Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Apimond - Crema antirid laptisor de matca si omega 3

Nota 8 / 10 din 421 voturi
Apimond - Crema antirid laptisor de matca si omega 3
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Apimond

 

Descriere Apimond - Crema antirid laptisor de matca si omega 3

Crema antirid laptisor de matca si omega 3

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Cu ingrediente active eficiente si recunoscute pentru proprietatile lor impotriva ridurilor: Laptisor de Matca, Uleiul de Inca Omega (cel mai bogat ulei vegetal in Omega -3, -6, -9 peste 93%), Pectine si Arginine ce reduc ridurile si redau elasticitatea pielii.
Previne formarea noilor riduri si le reduce pe cele existente,mentine un ten proaspat si luminos,netezind ridurile, confera o senzatie de racorire a pielii.

Cantitate: 50ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 40 ingrediente dintre care 37 sunt considerate sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.


 

Ingrediente Apimond - Crema antirid laptisor de matca si omega 3

ROSA DAMASCENA (ROSE) FLOWER WATER, CITRUS AURANTIUM AMARA (BITTER ORANGE) FLOWER WATER, GLYCERIN, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PLUKENETIA VOLUBILIS SEED OIL, ROYAL JELLY, MEL EXTRACT/HONEY EXTRACT, ARACHIDYL ALCOHOL, BEHENYL ALCOHOL, ARACHIDYL GLUCOSIDE, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, THEOBROMA CACAO (COCOA) SEED BUTTER, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL, BIXA ORELLANA (ANNATTO) SEED EXTRACT, GARDENIA TAHITENSIS (TIARE) FLOWER, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, DAUCUS CAROTA SATIVA (CARROT) EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, CAMELINA SATIVA SEED (CAMELINA) OIL, ISOSTEARYL ALCOHOL, BOSWELLIA SERRATA RESIN EXTRACT, XANTHAN GUM, PECTIN, HYDROLYZED VEGETABLE PROTEIN, SERINE, ARGININE, PROLINE, GLUCOSE (GLUCOZA), CHONDRUS CRISPUS (CARRAGEENAN), CERA ALBA, STEARIC ACID, CAPRYLYL GLYCOL, CAPRYLHYDROXAMIC ACID, ACACIA SENEGAL GUM, TOCOPHEROL, DEHYDROACETIC ACID, BENZYL ALCOHOL, ACID MALIC

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Chondrus Chrispus sau Caragenan, ingredient cu risc de dauna ridicat, care este un agent de ingrosare, stabilizator. Chondrus Chrispus este o specie de muschi rosie, denumita si muschi irlandez. Actionează ca agent de ingrosare natural, stabilizator al emulsiei si spumant. Carrageenan-ul degradat este cunoscut ca fiind cancerigen.

Acacia Senegal Gum, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent de parfum, adeziv si filmogen. Cosmetic Ingredients Review (CIR) atentioneaza ca acest ingredient este un alergen. Association of Occupational and Environmental Clinics atentioneaza ca acest ingrediet poate fi toxic pentru sistemul imunitar uman si cel respirator, dar si alergen.

Benzyl Alcohol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un analgezic extern, ingredient parfum, dar si conservant. Ingredient sintetic care poate aparea in mod natural in caise, merisor, ciuperci si miere. Acest ingredient poate fi folosit si drept conservant in cosmetice si produse pentru ingrijire personala in concentratii de pana la 1%.  Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.

Data analizei: 2015-06-16


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: ROSA DAMASCENA FLOWER WATER, WATER, ROSA DAMASCENA FLOWER

Functii: Agent de parfum, agent de protectie a pielii, agent de mascare

 

Descriere:

Apa de flori de trandafir Rosa Damascena se prezinta ca o solutie apoasa obtinuta prin distilarea petalelor de flori de Damask Rose, Rosa damascena, Rosaceae.
 
Ca agent de mascare, reduce sau inhiba mirosul sau gustul de baza al produsului.
 
Apa naturala de trandafiri este un produs de demachiere si tonifiere gentil, potrivit pentru pentru toate tipurile de piele. 
Mentine echilibrul pH-ului, stimuleaza procesele de regenerare, are un efect calmant in cazuri de acnee si arsuri solare. Ca urmare, textura pielii devine mai elastica.
 
Recomandat in tratamentul:
  • acneei
  • iritatiilor pielii
 
Este utilizata pe scara larga in industria de parfumuri si ca emolient in produsele de ingrijire a pielii. 
Calitatile sale tonice si de liniștitoare sunt utile pentru toate tipurile de piele, in special pentru cele mature, uscate si sensibile. De asemenea, este utila pentru reducerea inflamatiei si a vizibilitatii capilare sparte. 

Apa de trandafiri este adesea presarata peste diverse feluri de mancare din carne.
Este fi folosit in componenta odorizantelor.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) considera acest ingredient sigur conform FDA partea 182 - Substanțe General Recunoscute ca fiind Sigure (GRAS), Sec. 182.20 Uleiurile esentiale, oleorasini (fara solventi) si extractibile naturale (inclusiv distilate).

