Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

La Roche Posay - Effaclar K+ Crema pentru tenul gras

Nota 9.5 / 10 din 544 voturi
La Roche Posay - Effaclar K+ Crema pentru tenul gras
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: La Roche-Posay

 

Descriere La Roche Posay - Effaclar K+ Crema pentru tenul gras

Effaclar K+ Crema pentru tenul gras

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Dupa prima aplicare a cremei La Roche-Posay Effaclar K+ pentru tenul gras, pielea este purifiata pentru o senzatie de curatare si prospetime pe durata intregii zile. Dupa numai o luna tenul este transformat: textura pielii devine omogena, porii sunt curatati, iar pielea este matifiata.
 
Crema are o textura noua aquagel, ultra-proaspata si fara efect gras, cu absorbtie rapida.

Cantitate: 30 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 13 ingrediente dintre care 8
ingrediente sunt considerate sigure, 5 ingrediente au risc de dauna mediu.

 

 

Ingrediente La Roche Posay - Effaclar K+ Crema pentru tenul gras

AQUA, PROPYLENE GLYCOL, OCTYLDODECANOL, DIMETHICONE, PEG-100 STEARATE, GLYCERYL STEARATE, SALICYLIC ACID, AMMONIUM POLYACRYL DIMETHYL TAURAMIDE, AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, ZINC PCA, SARCOSINE, SODIUM HYDROXIDE, SILICA

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Propylene glycol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii. Este un alcool organic si are rolul de a absorbi apa si de a pastra umiditatea in cosmetice. Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 50%.

Dimethicone, ingredient cu risc mediu de dauna, este emolient si agent de ingrijire a pielii. Este cel mai folosit polimer de silicon. Incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Peg-100 Stearate, ingrediente cu risc mediu de dauna, este un agent de curatare, are rolul de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii astfel incat sa poata fi indepartate. Conform unui studiu al International Journal of Toxicology, PEG-100 Stearate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide, PAHs - Polycyclic aromatic hydrocarbons, 1,4-dioxane, fier, arsenic.


Acid Salicilic, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent antiacneic, anti-matreata, exfoliant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, conservant. Are efecte exfoliante si poate imbunatati structura si coloratia pielii. Actioneaza la nivelul deschiderilor foliculilor firelor de par din zonele cu secretie de sebum crescuta si in acest fel este util si in tratamentul acneei. Studiile au aratat ca acidul salicilic este mai putin iritabil decat produsele care contin alfa-hidroxi acizi.


Sodium Hydroxide, ingredient cu risc mediu de dauna, este un denaturant, regulator ph, agent de protectie/tamponare. Mai poarta si denumirea de soda caustica. Este cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului. Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.
 

Data analizei: 2019-05-15


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: METHYLETHYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYPROPANE; ALPHA-PROPYLENEGLYCOL ; PROPANE-1,2-DIOL

Functii: ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool organic
  • rol de a absorbi apa si de a pastra umiditatea in cosmetice
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct si indirect (drept agent antispumant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 50%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de 25 mg/kg, (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 1520, Propane-1, 2-diol (propylene glycol).


Citeste mai mult

Sinonime: 2-OCTYLDODECANOL, 2-OCTYLDODECYL ALCOHOL, EUTANOL G

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, solvent

 

Descriere:

  • alcool gras
  • ajuta la formarea emulsiei si previne separarea ei in uleiuri si alte componente
  • reduce tendinta produselor de a face spuma atunci cand sunt agitate
  • poate fi de origine vegetala sau animala
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Octyldodecanol in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: DIMETHYL SILICONE, HIGHLY POLYMERIZED METHYL POLYSILOXANE, SILICONE L-45, POLYDIMETHYLSILOXANE, PDMS

Functii: antispumant, ingrijirea pielii, protector piele, emolient

 

Descriere:

  • cel mai folosit polimer de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Ingredient versatil utilizat pe scara larga in multe produse de ingrijire a pielii si produse de frumusete datorita capacitatii sale de a servi ca agent anti-spumare, agent de protectie a pielii si balsam. 

Poate preveni deshidratarea pielii prin actiunea de formare a unei barieri hidratante. 
Conform cercetarilor publicate in Skin Research and Technology, aceasta bariera estompeaza liniile fine.

