Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

La Roche-Posay - Toleriane Ultra

Nota 7.5 / 10 din 332 voturi
La Roche-Posay - Toleriane Ultra
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: La Roche-Posay

 

Descriere La Roche-Posay - Toleriane Ultra

Toleriane Ultra

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:

Produs de ingrijire cu efect calmant intens pentru pielea ultra-sensibila si alergica.
 
Calmeaza intens si pentru o perioada indelungata, eliminand disconfortul celor cu pielea ultra-sensibila si alergica.

O formula cu adevarat eficace si inovatoare: ultra-minimalista, fara compromisuri si extrem de sigura. 
Toleriane Ultra include doar ingredientele esentiale, acestea pastrandu-se la un numar minim si eliminand orice ingredient potential iritant sau alergic. 
 
O formula ultra-minimalista cu puternic efect calmant, prin compozitia cu Neurosensina, un ingredient activ care interactioneaza cu mecanismele care provoaca iritatia cutanata. Formula concentrata in apa termala La Roche-Posay intareste efectul calmant pentru senzatiile de iritatie si disconfort ale pielii intolerante.
 
Toleranta ultra-ridicata. Testata pe pielea alergica. 0% conservanti / parabeni / parfum / alcool / coloranti / lanolina. Non-comedogenic.

Cantitate: 40 ml.


Alte informatii:
Acest produs contine 15 ingrediente dintre care 11 sunt considerate sigure, 4 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente La Roche-Posay - Toleriane Ultra

AQUA, ISOPROPYL STEARATE, SQUALANE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, DIMETHICONE, GLYCERIN, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, PENTYLENE GLYCOL, PEG-100 STEARATE, GLYCERYL STEARATE, CETYL ALCOHOL, DIMETHICONOL, SODIUM HYDROXIDE, ACETYL DIPEPTIDE-1 CETYL ESTER, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Dimethicone, ingredient cu risc mediu de dauna, este emolient si agent de ingrijire a pielii. Este cel mai folosit polimer de silicon. Incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Aluminium starch octenylsuccinate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de antiaglomerant si colorant cosmetic. Actioneaza ca un agent antiaglomerant, un agent de crestere a viscozitatii, precum si un absorbant. Utilizate in produse cum ar fi lotiunile de corp si produsele de machiaj pudra. Poate reduce stralucirea grasa asociata cu anumite lotiuni. A fost demonstrat ca sporest factorul SPF in multe produse de protectie solara. De fapt, mai putin de 5% de aluminiu amidon octenylsuccinate poate creste SPF-ul titanului dixiod cu 40%. Poate contine pudra de aluminiu care este un puternic alergen, un ingredient toxic si daunator sistemului nervos si celui respirator.


Sodium Hydroxide, ingredient cu risc mediu de dauna, este un denaturant, regulator ph, agent de protectie/tamponare. Mai poarta si denumirea de soda caustica. Este cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului. Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.


Peg-100 Stearate, ingrediente cu risc mediu de dauna, este un agent de curatare, are rolul de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii astfel incat sa poata fi indepartate. Conform unui studiu al International Journal of Toxicology, PEG-100 Stearate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie), PAHs - Polycyclic aromatic hydrocarbons (cancer la san), 1,4-dioxane (cancer), fier, arsenic.

 

Data analizei: 2014-11-23


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: ISOPROPYL OCTADECANOATE; 1-METHYLETHYL OCTADECANOATE; OCTADECANOIC ACID, 1-METHYLETHYL ESTER; STEARIC ACID, ISOPROPYL ESTER

Functii: liant, agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • ester din isopropil alcool si acid stearic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: VEGETABLE SQUALANE, COSBIOL

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, hidratant

 

Descriere:

  • substanta uleioasa ce intra in componenta altor uleiuri
  • component al sebumului uman
  • apare in mod natural – poate fi de orgine animala sau vegetala
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • obtinut in urma hidrogenarii compusului Squalene
  • se regaseste in ficatul de rechin, uleiul de masline, uleiul din germeni de grau
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform Sage Advice si Dermadoctor, acest ingredient este comedogen (1/5).

Sinonime: BUTYROSPERMUM PARKII, SHEA BUTTER

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

Untul de shea este compus in principal din acizi grasi precum acid oleic si stearic si este derivat din seminte din arborele african Shea (Butyrospermum parkii).