Sinonime: BITTER ORANGE FLOWER WATER; CITRUS AURANTIUM (BITTER ORANGE) FLOWER WATER; CITRUS AURANTIUM AMARA FLOWER WATER; CITRUS AURANTIUM FLOWER WATER

Functii: Agent de parfum, agent de ingrijire a pielii, agent de mascare

 

Descriere:

  • Apa de flori de trandafir Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange)  se prezinta ca o solutie apoasa obtinuta prin distilarea petalelor de flori de Citrus Aurantium Amara .
  • Ca agent de mascare, reduce sau inhiba mirosul sau gustul de baza al produsului.
  • Are proprietati tonice, dupa utilizare confera o senzatie de bunastare pe piele si par.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review (CIR) considera acest ingredient sigur si permite utilizarea acestui in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.

Sinonime: ARGANIA SPINOSA (ARGAN) KERNEL OIL; ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, ARRGANIA SIDEROXYLON OIL; OILS, ARGANIA SIDEROXYLON

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • ulei din samburii copacului Argania spinosa (ulei de argan)
  • contine intre: 45-55% acid oleic, 28-36% acid linoleic, 10-15% acid palmitic si 5-7% acid stearic
Beneficiile uleiului de argan:
- previne pierderea umiditatii pielii;
- estompeaza ridurile;
- previne imbatranirea pielii;
- stimuleaza regenerearea celulelor pielii;
- reduce cicatricile;
- ofera elasticitate pielii;
- previne vergeturile;
- are proprietati tonice;
- contribuie la vindecarea eczemelor si psoriazisului.
(sursa: sfatulmedicului.ro)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: CAPRYLIC/CAPRIC ACID TRIGLYCERIDE, GLYCEROL CALRYLATE CAPRINATE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • triester din glicerina, acid caprilic si acid capric
  • rol de prevenire a deshidratarii pielii
  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • prezinta stabilitate mare si rezistenta la oxidare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Caprylic/Capric Triglyceride in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 

Functii: Umectant, emolient, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Ulei de nuci sacha
Ueiul din nucile Sacha este extras prin presarea semintelor si a pulpei fructului Plukenetia Volubilis sau pracaxi, un copac nativ in zona din raului Amazon.

Uleiul  de Sacha contine aproximativ 50% acizi grasi omega-3 si  Acid alfa-linolenic ceea ce il face comparabil cu uleiul de seminte de in.

Uleiul are un continut foarte ridicat de tocoferoli (176-226 mg/100 g) care este format predominant din gamma-tocoferol (50%) si delta-tocoferol (forme ale vitaminei E).

Actiuni:
  • Inmoaie si catifeleaza pielea.
  • Umectantii contribuie la mentinerea constanta a continutului de apa al unui produs cosmetic atunci cand se afla in ambalajul sau sau este aplicat pe piele.
Acizii grasi nesaturati si vitaminele din uleiul desacha este folosit in produsele pentru par (restructureaza si protejeaza parul, pielea si unghiile, impiedicand deshidratarea.) Contribuie la consolidarea si refacerea barierelor naturale ale pielii, parului si unghiilor, care impiedica deshidratarea.

Utilizarea sa externa este indicata pentru pielea sensibila, uscata, inclusiv pentru tratarea pielii inflamate si iritate, dar si pentru parul uscat sau deteriorat.

Vitamina E, componenta activa de regenerare, impreuna cu acizii grasi nesaturati hranesc, trateaza si previn problemele de piele si par.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Sinonime: QUEEN BEE JELLY

Functii: agent de ingrijire a pielii, hidratant

 

Descriere:

  • secretie a albinelor (laptisor de matca)
Contine:
  • acid10-hidroxi-2-decenoic (10HDA)
  • acetilcolina, esentiala in transmiterea impulsurilor neuronale.
  • complexul vitaminic B (B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12).
  • minerale: Potasiu, Calciu, Fier, Siliciu, Magneziu  si Fosfor.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: HONEY EXTRACT

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de umectare, hidratant

 

Descriere:

  • extract din miere
  • in general, mierea este alcatuita din 38% fructoza, 31% glucoza si 1% sucroza
Are functii antibacteriene atunci cand este folosit in produse de ingrijire a pielii.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea cerii de albine in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: 1--EICOSANOL

Functii: emolient, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

  • Substanta ceroasa folosita ca agent de ingrosaresși emolient in produsele cosmetice.
  • Alcool gras
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat au ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii.

Cosmetics Directive of the European Union permite folosirea  ARACHIDYL ALCOHOL ca ingredient in produsele cosmetice si produsele de ingrijire personala.

