Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

100 Percent Pure - Crema hidratanta cu iasomie si ceai verde

Nota 10 / 10 din 301 voturi
100 Percent Pure - Crema hidratanta cu iasomie si ceai verde
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: 100 Percent Pure Cosmetics

 

Descriere 100 Percent Pure - Crema hidratanta cu iasomie si ceai verde

Crema hidratanta cu iasomie si ceai verde

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Un produs cu adevarat 100% pur, bogat in antioxidanti cu efect anti-imbatranire, vitamine si ierburi medicinale cu efect antiinflamator, aceasta crema cu iasomie si ceai verde hraneste si hidrateaza intens pielea, avand totodata efect de calmare si linistire.

Cantitate: 50 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 16 ingrediente dintre care 15 sunt considerate sigure, 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna.


 

Ingrediente 100 Percent Pure - Crema hidratanta cu iasomie si ceai verde

ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA) LEAF JUICE, ROSA CENTIFOLIA (CABBAGE ROSE ) EXTRACT/ FLOWER EXTRACT, PUNICA GRANATUM SEED OIL, CANDELILLA CERA, CAMELLIA SINENSIS EXTRACT / LEAF EXTRACT, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, GLYCYRRHIZA GLABRA (LICORICE) ROOT EXTRACT, CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER EXTRACT, SYMPHYTUM OFFICINALE (COMFREY) EXTRACT, CENTAUREA CYANUS, ECHINACEA PURPUREA (ANGUSTIFOLIA) EXTRACT, EQUISETUM ARVENSE EXTRACT, HYSSOPUS OFFICINALIS EXTRACT, LONICERA CAPRIFOLIUM (HONEYSUCKLE) EXTRACT, JASMINUM OFFICINALE (JASMINE) FLOWER EXTRACT, HYALURONIC ACID

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

Symphytum officinale (comfrey) extract, ingredient cu risc mediu de dauna, care este cunoscut sub denumirea de extract de tataneasa. Extractul are are efecte hemostatice, antidiareice, antiinflamatoare, astrigente, antidizenterice, expectorante si emoliente. Continutul alcaloid are un potential iritant asupra pielii. Mai multe studii au aratat ca extractul de tataneasa poate avea proprietati cancerigene sau toxice atunci cand este administrat pe cale orala, deoarece acesta contine alcaloizi (duc la paralizie), poate avea efect cancerigen.

 

Data analizei: 2017-10-25


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Frunzele de Aloe barbadensis sau aloe vera, sunt zdrobite pentru a forma un lichid.  Acest lichid se numeste suc de aloe. 
 
Planta de aloe este apreciata pentru proprietatile sale medicinale, dar si sucul extras din frunzele sale, de a calma si de a grabi vindecarea anumitor boli.
 
Exista doua tipuri diferite de suc de frunze de aloe:
  • produs preambalat, comercializat in magazine
  • suc proaspat, facut la domiciliu. 
 
Beneficiile consumului de suc de aloe:
  • imbunatateste digestia
  • o mai buna circulatie a sangelui, 
  • controleaza zaharul din sange si tensiunea arteriale, 
  • intareste sistemul imunitar
 
Atunci cand este utilizat extern si local, sucul de aloe vera poate calma pielea si serveste ca un antiinflamator. 
Cel mai adesea, sucul este aplicat pe pielea arsa de soare sau utilizat intr-o cada de baie pentru reducerea durerii si a senzatiei de ardere.
Ajuta la stabilizarea metabolismului astfel incat corpul arde mai multe calorii.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Desi efectele secundare a consumului de suc de frunze de Aloe barbadensis sunt rare, ele pot sa apara. 
Acesta poate provoca:
  • disconfort intestinal nespecificat (crampe) 
  • pierderea de electroliti
  • dezechilibru de lichide in organism. 
Food and Drug Administration (FDA) a revizuit siguranta diferitelor specii de aloe, inclusiv Aloe Barbadensis si a stabilit ca aceasta poate fi utilizata ca substanta aromatizanta naturala si poate fi adaugata in mod direct in produsele alimentare.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetic si produse de ingrijire personala.
 
