Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

The Ordinary - Acid Azelaic Suspensie 10%

Nota 7.3 / 10 din 368 voturi
The Ordinary - Acid Azelaic Suspensie 10%
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Deciem Inc | Australia

 

Descriere The Ordinary - Acid Azelaic Suspensie 10%

Acid Azelaic Suspensie 10%

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Formula multifunctionala pentru stralucire.
Gasit in cereale, acidul azelaic este produs in mod natural de drojdia care traieste pe piele.
Lumineaza tonul pielii, imbunatatind vizibil aspectul acesteia si reduce petele.
Este un ingredient de suport multifunctional pentru toate tipurile de piele si, de asemenea actioneza ca un antioxidant eficient.
Aceasta formula sub forma de gel-crema ofera o concentratie didicata de acid azelaic pur (10%).

Cantitate: 30 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 17 ingrediente dintre care 12 sunt considerate a fi sigure, 5 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente The Ordinary - Acid Azelaic Suspensie 10%

AQUA, ISODECYL NEOPENTANOATE, DIMETHICONE, AZELAIC ACID, DIMETHICONEBIS-ISOBUTYL PPG-20 CROSSPOLYMER, DIMETHYL ISOSORBIDE, HYDROXYETHYL ACRYLATE/ SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, POLYSILICONE-11, ISOHEXADECANE, TOCOPHEROL, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE, ISOCETETH-20, POLYSORBATE 60, TRIETHANOLAMINE (TEA), ETHOXYDIGLYCOL, PHENOXYETHANOL, CHLORPHENESIN

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Dimethicone, ingredient cu risc mediu de dauna, este emolient si agent de ingrijire a pielii. Este cel mai folosit polimer de silicon. Incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Triethalonamine, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum, reglor de pH etc. Are rolul de a ajuta la formarea emulsiei, astfel incat substantele solubile in apa si cele solubile in ulei sa se amestece. Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5). Association of Occupational and Environmental Clinics si U.S. National Library of Medicine considera ca acest ingredient este toxic pentru piele, sistemul imun si respirator. De asemenea, in testele pe animale, a cauzat aparitia cancerului la vezica si la ficat.


Phenoxyethanol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum si conservant. Reprezinta o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate produce alergii. 

Polysorbate 60, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de ingredient parfum, surfactant si emulgator. Poate produce toxicitate la nivelul organelor daca este utilizat in exces. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 

Data analizei: 2019-04-19


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: 2,2-DIMETHYL- ISODECYL ESTER PROPANOIC ACID; 2,2-DIMETHYLPROPANOIC ACID, ISODECYL ESTER; ISODECYL ESTER 2,2-DIMETHYLPROPANOIC ACID; ISODECYL ESTER

Functii: Emolient, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Ingredient similar cu Cyclomethicone.
 
Foarte putine informatii sunt disponibile cu privire la acest ingredient, dar o firma de cercetare daneza a constatat ca poate fi o alternativa la Cyclomethicone, un ulei sintetic de silicon.

Isodecyl Neopentanoate poat fi aplicat pe o suprafata mare de piele, lasand o senzatie de moale pielii si parului. Acesta este adesea utilizat in sampoane si sapunuri si poate fi utilizat ca solvent si emulgator.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Nu exista avertismente in ceea ce priveste acest ingredient si este aprobat 100% pentru utilizare de catre Cosmetic Working Group.
  • Conform Enviroment Canada Domestic Substance List, Isodecyl Neopentanoate este suspectat a fi o toxina de mediu.


Citeste mai mult

Sinonime: DIMETHYL SILICONE, HIGHLY POLYMERIZED METHYL POLYSILOXANE, SILICONE L-45, POLYDIMETHYLSILOXANE, PDMS

Functii: antispumant, ingrijirea pielii, protector piele, emolient

 

Descriere:

  • cel mai folosit polimer de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Ingredient versatil utilizat pe scara larga in multe produse de ingrijire a pielii si produse de frumusete datorita capacitatii sale de a servi ca agent anti-spumare, agent de protectie a pielii si balsam. 

Poate preveni deshidratarea pielii prin actiunea de formare a unei barieri hidratante. 
Conform cercetarilor publicate in Skin Research and Technology, aceasta bariera estompeaza liniile fine.

Polidimetilsiloxan este un ulei de silicon usor de aplicat, creeaza un strat de protectie atunci cand este aplicat pe piele, lasand-o moale si matasoasa.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept protector activ al pielii in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite, de asemenea, folosirea sa in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic, maxim acceptabil de Dimethicone cuprins intre 0 si 1.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform mai multor studii (Efficacy of a skin-protective foam in the treatment of chronic hand dermatitis; Skin Research and Technology study), Dimethicone protejeaza pielea, prevenind si tratand dermatita de contact, reduce roseata si are efect antiinflamator.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Siliconii nu provoaca reactii alergice, desi raman pe suprafata pielii. Moleculele de silicon, precum cele din polidimetilsiloxan, sunt prea mari pentru a penetra pielea si membranele celulare. Cu toate acestea, ele pot spori capacitatea altor ingrediente cu molecule mai mici de a penetra pielea si o pot face susceptibile la toxine.


