Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Bioearth - C3 Aloebase Sensitive Crema pentru ten cuperozic si sensibil

Nota 6 / 10 din 395 voturi
Bioearth - C3 Aloebase Sensitive Crema pentru ten cuperozic si sensibil
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Bioearth

 

Descriere Bioearth - C3 Aloebase Sensitive Crema pentru ten cuperozic si sensibil

C3 Aloebase Sensitive Crema pentru ten cuperozic si sensibil

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
 
Descrierea producatorului:
Crema hidratanta cu aloe vera pentru ten cu cuperoza - emulsie apa in ulei recomandata pentru pielea fragila si cuperozica.

Crema este imbogatita cu extracte vegetale atent selectionate si are proprietati calmante, regenerante si nutritive.

Produs testat pentru nichel.
 
Contine ingrediente pretioase precum uleiuri vegetale (jojoba, samburi de struguri), extracte vegetale (imortele, musetel, brusture) si suc de aloe vera bio. Aloe vera actioneaza sinergic cu celelalte ingrediente active imbunatatind aspectul pielii. Efectul produselor Aloebase se observa imediat: ingredientele active sunt absorbite rapid de piele ameliorand hidratarea si elasticitatea pielii si stimuland procesul natural de reinnoire al acesteia.
 
Produsele Aloebase nu contin: coloranti, parfumuri, parabeni, TEA, DEA, silicati, imidazolidinyl urea, PEG-uri, SLS/SLES, ingrediente de origine animala, parafina si uleiuri minerale.
 
Contine ingrediente putine: pentru a minimiza sensibilizarea pielii si riscul de aparitie a reactiilor alergice si a alergiilor, produsele Aloebase Sensitive contin o cantitate minima de ingrediente atent selectionate. Este foarte important sa cititi cu atentie eticheta produselor cosmetice si sa alegeti acele produse care au un numar limitat de ingrediente. Produsele Aloebase Sensitive sunt bogate in elemente nutritive si grasimi vegetale de care pielea uscata si sensibila are nevoie.
 
Contine suc de aloe vera bio: produsele Aloebase Sensitive sunt realizate cu suc de aloe vera bio. Bogat in principii active si nutritive precum vitaminele, mineralele, enzimele si mucopolizaharidele, sucul de aloe vera este ideal pentru tratarea pielii uscate si sensibile. Sucul are proprietati calmante, lenitive, hidratante si antiimbatranire. Aloe vera penetreaza in tesutul celular, elimina celulele moarte ale pielii, ajuta la regenerarea de celule noi si asigura sanatatea tesuturilor, accelerand vindecarea acestora.
 
Cantitate: 50 ml.


Alte informatii:
Acest produs contine 14 ingrediente dintre care 12 sunt considerate a fi sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

Ingrediente Bioearth - C3 Aloebase Sensitive Crema pentru ten cuperozic si sensibil

AQUA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, POLYGLYCERYL-3 DIISOSTEARATE, GLYCERIN, VITIS VINIFERA (GRAPE) SEED OIL, TILIA CORDATA (LINDEN) FLOWER EXTRACT, BEESWAX, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, CHAMOMILLA RECUTITA (MATRICARIA) FLOWER EXTRACT, MAGNESIUM SULFATE, BENZYL ALCOHOL, POTASSIUM SORBATE, HELICHRYSUM ANGUSTIFOLIUM (IMMORTELLE) FLOWER EXTRACT, ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA) LEAF JUICE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Benzyl Alcohol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un analgezic extern, ingredient parfum, dar si conservant. Ingredient sintetic care poate aparea in mod natural in caise, merisor, ciuperci si miere. Acest ingredient poate fi folosit si drept conservant in cosmetice si produse pentru ingrijire personala in concentratii de pana la 1%.  Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Potassium Sorbate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de ingredient parfum si conservant. Protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor) si este o alternativa la parabeni. Poate produce toxicitate la nivelul organelor. Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. Conform Directivei UE 1223/2009, Potassium Sorbate poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.6% (Anexa VI).

Data analizei: 2014-04-06


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: CAPRYLIC/CAPRIC ACID TRIGLYCERIDE, GLYCEROL CALRYLATE CAPRINATE

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • triester din glicerina, acid caprilic si acid capric
  • rol de prevenire a deshidratarii pielii
  • derivat din ulei de nuca de cocos
  • prezinta stabilitate mare si rezistenta la oxidare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Caprylic/Capric Triglyceride in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 

Sinonime: TRIGLYCERIN DIISOSTEARATE

Functii: agent ingrijirea pielii, emolient, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • derivat din acid izostearic si poliglicerina-3
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (4/5).