CIR a mai observat ca derivatele din aloe pot contine antrachinone, care poate fi periculos daca este prezent intr-un nivel ridicat.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ROSA CENTIFOLIA FLOWER EXTRACT, CABBAGE ROSE (ROSA CENTIFOLIA) EXTRACT; CABBAGE ROSE EXTRACT; CABBAGE ROSE FLOWER EXTRACT; EXTRACT OF CABBAGE ROSE; EXTRACT OF ROSA CENTIFOLIA; ROSA CENTIFOLIA EXTRACT;

Functii: Astringent, tonic, mascant

 

Descriere:

  • Extract de floare trandafir, Rosa Centifolia
Se spune ca extractul acestei de flori are proprietati de ingrijire a pielii si este, de asemenea, utilizat in parfumuri.
 
Extractul de floare de trandafir Rosa Centifolia este mai putin concentrat decat uleiul de trandafir, dar contine, in mare parte, aceleasi beneficii si efecte terapeutice.
 
Extractul de floare este considerat a fi mai benefic pentru tonifierea pielii.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulle de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: PUNICA GRANATUM (POMEGRANATE) SEED OIL

Functii: emolient

 

Descriere:

  • ulei de rodie
Uleiul de rodie reda densitatea si fermitatea pielii. Restructureaza tegumentul si este perfect pentru ingrijirea pielii uscate.
 
Imbunatateste elasticitatea pielii, diminueaza degradarea colagenului.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: E 902, EUPHORBIA CERIFERA (CANDELILLA) WAX

Functii: Stabilizator, agent de glazurare

 

Descriere:

Este secretata de arbustul Euphorbia cerifera.
 
Se obtine prin cufundarea frunzelor in apa clocotinda.
 
Este utilizata atat in industria alimentara cat si in cea cosmetica.
 
  • In industria cosmetica –datorita proprietatilor de durizare, glazurare.
  • Este un excelent filmogen, favorizeaza uscarea compozitiilor.
  • Este un ingredient important in formulele rujurilor protectoare folosite pentru buzele uscate sau crapate datorita duritatii si topirii doar la temperaturi foarte ridicate.
  • Ofera stabilitate rujurilor, deodorantelor tip stick, creioanelor de contur si rimelului.
  • Ca ingredient inclus in compozitiile cosmetice, ajuta pielea sa retina umezeala. Are rol de bariera formand un strat fin de protectie pe piele.
  • Faciliteaza uscarea si pastrarea consistentei rujurilor si a rimelurilor.
In industria alimentara este folosit ca aditiv alimentar si are denumirea de E 902. Este considerat inofensiv.
 
Agent de separare si glazurare natural. Nu se digera.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient in produsele alimentare ca aditiv direct si este considerat un ingredient sigur – Generally Recognized As Safe (GRAS).
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetic si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, CAMELLIA SINENSE (GREEN TEA) LEAF EXTRACT; CAMELLIA SINENSIS (TEA PLANT) LEAF EXTRACT; THEA SINENSIS EXTRACT; EXTRACT OF CAMELLIA SINENSIS LEAVES; GREEN TEA; GREEN TEA LEAF EXTRACT; TEA LEAF ABSOLUTE

 

Descriere:

Extract din frunzele  arborelui de ceai camellia sinensis. Cunoscut si sub denumirea de extract de ceai verde.
 
Proprietati:
  • antioxidant puternic 
  • antiinflamatorii 
  • antiimbatranire 
  • anticarigen
  • antiinflamator
  • umectant
  • conditionator
  • absorbant de raze UV
 
Ceaiul verde are capacitatea de a diminua aparitia ridurilor si a pierderea elasticitatii pielii.
 
De asemenea, incetineste dezvoltarea unora dintre semnele vizuale de imbatranire datorita proprietatilor sale antioxidante si antiinflamatorii. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Un studiu efectuat de American Association for Cancer Research si revista Preventative Medicine au demonstrat modul in care consumul de ceai verde poate ajuta la prevenirea formarii tumorilor canceroase.