Previne deshidratarea pielii, ajuta in procesul de vindecare, previne iritatiile si regenereaza pielea, absoarbe razele UV, protejand pielea si are proprietati antioxidante.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Intrucat exista persoane care sunt alergice la nuci, inclusiv la nucile arborelui Shea, produsele care au in componenta acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: DIMETHYL SILICONE, HIGHLY POLYMERIZED METHYL POLYSILOXANE, SILICONE L-45

Functii: antispumant, ingrijirea pielii, protector piele, emolient

 

Descriere:

  • cel mai folosit polimer de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept protector activ al pielii in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite, de asemenea, folosirea sa in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic, maxim acceptabil de Dimethicone cuprins intre 0 si 1.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform mai multor studii (Efficacy of a skin-protective foam in the treatment of chronic hand dermatitis; Skin Research and Technology study), Dimethicone protejeaza pielea, prevenind si tratand dermatita de contact, reduce roseata si are efect antiinflamator.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.

Sinonime: ALUMINUM SALT STARCH, HYDROGEN OCTENYLBUTANEDIOATE; ALUMINUM STARCH OCTENYLBUTANEDIOATE; STARCH ALUMINUM OCTENYLSUCCINATE; HYDROGEN OCTENYLBUTANEDIOATE ALUMINUM SALT STARCH; STARCH, HYDROGEN OCTENYLBUTANEDIOATE, ALUMINUM SALT

Functii: antiaglomerant, colorant

 

Descriere:

  • Acest ingredient este o sare de aluminiu de amidon modificat chimic.
  • Un carbohidrat complex realizat de plante.
Actioneaza ca un agent antiaglomerant, un agent de crestere a viscozitatii, precum si un absorbant. Utilizate in produse cum ar fi lotiunile de corp si produsele de machiaj pudra.

Poate reduce stralucirea grasa asociata cu anumite lotiuni. A fost demonstrat ca sporest factorul SPF in multe produse de protectie solara. De fapt, mai putin de 5% de aluminiu amidon octenylsuccinate poate creste SPF-ul titanului dixiod cu 40%.
 
Poate contine pudra de aluminiu care este un puternic alergen, un ingredient toxic si daunator sistemului nervos si celui respirator.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) a evaluat acest ingredient. Astfel, acest ingredient poate fi folosit in produsele cosmetice cu conditia ca limitele deja stabilite cu privire la anumite concentratii de metale grele nu sunt depasite. Desi aluminiu este considerat neurotoxic, studiile au aratat ca nu exista toxicitate in amidon aluminiu octenylsuccinate.

Sinonime: 1,2-DIHYDROXYPENTANE; 1,2-PENTANEDIOL

Functii: solvent, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • umectant sintetic ce poate fi folosit si pe post de conservant
  • beneficiaza de proprietati asemanatoare cu Propylene glycol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform unui studiu din Belgia, Pentylene glycol este suspectat a cauza dermatita de contact, avand proprietati asemanatoare alergenilor.

Sinonime: POLYOXYETHYLENE (100) MONOSTEARATE

Functii: surfactant, agent de curatare

 

Descriere:

  • ester Polietilenglicol de acid stearic
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect. Poate fi folosit ca agent antispumant in invelisul hartiei si cartonului folosite la impachetarea alimentelor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea PEG-100 Stearate in cosmetice si produse de ingrijire personala. Nu este recomandata folosirea sa pe pielea vatamata.

Conform unui studiu al International Journal of Toxicology, PEG-100 Stearate poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie), PAHs - Polycyclic aromatic hydrocarbons (cancer la san), 1,4-dioxane (cancer), fier, arsenic.

Sinonime: GLYCERYL MONOSTEARATE; GMS; SELF-EMULSIFYING GLYCERYL MONOSTEARATE, STEARINE

Functii: surfactant, agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • derivat din glicerina si acid stearic
  • ceara solida de culoare alba sau crem
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • previne deshidratarea pielii
  • protejeaza pielea de radicalii liberi
Apare in mod natural in organism ca un produs secundar de defalcare al grasimilor, si, prin urmare, se gaseste in alimentele grase.

In acelasi timp, GMS este si un aditiv alimentar utilizat drept agent de ingrosare, emulgator, antiaglomerant si conservant. Este folosit in unele produse pentru a le da forma cum ar fi in inghetata si in frisca. Uneori este utilizat in paine ca agent impotriva “invechirii” painii.
 
In industria cosmetic este utilizat ca agent de emulsionare in uleiuri, ceruri, si solventi. Prin urmare, este folosit in produse cosmetice si produse de ingrijire a parului. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Glyceryl Stearate in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Environment Canada Domestic Substance List considera acest ingredient o potentiala toxina de mediu.
 