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.

Sinonime: GRAPE SEED OIL; VITIS VINIFERA SEED OIL; GRAPESEED

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:


  • obtinut din seminte de struguri
  • antioxidant, usor astringent
  • usor absorbit de piele
  • non-comedogenic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: TILIA CORDATA FLOWER EXTRACT, EXTRACT OF LINDEN; LINDEN (TILIA CORDATA) EXTRACT; LINDEN EXTRACT; LINDEN FLOWER EXTRACT; LINDEN, TILIA CORDATA, EXT.

Functii: extract din flori de tei

 

Descriere:

Acest extract natural a fost folosit in mod traditional ca un remediu pe baza de plante ca un antiinflamator, in special pentru probleme respiratorii cum ar fi raceala, febra, gripa, dureri in gat, bronsita si tuse.

In cosmetice si produse de ingrijire personala, Tilia Cordata este folosit ca un agent de ingrijire care poate fi inclusa in odorizantele de piele, sapunuri si detergenti, produse de ingrijire a pielii, produse de machiat si produse pentru ingrijirea parului.
 
Acest ingredient include flavonoide active si glicozide, dand o putere antioxidanta ingredientului.

 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
Food and Drug Administration (FDA) a aprobat utilizarea acestui ingredient si l-a declarat GRAS (recunoscut in general ca fiind sigur).

Sinonime: CERA ALBA; BEESWAX ABSOLUTE; BEESWAX CONCRETE

Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de epilare, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, surfactant, agent de emulsifiere, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen

 

Descriere:

  • ceara purificata din fagure de miere
  • cea mai mare cantitate de ceara comerciala este produsa de albina Apis
  • este de culoare alba, dar datorita polenului si altor impuritati naturale capata nuanta de galben deschis, maron mai deschis sau mai inchis
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient  pentru adaugarea directa la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala fara riscuri.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient este inclus in lista Alti aditivi in afara de coloranti si indulcitori sub denumirea E 901 - Beeswax, white and yellow (Anexa II, Partea B, Lista Aditivilor).

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente, precum enzimele, colorantii si nutrientii, adoptat de Comisia Europeana, acest ingredient este recunoscut ca transportator in: aditivi (in coloranti), condimente/arome (in bauturile non-alcoolice aromate in concentratii de pana la 200 mg/l), nutrienti (toate tipurile), sub denumirea E 901 - Beeswax, white and yellow.
 

Sinonime: BUXUS CHINENSIS OIL; JOJOBA OIL; JOJOBA SEED OIL; OILS, JOJOBA; JOJOBA OILS

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de ingrijire a parului, emolient, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • extract din semintele arbustului Simmondsia chinensis
  • diferit de alte uleiuri din plante deoarece este similar sebumului si uleiului de balena (compus in proportie de 97% din ceara din acizi si alcool cu greutate moleculara mare)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Sinonime: CAMOMILLE EXTRACT, CHAMOMILE EXTRACT; MATRICARIA CHAMOMILLA

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • antimicrobian, antiinflamator, tonic
  • extract de planta de musetel
  • prezinta proprietati emoliente si antioxidante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Sinonime: ANHYDROUS MAGNESIUM SULFATE, EPSOM SALT

Functii: agent de umplutura, agent de ingrijire a parului, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • sare anorganica ce se gaseste in apa marii si in depozitele minerale
  • rol de diluare a altor solutii sau de crestere a volumului produsului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (GRAS). Magnesium Sulfate poate fi folosit si in produsele farmaceutice laxative fara prescriptie medicala.

Conform American Journal of Obstetrics and Gynecology, acest ingredient poate produce toxicitate la nivel reproductiv, daca este folosit in concentratii mari.

