Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Purederm - Hydro Soothing Cucumber Pads

Nota 8 / 10 din 902 voturi
Purederm - Hydro Soothing Cucumber Pads
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: ADWIN KOREA CORP

 

Descriere Purederm - Hydro Soothing Cucumber Pads

Hydro Soothing Cucumber Pads

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
 
Descrierea producatorului:
Tampoane moi pre-umezite cu extract de castravete si alte ingrediente calmante.

Cantitate: 10 buc.

Alte informatii:
Acest produs contine 17 ingrediente dintre care 14 ingrediente sunt considerate sigure, 2 ingrediente au risc de dauna mediu, iar 1 ingredient prezinta risc ridicat de dauna.

 

Ingrediente Purederm - Hydro Soothing Cucumber Pads

AQUA, GLYCERIN, METHYLPROPANEDIOL, CUCUMIS SATIVUS (CUCUMBER) FRUIT EXTRACT, PORTULACA OLERACEA (GREEN PURSLANE) EXTRACT, CAMELLIA SINENSIS EXTRACT / LEAF EXTRACT, MORUS ALBA (WHITE MULBERRY) LEAF EXTRACT, GLYCYRRHIZA GLABRA (LICORICE) ROOT EXTRACT, ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA) LEAF JUICE, TOCOPHERYL ACETATE, ALLANTOIN, DISODIUM EDTA, HYDROXYETHYLCELLULOSE, PEG-60 HYDROGENATED CASTOR OIL, CHLORPHENESIN, HYDROXYACETOPHENONE, FRAGRANCE/PARFUM

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc ridicat de dauna, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Tocopheryl Acetate, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un antioxidant si agent de intretinere a pielii. Este un ester format din acid acetic si vitamina E (Tocopherol). Acest ingredient poate fi potential iritant pentru piele, cauzand roseata, eruptii cutanate si potentialele reactii alergice. Conform Cosmetic Ingredients Review (CIR) acest ingredient prezinta efecte antioxidante, dar in acelasi timp a produs pielii iritatii intr-un studiu pe animale. Un anul 1991 un studiu a detaliat patru cazuri de dermatita de contact cauzata de creme cosmetice care contineau acetat de tocoferil.

PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum, surfactant, agent de emulsifiere. Este derivat din ulei de ricin. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea PEG-60 Hydrogenated Castor Oil in concentratii de pana la 100%. Nu este recomandata folosirea sa pe pielea vatamata. Conform unui studiu al International Journal of Toxicology, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide, PAHs - Polycyclic aromatic hydrocarbons  1,4-dioxane, fier, arsenic.

 

Data analizei: 2019-03-05


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: 2-METHYL-1,3-PROPANEDIOL; B-HYDROXYISOBUTANOL

Functii: solvent

 

Descriere:

  • Asigura absortia produsului final
  • Methylpropanediol este un glicol organic, care functioneaza ca un solvent in produse de frumusete si cosmetice. Conform cercetarilor, acesta poate imbunatati penetrarea ingredientelor (de exemplu, a acidului salicilic) in piele.
  • Este folosit in produse pentru a ajuta la livrarea altor ingrediente active, dar nu ca un ingredient activ in sine.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Methylpropanediol este considerat un ingredient sigur si nu are efecte secundare negative sau avertismente asociate cu utilizarea acestuia.
  • Cosmetic Database ii acorda un nivel de siguranta de 99% si nu exista studii care ar arata ca este o toxina sau un agent iritant.
  • Cu toate acestea, orice ingredient care faciliteaza penetrarea pielii ar trebui utilizat cu constientizarea faptului ca acesta ar putea mari probabilitatea  ca alte substante chimice periculoase sa poata patrunde mai usor in organism.


