Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Pell Amar - Gel therapy

Nota 7 / 10 din 333 voturi
Pell Amar - Gel therapy
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Pell Amar Cosmetics

 

Descriere Pell Amar - Gel therapy

Gel therapy

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului: 
Virtutile terapeutice ale namolurilor din lacurile României sunt cunoscute de secole. Dupa ani de cercetari, Dr. stefan Ionescu Calinesti a reusit printr-o metoda inedita sa extraga pe cale naturala principiile active continute in namolurile sapropelice ale acestor lacuri. Beneficiile acestor principii sunt valorificate intr-un gel racoritor cu multiple aplicatii.
 
Cantitate: 100 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 11 ingrediente dintre care 10 ingrediente sunt considerate sigure, 1 ingredient prezinta mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Pell Amar - Gel therapy

AQUA, GLYCERYL, PELLOID MUD EXTRACT (MINERAL SALTS AND AMINO ACIDS), ALCOHOL (ETHANOL), MENTHOL, CARBOMER, SALIX ALBA (WHITE WILLOW) EXTRACT, EDTA, AMP-ACRYLATES COPOLYMER, ETHYLHEXYL GLYCERIN, PHENOXYETHANOL

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Phenoxyethanol,  ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate produce iritatii.
 

Data analizei: 2017-08-21


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

 

Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Saruri minerale si amino acizi extrasi din peloid
Peloidul este o substant rezultata din procese geologice, care se gaseste in stare fina in namoluri, intrebuintandu-se pentru comprese si bai.
 
Tratamente cu peloid au fost utilizate pentru probleme reumatice, osteoartrita, tulburari ginecologice, boli de piele, traumatisme si multe alte diverse afectiuni si boli.
 
Peloidul este utilizat pe scara larga in cosmetologie. Este aplicat ca masa pe fata. Aplicarea mastii cu  peloid o data pe saptamana ajuta la revitalizarea pielii, conferindu-i elasticitate. Utilizarea regulata de peloid duce la disparitia ridurilor si previne aparitia altor noi riduri.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: DISTILLED SPIRITS; ETHANOL; ETHYL ALCOHOL; ETHYL HYDROXIDE; SD ALCOHOL 40-B

Functii: agent antispumant, antimicrobian, astringent cosmetic, ingredient parfum, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool denaturat
  • apare in mod natural ca urmare a fermentarii zaharurilor sau poate fi produs sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct si indirect . Alcohol poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Conform unor studii, Ethanol poate cauza apoptoza (moarte celulara programata), iritatii la nivelul pielii si  poate facilita absorbtia in piele a celorlalte ingrediente dintr-un produs.


Citeste mai mult

 

Descriere:

  • Substanța volatila cu miros aromatic, in forma de cristale, obtinuta din ulei de menta sau pe cale artificiala, intrebuintata in farmacie si in cosmetica.
     
  • Mentolul este o terpena, ce se gaseste in uleiuri esentiale, apartinand familiei mentei ( Mentha spp ), cum ar fi menta, izma si altele.
     
Mentolul este folosit in:
  • diverse produse alimentare (in general cele dentare, cum ar fi guma de mestecat, bomboanele contra tusei)
  • unele produse ce nu necesita prescriptie medicala, pentru vindecarea pe termen scurt a durerilor sau iritatiilor gatului, cum ar fi balsamul de buze si medicamente contra tusei. 
  • combinatii de produse folosite pentru alinarea durerilor musculare, luxatii si conditii similare, ca si decongenstionanti
  • apa de gura, ca ingredient obisnuit.
  • Este folosit ca aditiv in cateva marci de tigari, pentru aroma dar si pentru a reduce iritarea gatului si a sinusurilor cauzate de fumat. 
  • Este clasificat ca un antipruritic, ce reduce mancarimile. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • The Food and Drug Administration (FDA) include mentolul in lista Generally Recognized As Safe (GRAS) pentru utilizarea lui in mancaruri. Este aprobat ca aditiv direct in produse alimentare.
  • De asemenea, FDA considera mentolul sigur si efectiv in medicamentele impotriva racelii si tusei. Este un analgezic, anestetic si antipruritic.
  • Fiind derivat din menta, mentolul poate avea acelasi efect iritant ca menta aplicata pe piele.