Citeste mai mult

Sinonime: 1,7-DICARBOXYHEPTANE; 1,7-HEPTANEDICARBOXYLIC ACID; ANCHOIC ACID; LEPARGYLIC ACID; NONANEDIOIC ACID; 1,7-HEPTANEDICARBOXYLIC ACID; ANCHOIC ACID; AZELAIC ACID, TECHNICAL GRADE; EMEROX 1110; EMEROX 1144; HEPTANEDICARBOXYLIC ACID

Functii: antioxidant

 

Descriere:

Acidul azelaic este eficient in tratarea unui numar mare de afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea, inflamatia si hiperpigmentarea. Acesta este prezent în mod natural in piele si se gaseste si in alte surse, inclusiv in grau, secara si orz.
 
Acidul azelaic este un antibacterian natural, ceea ce il face un tratament excelent pentru acnee. Atunci când este aplicat local, reduce cresterea bacteriilor intr-un folicul, ajuta la reducerea inflamatiei si indeparteaza celulele moarte ale pielii pentru a preveni aparitia acneelor viitoare.
 
Acidul azelaic poate fi utilizat pe orice tip de piele, incluzand pielea sensibila, deoarece are capacitatea de a reduce inflamatia. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost depistate efecte adverse negative legate de acest ingredient.


Citeste mai mult

Functii: Emolient, agent de control a vascozitatii

 

Descriere:

Proprietati:
  • Inmoaie si catifeleaza pielea
  • Creste sau scade vascozitatea produselor cosmetice

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in acest moment, nu a fost demonstrata existenta efectelor secundare negative sau avertismentelor asociate cu acest ingredient in produsele de ingrijire a pielii si a parului.


Citeste mai mult

Sinonime: DMI; 1,4:3,6-DIANHYDRO-2,5-DI-O-METHYL D-GLUCITOL; 1,4:3,6-DIANHYDRO-2,5-DI-O-METHYL-D-GLUCITOL; 1,4:3,6-DIANHYDRO-2,5-DIM D-GLUCITOL;

Functii: solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

In primul rand functioneaza ca solvent, iar in al doilea rand ca agent de scadere a viscozitatii (reduce grosimea compozitiei).

S-a descoperit ca acest ingredient poate penetra eficient pielea deoarece are capacitatea de a se dizolva in grasime, astfel incat poate transporta produsul mai departe de membrana pielii. Aceasta proprietatea este foarte apreciatat mai ales cand vine vorba de livrarea antioxidantilor in piele.

Pe langa aceasta, scade concentratia de ingrediente active necesare pentru a obtine rezultate optime. Acest lucru reduce nu numai costul produsului cosmetic, dar si diminueaza gradul de iritatii cauzate de ingrediente active agresive.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

In general, acest ingredient este considerat sigur pentru utilizarea in produse cosmetice. Totusi, mai multe studii au aratat ca poate fi usor iritant pentru piele si ochi.
 
 


Citeste mai mult

Sinonime: HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER

Functii: opacifiant, stabilizator emulsie, agent de crestere a vascozitatii, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • lasa pielea moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: FILMOGEN

 

Descriere:

  • siloxan reticulat din cauciuc format prin reactia intre vinil-terminatedsiloxane si methylhydroxydimethyl siloxan in prezenta ciclometiconului.
Este utilizat in produsele cosmetice pentru ca produce, la cerere, o pelicula continua pe piele, par sau unghii.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.
 


Citeste mai mult

Sinonime: 2,2,4,4,6,6,8 HEPTAMETHYLNONANE

Functii: agent de ingrijire a pielii, solvent, emolient

 

Descriere:

  • hidrocarbura cu 16 carboni
  • component al petrolului
  • fara culoare si miros
  • rol de catifelare a pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct , pe post de invelis al fructelor si legumelor si ca aditiv alimentar direct, secundar pe post de agent antispumant.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.


Citeste mai mult

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).


Citeste mai mult

Sinonime: ​ L-ASPARTIC ACID, N,N'-1,2-ETHANEDIYLBIS-, TRISODIUM SALT; N,N'-1,2-ETHANEDIYLBIS- TRISODIUM SALT L-ASPARTIC ACID; TRISODIUM SALT L-ASPARTIC ACID, N,N'-1,2-ETHANEDIYLBIS-; ASPARTIC ACID, N,N'-ETHYLENEDI- (7CI) ; ASPARTIC ACID, N,N'-ETHYLENEDI-, L,L-

Functii: Agent chelator derivat natural

 

Descriere:

  • Agent chelator derivat natural
Are functia de de a micsora reactivitatea ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Unele teste pe animale au aratat ca ingredientul poate provoca iritatii si poate avea urmari asupra sistemelor de reproducere si nervos atunci cand este folosit in doze mari.
 
Potrivit Cosmetic Database acest ingredient are un rating de siguranta de 1/10 – risc redus de dauna.
 