Sinonime: CETANOL, 1-HEXADECANOL, PALMITYL ALCOHOL

Functii: stabilizator emulsie, ingredient parfum, opacifiant, surfactant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • alcool organic ce poate fi atat de origine vegetala cat si animala
  • component principal al Cetearyl Alcohol (alcool cetearil)
  • ajuta la formarea emulsiei si previne separarea ei in uleiuri si alte componente
  • solid alb, asemanator cu ceara
  • nu usuca pielea precum fac celelalte alcooluri
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect, pe post de adjuvant.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.

In urma unui articol publicat in Contact Dermatitis (1999) si a mai multor studii, din ce in ce mai multi specialisti nu recomanda folosirea acestui alcool pe pielea sensibila intrucat poate provoca iritatii.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.

Sinonime: DIHYDROXYPOLYDIMETHYLSILOXANE, DIMETHYLSILANEDIOL HOMOPOLYMER, SILOXANES AND SILICONES

Functii: antispumant, agent de ingrijire a pielii, hidratant

 

Descriere:

  • polimer avand la baza silicon
  • lubrifiant non-gras pentru produsele de ingrijirea parului (balsam), care ofera stralucire
  • insolubil in apa
  • folosit si pentru imbunatatirea aspectului cicatricelor
  • rol de hidrofug (nu permite patrunderea apei)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca protector al pielii in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a decis ca folosirea ingredientului Dimethicone nu prezinta riscuri. Astfel, s-a determinat ca, din cauza polimerilor cu greutate moleculara mare, este foarte putin probabil ca acesta sa penetreze suprafata pielii.

Sinonime: CAUSTIC SODA; SODIUM HYDROXIDE SOLUTION; SODIUM HYDRATE; HIDROXID DE SODIU, SODA CAUSTICA; E524

Functii: denaturant, reglor ph, agent de protectie/tamponare; aditiv alimentar, corector de aciditate

 

Descriere:

  • baza anorganica foarte reactiva si caustica (nu contine atomi de carbon)
  • cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului
  • mai poarta si denumirea de soda caustica
In Codex Alimentarius are denumirea de E524 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Acest ingredient poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite ca ambalaje pentru alimente.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sodium Hydroxide poate fi folosit in urmatoarele concentratii si niveluri ale ph-ului (Anexa III): 5% greutate in solventii pentru cuticule, 2% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz general, 4.5% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz profesional, pana la 12.7 ph in produse depilatoare, pana la 11 ph in alte tipuri de utilizari ca reglor ph.
Solventii pentru cuticule si produsele de indreptare a parului pentru uz general care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate astfel: „contine baza alcalina, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire, nu lasati la indemana copiilor”. Produsele de indreptare a parului pentru uz profesional trebuie etichetate: „doar pentru uz profesional, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire.” Produse depilatoare trebuie sa contina, pe eticheta: „nu lasati la indemana copiilor, evitati contactul cu ochii”.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 524.

Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara:
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestiv
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol.

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Un produs obtinut prin cuplarea esterului acetil de tirozina din dipeptida-1 (v.) cu ester cetilic argininei de la dipeptida-1.

Peptida este utilizata pentru a spori confortul pielii si relaxarea acesteia prin  modularea perceptiei de senzatii neplacute. De asemenea, este folosit pentru a promova productia componentelor de fibre elastice pentru consolidarea pielii.

Este o peptida care se gaseste in mod natural in organism. Aceasta peptida promoveaza eliberarea naturala a agentilor de semnal care declanseaza fericirea si sentimentele de bine. Prin cresterea tolerantei pielii la agresiuni interne si externe, amelioreaza stresul si reduce tensiunea pielii care contribuie la formarea ridurilor de expresie. Reduce perceptia de sentimente negative ale pielii stresate: sensibila, iritata, uscata sau mancarime.

Utilizare: produse pentru pielea sensibila si tratamente anti-imbatranire.
 
 
 
 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent, nu au fost depistate efecte adverse negative ale acestui ingredient.

Sinonime: ACRYLATES/ C10-30 ACRYLATES CROSSPOLYMER; ACRYLATES/ C10/ C10-30 ALKYL ACRYLATES CROSSPOLYMER

Functii: stabilizator emulsie, agent de crestere a vascozitatii, peliculogen

 

Descriere:

  • polimer ce imbunatateste aspectul pielii, facand-o moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"La Roche-Posay - Toleriane Ultra"

7 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"La Roche-Posay - Toleriane Ultra"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.