Sinonime: 1-DOCOSANOL; 1DOCOSANOL; DOCOSAN-1-OL; LIDAVOL; N-DOCOSANOL; DOCOSANOL

Functii: emolient, emulgator, agent de ingrosare, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

  • este un alcool gras saturat
  • are propritatile unui emulgator prin faptul ca impiedica separarea uleiului si a altor parti lichide dintr-o solutie.
  • Functiile sale mai includ si modificarea grosimii unui lichid, sporind capacitatea de spumare si stabilizarea spumei.
  • Atunci cand este aplicat pe piele, acesta confera pielii un aspect moale si ajuta la prevenirea pierderii de umiditate.
  • Multe produse includ acest ingredient in formulele sale din cauza proprietatilor sale unice senzitive si non-grase dupa aplicare
Utilizat in
  • produse cosmetice ca emolient, emulgator, agent de ingrosare si in produsele cosmetice
  • nutritie ca supliment nutritiv (ca o entitate individuala si, de asemenea, ca un element constitutiv al policosanolului)
  • industria farmaceutica ca un agent antiviral pentru reducerea duratei de leziuni herpetice cauzate de virusul herpes simplex aprobat recent de Food and Drug Administration (FDA) in medicamentele Abreva

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Testele pe animale au stabilit ca alcoolul behenyl nu este toxic pentru sistemul reproductiv.
  • Totusi, acesta poate provoca iritatii ale pielii.

 

Descriere:

Ingredientele glicozid alchilat se formeaza prin reactia unui alcool sau amestecuri de alcooli (care variaza in functie de lungimea lantului de carbon) cu o forma ciclica a polimerilor zahar, glucoza sau glucoza.

Poate fi utilizat in produsele pentru copii, produse de baie, produse de curatare, produse de ingrijire a pielii, machiat si produse pentru ingrijirea parului, inclusiv vopsele de par.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea Cetearyl Alcohol in cosmetice nu prezinta riscuri.

Sinonime: COCONUT ABSOLUTE; COCONUT FATTY ACID TRIGLYCERIDE; COCONUT OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, rol de mascare/acoperire a mirosului, solvent

 

Descriere:

  • extras din miezul semintelor din nuca de cocos (Cocos nucifera)
  • ulei galben pal, semi-solid
  • sursa de acizi grasi precum acid lauric, capric, miristic si palmitic
Fiind puternic hidrantant, uleiul de cocos poate fi utilizat pentru pielea uscata si deshidratata, in loc de lotiune de corp. Ajuta si la calmarea iritatiilor datorita proprietatilor sale antibacteriene si incetineste procesul de imbatranire a pielii.
 
Uleiul de cocos stimuleaza cresterea parului, oferind mai multa stralucire si suplete firului de par si prevenind caderea parului. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, drept inlocuitor pentru untul de cacao. Cocos Nucifera Oil poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite la ambalajele alimetelor. Este permisa si folosirea sa in bumbacul utilizat in ambalajele alimentelor uscate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Cocos Nucifera Oil in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (4/5).

Sinonime: CACAO BUTTER; THEOBROMA CACAO (COCOA) SEED BUTTER, CACAO BUTTER; CACAO OIL; CACAO SEED BUTTER; COCOA BUTTER; COCOA SEED BUTTER; OILS, THEOBROMA; THEOBROMA CACAO BUTTER; THEOBROMA CACAO SEED BUTTER; THEOBROMA OIL; THEOBROMA OILS

Functii: emolient, agent de mascare, agent de protectie si ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Untul din seminte de cacao Theobroma, cunoscut sub denumirea de untul de cacao, este o grasime obtinuta din semintele prajite ale plantei de cacao Theobroma. Este grasimea care este utilizata, de obicei,  in ciocolata.
  • Se extrage in timpul procesului de obtinere a ciocolatei si pudrei de cacao.
  • Contine aproximativ 34-36% de acid stearic, 30-40% acid oleic si 24-29% de acid palmitic.
  • Acest ingredient protejeaza temporar  pielea ranita sau expusa la stimuli nocivi sau iritatii si poate oferi protectie pielii.
  • De asemenea, incetineste pierderea de apa din piele prin formarea unei bariere la suprafata pielii.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include untul din seminte de cacao pe lista de substate recunoscute in general ca fiind sigure (GRAS) si permite adaugarea directa in produsele alimentare.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) considera sigur acest ingredient si permite utilizarea acestuia in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: GRAPE SEED OIL; VITIS VINIFERA SEED OIL; GRAPESEED

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:


  • obtinut din seminte de struguri
  • antioxidant, usor astringent
  • usor absorbit de piele
  • non-comedogenic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Extract de seminte de annatto, arbust din America de Sud, cunoscut si sub denumirea de „copacul ruj” deoarece contine seminte viu colorate, rosii.
Nativii sud-americani administreaza intreaga planta ca tratament medicamentos natural pentru tratarea febrei, dizenteriei, arsurilor, inflamatiilor, arsurilor si diverselor probleme ale pielii.

Extractul de Bixa Orellana vine sub forma de pasta de seminte sau ulei de seminte. Functioneaza ca un colorant alimentar, cosmetic si textil.

Uleiul de Annatto este bogat in carotenoide si functioneaza ca un puternic antioxidant.