Citeste mai mult

Sinonime: PEG-20 ISOCETYL ETHER; POLYETHYLENE GLYCOL 1000 ISOCETYL ETHER; POLYOXYETHYLENE (20) ISOCETYL ETHER; POLYOXYETHYLENE ISOCETYL ETHER

Functii: Surfactant, emulsifiant, agent de stabilizare

 

Descriere:

  • Eter de polietilena glicol al alcoolului isocetil.
  • Se gaseste in medicamente  produse anti-acnee, geluri, produse de styling, produse de curatare faciala, rimeluri, creme anti-imbatranire, săaunuri lichide, auto-bronzante si creme de ochi.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Reviwe (CIR) considera acest ingredient sigur si permite utilizarea lui in produse cosmetice si de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: POLYSORBATE 60, POLYOXYETHYLENE (20) SORBITAN MONOSTEARATE; SORBIMACROGOL STEARATE 300

Functii: ingredient parfum, surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • rezultat in urma reactiei dintre sorbitol cu oxid de etilena
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca adjuvant al agentilor de aroma sau ca aditiv multifunctional ce poate fi adaugat direct la mancare. Polysorbate 60 poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect si ca emolient oftamologic.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 435 - Polyoxyethylene sorbitan monostearate (polysorbate 60).


Citeste mai mult

Sinonime: ETHANOL, 2,2',2

Functii: ingredient parfum, reglor ph, surfactant, agent de emulsifiere, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • substanta alcalina fara culoare
  • ajuta la formarea emulsiei, astfel incat substantele solubile in apa si cele solubile in ulei sa se amestece
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect in adezivii ce intra in contact cu mancarea sau ca ajutor la spalarea sau curatarea fructelor si legumelor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Triethanolamine in cosmetice si produse de ingrijire personala destinate folosirii scurte, concise, urmate de clatire. In produsele care au contact indelungat cu pielea, concentratia de Triethanolamine nu trebuie sa depaseasca 5%. Acest ingredient nu trebuie folosit in produsele care contin agenti N-nitrosating pentru a nu forma nitrozamine cancerigene.

Conform Directivei UE 1223/2009, Triethanolamine este listat in Anexa III, partea I (substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina, exceptand cazurile cand sunt subiectul unor restrictii si conditii prezentate) si poate fi folosit in produsele fara clatire si alte cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 2.5%. Acest ingredient nu poate fi folosit cu sisteme de nitrozare, trebuie sa aiba o puritate de 99%, cu un continut maxim al aminei de 0.5% si o concentratie de nitrozamine de pana la 50 microg/kg; de asemenea, produsul nu trebuie sa contina nitriti. 

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (2/5).

Association of Occupational and Environmental Clinics si U.S. National Library of Medicine considera ca acest ingredient este toxic pentru piele, sistemul imun si respirator. De asemenea, in testele pe animale, a cauzat aparitia cancerului la vezica si la ficat.


Citeste mai mult

Sinonime: DIETHYLENE GLYCOL MONOETHYL ETHER; 2- (2-ETHOXYETHOXY) - ETHANOL; 2- (2-ETHOXYETHOXY) ETHANOL; DIETHYLENE GLYCOL MONOETHYL ETHER; ETHANOL, 2 (2ETHOXYETHOXY) ; ETHANOL, 2- (2-ETHOXYETHOXY) -; 2- (2-ETHOXYETHOXY) ETHANOL; 3,6-DIOXA-1-OCTANOL; 3,6-DIOXA

Functii: Solvent, agent de hidratare, agent de aroma, umectant

 

Descriere:

 
  • Solvent sintetic cu o greutate moleculara mica.
  • Lichid limpede, practic incolor, utilizate in produsele cosmetice si produse de ingrijire personala. 
  • Este utilizat pentru a subtia produsul si pentru a-i creste vascozitatea.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala, dar studiile au indicat un grad mic de toxicitate pentru acest tip de glicol.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: 3- (4-CHLOROPHENOXY) -1,2-PROPANEDIOL; P-CHLOROPHENYL GLYCERYL ETHER; 1,2-PROPANEDIOL, 3- (4-CHLOROPHENOXY) -; 3- (4-CHLOROPHENOXY) - 1,2-PROPANEDIOL

Functii: compus organic folosit pe post de conservant sintetic

 

Descriere:

  • antimicrobian, conservant
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient este restrictionat in Japonia in timp ce FDA nu il recomanda femeilor insarcinate si copiilor.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"The Ordinary - Acid Azelaic Suspensie 10%"

4 + 5 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"The Ordinary - Acid Azelaic Suspensie 10%"

tanase denisa @ 31 Iul 2019
"de ce are nota 9 cand sunt 5 ingrediente cu rosu? si fiind rosi, le ati trecut ca risc mediu de dauna. as vrea mai multe detalii, nu inteleg daca produsul este sau nu in regula...."

Spune-ne opinia ta despre
"The Ordinary - Acid Azelaic Suspensie 10%"

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016