Sinonime: BENZENEMETHANOL, BENZYLIC ALCOHOL, PHENYLCARBINOL, PHENYLMETHANOL, BENZENECARBINOL

Functii: conservant; analgezic extern, ingredient parfum, medicament igiena orala, conservant, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • ingredient sintetic care poate aparea in mod natural in caise, merisor, ciuperci si miere
  • poate fi gasit si in uleiul esential al multor plante precum iasomia, zambila
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent sintetic de aroma pentru adaugarea directa in mancare. Benzyl Alcohol poate, de asemenea, fi folosit ca anestezic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala precum produsele ano-rectale, de igiena orala si de tipul analgezice locale.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%. In plus, Benzyl Alcohol poate fi folosit si in produsele de vopsire a parului, in concentratii de pana la 10%.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restricti). Benzyl Alcohol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off. Acest ingredient poate fi folosit si drept conservant in cosmetice si produse pentru ingrijire personala in concentratii de pana la 1%.  Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 1519 Benzyl Alcohol.

Sinonime: KALII SORBAS; 2,4-HEXADIENOIC ACID, POTASSIUM SALT; POTASSIUM SALT 2,4-HEXADIENOIC ACID

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • sare de potasiu a acidului sorbic
  • pudra alba, cristalina
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor)
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce se adauga direct in mancare. Potassium Sorbate este eficient in controlul mucegaiului din branzeturi, sucuri de fructe, vinuri, muraturi, etc.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Potassium Sorbate poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.6% (Anexa VI).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 202 – Potassium Sorbate.

Sinonime: HELICHRYSUM ITALICUM FLOWER EXTRACT; HELICHRYSUM ANGUSTIFOLIUM OIL

 

Descriere:

  • Extract de floare de Nemuritoare, Helichrysum angustifolium, plant originara din sudul Europei.
Din florile plantei se extrage un ulei esential, important din punct de vedere terapeutic. 
 
Proprietatile uleiului:
  • Antialergic
  • Antiinflamator
  • Antispastic
  • Astringent
  • Diuretic
  • Analgezic
  • Expectorant
Uleiul de Nemuritoare are proprietati antiinflamatorii, le fel ca si frunzele plantei. De asemenea, poate ajuta la vindecarea cicatricilor, acneei, dermatitei, vergeturilor, furunculilor si abceselor. Medicina populara utilizeaza acest ulei pentru a preveni semnele de batranete a pielii (riduri).
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Uleiul de Nemuritoare este este non-toxic, non-iritant si non-sensibilizant, nu trebuie folosit de copii sub 12 ani.

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Avertisment: Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice.

 

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Frunzele de Aloe barbadensis sau aloe vera, sunt zdrobite pentru a forma un lichid.  Acest lichid se numeste suc de aloe. 
 
Planta de aloe este apreciata pentru proprietatile sale medicinale, dar si sucul extras din frunzele sale, de a calma si de a grabi vindecarea anumitor boli.
 
Exista doua tipuri diferite de suc de frunze de aloe:
  • produs preambalat, comercializat in magazine
  • suc proaspat, facut la domiciliu. 
 
Beneficiile consumului de suc de aloe:
  • imbunatateste digestia
  • o mai buna circulatie a sangelui, 
  • controleaza zaharul din sange si tensiunea arteriale, 
  • intareste sistemul imunitar
 
Atunci cand este utilizat extern si local, sucul de aloe vera poate calma pielea si serveste ca un antiinflamator. 
Cel mai adesea, sucul este aplicat pe pielea arsa de soare sau utilizat intr-o cada de baie pentru reducerea durerii si a senzatiei de ardere.
Ajuta la stabilizarea metabolismului astfel incat corpul arde mai multe calorii.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Desi efectele secundare a consumului de suc de frunze de Aloe barbadensis sunt rare, ele pot sa apara. 
Acesta poate provoca:
  • disconfort intestinal nespecificat (crampe) 
  • pierderea de electroliti
  • dezechilibru de lichide in organism. 
Food and Drug Administration (FDA) a revizuit siguranta diferitelor specii de aloe, inclusiv Aloe Barbadensis si a stabilit ca aceasta poate fi utilizata ca substanta aromatizanta naturala si poate fi adaugata in mod direct in produsele alimentare.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetic si produse de ingrijire personala.
 
CIR a mai observat ca derivatele din aloe pot contine antrachinone, care poate fi periculos daca este prezent intr-un nivel ridicat.
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Bioearth - C3 Aloebase Sensitive Crema pentru ten cuperozic si sensibil"

9 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Bioearth - C3 Aloebase Sensitive Crema pentru ten cuperozic si sensibil"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.