Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Farmec - Tratament Expert Lotiune cu vitamina E pentru unghii

Nota 4.3 / 10 din 577 voturi
Farmec - Tratament Expert Lotiune cu vitamina E pentru unghii
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Farmec

 

Descriere Farmec - Tratament Expert Lotiune cu vitamina E pentru unghii

Tratament Expert Lotiune cu vitamina E pentru unghii

Prin continutul de vitamina B5 si keratina, lotiunea intareste unghiile moi si fragile sau care se exfoliaza. 

Gramaj: 11 ml.


Alte informatii:

Acest produs contine 7 ingrediente, dintre care 5 ingrediente prezinta risc scazut de dauna, 1 ingredient prezinta risc mediu de dauna si 1 ingredient cu risc ridicat de dauna.

 

Recomandari de consum zilnic: Aplicare: In prima saptamana se foloseste zilnic, dupa care se aplica de 2-3 ori pe saptamana.
Se poate aplica lac de unghii, dupa uscarea lotiunii.
A se proteja cuticulele cu grasime sau ulei. 

 

Ingrediente Farmec - Tratament Expert Lotiune cu vitamina E pentru unghii

AQUA, ALCOHOL DENAT / SD ALCOHOL, FORMALDEHYDE, VP/VA COPOLYMER, PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL, COCODIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED KERATIN, CALCIUM PANTOTHENATE

 

Grad de risc produs:
Acest produs contine formaldehyde, ingredient cu risc ridicat de dauna. In cazul utilizarii lui in lotiunile de intarire a unghiilor formaldehida nu este utilizata drept conservant, ci ca parte a unui sistem folosit pentru a acoperi si a intari suprafata unghiilor casante sau exfoliate. Formaldehida este utilizata ca ingredient numai in lotiunile intaritoare de unghii, nu si in oje. Ca si in cazul conservantilor, formaldehida utilizata in lotiunile de intarire a unghiilor nu este formaldehida pura, ci mai degraba o solutie (formalina). Cu toate Formaldehida poate fi iritanta pentru piele sau poate provoca reactii alergice, FDA nu a obiectat utilizarea sa ca ingredient in lotiunile de intarire a unghiilor cu conditia ca produsul:

  • sa nu contina mai mult de 5% formaldehida,
  • sa  furnizeze instructiuni adecvate pentru utilizarea in conditii de siguranta, si
  • sa avertizeze consumatorii despre consecintele utilizarii necorespunzatoare si potentiale in urma reactiilor adverse la consumatori care sunt sensibili la formaldehida. 
Acest produs contien PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, ingredient cu risc mediu de dauna, care un ingredient de parfum, surfactant, agent de emulsifiere. Este derivat din ulei de ricin. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea PEG-40 Hydrogenated Castor Oil in concentratii de pana la 100%. Nu este recomandata folosirea sa pe pielea vatamata. Conform unui studiu al International Journal of Toxicology, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie), PAHs - Polycyclic aromatic hydrocarbons (cancer la san), 1,4-dioxane (cancer), fier, arsenic.

Data analizei: 2013-06-12


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: SD ALCOHOL 1

Functii: astringent, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • amestec de etanol cu un agent denaturant
Alcohol denat face parte din categoria alcoolilor care pot dauna pielii. Este un tip de alcool in care s-au adugat substante chimice pentru a-l face nepotrivit pentru consum.

Alcoolul este adaugat in produsele cosmetice si de ingrijire personala deoarece are proprietati antiseptice si emoliente (combina apa cu uleiul). Stabilizeaza substanta si ii prelungeste viata astfel ca nu mai trebuie adaugati alti conservanti. 

Exista tipuri de alcool care sunt siguri pentru piele si tipuri care ii pot dauna.

Alcoolii "buni" sunt numiti si alcooli grasi. Catifeleaza pielea si stabilizeaza emulsia. De asemenea, actioneaza ca agent antistatic. Nu se gasesc usor, dar nu irita pielea sau agraveaza acneea. 

Alcooli buni:
  • Alcoolii naturali derivati, de obicei, din porumb, grau, trestie de zahar, sfecla, struguri sau mere.
  • Lanolin Alcohol, Acetylated Lanolin Alcohol - Desi este hipoalergenic, in unele cazuri poate bloca porii tenului. Trebuie evitate produsele pentru fata care contin acest ingredient.
  • Stearyl Alcohol
  • Cetyl alcohol
  • Cetearyl Alcohol: Cetyl + alcoolii stearyl.
  • Behenyl alcohol
  • Isocetyl alcohol
  • Isostearyl alcohol
  • Lauryl alcohol
  • Myristyl alcohol
  • Stearyl alcohol
  • C30-50 Alcohols
Alcoolii "rai" usuca pielea, o irita, pot cauza inflamatii deoarece distrug bariera naturala a pielii. Agraveaza acneea si problemele cu capilarele.
  • isopropyl alcohol sau isopropanol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, este toxic.
  • propanol sau propyl alcohol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, usuca pielea.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea alcoolului atat ca aditiv alimentar direct, cat si ca aditiv alimentar indirect (in adezivii ce intra in contact cu mancarea). Acest ingredient poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.

Etanolul este considerat in general toxic si legat de defecte congenitale dupa administrarea pe cale orala in exces.

Efectele adverse potentiale ale etanolului din produsele de ingrijire personala sunt semnificativ mai mici decat riscurile pentru sanatate generate de consumul de alcool.

Evitati produsele care listeaza alcoolul in primele cinci ingrediente, acestea fiind listate de obicei in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite. O cantitate prea mare de alcool in produs poate duce la uscarea pielii.

