL/STEARYL ALCOHOL

Functii: stabilizator emulsie, opacifiant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • combinatie de alcool cetilic si stearic
  • poate proveni din legume sau poate fi produs in mod sintetic
  • alcool gras
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect (adjuvant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea Cetearyl Alcohol in cosmetice nu prezinta riscuri.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.

Sinonime: MINERAL OIL; DEOBASE; LIQUID PARAFFIN; PARAFFINE; LIQUID PETROLATUM ; PARAFFIN OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, protector piele, solvent, antistatic

 

Descriere:

  • complex lichid de hidrocarburi derivat din petrol
Conform www.innocentoil.com, acest ingredient impiedica respiratia normala a pielii si o face sa transpire sub stratul uleios. Asta poate duce, in continuare, la uscarea pielii si poate provoca in mod inevitabil o defalcare in functia sa normala. Acest lucru poate provoca apritia eczemelor si a psoriazisului.
De asemenea, poate crea dependenta, asta pentru ca uleiurile naturale din piele nu reusesc sa functioneze corect.

Cu toate acestea, uleiurile minerale sunt considerate cele mai sigure ingrediente non-iritante. Intr-adevar, acestea permit aerului sa patrunda in piele intr-o oarecare masura, dar ca antioxidant el nu sufoca pielea.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct multifunctional. Paraffinum Liquidum poate fi de asemenea folosit si in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala, drept protector al pielii si emolient oftamologic.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives and Contaminants permite un consum zilnic acceptabil cuprins intre 0 si 10 mg/kg pentru clasa intai a acestui ingredient – vascozitate mica pana la medie.

Sinonime: EXTRACT OF SAGE; EXTRACT OF SALVIA OFFICINALIS; SAGE EXTRACT; SAGE LEAF EXTRACT; SALVIA EXTRACT

Functii: agent igiena orala, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din frunze de salvie
  • antiseptic, astringent, antioxidant
  • antimicrobian, antibacterian
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera Salvia Officinalis Leaf Extract fara riscuri si l-a adaugat atat pe lista cu condimente si alte arome naturale permise, cat si cea cu uleiuri esentiale, oleorasini si extracte naturale

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: EQUISETUM ARVENSE (HORSETAIL) EXTRACT; EQUISETUM ARVENSE EXTRACT, ARVENSE (HORSETAIL) EXTRACT

Functii: agent de ingrijire a pielii , emolient

 

Descriere:

  • extract din planta Equisetum arvense (coada-calului)
  • bogat in potasiu si calciu
  • proprietati astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: ANETHUM GRAVEOLENS EXTRACT; DILL EXTRACT; DILL, EXT.; EXTRACT OF DILL; PEUCEDANUM GRAVEOLENS EXTRACT

Functii: tonic

 

Descriere:

  • Extract de marar
Are proprietati dezinfectante si calmante asupra pielii.

Mararul contine o componenta volatila numit carvona (poate reduce flatulenta) si limonene - un produs chimic aromat care poate provoca iritarea pielii.

Mararul a fost rar utilizat in produse de piele pana cand a inceput sa fie utilizat in asociere cu extractul de mure. Aceste produse sustin ca mararul declanseaza productia de elastina.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Extractiul de marar nu este toxic, irritant sau sensibilizator, dar trebuie evitat in timpul sarcinii.

Sinonime: IVY EXTRACT

Functii: Astringent, antimicrobian, tonic, agent de ingrijire a pielii, revigorant

 

Descriere:

  • Extract din planta de iedera, Ivy, Hedera helix L., Araliaceae
  • Este cunoscut pentru proprietatile sale de a calma pielea arsa, este foarte nutritiv si ajuta la dispersarea fluidelor si substantelor prinse in capcana atunci cand lupta mpotriva celulitei. De asemenea, iedera este foarte utila in combaterea vergeturilor.
  • Mai mult, iedera imbunatateste circulatia, iar atunci cand este aplicata local - strange si tonifica pielea.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 

Sinonime: HONEY EXTRACT

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de umectare, hidratant

 

Descriere:

  • extract din miere
  • in general, mierea este alcatuita din 38% fructoza, 31% glucoza si 1% sucroza
Are functii antibacteriene atunci cand este folosit in produse de ingrijire a pielii.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea cerii de albine in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: KALII SORBAS; 2,4-HEXADIENOIC ACID, POTASSIUM SALT; POTASSIUM SALT 2,4-HEXADIENOIC ACID

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • sare de potasiu a acidului sorbic
  • pudra alba, cristalina
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor)
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce se adauga direct in mancare. Potassium Sorbate este eficient in controlul mucegaiului din branzeturi, sucuri de fructe, vinuri, muraturi, etc.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Potassium Sorbate poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.6% (Anexa VI).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 202 – Potassium Sorbate.

Sinonime: DODECYL D-GLUCOSIDE; D-GLUCOPYRANOSIDE, DODECYL; LAURYL D-GLUCOPYRANOSIDE

Functii: agent de curatare, surfactant

 

Descriere:

  • derivat din zaharuri si lipidederivat din zaharuri si lipide
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat au ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii.