Citeste mai mult

Sinonime: MARIGOLD EXTRACT, POT MARIGOLD FLOWER EXTRACT, CALENDULA EXTRACT

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/ acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • extract de galbenele
  • proprietati antiinflamatoare si antibacteriene
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma si condiment (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: LICORICE ROOT OIL

 

Descriere:

Extract de lemn dulce.

Folosit ca un inalbitor, antioxidant, anti-inflamatorii si crema hidratanta.

Potrivit Institutului National al Cancerului, acest ingredient a fost folosit ca un anti-inflamator si antioxidant, in primul rand din cauza licochalcone, o molecula care este continuta in extractul de radacina de lemn dulce care controleaza productia de ulei, inmoaie si calmeaza pielea predispusa la acnee.
 
Desi este utilizat in prezent in multe de ingrijire a pielii si produse de frumusete, nu exista pic de cercetare pe capacitatea sa reala de albire sau hidratare. Atunci cand sunt combinate cu alte uleiuri vegetale, acizi alfa-hidroxi acizi, beta-hidroxi, ceto-acizi amide, saruri de amoniu si saruri anorganice acesta poate fi utilizat pentru a reduce pete de varsta intunecate si albirea pielii, potrivit unor studii.
 
Potrivit National Institutes of Health, gel cu aplicare topica cu extract de lemn dulce s-a dovedit a fi eficace in tratamentul dermatitei atopice in studiu preliminar uman si este folosit uneori pentru a ajuta la scaderea inflamatiei din cauza efectului sau asupra metabolismului steroizilor. Cu toate acestea, ambele aceste avantaje au nevoie de mai multa cercetare.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Desi exista multe efecte secundare negative la ingerarea Glycyrrhiza glabra, acesta este considerat sigur pentru uz topic, chiar si pe pielea sensibila. Atunci cand sunt ingerate, aceasta poate afecta negativ rinichii, tensiunea arteriala si determina o crestere periculoasa  a cortizolului.

Exista o legatura intre Glycyrrhiza glabra si o crestere a nivelului de testosteron. Desi acest legatura este slaba si se refera numai la ingestie, femeile gravide ar trebui sa fie mai atente atunci cand se utilizeaza Glycyrrhiza glabra din cauza efectelor sale hormonale.


Citeste mai mult

Sinonime: CAMOMILLE EXTRACT, CHAMOMILE EXTRACT; MATRICARIA CHAMOMILLA

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • antimicrobian, antiinflamator, tonic
  • extract de planta de musetel
  • prezinta proprietati emoliente si antioxidante
Are multiple intrebuintari sub forma de cataplasme, gargara, clisme, bai in diferite afectiuni : arsuri, hemoroizi, rani, dureri de gat, diferite ulceratii ale pielii, abcese dentare, conjunctivite, calmeaza tenurile inrosite si iritate.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Sinonime: SYMPHYTUM OFFICINALE EXTRACT, COMFREY (SYMPHYTUM OFFICINALE) EXTRACT; COMFREY EXTRACT; EXTRACT OF COMFREY; EXTRACT OF SYMPHYTUM OFFICINALE; SYMPHYTUM OFFICINALE; SYMPHYTUM OFFICINALIS EXTRACT

 

Descriere:

  • Extract de rizomi si radacini de tataneasa.
Radacinile contin ulei volatil, mucilagii, alcaloizi, taninuri, alantoina, glicozide, substante minerale, acid litospermic (antigonadotrofic), zaharuri. 

Extractul are are efecte hemostatice, antidiareice, antiinflamatoare, astrigente, antidizenterice, expectorante si emoliente.

Aplicarea topica de tataneasa are proprietati antiinflamatorii, dar este recomandata numai pentru utilizare pe termen scurt si numai atunci cand puteti fi sigur ca acea cantitate de alcaloizi de pirolizidina este mai mica de 100 micrograme per aplicatie.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Continutul alcaloid are un potential iritant asupra pielii.

Mai multe studii au aratat ca extractul de tataneasa poate avea proprietati cancerigene sau toxice, atunci cand este administrat pe cale orala, deoarece acesta contine alcaloizi (duc la paralizie), poate avea efect cancerigen.
 
Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: ALBASTRICA, ALBASTRITA, VINETEA, VINETICA, (REG.) GHIOC, ZGLAVOC, FLOAREA-GRAULUI, FLOAREA-PAIULUI, CLOPOTEL, FLOARE-VANATA, FLOAREA PAIULUI, IARBA FRIGURILOR, MATURICE, TATAISA VANATA

 

Descriere:

Albastreaua (lat. Centaurea cyanus) este o specie de plante erbacee anuala, familia Asteraceae, ce creste in Europa.
 
Contine:
  • poliene (centaur X)
  • poliene (centaur Y)
  • substante amare: centaurina (cnicina)
  • un glicozid: cicorina
  • mucilagii
  • tanin
  • un antocian glicozidic: cianina
  • antocianidine
  • saruri de potasiu
  • mangan
     
Substantele active importante: 
  • Centaurina
  • Pelargonina
  • Cianin
  • Tannin

Produsul terapeutic pe baza de albastrele, actioneaza pe trei directii: 
  • calmant
  • diuretic
  • astringent
Albastrelele se folosesc in tratametele legate de:
  • inflamatile ochilor
  • conjuctivite
  • inflamatii ale ploapelor. 
Florile plantei sunt folosite pentru tratarea ochilor obositi, a cearcanelor si pleoapelor ridate.
 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Albastrelele nu sunt indicate femeilor insarcinate sau celor care alapteaza. 
 
  • Creste efectul anticoagulantelor
  • Provoaca variatii ale glicemiei
 
Inainte de a consuma ceai de albastrele sau orice alt produs care are in compozitie si extract de albastrele se recomanda consultarea unui specialist deoarece pot exista reactii alergice.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ECHINACEEA, ECHINACEA ANGUSTIFOLIA; ECHINACEA PALLIDA; ECHINACEA PURPUREA; PURPLE CONEFLOWER

Functii: antiseptic

 

Descriere:

Echinacea o planta originara din America latina.

Astazi, oamenii folosesc echinaceea pentru a scurta durata racelii si gripei si pentru a reduce simptomele, cum ar fi durere in gat (faringita), tuse si febra.
Naturistii recomanda echinaceea pentru a ajuta la intarirea sistemului imunitar si ajuta la lupta impotriva infectiilor corpului.

Planta are calitati: 
  • imunomodulatoare
  • antiseptice
  • depurative

Este:
  • antifebrila
  • antivirala
  • antibacteriana. 
Cercetarile au revelat ca echinaceea creste productia si activitatea  celulelor albe sanguine (leucocite), a limfocitelor si macrofagelor, fiind de ajutor in cresterea imunitatii.
De asemenea planta creste productia de interferon natural, substanta cu puternice actiuni antiinflamatorii in organismul uman.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Echinacea nu are nici o toxicitate cunoscuta si are un record excelent de siguranta, fiind foarte bine tolerata de majoritatea oamenilor.
 
Planta este contraindicata persoanelor aflate sub terapie imunosupresoare, boli autoimune ( lupus eritematos, scleroza in placi, hepatita autoimuna, tiroidita Hashimoto), in cazul copiilor sub 2 ani, precum si in cazul alergiilor la echinaceea.


Citeste mai mult

Sinonime: EQUISETUM ARVENSE (HORSETAIL) EXTRACT; EQUISETUM ARVENSE EXTRACT, ARVENSE (HORSETAIL) EXTRACT

Functii: agent de ingrijire a pielii , emolient

 

Descriere:

  • extract din planta Equisetum arvense (coada-calului)
  • bogat in potasiu si calciu
  • proprietati astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de isop
Isopul contine 0,3-1% ulei volatil format din terpene, flavonoizi, taninuri, acid ursolic, beta-sitosterol, hisopina etc.

Actiuni: expectorante si antiseptice.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Este contraindicata administrarea interna pe parcursul sarcinii.

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: HONEYSUCKLE PLANT EXTRACT; LONICERA CAPRIFOLIUM EXTRACT

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de caprifoi
Acest extract de plante functioneaza ca un agent anti-inflamator.

Este o sursa foarte buna de flavonoide si saponine, componente care apar in multe plante si transmit beneficii antioxidante.