Acest ingredient se regaseste in crema hidratanta faciala, sapun, vopsea de par, ruj, sampon/balsam, si produse de bronzare.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Potrivit Food and Drug Administration (FDA) alaturi de EU Cosmetic Directive, acest ingredient este sigur pentru utilizarea in produsele cosmetice.

 

Descriere:

Floarea de Tiare (Gardenia taitensis) este floarea nationala in Tahiti.
 
Floarea de Tiare este o floare de infrumusetare si o planta medicinală din farmacia traditionala. Este bogata in alcooli terpenici si esterii (salicilat de metil) cunoscuti pentru proprietatile sale calmarea si purificante.
 
Tiare are un parfum dulce si intens, impetuos si atractiv. 

Uleiul aromat de casa numită Monoi este realizat din flori Tiare si ulei de nuca de cocos. Florile sunt culese cu mana, dar inainte de a-si deschide floarea petalele sale,  si apoi sunt puse in ulei de cocos rafinat pentru 15 zile pana ce incepe sa isi arate toata gama de arome.  Acest proces este numit "extractie".
Atunci cand este frecat in piele si par, actioneaza ca un agent hidratant.
 
Floarea de Tiare in parfumuri este un ingredient dominant, care trezeste si excita simturile. Acesta se gaseste în compozitia multor parfumuri, atat pentru barbati cat si pentru femei, raspandeste o aroma dulce si exotica.
 
 
Reactii adverse:

Sinonime: SUNFLOWER SEED OIL, SUNFLOWER OIL, HELIANTHUS ANNUUS OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • extract din seminte de floarea-soarelui (Helianthus annuus)
Uleiul de floarea-soarelui contine vitaminele E si K (contine cea mai mare concentratie de vitamina E dintre toate uleiurile vegetale).
 
Este un antioxidant excelent care neutralizeaza radicalii liberi din organism si se utilizeaza in tratamentul bolilor de piele.
 
Uleiul sau este bogat in acid linoleic - acid gras esential ce reduce colesterolul, presiunea sangelui si previne bolile cardiace.
 
Utilizare cosmetica:
Regenereaza unghiile exfoliate, moi si sfaramicioase de aceea este recomandata baia unghiilor cu ulei de floarea-soarelui.
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect. Acesta poate fi folosit drept component al invelisurilor polimerice si rasinoase ce intra intamplator/accidental in contact cu mancarea.
 
Atentie la administrarea interna a uleiului deorece tulpina, frunzele, floarea, dar si radacinile acestei plante cauzeza frecvent reactii alergice. 

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 

 

Descriere:

  • planta cu flori din familia Apiaceae; morcov
Morcovul este bogat in caroten.
Carotenul
  • ajuta la producerea vitaminei A care contribuie la formarea pigmentilor vizuali din ochi ( cu ajutorul carora ochiul se adapteaza la conditiile de lumina slaba)
  • asigura o buna functionare a sistemului imunitar
  • contribuie la cresterea celulelor pielii, parului, dintilor si gingiilor (mentine sanatoase membranele celulare si straturile exterioare ale tesuturilor si organelor)
  • imbunatateste respiratia
  • curata ficatul si reduce riscul de boli cardiovasculare
  • echilibreaza nivelul de zahar din sange
  • este unul dintre cei mai buni antioxidanti
  • reduce riscul de cancer si formarea de ulcere gastrice si tulburari digestive
 
In cosmetica, extractul de morcov ajuta la reducerea ridurilor, confera pielii prospetime si o culoare mai intensa. De asemenea, protejeaza pielea de razele nocive UV. 
 
Pro-Vitamina A are actiuni antioxidante, in special in regiunile grase din celule, protejeaza anumiti acizi grasi impotriva oxidarii, imbunatateste comunicarea celulara.
 
Extractul de morcov, amestecat cu un ulei de seminte de floarea-soarelui, poate fi extrem de nutritiv, avand si proprietati de curatare.
  • Este bogat in flavonoide.
  • Catifeleaza pielea crapata.
  • Trateaza arsurile solare.
  • Protejeaza pielea de la radicali liberi si promoveaza productia de celule noi. Excelent pentru pielea uscata si matura.
Pe langa vitamina A, morcovul mai contine vitaminele B, C si E, calciu, fosfor, zinc.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Sinonime: EXTRACT OF ROSEMARY; EXTRACT OF ROSMARINUS OFFICINALIS; ROSEMARY CONCRETE; ROSEMARY EXTRACT; ROSEMARY LEAF EXTRACT; ROSMARINUS OFFICINALIS LEAF EXTRACT

Functii: agent antimicrobian, antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din frunze de Rosmarinus officinalis (rozmarin)
Rozmarinul intareste radacina firelor de par, stimuland circulatia sangelui la nivelul scalpului. Grabeste cresterea parului si intarzie aparitia firelor albe de par. Previne caderea parului.

