Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Yves Rocher - Active Sensitive Crema pentru ten sensibil cu pete rosii

Nota 6.5 / 10 din 422 voturi
Yves Rocher - Active Sensitive Crema pentru ten sensibil cu pete rosii
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Yves Rocher

 

Descriere Yves Rocher - Active Sensitive Crema pentru ten sensibil cu pete rosii

Active Sensitive Crema pentru ten sensibil cu pete rosii

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
 
Descrierea producatorului:
Crema dermo-calmanta este solutia contra petelor rosii ale tenului sensibil.  Datorita texturii sale ultra-balsamice, ea calmeaza durabil si previne aparitia noilor pete rosii. Avantajul sau: textura ultra-balsamica ce protejeaza activ pielea de agresiunile exterioare (frig, vant).

Formula cu toleranta inalta, realizata in colaborare cu dermatologii.
Testata pe tenul sensibil, sub control dermatologic si alergologic.

Cantitate: 50 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 18 ingrediente dintre care 12 sunt considerate sigure, 6 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.
 

 

Ingrediente Yves Rocher - Active Sensitive Crema pentru ten sensibil cu pete rosii

AQUA, METHYLPROPANEDIOL, GLYCERIN, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, HYDROXYETHYL ACRYLATE/ SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, METHYL GLUCOSE SESQUISTEARATE, BEHENYL ALCOHOL, PHENOXYETHANOL, CAFFEINE, SORBITAN ISOSTEARATE, POLYSORBATE 60, SORBIC ACID, RUTIN, SIGESBECKIA ORIENTALIS EXTRACT, PALMARIA PALMATA (DULSE) EXTRACT, ACACIA SENEGAL GUM, SODIUM HYDROXIDE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Phenoxyethanol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate produce iritatii.

Polysorbate 60, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de ingredient parfum, surfactant si emulgator. Poate produce toxicitate la nivelul organelor daca este utilizat in exces. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 

Sodium Hydroxide, ingredient cu risc mediu de dauna, este un denaturant, regulator ph, agent de protectie/tamponare. Mai poarta si denumirea de soda caustica. Este cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului. Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoasei.
 

Acid Sorbic, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de conservant si agent de parfum. O utilizare indelungata poate provoca toxicitate la nivelul organelor si alergii. Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct in mancare (GRAS). Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea  Sorbic Acid in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Rutin, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de antioxidant. Reduce fragilitatea vaselor de sange, le intareste si stimuleaza permeabilitatea capilarelor si previne procesul de imbatranire a pielii, datorita proprietatilor sale antioxidante. Rutin este hidrolizat in quercetin in momentul in care patrunde in corp. Rutin nu este un ingredient mutagenic in sine. In acelasi timp, se stie ca quercetin poseda proprietati mutagenice, fapt demonstrat prin teste in vitro si in vivo.

Data analizei: 2015-11-03


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: 2-METHYL-1,3-PROPANEDIOL; B-HYDROXYISOBUTANOL

Functii: solvent

 

Descriere:

  • Asigura absortia produsului final
  • Methylpropanediol este un glicol organic, care functioneaza ca un solvent in produse de frumusete si cosmetice. Conform cercetarilor, acesta poate imbunatati penetrarea ingredientelor (de exemplu, a acidului salicilic) in piele.
  • Este folosit in produse pentru a ajuta la livrarea altor ingrediente active, dar nu ca un ingredient activ in sine.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Methylpropanediol este considerat un ingredient sigur si nu are efecte secundare negative sau avertismente asociate cu utilizarea acestuia.
  • Cosmetic Database ii acorda un nivel de siguranta de 99% si nu exista studii care ar arata ca este o toxina sau un agent iritant.
  • Cu toate acestea, orice ingredient care faciliteaza penetrarea pielii ar trebui utilizat cu constientizarea faptului ca acesta ar putea mari probabilitatea  ca alte substante chimice periculoase sa poata patrunde mai usor in organism.

Sinonime: GLYCERINE, GLYCEROL, GLYCYL ALCOHOL, CONCENTRATED GLYCERIN

Functii: denaturant, ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de umectare, agent de ingrijire orala, agent de ingrijire a pielii, protector piele, agent de micsorare a vascozitatii, solvent

 

Descriere:

  • compus alcoolic ce apare in mod natural dar poate fi produs si sintetic
  • baza pentru multe lipide
  • poate fi de origine animala sau vegetala
  • echilibreaza nivelul apei din piele pentru a facilita hidratarea
  • poate fi inlocuita de Sorbitol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct cat si ca aditiv alimentar indirect. Este permisa folosirea acestui ingredient si in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de protectie a pielii, produsele de uscare a urechii si produsele de calmare a ochilor.

Functii: emolient, emulgator

 

Descriere:

Este utilizat in principal in produsele cosmetice ca emolient si emulgator pentru formulari.
Este un ester de alcool gras de nuca de cocos, acidul caprilic si acidul capric. In timpul aplicarii si lasa un non-gras, moale dupa atingere.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Desi exista putine informatii disponibile cu privire la acest ester, componentele prezente in aceast ingredient (alcool de nuca de cocos, acidul caprilic si acidul capric) sunt acceptate pe scara larga ca ingrediente sigure, non-toxice din produsele de ingrijire a parului si a pielii.

Sinonime: BUTYROSPERMUM PARKII, SHEA BUTTER

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

Untul de shea este compus in principal din acizi grasi precum acid oleic si stearic si este derivat din seminte din arborele african Shea (Butyrospermum parkii).

Previne deshidratarea pielii, ajuta in procesul de vindecare, previne iritatiile si regenereaza pielea, absoarbe razele UV, protejand pielea si are proprietati antioxidante.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Intrucat exista persoane care sunt alergice la nuci, inclusiv la nucile arborelui Shea, produsele care au in componenta acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: HYDROXYETHYL ACRYLATE/SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER

Functii: opacifiant, stabilizator emulsie, agent de crestere a vascozitatii, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • lasa pielea moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: D-GLUCOPYRANOSIDE, METHYL, OCTADECANOATE; DGLUCOPYRANOSIDE, METHYL, OCTADECANOATE (2:3) ; METHYL GLUCOSIDE SESQUISTEARATE; METHYL OCTADECANOATE D-GLUCOPYRANOSIDE; OCTADECANOATE D-GLUCOPYRANOSIDE, METHYL

Functii: agent de ingrijire a pielii, emulsifiant, emolient

 

Descriere:

  • mix de mono- si diesteri al metilului glucozid cu acidul stearic


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Acest ingredient reprezinta o toxina pentru mediu conform Environment Canada Domestic Substance List.

Sinonime: 1-DOCOSANOL; 1DOCOSANOL; DOCOSAN-1-OL; LIDAVOL; N-DOCOSANOL; DOCOSANOL

Functii: emolient, emulgator, agent de ingrosare, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

  • este un alcool gras saturat
  • are propritatile unui emulgator prin faptul ca impiedica separarea uleiului si a altor parti lichide dintr-o solutie.
  • Functiile sale mai includ si modificarea grosimii unui lichid, sporind capacitatea de spumare si stabilizarea spumei.
  • Atunci cand este aplicat pe piele, acesta confera pielii un aspect moale si ajuta la prevenirea pierderii de umiditate.
  • Multe produse includ acest ingredient in formulele sale din cauza proprietatilor sale unice senzitive si non-grase dupa aplicare
Utilizat in
  • produse cosmetice ca emolient, emulgator, agent de ingrosare si in produsele cosmetice
  • nutritie ca supliment nutritiv (ca o entitate individuala si, de asemenea, ca un element constitutiv al policosanolului)
  • industria farmaceutica ca un agent antiviral pentru reducerea duratei de leziuni herpetice cauzate de virusul herpes simplex aprobat recent de Food and Drug Administration (FDA) in medicamentele Abreva

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Testele pe animale au stabilit ca alcoolul behenyl nu este toxic pentru sistemul reproductiv.
  • Totusi, acesta poate provoca iritatii ale pielii.

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 

Sinonime: ANHYDROUS CAFFEINE; METHYLTHEOBROMINE; 7-METHYLTHEOPHYLLINE; COFFEINUM

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • compus organic ce se regaseste in cafea, ceai, ciocolata si alte frunze si fructe apartinand a peste 60 de specii de plante
  • antioxidant, lupta impotriva ridurilor si celulitei
  • reduce aspectul cearcanelor si pe cel de „ochi umflati” (pungi de sub ochi)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara multifunctionala (de exemplu in bauturile de tip cola) si drept compus activ in produsele farmaceutice cu rol de stimulare, fara prescriptie medicala.

Sinonime: ANHYDROSORBITOL MONOISOSTEARATE

Functii: surfactant, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • surfactant sintetic compus din sorbitol si acid isostearic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri.

Sinonime: POLYSORBATE 60, POLYOXYETHYLENE (20) SORBITAN MONOSTEARATE; SORBIMACROGOL STEARATE 300

Functii: ingredient parfum, surfactant, emulsifiant

 

Descriere:

  • rezultat in urma reactiei dintre sorbitol cu oxid de etilena
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca adjuvant al agentilor de aroma sau ca aditiv multifunctional ce poate fi adaugat direct la mancare. Polysorbate 60 poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect si ca emolient oftamologic.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 435 - Polyoxyethylene sorbitan monostearate (polysorbate 60).

Sinonime: 2,4-HEXADIENOIC ACID; 2,4-HEXADIENOIC ACID, (E,E) -; 1,3-PENTADIENE-1-CARBOXYLIC ACID; (E,E) - 2,4-HEXADIENOIC ACID

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • prezinta proprietati antifungice
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant ce poate fi adaugat direct in mancare (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea  Sorbic Acid in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sorbic Acid poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0,6% (Anexa VI).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 200 – Sorbic Acid.

Functii: antioxidant

 

Descriere:

  • bioflavonoid extras din diferite plante si folosit in produsele cosmetice ca emolient si antioxidant.

Reduce fragilitatea vaselor de sange, le intareste si stimuleaza permeabilitatea capilarelor si previne procesul de imbatranire a pielii, datorita proprietatilor sale antioxidante.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Rutin este hidrolizat in quercetin in momentul in care patrunde in corp.

Rutin nu este un ingredient mutagenic in sine, In acelasi timp, se stie ca quercetin poseda proprietati mutagenice, fapt demonstrat prin teste in vitro si in vivo.

Sinonime: EXTRACT OF SIGESBECKIA ORIENTALIS

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Extract de Sigesbeckia orientalis, planta vasculara medicinala din familia Compositae
In cosmetice si produse de ingrijire personala, extractul de Sigesbeckia Orientalis poate fi utilizat in produse de ingrijire a pielii, produse de curatare, produse de ingrijire a parului si produse pentru bronz.
  • Trateaza pielea cu vergeturi 
  • Utilizata in produsele pentru piele, are proprietatea de a lupta impotriva semnelor de imbatranire, este potrivit pentru tenul cu riduri.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Functii: Emolient, antioxidant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Extract de alge dulse, de culoarea rosie.
Sursa importanta de fibre.

Dulse este o buna sursa de minerale si vitamine in comparatie cu alte legume, contine toate elementele necesare omului si are un continut ridicat de proteine​​.

In ingrijirea pielii, dulse este folosit pentru proprietatile sale antioxidante naturale si abundenta de vitamine B6, B12, C, E, si A.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Utilizare: de pana la 7% in produse realizate manual de ingrijire a pielii, de 3% in produse realizate manual de ingrijire a parului si de 5% in produse pentru buze.

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.



Sinonime: GUM ARABIC; ACACIA GUM; ACACIA GUM (ACACIA SENEGAL (L.) WILLD.) ; GUM ARABIC; ACACIA; ACACIA DEALBATA GUM; ACACIA GUM; ACACIA SENEGAL; ACACIA SYRUP; AUSTRALIAN GUM; GUM ACACIA

Functii: Adeziv, agent de parfum, adeziv, filmogen.

 

Descriere:

Derivat din specia de salcam Acacia Senegal, cunoscut sub numele de arbore cu spini sau ciocuri. Este obtinut prin uscarea si pulverizarea pastailor de salcam.
 
Guma de Acacia Senegal este o pulbere de culoare alba, numita si guma arabica. 
 
In cosmetice si produse de ingrijire personala, derivatele de salcam sunt folosite in formulele de ingrijire a pielii, de ingrijire a parului, machiaj si produse de baie.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include guma arabica (guma acacia Senegal) pe lista de substantele considerate in general recunoscute ca fiind sigur (GRAS), ca aditiv alimentar direct.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) a evoluat acest ingredient si in urma analizelor a permis utilizarea acestuia in cosmetice si produse de ingrijire personala in anumite conditii de siguranta, sub rezerva unor limite de concentrare sau de utilizare.
Totusi, (CIR) atentioneaza ca acest ingredient este un alergen.
 
Association of Occupational and Environmental Clinics atentioneaza ca acest ingrfediet poate fi toxic pentru sistemul imunitar uman si cel respiratori, dar si alergen.
 
Environment Canada Domestic Substance List clasifica acest ingredient ca nefiind toxic sau nociv pentru mediu.
 

Sinonime: CAUSTIC SODA; SODIUM HYDROXIDE SOLUTION; SODIUM HYDRATE; HIDROXID DE SODIU, SODA CAUSTICA; E524

Functii: denaturant, reglor ph, agent de protectie/tamponare; aditiv alimentar, corector de aciditate

 

Descriere:

  • baza anorganica foarte reactiva si caustica (nu contine atomi de carbon)
  • cunoscut pentru rolul sau in fabricarea sapunului
  • mai poarta si denumirea de soda caustica
In Codex Alimentarius are denumirea de E524 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Acest ingredient poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite ca ambalaje pentru alimente.

Conform Directivei UE 1223/2009, Sodium Hydroxide poate fi folosit in urmatoarele concentratii si niveluri ale ph-ului (Anexa III): 5% greutate in solventii pentru cuticule, 2% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz general, 4.5% greutate in produsele de indreptare a parului pentru uz profesional, pana la 12.7 ph in produse depilatoare, pana la 11 ph in alte tipuri de utilizari ca reglor ph.
Solventii pentru cuticule si produsele de indreptare a parului pentru uz general care contin acest ingredient trebuie sa fie etichetate astfel: „contine baza alcalina, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire, nu lasati la indemana copiilor”. Produsele de indreptare a parului pentru uz profesional trebuie etichetate: „doar pentru uz profesional, evitati contactul cu ochii, poate cauza orbire.” Produse depilatoare trebuie sa contina, pe eticheta: „nu lasati la indemana copiilor, evitati contactul cu ochii”.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 524.

Conform unui studiu intreprins de National Institute for Occupation Safety and Health, Sodium Hydroxide poate cauza, in functie de concentratie si nivelul ph-ului, iritatii la nivelul pielii, ochilor, membranelor mucoase, pneumonie, pierderea parului.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii E-urilor "suspecte" se numara:
  • alergiile
  • dereglarile hormonale
  • tulburarile hepatice
  • bolile intestinale si ale ficatului
  • tulburarile hepato-biliare
  • tulburari ale tubului digestiv
  • tulburarile nervoase
  • cresterea nivelului de colesterol.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Yves Rocher - Active Sensitive Crema pentru ten sensibil cu pete rosii"

1 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Yves Rocher - Active Sensitive Crema pentru ten sensibil cu pete rosii"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.