Polidimetilsiloxan este un ulei de silicon usor de aplicat, creeaza un strat de protectie atunci cand este aplicat pe piele, lasand-o moale si matasoasa.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept protector activ al pielii in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite, de asemenea, folosirea sa in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic, maxim acceptabil de Dimethicone cuprins intre 0 si 1.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform mai multor studii (Efficacy of a skin-protective foam in the treatment of chronic hand dermatitis; Skin Research and Technology study), Dimethicone protejeaza pielea, prevenind si tratand dermatita de contact, reduce roseata si are efect antiinflamator.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Siliconii nu provoaca reactii alergice, desi raman pe suprafata pielii. Moleculele de silicon, precum cele din polidimetilsiloxan, sunt prea mari pentru a penetra pielea si membranele celulare. Cu toate acestea, ele pot spori capacitatea altor ingrediente cu molecule mai mici de a penetra pielea si o pot face susceptibile la toxine.


Citeste mai mult

Sinonime: POLYOXYETHYLENE (100) MONOSTEARATE

Functii: surfactant, agent de curatare

 

Descriere:

  • ester Polietilenglicol de acid stearic
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect. Poate fi folosit ca agent antispumant in invelisul hartiei si cartonului folosite la impachetarea alimentelor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea PEG-100 Stearate in cosmetice si produse de ingrijire personala. Nu este recomandata folosirea sa pe pielea vatamata.

Conform unui studiu al International Journal of Toxicology, PEG-100 Stearate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie), PAHs - Polycyclic aromatic hydrocarbons (cancer la san), 1,4-dioxane (cancer), fier, arsenic.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERYL MONOSTEARATE; GMS; SELF-EMULSIFYING GLYCERYL MONOSTEARATE, STEARINE

Functii: surfactant, agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • derivat din glicerina si acid stearic
  • ceara solida de culoare alba sau crem
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • previne deshidratarea pielii
  • protejeaza pielea de radicalii liberi
Apare in mod natural in organism ca un produs secundar de defalcare al grasimilor, si, prin urmare, se gaseste in alimentele grase.

In acelasi timp, GMS este si un aditiv alimentar utilizat drept agent de ingrosare, emulgator, antiaglomerant si conservant. Este folosit in unele produse pentru a le da forma cum ar fi in inghetata si in frisca. Uneori este utilizat in paine ca agent impotriva “invechirii” painii.
 
In industria cosmetic este utilizat ca agent de emulsionare in uleiuri, ceruri, si solventi. Prin urmare, este folosit in produse cosmetice si produse de ingrijire a parului. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Glyceryl Stearate in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Environment Canada Domestic Substance List considera acest ingredient o potentiala toxina de mediu.
 


Citeste mai mult

Sinonime: BHA; SALICYLATES, 2-HYDROXYBENZOIC, SALICYLIC ACID, BETA HYDROXY ACID

Functii: agent antiacneic, anti-matreata, impotriva bataturilor, denaturant, exfoliant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, conservant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • acid beta-hidroxi
  • similar d.p.d.v. chimic cu aspirina (dar nu identic)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect si in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala (impotriva acneei, bataturilor, negilor, matretii).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient atata timp cat are ca scop evitarea iritatiilor la nivelul pielii sau evitarea cresterii senzitivitatii pielii datorate expunerii la soare, sau atunci cand se asteapta o astfel de senzitivitate, instructiunile de folosire sa recomande folosirea protectiei solare.   

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.5% (Anexa VI). Salicylic Acid mai poate fi folosit si in produsele rinse-off (cu spalare/clatire) in concentratii de pana la 2% si in produsele rinse-off destinate parului in concentratii de pana la 3% (Anexa III). Nu este permisa folosirea sa in produsele destinate copiilor sub 3 ani, exceptie facand formulele de tip sampon. 

Health Canada permite folosirea Salicylic Acid in in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 2%.


Citeste mai mult

Functii: stabilizator, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

  •  Nu exista informatii stiintifice despre acest ingredient si compusii folositi pentru a-l crea.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • The Cosmetic Database considera ca acest ingredient prezinta un grad de risc scazut.
  • Nu exista nicio cercetare disponibila pentru acest ingredient, nu exista studii care au demonstrat efecte secundare negative produse de acest ingredient, cu toate ca amoniul poate fi considerat toxic in concentratii mari.