Citeste mai mult

Sinonime: CUCUMBER EXTRACT; CUCUMBER FRUIT EXTRACT; CUCUMIS SATIVUS EXTRACT; EXTRACT OF CUCUMBER; EXTRACT OF CUCUMIS SATIVUS

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • extract de castravete
  • proprietati antiinflamatorii
Castravetele este foarte bogat in vitamine, saruri minerale, cum ar fi potasiul, calciul, magneziul, dar si enzime benefice pentru piele. Coaja are efect calmant pentru piele, restabileste pH-ul natural al pielii, indeparteaza impuritatile depuse in timpul zilei si vindeca iritatiile.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: PORTULACA OLERACEA EXTRACT, EXTRACT OF PORTULACA OLERACEA; GREEN PURSLANE EXTRACT; PORTULACA OLERACEA, EXT.

Functii: Umectant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Extract de iarba-grasa (iarba-porcului, coada- cocosului)
Iarba-porcului este plina de vitamine si minerale, si este, uneori, adauga la salate.

Cosmetic

Extractul are proprietati antiinflamatorii si analgezice.

Unul dintre beneficiile extractului asupra pe pielii este ca acesta are un efect calmant, ceea ce il face util in tratamentele leziunile inflamatorii ale pielii.

In Jurnalul australian Medical Herbalism apare un articol care sustine ca aceasta planta accelereaza procesul de vindecare a ranii prin reducerea zonei vatamate si imbunatatirea elasticitatii pielii.

Extractul mai poate fi folosit in tratamentul bolilor de piele cum ar fi dermatita de contact si psoriazisul. Acesta are proprietati antiiritante puternice si calmeaza pielea sensibila, reducand mancarimile.

Este o sursa naturala de vitaminele A, C si E, si coenzima Q10, este un excelent antioxidant, combate semnele de imbatranire prematura si protejeaza pielea impotriva deteriorarii cauzata de factorii mediului. Extractul de iarba-porcului este bogat in acizi grasi omega-3 si flavonoide.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, CAMELLIA SINENSE (GREEN TEA) LEAF EXTRACT; CAMELLIA SINENSIS (TEA PLANT) LEAF EXTRACT; THEA SINENSIS EXTRACT; EXTRACT OF CAMELLIA SINENSIS LEAVES; GREEN TEA; GREEN TEA LEAF EXTRACT; TEA LEAF ABSOLUTE

 

Descriere:

Extract din frunzele  arborelui de ceai camellia sinensis. Cunoscut si sub denumirea de extract de ceai verde.
 
Proprietati:
  • antioxidant puternic 
  • antiinflamatorii 
  • antiimbatranire 
  • anticarigen
  • antiinflamator
  • umectant
  • conditionator
  • absorbant de raze UV
 
Ceaiul verde are capacitatea de a diminua aparitia ridurilor si a pierderea elasticitatii pielii.
 
De asemenea, incetineste dezvoltarea unora dintre semnele vizuale de imbatranire datorita proprietatilor sale antioxidante si antiinflamatorii. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Un studiu efectuat de American Association for Cancer Research si revista Preventative Medicine au demonstrat modul in care consumul de ceai verde poate ajuta la prevenirea formarii tumorilor canceroase.


Citeste mai mult

Sinonime: MORUS ALBA LEAF EXTRACT, EXTRACT OF MORUS ALBA LEAVES; EXTRACT OF MULBERRY LEAVES; MORUS ALBA LEAVES EXTRACT; MULBERRY (MORUS ALBA) EXTRACT; MULBERRY EXTRACT; MULBERRY LEAF EXTRACT; MULBERRY LEAVES EXTRACT; MULBERRY, MORUS ALBA, EXT.; WHITE MULBERRY

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

extract din fruzele de dud alb

Frunzele de dud contin tanin, acid aspartic, arginina, acid folic, acizi organici, betacaroten si substante minerale.

Ajuta la inalbirea tenului, luptand impotriva petelor, cicatricilor, pigmentarii.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: LICORICE ROOT OIL

 

Descriere:

Extract de lemn dulce.