Sinonime: KAOLINITE; ARGILLA, BOLUS ALBA, CAOLIN, CHINA CLAY, HEAVY KAOLIN, HYDRATED ALUMINUM SILICATE, LIGHT KAOLIN, PORCELAIN CLAY, WHITE BOLE

 

Descriere:

  • Mineral natural, silicat de aluminiu, este compus din siliciu, fier, magneziu, calciu, sodiu, zinc si alte minerale.
  • Argila alba
     
Pudra alba este insolubila, are calitati de absorbtie datorita carora sunt eliminate excesul de impuritati si toxine. Astfel piele este curatata de ulei si murdarie.
 
  • stimuleaza procesele organice ale pielii
  • actioneaza ca un remineralizant astfel ca namolul termal
  • imbunatateste circulatia sanguine
  • revitalizeaza celulele
  • exfoliaza pielea. 
  • este ingredientul de baza pentru mastile de fata si este potrivit pentru orice tip de piele
     
In produsele combinate, kaolinul este utilizat pentru tratarea diareei, pentru a calma durerea și umflaturile din interiorul gurii cauzate de tratamentele cu radiatii. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) a declarat kaolinul un ingredient Generally Recognized as Safe (GRAS) si a permis utilizarea lui in produse alimentare ca aditiv alimentar indirect.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si in produsele de ingrijire personala. 
 

Sinonime: BITTER FENNEL OIL; BITTER FENNEL OIL; FENNEL OIL; FENNEL OIL; FENNEL OIL; FENNEL OIL BITTER (FOENICULUM VULGARE MILLER) ; FENNEL OIL, SWEET (FOENICULUM VULGARE MILL. VAR. DULCE DC.) ; FENNEL OILS; FOENICULUM VULGARE OIL; OIL OF FENNEL; OILS, FENNEL;

Functii: Emolient, agent de parfum, tonic, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Ulei esential de fenicul 
Acest ulei esential este folosit pentru a rezolva problemele digestive, lupta impotriva obezitatii, trateaza tenul gras si ridurile.
 
Acesta contine cantitati mari de trans-anetol si pentru acest motiv, persoanele cu cancer legat de estrogen, precum si mamele care alapteaza, femeile insarcinate si femeile care sufera de endometrioza, trebuie sa-l evite.
 
Uleiul esential de fenicul este utilizat in ape de gura, paste de dinti, medicamente si lotiuni pentru proprietatile sale aromatice.
 
Uleiul esential de fenicul a fost de asemenea utilizat pentru proprietatile carminative, purgative (radacina ) si diuretice.

Combinat cu apa orz (Hordeum vulgare), a fost folosit pentru a creste cantitatea de lapte matern la mame.
 
Feniculul are, de asemenea, un efect foarte pozitiv in digestie si este un antioxidant foarte puternic.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Uleiul de fenicul dulce este puternic si nu trebuie utilizat in doze mari, deoarece ar putea avea un efect narcotic. Trebuie evitat in timpul sarcinii si in cazurile de epilepsie.

Extractul de fenicul amar nu este folosit in aromaterapie si nu trebuie aplicat pe piele.

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Avertisment: Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice.
 
 

Sinonime: VITAMIN C; L-ASCORBIC ACID, ANTISCORBIC VITAMIN

Functii: antioxidant, ingredient parfum, adjustor ph, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare, rol de macare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • antioxidant ce apare in mod natural
  • rol atat de incetinire a deteriorarii produselor datorita expunerii la aer cat si de control al ph-ului produsului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant si nutrient (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala).  

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 300 – Ascorbic Acid.

Sinonime: ARTHROSPIRA PLATENSIS

 

Descriere:

Alga pluricelulara filamentoasa, cianofita.
 
Specia cea mai bogata in principii alimentare, minerale si vitamine
Este planta cea mai bogata in proteine (69-71%).

Din aceasta alga este extrasa spirulina.

Actiuni:
  • Regleaza fazele somnului
  • Previne si combate depresia
  • Anti-oxidant de forta (preventia si tratamentul cataractei, alterarilor vasculare, cutanate etc.). 
  • Regleaza functia tiroidiana
  • Ajuta la digestie
  • Efecte anti-aterosclerotice
  • Hipolipemiant si hipocolesterolemiant
  • Poate fi utilizata in curele de slabire (daca este luata inaintea unei mese principale, scade apetitul)
  • Anti-artrozic important
  • Functie detoxifianta
  • Constituie o sursa proteica, glucidica, de minerale si vitamine, 
  • Anti-anemic de exceptie (anemia feripriva si megaloblastica)
  • Scade timpul de coagulare si VSH-ul
  • Anticancerigen si antileucemic de forta
  • Creste durata si calitatea vietii persoanelor care-o utilizeaza constant
  • Reduce frecventa tuturor bolilor, dar mai ales pe cele degenerative si infectioase
  • Recomandata persoanelor care lucreaza in conditii extreme
  • Stimuleaza lactatia
  • Stimuleaza spermatogeneza, combate impotenta si frigiditatea
Doza recomandata este de 2-10 g / zi.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Persoanele care inregistreaza afectiuni ale glande endocrine trebuie sa foloseasca cu multa prudenta, sau sa evite utilizarea spirulinei.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Favisan - Favibust Crema pentru bust, decolteu si gat"

1 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Favisan - Favibust Crema pentru bust, decolteu si gat"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.