Citeste mai mult

Sinonime: CARBOXYPOLYMETHYLENE, CABOMER, CARBOMER

Functii: stabilizator emulsie, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • compus polimeric alcatuit din monomeri de acid acrilic
  • pudra alba, pufoasa
  • ajuta la distribuirea unui solid insolubil intr-un lichid
  • poate absorbi si retine apa, umflandu-se pana la 1000 de ori volumul sau atunci cand este imprastiat in apa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: SALIX SP.; SALIX ALBA (WHITE WILLOW) EXTRACT

Functii: astringent

 

Descriere:

  • extract din flori de Salix alba (salcie alba)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 
 


Citeste mai mult

Sinonime: E385; EDETIC ACID; CELON A; CELON ATH; CHEELOX

Functii: agent chelatic; antioxidant

 

Descriere:

  • rol de micsorare a reactivitatii ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs
  • previne deteriorarea produsului
  • mentine si protejeaza compusi de tip parfum

EDTA - Etilen diamina tetra acetat 
 
In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul E385 si face parte din categoria E-urilor 

Ca aditiv alimentar, EDTA are urmatoarele functii: antioxidant, conservant si fixator de culoare.

Sarea de calciu EDTA este singurul derivat al EDTA ce poate fi folosit in alimentele comercializate in UE.

Se utilizeaza in cantitati de pana la 800 mg/kg intr-o gama foarte variata de produse. Se regaseste in bauturi alcoolice si nealcoolice, in produse din legume, fructe, peste, carne, oua, grasimi emulsionate si neemulsionate, in produse conservate prin fermentare, congelare sau uscare, in sosuri, condimente, concentrate pentru bauturi preparate de dozatoare automate, gemuri, jeleuri, creme, glazuri si umpluturi pentru produse de patiserie, fructe uscate, deserturi pe baza de cereale sau amidon etc.
 
Doza zilnica admisa pentru consumul uman este de pana la 2,5 mg/kg corp.
 
cest aditiv nu a fost permis in Romania pana in anul 2002, cind a fost introdus ca efect al alinierii la normele europene. Se recomanda citirea cu atentie a etichetelor alimentelor.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici. 

Pentru persoanele sanatoase, EDTA constituie un agent toxic la nivel celular, care poate spolia organismul de elemente importante cum sunt calciul, magneziul, fierul, avand totodata si un efect anticoagulant.


Citeste mai mult

Functii: Agent filmogen

 

Descriere:

  • copolimer din acid acrilic.
Actiuni: creeaza la cerere o pelicula continua pe suprafata pielii sau a parului.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Este aprobat pentru utilizarea in produse de ingrijire personala cu conditia respectarii limitelor impuse.

Este considerat sigur deoarece nivelul de absorbtie in piele este foarte mic.


Citeste mai mult

Sinonime: OCTOXYGLYCERIN; 1,2-PROPANEDIOL, 3- ( (2-ETHYLHEXYL) OXY) -

Functii: deodorant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • eter de gliceril (gliceril eter)
  • derivat din glicerina
  • poate fi folosit ca inlocuitor al parabenilor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform a 2 studii intreprinse de Department of Dermatology at the University Hospital, respectiv Contact Dermatitis Journal, Ethylhexyl Glycerin este considerat a fi iritant pentru piele.  De asemenea, in urma altor studii facute pe animale, acesta  s-a dovedit a fi iritant pentru zona din jurul ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Pell Amar - Gel therapy"

4 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Pell Amar - Gel therapy"

Tratamente cu avocado pentru frumusete si sanatate

Tratamente cu avocado pentru frumusete si sanatate

de Viorica Ghinea 12 Iul 2017

Tratamentele naturiste cu avocado sunt extrem de eficiente in ritualurile de infrumusetare si ingrijire corporala. Acest fruct este bogat in potasiu, vitamina E, acizi grasi si antioxidanti, astfel ca mentine sanatatea pielii si a parului. Iata cateva retete pe care iti recomandam sa le incluzi in rutina ta beauty! [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016