Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Madara - Gel hidratant intensiv bio

Nota 6.7 / 10 din 423 voturi
Madara - Gel hidratant intensiv bio
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: MADARA Cosmetics Latvia

 

Descriere Madara - Gel hidratant intensiv bio

Gel hidratant intensiv bio

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Hidratant non-gras cu extracte echilibrante de ovaz baltic si salvie care actioneaza asupra excesului de sebum. Diminueaza porii, calmeaza pielea iritata si confera hidratare echilibrata. Tenul devine de indata catifelat si luminos. Formula extra light, fara uleiuri!

    - Ovazul baltic este un puternic astringent natural. Taninul din ovaz diminueaza porii, intareste tesutul pielii si vasele sanguine. Are proprietati antiinflamatoare si previne iritatiile.
    - Salvia este de asemenea un astringent natural foarte eficient. Regleaza excesul de sebum, este antiinflamator, reinnoieste stratul natural de protectie al pielii.

Mod de folosire: se aplica dimineata si/sau seara pe tenul curatat in prealabil.

Produsele cosmetice bio MÁDARA sunt create fara parfumuri sintetice, fara conservanti sintetici, fara uleiuri minerale, fara propylene glycol sau alte ingrediente sintetice. Produs VEGAN, fara gluten, certificat Ecocert.

Cantitate: 50ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 16 ingrediente dintre care 14 sunt considerate sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

Ingrediente Madara - Gel hidratant intensiv bio

AQUA, AQUILEGIA SIBIRICA EXTRACT, HAMAMELIS VIRGINIANA EXTRACT, ALCOHOL (ETHANOL), GLYCERIN, URTICA DIOICA EXTRACT, PLANTAGO MAJOR (PLANTAIN) EXTRACT, QUERCUS ROBUR (ENGLISH OAK) EXTRACT, SALVIA OFFICINALIS (SAGE) LEAF EXTRACT, SODIUM HYALURONATE, LACTIC ACID, FLAVOR (AROMA), SODIUM PHYTATE, SODIUM MAGNESIUM SILICATE, SODIUM LEVULINATE, SODIUM ANISATE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Aroma (Flavour), ingredient cu risc mediu de dauna. Este o substanta sau combinatie de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma. Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie. Ingredientele care intra in componenta Flavor sunt evaluate de Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) - FEMA Expert Panel.

Lactic acid, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de exfoliant, ingredient parfum, agent de umectare, reglor ph, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare. Acid alfa hidroxi, produs in mod natural in urma procesului de fermentare (a laptelui de exemplu), poate fi produs si pe cale sintetica. Are rolul de imbunatatire a aspectului pielii. Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 10%, cu un ph de 3,5 sau mai mare, atata timp cat nu prezinta riscuri de intrebuintare iar eticheta produsului contine avertismente si restrictionari.


Data analizei: 2015-03-22


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Extract de caldarusa siberiana
Hidrateaza si inmoaie pielea uscata si obosita, revitalizand-o.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Sinonime: HAMAMELIS VIRGINIANA (WITCH HAZEL) EXTRACT; EXTRACT OF HAMAMELIS; EXTRACT OF HAMAMELIS VIRGINIANA; EXTRACT OF WITCH HAZEL

Functii: astringent cosmetic, agent de ingrijire a pielii, agent de ingrijire a parului, calmant

 

Descriere:

  • produs din coaja, frunzele si ramurile „alunului vrajitoarelor” (Hamamelis virginiana)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 
 

Sinonime: DISTILLED SPIRITS; ETHANOL; ETHYL ALCOHOL; ETHYL HYDROXIDE; SD ALCOHOL 40-B

Functii: agent antispumant, antimicrobian, astringent cosmetic, ingredient parfum, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool denaturat
  • apare in mod natural ca urmare a fermentarii zaharurilor sau poate fi produs sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct si indirect . Alcohol poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Conform unor studii, Ethanol poate cauza apoptoza (moarte celulara programata), iritatii la nivelul pielii si  poate facilita absorbtia in piele a celorlalte ingrediente dintr-un produs.

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.