Este folosit in tratamentul acneei deoarece este un bun agent antimicrobian. Inlatura iritatiile si reda fermitatea pielii. De asemenea, este folosit in tratamentul celulitei. 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera acest ingredient fara riscuri si l-a adaugat pe lista cu condimente si alte arome naturale permise.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 392 – Extracts of rosemary.

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: BUTYROSPERMUM PARKII, SHEA BUTTER

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

Untul de shea este compus in principal din acizi grasi precum acid oleic si stearic si este derivat din seminte din arborele african Shea (Butyrospermum parkii).

Previne deshidratarea pielii, ajuta in procesul de vindecare, previne iritatiile si regenereaza pielea, absoarbe razele UV, protejand pielea si are proprietati antioxidante.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Intrucat exista persoane care sunt alergice la nuci, inclusiv la nucile arborelui Shea, produsele care au in componenta acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: CAMELINA SATIVA SEED OIL, GOLD OF PLEASURE (CAMELINA SATIVA) OIL; GOLD OF PLEASURE OIL; GOLD OF PLEASURE SEED OIL; PLEASURE (CAMELINA SATIVA) OIL GOLD; PLEASURE OIL GOLD

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Ulei de camelina
Uleiul de camelina se obtine prin presarea semintelor plantei.
 
Aceasta planta este in prezent in curs de cercetare din cauza nivelului extrem de ridicat (pana la 45%) de acizi grasi omega-3, care se gaseste mai rar in surse vegetale. 
 
Uleiul de camelina este foarte bogat in grasimi sanatoase, Omega 3 si vitamina E.
 
Semintele contin 38-43% ulei si 27 la 32% proteine. 
 
Uleiul de camelina ajuta la regenerarea celulelor si la hidratarea tenului avand efect antirid.
 
Uleiul de camelina este recomandat pentru ingrijirea parului. Hraneste si da stralucire parului, protejeaza parul fin si agasat de vopsire si coafare, este benefic pentru un scalp iritat si ajuta la descurcarea parului dificil.
 
Amelioreaza aparenta tesuturilor cutanate si previne aparitia ridurilor, vergeturilor sau a pielii lasate. 
 
Proprietati:
  • Protector
  • Anti-inflamator 
  • Regenerant
  • Utilizare:
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Sinonime: 1-HEPTADECANOL, 16-METHYL-; 16-METHYL- 1-HEPTADECANOL; 16-METHYL-1-HEPTADECANOL; ISOOCTADECAN-1-OL; ISOOCTADECANOL; ISOOCTADECYLALCOHOL

Functii: Agent de control al pielii, emolient, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

Lichid limpede, alcool gras utilizat pe scara larga in produsele cosmetice si produse de ingrijire personala, in special in lotiuni pentru piele si creme.
 
Cetearil alcool si alti alcooli grasi impiedica emulsia de la amestecare in uleiurile sale si in alte componente lichide. Aceste ingrediente sunt, de asemenea, utilizate pentru a modifica grosimea produselor lichide si de a creste capacitatea de spumare sau pentru a stabiliza spuma.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Potrivit Environment Canada Domestic Substance List, acest ingredient este nociv pentru mediu.
 

Functii: antiinflamator, tonic, agent de netezire, analgezic, antiastmatic

 

Descriere:

  • Extract din rasina copacului de Boswellia serrata, Burseraceae.
  • Sprijina elasticitatea si flexibilitatea articulatiilor si ajuta la mentinerea sanatatii articulare.
  • Rasina de boswellia este „tamaia indiana”, fiind cunoscuta in Orient ca si „olibanum”, iar in occident sub denumirea de ''tamaie''.
  • Rasina contine acizi boswellici, care contribuie la reducerea inflamatiei. 
  • Rasina de Boswellia serrata ajuta la calmarea durerii cauzate de leziuni minore si este un remediu eficient pentru durerile cronice asociate cu artrita.
 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Boswellia serrata poate cauza:
  • dureri abdominal
  • senzatie de voma
  • diaree. 
Aplicata direct la nivelul pielii, poate duce la reactii alergice.
Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite consumul de boswellia in cantitati mai mari decat cele utilizate in scopuri culinare.
 

Sinonime: CORN SUGAR GUM; XANTHAN

Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de ingrijire a pielii, surfactant, agent de emulsifiere, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen

 

Descriere:


  • polizaharida (polimer pe baza de zahar produs de bacterii)
  • pudra colorata, fara miros
  • derivat din fermentatia porumbului dulce
In Codex Alimentarius are numarul E415, este o substanta de ingrosare, face parte din categoria E-urilor suspecte.

Proprietati:
  • gelifiant
  • stabilizator in emulsii
  • vascozant pentru produse lavante
  • adaugat in apa demineralizata nu are niciun efect
  • foarte stabil pana la temperatura de +70°C
  • nu este influentat de pH-ul compozitiei

Recomandari:
  • este potrivit pentru orice tip de piele
  • prepararea gelurilor, lotiunilor lejere, cremelor emulsificate
  • geluri fermizante pentru contur de ochi
  • geluri dupa ras
  • deodorante tip gel
  • stabilizarea emulsiilor
  • ingrosarea gelurilor de baie
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (stabilizator, emulsifiant, agent de ingrosare, spumant). Xanthan Gum poate fi folosit si in anumite branzeturi procesate si drept aditiv alimentar indirect, in polimerii ce intra in contact cu mancarea.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 415.