Folosit ca un inalbitor, antioxidant, anti-inflamatorii si crema hidratanta.

Potrivit Institutului National al Cancerului, acest ingredient a fost folosit ca un anti-inflamator si antioxidant, in primul rand din cauza licochalcone, o molecula care este continuta in extractul de radacina de lemn dulce care controleaza productia de ulei, inmoaie si calmeaza pielea predispusa la acnee.
 
Desi este utilizat in prezent in multe de ingrijire a pielii si produse de frumusete, nu exista pic de cercetare pe capacitatea sa reala de albire sau hidratare. Atunci cand sunt combinate cu alte uleiuri vegetale, acizi alfa-hidroxi acizi, beta-hidroxi, ceto-acizi amide, saruri de amoniu si saruri anorganice acesta poate fi utilizat pentru a reduce pete de varsta intunecate si albirea pielii, potrivit unor studii.
 
Potrivit National Institutes of Health, gel cu aplicare topica cu extract de lemn dulce s-a dovedit a fi eficace in tratamentul dermatitei atopice in studiu preliminar uman si este folosit uneori pentru a ajuta la scaderea inflamatiei din cauza efectului sau asupra metabolismului steroizilor. Cu toate acestea, ambele aceste avantaje au nevoie de mai multa cercetare.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Desi exista multe efecte secundare negative la ingerarea Glycyrrhiza glabra, acesta este considerat sigur pentru uz topic, chiar si pe pielea sensibila. Atunci cand sunt ingerate, aceasta poate afecta negativ rinichii, tensiunea arteriala si determina o crestere periculoasa  a cortizolului.

Exista o legatura intre Glycyrrhiza glabra si o crestere a nivelului de testosteron. Desi acest legatura este slaba si se refera numai la ingestie, femeile gravide ar trebui sa fie mai atente atunci cand se utilizeaza Glycyrrhiza glabra din cauza efectelor sale hormonale.


Citeste mai mult

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Frunzele de Aloe barbadensis sau aloe vera, sunt zdrobite pentru a forma un lichid.  Acest lichid se numeste suc de aloe. 
 
Planta de aloe este apreciata pentru proprietatile sale medicinale, dar si sucul extras din frunzele sale, de a calma si de a grabi vindecarea anumitor boli.
 
Exista doua tipuri diferite de suc de frunze de aloe:
  • produs preambalat, comercializat in magazine
  • suc proaspat, facut la domiciliu. 
 
Beneficiile consumului de suc de aloe:
  • imbunatateste digestia
  • o mai buna circulatie a sangelui, 
  • controleaza zaharul din sange si tensiunea arteriale, 
  • intareste sistemul imunitar
 
Atunci cand este utilizat extern si local, sucul de aloe vera poate calma pielea si serveste ca un antiinflamator. 
Cel mai adesea, sucul este aplicat pe pielea arsa de soare sau utilizat intr-o cada de baie pentru reducerea durerii si a senzatiei de ardere.
Ajuta la stabilizarea metabolismului astfel incat corpul arde mai multe calorii.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Desi efectele secundare a consumului de suc de frunze de Aloe barbadensis sunt rare, ele pot sa apara. 
Acesta poate provoca:
  • disconfort intestinal nespecificat (crampe) 
  • pierderea de electroliti
  • dezechilibru de lichide in organism. 
Food and Drug Administration (FDA) a revizuit siguranta diferitelor specii de aloe, inclusiv Aloe Barbadensis si a stabilit ca aceasta poate fi utilizata ca substanta aromatizanta naturala si poate fi adaugata in mod direct in produsele alimentare.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetic si produse de ingrijire personala.
 
CIR a mai observat ca derivatele din aloe pot contine antrachinone, care poate fi periculos daca este prezent intr-un nivel ridicat.
 