Sinonime: URZICA; URTICA DIOICA EXTRACT

 

Descriere:

Urzica (Urtica dioica) este o specie de plante erbacee, perene, din genul Urtica, familia Urticaceae.
 
Urzica contine: 
  • numar mare de amino-acizi
  • substante de natura glucidica, amine
  • steroli
  • ulei volatile
  • provitamina a
  • vitamina B2, 
  • vitamina C
  • vitamina K
  • acid folic
  • saruri de calciu
  • fosfati.
 
 
Actiuni farmacologice ale urzicii:
  • Datorita vitaminei K urzica are proprietati hemostatice.
  • Datorita mucilagiilor urzica fluidifica secretiile bronsice.
  • Datorita flavonoidelor au actiune diuretica.
  • Urzica ctiveaza circulatia sangelui cu eliberare de histamine, elimina acidul uric, este astringenta si antiseptica , antimicrobiana si antidiareica.
  • Urzica vitaminizeaza si scade zaharul din sange.
  • Urzica are actiune depurativa si galactogaga.
  • Extern este cicatrizanta si stimuleaza refacerea tesuturilor.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • In cantitati mari, duce la marirea coagulabilitatii sangelui. 
  • Contraindicata la hipertensiune arteriala, aterioscleroza, polipi, adenom testicular, la hemoragie uterina provocata de fibroame si mioame. 
  • La varstnici poate agrava tromboflebita.
  • Cercetarile de laborator au dovedit ca urzica determina contractiile uterului, deci si femeile gravide ar trebui sa se fereasca de consumul de urzici.
  • Datorita actiunii sale diuretice, consumul prelungit de urzici poate cauza un dezechilibru electrolitic. Lauzele nu trebuie sa consume urzici, iar oamenii care mananca în mod repetat aceasta planta trebuie sa aiba grija ca în dieta lor zilnica au introdus destul potasiu.
 

 

Descriere:

Extract de patlagina lata
  • Frunzele de patlagina sunt utilizate mai ales in stare proaspata.
  • Frunzele proaspete macerate sunt puse la intepaturile de albine, sunt folosite pentru tratarea iritatiilor de pielii, ulcerelor maligne si arsurilor, precum si pentru a opri sangerarea topica.
  • Frunzele de patlagina contin alantoina care sprijina procesul de formare a celulelor pielii si netezeste cicatricile, dar si un glicozid antibacterial numit aucubozid.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 
 

 

Descriere:

Extract de stejar englezesc.

Scoarta de stejar contine taninuri (acid galic, acid elagic si acid cvercitacic), cvercitol, pectine, rasini, saruri minerale.
 
Principiile active din scoarta de stejar  au actiune:
  • astringenta
  • antidiareica
  • hemostatica
  • dezinfectanta.
Scoarta de stejar este un excelent antiseptic, antiinflamator si antiparazitar.
  • Decoctul de scoarta de stejar alb se foloseste si ca tonic, dupa demachiere, in caz ca tenul are vase de sange sparte.
  • Datorita efectului energizant, scoarta de stejar alb combate depresiile usoare, insa nu trebuie folosita in exces.
  • Decoctul de scoarta de stejar alb este excelent si in tratarea varicelor, scop in care se foloseste atat intern, cat si extern.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Scoarta de stejar nu trebuie folosita de alergicii la aspirina si nici in timpul sarcinii.

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Sinonime: EXTRACT OF SAGE; EXTRACT OF SALVIA OFFICINALIS; SAGE EXTRACT; SAGE LEAF EXTRACT; SALVIA EXTRACT

Functii: agent igiena orala, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din frunze de salvie
  • antiseptic, astringent, antioxidant
  • antimicrobian, antibacterian
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera Salvia Officinalis Leaf Extract fara riscuri si l-a adaugat atat pe lista cu condimente si alte arome naturale permise, cat si cea cu uleiuri esentiale, oleorasini si extracte naturale

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: HYALURONIC ACID, SODIUM SALT; SODIUM HYALURONATE SOLUTION

Functii: agent de ingrijire a pielii, umectant

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a acidului hialuronic
  • imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Sinonime: A-HYDROXYPROPANOIC ACID, 2-HYDROXYPROPANOIC ACID

Functii: exfoliant, ingredient parfum, agent de umectare, reglor ph, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare

 

Descriere:

  • acid alfa hidroxi, produs in mod natural in urma procesului de fermentare (a laptelui de exemplu)
  • poate fi produs si pe cale sintetica
  • rol de imbunatatire a aspectului pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de 10% sau pana la 10%, cu un ph final de 3,5 sau mai mare, atunci cand are ca scop evitarea cresterii sensibilitatii solare sau atunci cand instructiunile de folosire includ folosirea zilnica a protectiei solare. Acest ingredient poate fi folosit in produsele profesionale (de salon) in concentratii de pana la 30% (inclusiv), cu un ph final de 3 sau mai mare, atunci cand sunt aplicate de specialisti si atunci cand aplicarea este acompaniata de instructiuni privind folosirea zilnica a protectiei solare.

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 10%, cu un ph de 3,5 sau mai mare, atata timp cat nu prezinta riscuri de intrebuintare iar eticheta produsului contine avertismente si restrictionari.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 270 – Lactic Acid.

Sinonime: AROMA; NATURAL FRAGRANCE

 

Descriere:

  • substante sau combinatii de substante adaugate la un produs pentru a-i oferi o anumita aroma
  • adaugat, in general, in produsele care ar putea fi ingerate, precum rujurile si produsele de igiena orala.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Flavor sunt evaluate de Flavor & Extract Manufacturers Association (FEMA) - FEMA Expert Panel.

Sinonime: HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) HEXASODIUM SALT MYO-INOSITOL; HEXASODIUM SALT MYO-INOSITOL, HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) ; MYO-INOSITOL, HEXAKIS (DIHYDROGEN PHOSPHATE) , HEXASODIUM SALT; MYO-INOSITOL

Functii: agent de ingrijire orala, agent de chelare

 

Descriere:

  • sarea de sodiu complexa a acidului fitic
Persoanele alergice la porumb ar trebui sa evite acest ingredient in produsele de ingrijire a pielii.

Acid continut in unele cereale care interfera absorbtia calciului, prin formarea fitatilor de calciu.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent, nu s-au semnalat efecte adverse ale acestui ingredient.

Sinonime: SYNTHETIC SODIUM MAGNESIUM SILICATE

Functii: Liant, agent de control a vascozitatii

 

Descriere:

Sodiu magneziu silicat este o argila silicat sintetica, in principal formata din magneziu si silicat de sodiu. Este folosit ca un liant si agent de aglomerare in produsele cosmetice si produse de ingrijire personala datorita capacitatii sale de a absorbi apa.

De asemenea, este utilizat in crearea betonului.

Acest ingredient incetineste descompunerea formulei si poate preveni intunecare prematura a compozitiei cosmetice si dezvoltarea prematura a unui miros neplacut.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient este aprobat de Cosmetic Ingredient Review (CIR) cu o limita maxima de concentratie.

Este considerat un ingredient cu risc scazut de dauna de catre Cosmetic Databaze si a fost dovedit ca nu produce iritatii.

Cu toate acestea, pentru ca Sodiu magneziu silicat are particule mari, acesta poate fi iritant pentru ochi.
 
 

Functii: agent de conservare pentru produsele cosmetice

 

Descriere:

  • Ingredient conservant folosit in produsele cosmetice, reprezinta sarea de sodiu care face parte din LEVULINIC ACID.
  • Protejeaza ingredientele naturale din produsele cosmetice prin inhibarea dezvoltarii microorganismelor aerobe, fara a altera in mod seminificativ integritatea celorlalte ingredient
Reactii adverse:
Cancer:
Nu

Siguranta/Rating ingredient:

  • Acest ingredient este aprobat de FDA si nu este considerat a fi cancerigen.

Functii: Conservant natural

 

Descriere:

  • Sare de acid organic
Conservant antimicrobian derivat din porumb si/sau fenicul. Este sigur pentru utilizare si, de asemenea, foarte eficient.
Este o alternativa mai buna pentru parabeni. Are proprietati de mascare si activitate fungicida.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost depistate efecte adverse negative legate de acest ingredient.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Madara - Gel hidratant intensiv bio"

1 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Madara - Gel hidratant intensiv bio"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.