Sinonime: CITRUS PECTIN; CITRUS PECTIN; COLYER PECTIN; PECTINATE

Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de igiena orala, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • carbohidrat purificat ce se regaseste in citrice si mere
  • in cosmetice, previne separarea emulsiei in uleiuri si alte componente lichide
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS). Pectin poate fi folosit si drept calmant in medicamentele farmaceutice fara prescriptie medicala destinate igienei orale.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 440 – Pectins.

Sinonime: PROTEINS, VEGETABLE, HYDROLYSATE; VEGETABLE PROTEIN HYDROLYSATE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, antistatic

 

Descriere:

  • Acest ingredient este produs prin hidroliza enzimatica sau cu acid a proteinelor vegetale (soia, grau, porumb, ovaz etc.)
Proteinele hidrolizate ​​sunt bine cunoscute pentru proprietatile sale hidratante. Ingredientul poate fi adaugat in produse de ingrijire a pielii si ingrijire a parului.

De exemplu, proteinele din soia sunt utile din cauza efectelor lor de gelifiere si de emulsionare. Iar proteinele de grau sunt benefice parului datorita proprietatilor sale de intarire. Penetrand cortexul, acestea asigura reaprovizionarea cu cistina pentru parul slabit de tratamente chimice si de intretinere periodica a parului. 

De asemenea, imbunatatesc aspectul pielii uscate sau deteriorate prin reducerea gradului de exfoliere si restaurarea supletii. Sunt utilizate in produsele pentru ingrijirea parului deoarece impiedica electrizarea firelor de par.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar.

Cosmetic Ingredients Review (CIR) considera sigur acest ingredient si permite utilizarea lui in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: ALANINE, 3-HYDROXY; DL-SERINE; L-SERINE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, antistatic, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • aminoacid derivat din glicina
  • se regaseste in carne, lactate, alune, soia
  • rol in cresterea productiei de colagen, si implicit a elasticitatii pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Serine este aprobat de Food and Drug Administration (FDA).

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: L-ARGININE; L-A-AMINO-D -GUANIDINOVALERIC ACID

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, antistatic, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • amino acid care apare in mod natural
  • ajuta la vindecarea ranilor
  • se regaseste in carne, lactate, cereale
  • prezinta proprietati antioxidante, ajutand la producerea colagenului in piele
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient pentru adaugare directa la mancare (GRAS).

Sinonime: L-PROLINE; DL-PROLINE; (-) - (S) -PROLINE; (-) -2-PYRROLIDINECARBOXYLIC ACID; (-) -PROLINE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, antistatic

 

Descriere:

  • aminoacid cu rol in productia de colagen in corpul uman
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Proline este aprobat de Food and Drug Administration (FDA).

Sinonime: DEXTROZA; DGLUCOSE; ANHYDROUS DEXTROSE; CARTOSE; CERELOSE; CORN SUGAR; D-GLUCOSE, ANHYDROUS; DEXTROPUR; DEXTROSE

Functii: agent de aroma, umectant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Compusul organic, apartine clasei zaharidelor, are formula chimica C6H12O6.
 
Glucoza este o substanta solida, cristalizata, incolora si solubila in apa.
Are un gust dulce.
 
Principala sursa de energie a organismului.
Glucoza este esentiala in producerea proteinelor si in metabolismul lipidelor.
De asemenea, la cele mai multe plante si animale, este un precursor pentru vitamina C (acid ascorbic).

Obtinere: este unul dintre produsii de fotosinteza a plantelor si a unor procariote. Se gaseste indeosebi in sucul fructelor dulci ale plantelor.
 
Glucoza este folosita ca precursor la sinteza unor substante importante.
Amidonul, celuloza si glicogenul sunt polimeri (polizaharide) comuni ai sai.
Lactoza - zaharul din lapte, este o dizaharida compusa din glucoza si galactoza.
In zaharoza, o alta dizaharida importanta, glucoza este legata de fructoza.Glucoza intra in structura diglucidelor si poliglucidelor. 
Prin oxidare in ficat se transforma in acid glucuronic, care are un rol important in glucuronoconjugare.
 
Cele mai importante forme de comercializare si folosire a glucozei:
  • sirop de glucoza - conține glucoza in concentratie de 32,40%;
  • glucoza tehnica - cu o concentrație de 75%;
  • glucoza cristalizata (tablete) - concentratie de 99%.
Utilizare:
  • Solutiile sub 5 % sunt utilizate pentru diluarea unor medicamente, pentru hidratare sau ca substituent energetic. 
  • Solutia de glucoza 5 % este izotona si are aceleasi utilizari, fiind folosita cel mai des. 
  • Solutiile de concentratii mai mari de 5 % (10, 20, 33, 40 %) sunt hipertonice si isi gasesc utilitatea ca diuretice osmotice (realizeaza deshidratare tisulara, foarte utila in edeme).
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca indulcitor in alimente.

