Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Gamarde - Apa termala mineralizata

Nota 10 / 10 din 494 voturi
Gamarde - Apa termala mineralizata
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Gamarde

 

Descriere Gamarde - Apa termala mineralizata

Apa termala mineralizata

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:

Apa termala Gamarde calmeaza pielea sensibilizata de factori externi (precum soarele, poluare etc), previne imbatranirea prematura a pielii, reduce inflamarea si iritatiile, ofera o senzatie de confort. Este mineralizata, actioneaza ca un antioxidant natural, bogata in sulf.

Caracteristici: foarte mineralizata, bogata in sulf
Proprietati: calmante, anti-iritante, anti-radicali liberi, purifiante
Calmeaza tenul sensibil si reactiv, purifica tenul juvenil gras, remineralizeaza tenul adult lipsit de prospetime. Aduce confort si hidratare tenului expus soarelui sau agresiunilor zilnice din mediul extern.

Beneficiile apei termale:
- are actiune antiinflamatoare, antiiritanta, calmanta;
- are influenta benefica asupra pielii : sprijina sistemul imunitar, stimuleaza regenerarea celulara si sinteza colagenului;
- hidrateaza si improspateaza tenul;
- fixeaza machiajul;
- folosita pe termen lung imbunatateste conditia tenului;
- poate fi folosita ca tratament in problemele dermatologice cunoscute (acnee, cuperoza, rozacee, dermatita seboreica) si favorizeaza cicatrizarea.

Se poate folosi pentru ingrijirea zilnica a pielii dupa demachiere, dupa ras, pentru fixarea machiajului, pentru eritemul fesier la bebelusi. De asemenea, este utila in caz de roseata, mancarime, arsuri solare sau dupa tratamente dermatologice iritante.

Pentru fixarea si improspatarea machiajului se pulverizeaza pe ten intr-un strat fin de la 10-15 cm distanta. Se asteapta cateva secunde, iar excesul se indeparteaza prin tamponare foarte fina cu un disc demachiant. Mineralele si oligoelementele adera la suprafata pielii si formeaza o pelicula protectoare.

Cantitate: 100 ml.


Alte informatii:
Acest produs contine 5 ingrediente considerate sigure.

Apa termala Gamarde ingrijeste delicat, calmeaza pielea sensibila, reactiva, reduce inflamarea si iritatiile, combate radicalii liberi si ofera o senzatie de confort pentrru toate tipurile de ten si pentru toate varstele, de la bebelusi la persoane mature.

Butylene Glycol este un ingredient cosiderat a fi comedogen (1/5) conform Sage Advice si DermaDoctor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Sodium Salicylate atat timp cat are ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii sau evitarea cresterii senzitivitatii pielii datorate expunerii la soare.
 

 

Ingrediente Gamarde - Apa termala mineralizata

APA GAMARDE, AZOT, BUTYLENE GLYCOL, SODIUM SALICYLATE, CITRIC ACID

Data analizei: 2015-10-12


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: APA TERMALA GAMARDE

 

Descriere:

Apa Gamarde isi are originea in comuna din sud-vestul Frantei, Gamarde les Bains.

Si-a castigat denumirea de "apa termala" inca din anul 1841 compozitiei de elemente sulfuroase. A fost recunoscuta de Academia de Medicina pentru proprietatile sale in ingrijirea pielii.
 
Apa termala Gamarde ingrijeste delicat, calmeaza pielea sensibila, reactiva, reduce inflamarea si iritatiile, combate radicalii liberi si ofera o senzatie de confort pentrru toate tipurile de ten si pentru toate varstele, de la bebelusi la persoane mature.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Apa Gamarde nu irita pielea.

 

Descriere:

  • gaz incolor, inodor, insipid
Azotul formeaza numerosi compusi chimici, precum aminoacizii, amoniacul, acidul nitric si cianurile.

Exista doua tipuri de azot:gazos si lichid.
  • Azotul gazos este produs prin permiterea azotului lichid sa se incalzeasca si sa se evapore.
  • Azotul lichid este produs industrial in cantitati mari prin distilarea din aerul lichefiat.

Azotul este o parte esentiala in componenta aminoacizilor si a acizilor nucleici, ceea ce il face vital.

In procesul de ambalare al cosmeticelor, azotul este folosit ca patura protectoare deasupra continutului de creme si lichide din vasele de stocare pentru prevenirea oxidarii si dezvoltarii factorilor daunatori ce afecteaza calitatea produsului.


Reactii adverse:

Sinonime: ACEROLA EXTRACT BG-25; 1,3-BUTANEDIOL; 1,3-BUTYLENE GLYCOL; ROSE APPLE LEAF EXTRACT BG-30; BUTANEDIOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, umectant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • alcool organic
  • lichid fara culoare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma sintetic si adjuvant pentru adaugarea directa la mancare. Este de asemenea permisa folosirea sa ca aditiv alimentar indirect, in invelisurile polimerice care intra in contact cu alimentele.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Sinonime: BENZOIC ACID, 2-HYDROXY-, MONOSODIUM SALT; MONOSODIUM SALT 2-HYDROXYBENZOIC ACID; O-HYDROXYBENZOIC ACID, SODIUM SAL; ALYSINE; ARDALL

Functii: agent de denaturare, conservant

 

Descriere:

  • sare de sodiu din acid salicilic
  • apare in mod natural in scoarta salciei
  • acid organic denumit si Beta-Hydroxy-Acid (BHA)
  • similar din punct de vedere chimic, dar nu identic, cu componentul activ al aspirinei (acetylsalicylic Acid)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea sa ca aditiv alimentar indirect. Acest ingredient este aprobat atat pentru folosirea in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala cat si in cele impotriva acneei. Poate fi folosit, de asemenea, in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala impotriva calusului, bataturilor, negilor, matretii.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient atata timp cat are ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii sau evitarea cresterii senzitivitatii pielii datorate expunerii la soare, sau atunci cand se asteapta o astfel de senzitivitate, instructiunile de folosire sa recomande folosirea protectiei solare.   

Conform unui studiu initiat de Food and Drug Administration (FDA) si coordonat de Toxicology Program (NTP), acest ingredient nu creste riscul aparitiei tumorilor de piele datorate razelor UV.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala drept conservant, in concentratii de pana la 0,5% (Anexa VI). Sodium Salicylate mai poate fi folosit in produsele rinse-off de ingrijire a parului in concentratii de pana la 3% si in restul produselor rinse-off in concentratii de pana la 2% (Anexa III). Ingredientul nu trebuie folosit in produsele pentru copiii sub 3 ani, exceptie facand formulele de sampon. 

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 2%.

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Gamarde - Apa termala mineralizata"

2 + 6 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"Gamarde - Apa termala mineralizata"

Ioana @ 12 Oct 2015
"Sunt aceleasi ingrediente: http:gamarde.rocosmetice-bio-ten97-apa-termala-mineralizata-gamarde-100ml-3760141876816.html"
Mihaela @ 25 Sep 2015
"cea mai buna apa termala...problema este ca nu arata cu cea expus la dvs. pe site Mai multe detali aici : http:gamarde.ro128-apa-termala-gamarde"

Spune-ne opinia ta despre
"Gamarde - Apa termala mineralizata"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.