Citeste mai mult

Sinonime: AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYL TAURATE, AMMONIUM POLYACRYLOYDIMETHYL TAURATE

Functii: Agent de control al vascozitatii, Agent stabilizator

 

Descriere:

Nu exista informatii stiintifice despre acest ingredient si compusii folositi pentru a-l crea.
O carte de John Woodruff intitulata "Manualul Naturii - Calea de ingrijire a pielii", constata ca Ammonium polyacryloyldimethyl taurate absoarbe sebumul sau uleiul, conferind pielii un aspect mat.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

The Cosmetic Database considera ca acest ingredient prezinta un grad de risc scazut.
Nu exista nicio cercetare disponibila pentru acest ingredient, nu exista studii care au demonstrat efecte secundare negative produse de acest ingredient, cu toate ca amoniul poate fi considerat toxic in concentratii mari.


Citeste mai mult

Sinonime: PCA, ZINC SALT, ZN PCA

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de umectare

 

Descriere:


  • sare de zinc PCA (acid pirolidon carboxilic). PCA este un aminoacid care face parte din factorul natural de hidratare – accentuează activitatea zincului. 
  • impotriva secretiei de sebum
  • antibacterian
  • des folosit pentru tratarea scalpului si a parului: impotriva matretii si a caderii parului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a decis ca acest ingredient nu prezinta riscuri asa cum este folosit in cosmetice (dar ca nu ar trebui fi folosit in produsele care contin agenti de nitrozare).


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCINE, NMETHYL; N-METHYL GLYCINE; N-METHYLAMINOACETIC ACID; N-METHYLAMINOETHANOIC ACID; SARGOSINE HYDROCHLORIDE; (METHYLAMINO) ACETIC ACID; (METHYLAMINO) ETHANOIC ACID; ACETIC ACID, (METHYLAMINO) -; GLYCINE, N-METHYL-; METHYLGLYCINE; N-METHYLAMINOA

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • aminoacid natural care se gaseste in muschi si alte tesuturi ale corpului. 
Acesta reduce productia de sebum si imperfectiunile legate de hiperseboree, rafinand astfel textura pielii. Acesta matifiaza pielea si este util in tratamentele pentru tenul gras.

Sarcosina este dulce la gust si se dizolva in apa. De asemenea, este utilizata in paste de dinti.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost inregistrate efecte secundare asociate cu acest ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: CAUSTIC SODA; SODIUM HYDROXIDE SOLUTION; SODIUM HYDRATE; HIDROXID DE SODIU, SODA CAUSTICA; E524

Functii: denaturant, reglor ph, agent de protectie/tamponare; aditiv alimentar, corector de aciditate

 

Descriere:

  • baza anorganica foarte reactiva si caustica (nu contine atomi de carbon)
  • cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului
  • mai poarta si denumirea de soda caustica
In Codex Alimentarius are denumirea de E524 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Acest ingredient poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite ca ambalaje pentru alimente.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sodium Hydroxide poate fi folosit in urmatoarele concentratii si niveluri ale ph-ului (Anexa III): 5% greutate in solventii pentru cuticule, 2% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz general, 4.5% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz profesional, pana la 12.7 ph in produse depilatoare, pana la 11 ph in alte tipuri de utilizari ca reglor ph.
Solventii pentru cuticule si produsele de indreptare a parului pentru uz general care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate astfel: „contine baza alcalina, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire, nu lasati la indemana copiilor”. Produsele de indreptare a parului pentru uz profesional trebuie etichetate: „doar pentru uz profesional, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire.” Produse depilatoare trebuie sa contina, pe eticheta: „nu lasati la indemana copiilor, evitati contactul cu ochii”.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 524.

Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara:
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestiv
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol.


Citeste mai mult

Sinonime: SILICA, AMORPHOUS SILICA; AMORPHOUS SILICON OXIDE HYDRATE; SILICIC ANHYDRIDE; SILICON DIOXIDE

Functii: abraziv, absorbant, agent antiaglomerant, agent de umplutura, agent opacifiant, agent non-surfactant

 

Descriere:

  • constituent al nisipului
  • denumit si dioxid de siliciu
  • folosita sub forma amorfa, fara structura, in cosmetice
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala nu contin Silica cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent antiaglomerant si pentru  alte intrebuintari in alimente.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"La Roche Posay - Effaclar K+ Crema pentru tenul gras"

6 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"La Roche Posay - Effaclar K+ Crema pentru tenul gras"

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016