Sinonime: CARRAGEENAN, CARAGENAN, E407, E407B.

Functii: agent de ingrosare, stabilizator, gelifiant

 

Descriere:

  • Denumit in mod obisnuit muschi irlandez, aceasta specie de alge rosii creste din belsug de-a lungul coastelor stancoase a Atlanticului de Nord din America si Europa.
  • Acesta este alcatuit din mai multe substante nutritive minerale.
  • Muschiul irlandez serveste ca un agent de ingrosare, precum si un balsam de piele. Acesta poate fi utilizat pentru a trata tesuturile inflamate.
  • Este frecvent utilizat ca substanta de ingrosare si stabilizator in produse lactate, cum ar fi inghetata si alimentele procesate, inclusiv carnea pentru masa de pranz.
  • Acesta poate fi, de asemenea, utilizat ca substanta de ingrosare in procesul de imprimare a panzeturilor si pentru limpezirea berii sau a vinului.
  • In Codex Alimentarius are numarul E407 sau E406b – caragenan. Face parte din categoria E-urilor periculoase.

Reactii adverse:
Cancer:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • Carrageenanii cu lant scurt pot produce perforarea intestinului si nu sunt permisi in alimente.
  • La animalele de laborator (sobolani) produce cancer de colon, fiind imunosupresor.
  • Determina asimilarea lenta a mineralelor, fiind un laxativ cand se consuma in cantitati mari.
  • S-a demonstrat ca produce ulcer si cancer. Nu se recomanda consumul frecvent.
  • Concentratiile ridicate produc flatulenta si balonare in urma fermentarii de catre microflora intestinala (similar cu toate polizaharidele digerabile).
 

Sinonime: CERA MICROCRISTALINA

 

Descriere:

Ceara alba de albine extrasa din fagure de albine.
 
Este compus din myricyl palmitate, acid cerotic acid, esteri si parafina.
 
Cera alba este ceara inalbita, cunoscuta si sub denumirea de ceara de fildes. 
  • Ceara poate fi inalbita in mod natural, prin expunere la soare, dar acesta este un proces destul de dificil. 
  • Inalbirea poate fi realizata si pe cale chimica cu ajutorul peroxidului de hidrogen, prin inalbirea culorii polenului din care a fost produsa ceara. 
  • Acest proces indeparteaza mirosul delicat de miere si lasa ceara aproape inodora.
Materie prima universala utilizata pentru stabilizarea emulsiilor, fabricarea produselor de machiaj (ruj, rimel etc.) si realizarea de creme nutritive.
  • Ajuta la menținerea unui nivel optim de hidratare a pielii datorită filmului protector pe care il creeaza la suprafata tegumentului.
  • Previne colmatarea porilor.
  • Poate fi utilizant ca agent de vindecare.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala fara riscuri.
 
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient este inclus in lista Alti aditivi in afara de coloranti si indulcitori sub denumirea E 901 - Beeswax, white and yellow (Anexa II, Partea B, Lista Aditivilor).
 

Sinonime: N-OCTADECANOIC ACID, OCTADECANOIC ACID

Functii: ingredient parfum, surfactant, agent de curatare, stabilizator emulsie, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • acid gras ce apare in mod natural
  • se regaseste in grasimea animalelor dar si in untul de cacao si alte grasimi vegetale
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct, cat si ca aditiv alimentar indirect in guma de mestecat.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Stearic Acid in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Sinonime: CAPRYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYOCTANE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, agent de umectare

 

Descriere:

  • antimicrobian, imbunatateste eficacitatea conservantilor din cosmetice
  • se poate forma in mod natural (in plante) sau sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: CHA

Functii: Agent de chelare, antioxidant

 

Descriere:

Acidul Caprylhydroxamic actioneaza superb la pH neutru si are eficacitate excelenta ca agent antifungic.

Acesta este singurul acid organic care isi poate mentine starea deionizata de acid in mucegai care este un inhibitor puternic.

Poate tine locul unui conservant traditional atunci cand este inclus ca ingredient in cosmetice.

Este o alternativa pentru parabeni.

Agentii de chelare reactioneaza pentru a forma complexe cu ionii metalici susceptibili sa afecteze stabilitatea si / sau aspectul produselor cosmetice.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrjire personala.
In prezent, datele despre acest ingredient sunt limitate. Cu toate acestea, in conformitate cu pagina MSDS acest ingredient nu produce iritatii.

Sinonime: GUM ARABIC; ACACIA GUM; ACACIA GUM (ACACIA SENEGAL (L.) WILLD.) ; GUM ARABIC; ACACIA; ACACIA DEALBATA GUM; ACACIA GUM; ACACIA SENEGAL; ACACIA SYRUP; AUSTRALIAN GUM; GUM ACACIA

Functii: Adeziv, agent de parfum, adeziv, filmogen.