Desi au existat cazuri in care aceasta planta a provocat dermatita de contact, acest lucru a fost posibil doar in cazul modifcarii sintetice a extractului, planta naturala neprovocand dermatita.

Caprifoiul este folosit ca un tratament pentru mai multe tipuri de afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea, infectii ale pielii, rani, abcese, cicatrici, etc.

Datorita proprietatilor antivirale puternice, caprifoiul a fost planta medicinala the top folosita in China in timpul epidemiei de SARS (http://epochtimes-romania.com).
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF JASMINUM OFFICINALE FLOWER; JASMINE FLOWER EXTRACT; JASMINUM OFFICINALE FLOWER EXTRACT

Functii: Mascant, ingredient de parfum, antiseptic, antiinflamator

 

Descriere:

  • Extract din floarea de iasomie/jasmin.
Florile de iasomie au in compozitia lor acetat benzilic, linalcool, alcool benzilic, indol, iasmon, substante care dau extractului proprietati afrodisiace.
 
Oamenii de stiinta au descoperit ca in floarea de iasomie se gasesc anumite substante ce actioneaza pozitiv in prevenirea si tratarea cancerului.
 
Datorita efectului sau de reglare a cantitatii de sebum secretata de piele, in cosmetica, iasomia este recomandata cu precadere tenurilor cu tendinta de ingrasare sau in tratarea acneei.
 
Uleiul organic de iasomie regleaza metabolismul pielii, hidrateaza si hraneste pielea.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Uleiul de jasmin poate produce iritatii la unele persoane daca este folosit prea frecvent sau in concentratii mari, astfel incat este recomandata utilizarea cu prudenta, de preferinta in concentratii scazute.
  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
     


Citeste mai mult

Sinonime: HA; HIALURONAN

 

Descriere:

Acidul hialuronic (HA numit si hialuronan) este o polizaharida liniara care consta din doua monozaharide regulat alternante (acid D-glucuronic si N - Acetil).
 
Acidul hialuronic poate stimula continutul de umiditate din piele si ajuta la prevenirea pierderii de umiditate.
 
Acidul hialuronic este prezent in mod natural in tesuturile umane (de exemplu, in piele, ligamente, artere principale, tendoane, valve sau in lichidul sinovial). 
 
HA este gasit in ambele straturi ale pielii - in derma si epiderma, in cazul in care are rolul de protectie, stabilizare si functia de absorbtie a socurilor.
 
Cantitatea totala de hialuronan in pielea umana este estimata la aproximativ o treime dinvaloarea totala a HA in intregul organism uman.

Odata cu varsta, continutul de hialuronan in piele scade, ceea ce poate contribui la pierderea de prospetime, hidratare, umiditate si elasticitate in piele si duce la dezvoltarea ridurilor. Acest lucru este rezolvat prin adaugarea de acid hialuronic in produsele cosmetice.

Capacitatea sa unica de penetrare a pielii si de hidratare cat si proprietatile vascoelastice fac pielea mai moale si ii restabilesc elasticitatea. Prin urmare, un efect antirid semnificativ antirid.
 
Produselor cosmetice care contin HA pot proteja pielea de iradierea UV datorita proprietatilor sale.
 
Acidul hyaluronic hidrateaza in profunzime si are rol esential la refacerea colagenului si a elastinei.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Formele de acid hialuronic din prescriptile medicale sunt sigure pentru majoritatea oamenilor.
  • Nu exista suficiente informatii despre acidul hialuronic pentru a sti daca acesta este sigur atunci cand este ingerat pe cale orala.
  • Uneori, acidul hialuronic poate provoca durere si roseata in cazul in care este injectat.
  • Presiune crescuta in interiorul ochiului poate aparea dupa ce acidul hialuronic este folosit pentru interventii chirurgicale la ochi.
  • Rareori, acidul hialuronic poate provoca reactii alergice.
 


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"100 Percent Pure - Crema hidratanta cu iasomie si ceai verde"

4 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"100 Percent Pure - Crema hidratanta cu iasomie si ceai verde"

Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania

Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Descarca GRATUIT
"25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit