Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Eveline - Tratament pentru unghii 8 in 1

Nota 8 / 10 din 601 voturi
Eveline - Tratament pentru unghii 8 in 1
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Eveline Cosmetics

 

Descriere Eveline - Tratament pentru unghii 8 in 1

Tratament pentru unghii 8 in 1

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Tratament intensiv conceput ptr. unghii deteriorate si fragile. Formula revolutionara cu ingredienti activi regenereaza, intareste si stimuleaza cresterea unghiilor. Imbunatateste flexibilitate si rezistenta unghiilor, protejeaza impotriva craparii, ajuta la restabilirea suprafetei netede si lucioase. Asigura un nivel optim de hidratare, creeaza un strat protector pe suprafata unghiilor.  Dupa un tratament de 10 zile, suprafata unghiilor va deveni neteda si lucioasa.

Cantitate: 12 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 15 ingrediente dintre care 10 sunt considerate a fi sigure, 5 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.

 

 

Ingrediente Eveline - Tratament pentru unghii 8 in 1

BUTYL ACETATE, ETHYL ACETATE, NITROCELLULOSE, PHTHALIC ANHYDRIDE TRIMELLITIC ANHYDRIDE GLYCOLS COPOLYMER, ACETYL TRIBUTYL CITRATE, ISOPROPYL ALCOHOL, AQUA, FORMALDEHYDE, ACETYL TRIETHYL CITRATE, STEARALKONIUM HECTORITE, ADIPIC ACID/FUMARIC ACID/PHTHALIC ACID/TRICYCLODECANE DIMETHANOL COPOLYMER, CI 77891, N-BUTYL ALCOHOL, CITRIC ACID, DIAMOND POWDER

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Formaldehida, substanta simpla constand din hidrogen, oxigen si carbon, (de asemenea, cunoscut sub numele de metanal) si este un gaz cu un miros intepator. Atunci cand formaldehida intra in componenta sampoanelor si a produselor pe baza de apa, cu scopul de a ajuta la prevenirea bacteriilor, aceasta poate fi absorbita prin piele. Acest fapt contribuie la o marire a sensibilitatii pielii si la aparitia cancerului.  Uniunea Europeana restrictioneaza utilizarea formaldehidei in produsele de ingrijire personala, si impune ca produsele care contin formaldehida sau ingrediente care elibereaza formaldehida sa contina mentiunea "contine formaldehida” pe eticheta. 

N-butyl alcohol, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de denaturant, ingredient parfum si solvent. Este un lichid incolor cu miros asemanator cu cel al vinului. Are rol de dizolvare a celorlalte substante dintr-un produs. Poate produce iritatii si toxicitate la nivelul organelor.

CI 77891 sau Titanium Dioxide, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de colorant cosmetic. Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Isopropyl alcohol, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent antispumant, ingredient parfum, solvent si agent de micsorare a vascozitatii. Este un alcool care se evapora repede si este folosit pentru dizolvarea altor substante din produse. Are un miros asemanator cu cel al etanolului. Poate prezenta toxicitate la nivelul organelor, neurotoxicitate si iritatii la nivelul pielii, ochilor si al plamanilor.
 

Data analizei: 2019-05-22


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: ACETIC ACID, BUTYL ESTER, 1-ACETOXYBUTANE, BUTYL ETHANOATE

Functii: ingredient parfum, solvent, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • solvent ce apare in mod natural sau care poate fi produs in mod sintetic
  • derivat din alcool n-butil si acid acetic
  • compus organic cu miros fructat
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca agent sintetic de aroma si adjuvant pentru mancare, cat si ca aditiv secundar (solvent, lubrifiant sau agent declansator/de eliberare).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Butyl Acetate in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: ACETIC ACID, ETHYL ESTER, ACETIC ETHER, ACETIDIN, ACETOXYETHANE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • derivat din alcool etilic si acid acetic
  • compus organic cu miros fructat
  • rol de dizolvare a celorlalte ingrediente
  • folosit si in decofeinizarea cafelei si ceaiului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta sintetica de aroma si adjuvant pentru mancare. Ethyl Acetate se afla si pe lista aditivilor alimentari secundari care pot fi folositi drept solventi, lubrifianti si agenti antiaderenti.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives permite un consum acceptabil, zilnic, de Ethyl Acetate cuprins intre 0 si 25 mg/kg (greutate corporala).
 


Citeste mai mult

Sinonime: GUNCOTTON, CELLULOSE TETRANITRATE, C 2018, CA 80-15, CELEX, CELLOIDIN; CELLULOSE NITRATE

Functii: peliculogen, agent non-surfactant

 

Descriere:

  • ingredient extrem de imflamabil obtinut din tratarea celulozei cu acid azotic
  • indispendabil in formula lacului de unghii datorita proprietatilor sale de aderenta
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient in produsele avand la baza hartie, folosite in impachetarea alimentelor. Este de asemenea aprobat ca aditiv alimentar indirect.


Citeste mai mult

Functii: Filmogen, agent de control a vascozitatii

 

Descriere:

Este folosit in produsele cosmetice si de ingrijire personala pentru proprietatea sa de agent filmogen - produce, la cerere, o pelicula continua pe piele, par sau unghii si de agent de control a vascozitatii - creste sau reduce vascozitatea produselor cosmetice.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu are nicio restrictie pe teritoriul Uniunii Europene.

Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.
 
 


Citeste mai mult

Sinonime: ATBC, ATEC, TRIBUTYL ACETYLCITRATE, ACETYLCITRIC ACID TRIBUTYL ESTER

Functii: ingredient parfum, plastifiant, peliculogen, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • ester alifatic
  • derivat din acid citric
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA)  a inclus acest ingredient pe lista aditivilor alimentari indirecti care pot fi folositi in adezivi si invelisuri polimerice, rasinoase pentru filme poliolefine.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Acetyl Tributyl Citrate in cosmetice si produse de ingrijire personala nu prezinta riscuri.


Citeste mai mult

Sinonime: 2-HYDROXYPROPANE, ISOPROPANOL, 1-METHYLETHANOL, 2-PROPANOL

Functii: agent antispumant, ingredient parfum, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool care se evapora repede
  • folosit pentru dizolvarea altor substante din produse
  • miros asemanator cu cel al etanolului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent sintetic de aroma si adjuvant pentru mancare. Isopropyl Alcohol se afla si pe lista aditivilor alimentari secundari care pot fi folositi drept solventi, lubrifianti, agenti antiaderenti si alte substante de acest tip. FDA a mai hotarat ca acest ingredient este sigur si eficient ca antiseptic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.


Citeste mai mult

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: FORMALIN; FORMIC ALDEHYDE; MERTHALDEHYDE; METHANAL; METHYL ALDEHYDE; OXOMETHANE; OXYMETHYLENE; ALDEHYD MRAVENCI (CZECH) ; ALDEHYDE FORMIQUE (FRENCH) ; ALDEIDE FORMICA (ITALIAN) ; BFV

Functii: conservant, denaturant, biocid cosmetic

 

Descriere:

  • Formaldehida este o substanta simpla constand din hidrogen, oxigen si carbon, (de asemenea, cunoscut sub numele de metanal) si este un gaz cu un miros intepator. 
  • Aceasta este cea mai simpla forma din clasa de compusi numita aldehide si se gaseste si in stare naturala. 
  • Formaldehida este o parte din metabolismul uman si apare in mod natural in aerul pe care il respiram. Plante si animale produc, de asemenea, formaldehida. 
  • Este emisa ca un produs secundar al anumitor legume, cum ar fi varza de Bruxelles si varza, atunci cand acestea sunt fierte. 
  • Formaldehida a fost folosit prima data ca un conservant biologic mai mult de un secol in urma.
  • Conservanti care elimina formaldehida sunt ingrediente care sunt extrem de eficiente in asigurarea sigurantei produselor prin protejarea acestora impotriva contaminarii cu microorganisme in timpul depozitarii si in timpul utilizarii continue de catre consumatori.
 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Capacitate absorbtie:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • Siguranta formaldehidei atunci cand este folosita in lotiuni de intarire a unghiilor a fost revizuita de catre Food and Drug Administration (FDA). in acest caz, formaldehida nu este utilizata drept conservant, ci ca parte a unui sistem folosit pentru a acoperi si a intari suprafata unghiilor casante sau exfoliate. Formaldehida este utilizata ca ingredient numai in lotiunile intaritoare de unghii, nu si in oje. Ca si in cazul conservantilor, formaldehida utilizata in lotiunile de intarire a unghiilor nu este formaldehida pura, ci mai degraba o solutie (formalina). in conformitate cu recomandarile emise de FDA, lotiunile de intarire a unghiilor contin deseori Formaldehida ca ingredient activ. 
Cu toate Formaldehida poate fi iritanta pentru piele sau poate provoca reactii alergice, FDA nu a obiectat utilizarea sa ca ingredient in lotiunile de intarire a unghiilor cu conditia ca produsul:
  • sa nu contina mai mult de 5% formaldehida,
  • sa  furnizeze instructiuni adecvate pentru utilizarea in conditii de siguranta, si
  • sa avertizeze consumatorii despre consecintele utilizarii necorespunzatoare si potentiale in urma reactiilor adverse la consumatori care sunt sensibili la formaldehida.

  • In anul 1987 International Agency for Research on Cancer (IARC)a  clasificat formaldehida ca 2A "potential cancerigen pentru oameni" pentru o forma rara de cancer nazal. Acest tip de cancer poate aparea in urma expunerii repetate la formaldehida a sistemului respirator. Aceste expuneri nu apar atunci cand sunt utilizate produsele cosmetice si de ingrijire personala ce contin formaldehida.
  • Riscurile de aparitie a cancerului ca urmare a absorbtiei prin piele a formladehidei nu sunt la fel de bine studiate.
  • Atunci cand formaldehida intra in componenta sampoanelor si a produselor pe baza de apa, cu scopul de a ajuta la prevenirea bacteriilor, aceasta poate fi absorbita prin piele. Acest fapt contribuie la o marire a sensibilitatii pielii si la aparitia cancerului. 
     
Uniunea Europeana restrictioneaza utilizarea formaldehidei in produsele de ingrijire personala, si impune ca produsele care contin formaldehida sau ingrediente care elibereaza formaldehida sa contina mentiunea "contine formaldehida” pe eticheta. 
 
Canada limiteaza, de asemenea, concentratia de formaldehida in produsele cosmetic si de ingrijire personala.
 
Este interzisa utilizarea formaldehidei in produsele cosmetice si de toaleta in Japonia si Suedia.
 


Citeste mai mult

Functii: agent filmogen

 

Descriere:

Actiune: creeaza la cerere o pelicula continua pe suprafata pielii si/sau a parului.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZYLDIMETHYLSTEARYLAMMONIUM HECTORITE

Functii: agent non-surfactant, formarea gelului, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • derivat din hectorita, mineral ce apare in mod natural
  • pudra alba, fina
  • sare cuaternara de amoniu
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: FILMOGEN

 

Descriere:

Este folosit in produsele cosmetice si de ingrijire personala pentru proprietatea sa de agent filmogen - Produce, la cerere, o pelicula continua pe piele, par sau unghii.


Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu are nicio restrictie pe teritoriul Uniunii Europene.

Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.
 


Citeste mai mult

Sinonime: TITANIUM DIOXIDE, PIGMENT WHITE 6

Functii: colorant, agent opacifiant, agent de protectie solara, absorbant UV

 

Descriere:

  • compus anorganic sub forma de pudra alba ce confera in general  produselor culoare alba
  • derivat din minerale (poate contine urme de metale grele)
  • rezultat in urma oxidarii titanului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) listeaza acest ingredient drept colorant aditiv scutit de certificare. Titanium Dioxide poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient poate fi folosit si drept colorant in mancare, medicamente si  dispozitive medicale.

Titanium Dioxide mai poate de asemenea fi folosit in produsele farmaceutice cu protectie solara, fara prescriptie medicala, in concentratii de pana la 25% si ca aditiv alimentar indirect.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite. Titanium Dioxide este aprobat si pentru folosirea drept filtru UV in concentratii de pana la 25% (Anexa VII).

Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 171 – Titanium dioxide.


Citeste mai mult

Sinonime: BUTANOL, 1-BUTANOL, N-BUTANOL, BUTYL HYDROXIDE, PROPYL CARBINOL

Functii: denaturant, ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • alcool  alifatic
  • lichid incolor cu miros asemanator cu cel al vinului
  • rol de dizolvare a celorlalte substante dintr-un produs
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient in substantele de aroma adaugate direct in alimente.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea N-Butyl Alcohol in cosmetice si produse de ingrijire personala.

 


Citeste mai mult

Sinonime: ANHYDROUS CITRIC ACID, ACILETTEN

Functii: agent chelatic, ingredient parfum, reglor ph, rol de acoperire/mascare a mirosului, amortizor

 

Descriere:

  • pudra alba, cristalina
  • acid alfa hidroxi (AHA)
  • se regaseste in mod natural in citrice si suc de citrice (sucul de lamaie contine pana la 8% acid citric)
  • proprietati exfoliante, astringente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives nu considera a fi necesara limitarea consumului de Acid Citric.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 330 – Citric acid.


Citeste mai mult

Sinonime: DIAMOND; (13C) -DIAMOND; 13C DIAMOND; ALMAZOT; AS 32; ASM 0.3/0; ASM 1/0; ASO (DIAMOND) ; BALLAS ASB; CARBON, DIAMOND; CARBONADO ASPK

Functii: abraziv

 

Descriere:

  • Modificare cristalizata a carbonului.
Reactii adverse:

Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Eveline - Tratament pentru unghii 8 in 1"

10 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"Eveline - Tratament pentru unghii 8 in 1"

La ce riscuri te expui daca folosesti frecvent oja de unghii

La ce riscuri te expui daca folosesti frecvent oja de unghii

de Elena-Alina Constantinescu 06 Apr 2017

Orice femeie isi doreste o manichiura frumoasa, care sa reziste in timp. Fie ca adora manichiura clasica, fie ca prefera modele in tendinte, doamnele acorda o importanta deosebita modului in care arata unghiile lor. Cu toate acestea, specialistii ne atrag atentia ca unghiile false si oja afecteaza culoarea acestora si le usuca. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016