 

Descriere:

Derivat din specia de salcam Acacia Senegal, cunoscut sub numele de arbore cu spini sau ciocuri. Este obtinut prin uscarea si pulverizarea pastailor de salcam.
 
Guma de Acacia Senegal este o pulbere de culoare alba, numita si guma arabica. 
 
In cosmetice si produse de ingrijire personala, derivatele de salcam sunt folosite in formulele de ingrijire a pielii, de ingrijire a parului, machiaj si produse de baie.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include guma arabica (guma acacia Senegal) pe lista de substantele considerate in general recunoscute ca fiind sigur (GRAS), ca aditiv alimentar direct.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) a evoluat acest ingredient si in urma analizelor a permis utilizarea acestuia in cosmetice si produse de ingrijire personala in anumite conditii de siguranta, sub rezerva unor limite de concentrare sau de utilizare.
Totusi, (CIR) atentioneaza ca acest ingredient este un alergen.
 
Association of Occupational and Environmental Clinics atentioneaza ca acest ingrfediet poate fi toxic pentru sistemul imunitar uman si cel respiratori, dar si alergen.
 
Environment Canada Domestic Substance List clasifica acest ingredient ca nefiind toxic sau nociv pentru mediu.
 

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).

Sinonime: 3-ACETYL-4-HYDROXY-6-METHYL-2H-PYRAN-2-ONE

Functii: conservant

 

Descriere:

  • pudra alba fara gust si miros
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant pentru sucul de fructe terci, fara coji, atata timp cat nu se gaseste in concentratii mai mari de 65 ppm in produsul tratat. Dehydroacetic Acid poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect in adezivi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform Directivei UE 1223/2009, Dehydroacetic Acid poate fi folosit drept conservant in cosmetice in concentratii de pana la 0,6%. Nu este permisa folosirea sa in produsele de tip aerosol (spray).

Sinonime: BENZENEMETHANOL, BENZYLIC ALCOHOL, PHENYLCARBINOL, PHENYLMETHANOL, BENZENECARBINOL

Functii: conservant; analgezic extern, ingredient parfum, medicament igiena orala, conservant, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • ingredient sintetic care poate aparea in mod natural in caise, merisor, ciuperci si miere
  • poate fi gasit si in uleiul esential al multor plante precum iasomia, zambila
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent sintetic de aroma pentru adaugarea directa in mancare. Benzyl Alcohol poate, de asemenea, fi folosit ca anestezic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala precum produsele ano-rectale, de igiena orala si de tipul analgezice locale.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%. In plus, Benzyl Alcohol poate fi folosit si in produsele de vopsire a parului, in concentratii de pana la 10%.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restricti). Benzyl Alcohol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off. Acest ingredient poate fi folosit si drept conservant in cosmetice si produse pentru ingrijire personala in concentratii de pana la 1%.  Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 1519 Benzyl Alcohol.

Sinonime: L-MALIC ACID D-MALIC ACID (–)-MALIC ACID (+)-MALIC ACID (S)-HYDROXYBUTANEDIOIC ACID (R)-HYDROXYBUTANEDIOIC ACID

Functii: agent de aroma, acidulant, agent de ajustarea a pH-ului

 

Descriere:

Acid organic slab care se gaseste din abundenta in sucurile multor plante, dar in mod special in fructe de padure, in mar si in strugure.
In scopuri comerciale este obtinut prin sinteza. 
 
Este parte din metabolismul fiecarei celule vii si participa ca ion la ciclul Krebs (acidului citric).
 
Utilizari:
1. este un acidulant care se adauga produselor alimentare si bauturilor cu scopul de a:
  • scadea pH-ul
  • oferi un gust acrisor
2. in produse cosmetice pentru ajustarea pH-ului si in peelingul facial

3. in producerea medicamentelor, intrucat studii clinice au indicat ca acidul malic
 
  • reduce sechelele ischemice
  • reduce tensiunea arteriala
  • reduce durerilor cauzate de fibromialgie
4. in tratamentele dentare pentru curatarea si pregatirea dintilor pentru plombare.
 
In Codex Alimentarius, acidul malic are numarul E296 si face parte din categoria E-urilor inofensive.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Potrivit Comisiei Codex Alimentarius, acidul malic este in lista aditivilor permisi pentru fabricarea: dulciurilor, berii cu arome, branzeturilor, bauturii racoritoare carbogazoase, sucurilor de fructe, vinurilor etc .
 
Potrivit studiilor publicate de FAO (Food and Agriculture Organisation) si OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) „alimentele cu continut de acid malic au fost consumate de om de secole fara efecte adverse”. Cu toate acestea exista elemente ale acidului malic, precum acidul maleic, al caror continut trebuie controlat cu strictete. 
 
De aceea, atat OMS cat si reglementarile UE sunt stricte in ceea ce priveste standardele de calitate ale acidului malic.
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Apimond - Crema antirid laptisor de matca si omega 3"

10 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Apimond - Crema antirid laptisor de matca si omega 3"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.