Citeste mai mult

Sinonime: TOCOPHERYL ACETATE, VITAMIN E ACETATE, VIT-E ACETATE

Functii: antioxidant, agent de intretinere a pielii

 

Descriere:

  • ester din acid acetic si vitamina E (Tocopherol)
  • se gaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • poate inlocui Tocopherol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include Tocopherol pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri si pe cea cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYOXYLDIUREID, GLYOXYLIC DIUREIDE, 5-UREIDOHYDANTOIN

Functii: agent de ingrijire a pielii, protector piele, calmant

 

Descriere:

  • azotat ce apare in mod natural
  • pudra alba, fara miros
  • se regaseste atat in urina mamiferelor cat si in anumite plante precum tataneasa, strugurii ursului, castan
  • ajuta la vindecarea ranilor si iritatiilor pielii si stimuleaza cresterea/regenerarea de tesut nou
  • antiinflamator, antialergic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui compus ca ingredient activ in produsele farmaceutice de protectie a pielii, fara prescriptie medicala, in concentratii cuprinse intre 0.5-2%.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Allantoin in cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: ACETIC ACID, (ETHYLENEDINITRILO) TETRA-, DISODIUM SALT; DISODIUM EDETATE

Functii: agent chelatic, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • rol de micsorare a reactivitatii ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs
  • previne deteriorarea cosmeticelor si produselor de ingrijire
  • desi nu este absorbit repede de piele, creste gradul de absorbtie al celorlalte ingrediente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Exista anumite studii care considera Disodium EDTA a fi usor mutagenic.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CELLULOSE HYDROXYETHYLATE; CELLULOSE, 2-HYDROXYETHYL ETHER

Functii: liant, stabilizator emulsie, peliculogen, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • polimer modificat de celuloza
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in adezivii ce intra in contact cu mancarea. Hydroxyethylcellulose poate fi folosit si ca demulcent oftalmologic in medicamentele farmaceutice fara prescriptie medicala destinate ochilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit o limita zilnica, totala de consum a Hydroxypropylcellulose, Methylcellulose, Methyl Ethylcellulose, Hydroxypropyl Methylcellulose si Cellulose Gum, intre 0-25 mg/kg, greutate corporala.


Citeste mai mult

Functii: emulgator, surfactant

 

Descriere:

  • Polietilenglicol derivat din ulei de ricin
Este utilizat in produsele cosmetice pentru proprietatile de curatare pe care le are atunci cand este aplicat pe piele.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat pentru adaugarea directa in alimente, cat si ca aditiv alimentar indirect in textile si materiale, drept componente ale unor articole care au ca scop folosirea repetata.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea PEG-60 Hydrogenated Castor Oil in concentratii de pana la 100%. Nu este recomandata folosirea sa pe pielea vatamata.

Conform unui studiu al International Journal of Toxicology, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie), PAHs - Polycyclic aromatic hydrocarbons (cancer la san), 1,4-dioxane (cancer), fier, arsenic.


Citeste mai mult

Sinonime: 3- (4-CHLOROPHENOXY) -1,2-PROPANEDIOL; P-CHLOROPHENYL GLYCERYL ETHER; 1,2-PROPANEDIOL, 3- (4-CHLOROPHENOXY) -; 3- (4-CHLOROPHENOXY) - 1,2-PROPANEDIOL

Functii: compus organic folosit pe post de conservant sintetic

 

Descriere:

  • antimicrobian, conservant
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient este restrictionat in Japonia in timp ce FDA nu il recomanda femeilor insarcinate si copiilor.


Citeste mai mult

Functii: antioxidant

 

Descriere:

  • ingredient cosmetic multifunctional cu antioxidant si agent calmant. Ingrijeste pielea si o protejeaza.
Imbunateste actiunea conservantilor din formula cosmetica in care este folosit.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

 


Citeste mai mult

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Purederm - Hydro Soothing Cucumber Pads"

1 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Purederm - Hydro Soothing Cucumber Pads"

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016