 

Sinonime: FORMALIN; FORMIC ALDEHYDE; MERTHALDEHYDE; METHANAL; METHYL ALDEHYDE; OXOMETHANE; OXYMETHYLENE; ALDEHYD MRAVENCI (CZECH) ; ALDEHYDE FORMIQUE (FRENCH) ; ALDEIDE FORMICA (ITALIAN) ; BFV

Functii: conservant, denaturant, biocid cosmetic

 

Descriere:

  • Formaldehida este o substanta simpla constand din hidrogen, oxigen si carbon, (de asemenea, cunoscut sub numele de metanal) si este un gaz cu un miros intepator. 
  • Aceasta este cea mai simpla forma din clasa de compusi numita aldehide si se gaseste si in stare naturala. 
  • Formaldehida este o parte din metabolismul uman si apare in mod natural in aerul pe care il respiram. Plante si animale produc, de asemenea, formaldehida. 
  • Este emisa ca un produs secundar al anumitor legume, cum ar fi varza de Bruxelles si varza, atunci cand acestea sunt fierte. 
  • Formaldehida a fost folosit prima data ca un conservant biologic mai mult de un secol in urma.
  • Conservanti care elimina formaldehida sunt ingrediente care sunt extrem de eficiente in asigurarea sigurantei produselor prin protejarea acestora impotriva contaminarii cu microorganisme in timpul depozitarii si in timpul utilizarii continue de catre consumatori.
 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Capacitate absorbtie:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • Siguranta formaldehidei atunci cand este folosita in lotiuni de intarire a unghiilor a fost revizuita de catre Food and Drug Administration (FDA). in acest caz, formaldehida nu este utilizata drept conservant, ci ca parte a unui sistem folosit pentru a acoperi si a intari suprafata unghiilor casante sau exfoliate. Formaldehida este utilizata ca ingredient numai in lotiunile intaritoare de unghii, nu si in oje. Ca si in cazul conservantilor, formaldehida utilizata in lotiunile de intarire a unghiilor nu este formaldehida pura, ci mai degraba o solutie (formalina). in conformitate cu recomandarile emise de FDA, lotiunile de intarire a unghiilor contin deseori Formaldehida ca ingredient activ. 
Cu toate Formaldehida poate fi iritanta pentru piele sau poate provoca reactii alergice, FDA nu a obiectat utilizarea sa ca ingredient in lotiunile de intarire a unghiilor cu conditia ca produsul:
  • sa nu contina mai mult de 5% formaldehida,
  • sa  furnizeze instructiuni adecvate pentru utilizarea in conditii de siguranta, si
  • sa avertizeze consumatorii despre consecintele utilizarii necorespunzatoare si potentiale in urma reactiilor adverse la consumatori care sunt sensibili la formaldehida.

  • In anul 1987 International Agency for Research on Cancer (IARC)a  clasificat formaldehida ca 2A "potential cancerigen pentru oameni" pentru o forma rara de cancer nazal. Acest tip de cancer poate aparea in urma expunerii repetate la formaldehida a sistemului respirator. Aceste expuneri nu apar atunci cand sunt utilizate produsele cosmetice si de ingrijire personala ce contin formaldehida.
  • Riscurile de aparitie a cancerului ca urmare a absorbtiei prin piele a formladehidei nu sunt la fel de bine studiate.
  • Atunci cand formaldehida intra in componenta sampoanelor si a produselor pe baza de apa, cu scopul de a ajuta la prevenirea bacteriilor, aceasta poate fi absorbita prin piele. Acest fapt contribuie la o marire a sensibilitatii pielii si la aparitia cancerului. 
     
Uniunea Europeana restrictioneaza utilizarea formaldehidei in produsele de ingrijire personala, si impune ca produsele care contin formaldehida sau ingrediente care elibereaza formaldehida sa contina mentiunea "contine formaldehida” pe eticheta. 
 
Canada limiteaza, de asemenea, concentratia de formaldehida in produsele cosmetic si de ingrijire personala.
 
Este interzisa utilizarea formaldehidei in produsele cosmetice si de toaleta in Japonia si Suedia.
 

Sinonime: P/VA COPOLYMER, ACETIC ACID, ETHENYL ESTER, POLYMER WITH 1-ETHENYL-2-PYRROLIDINONE; POLYVINYLPYRROLIDONE/VINYL ACETATE (VP/VA) COPOLYMER

Functii: liant, peliculogen, fixativ par, nonsurfactant

 

Descriere:


  • polimer sintetic compus din acetat de vinil (VA) si vinilpirrolidona (VP)
  • pudra alba
  • prin uscare formeaza o bariera la nivelul pielii, unghiilor sau parului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 

Sinonime: POLYOXYETHYLENE (40) HYDROGENATED CASTOR OIL, CREMOPHOR RH 40

Functii: ingredient parfum, surfactant, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • Polietilenglicol derivat din ulei de ricin
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat pentru adaugarea directa in alimente, cat si ca aditiv alimentar indirect in textile si materiale, drept componente ale unor articole care au ca scop folosirea repetata.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea PEG-40 Hydrogenated Castor Oil in concentratii de pana la 100%. Nu este recomandata folosirea sa pe pielea vatamata.

Conform unui studiu al International Journal of Toxicology, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie), PAHs - Polycyclic aromatic hydrocarbons (cancer la san), 1,4-dioxane (cancer), fier, arsenic.

Sinonime: N- [2-HYDROXY-3- (COCOALKYLDIMETHYLAMMONIO) PROPYL] HYDROLYZED KERATIN CHLORIDE

Functii: agent de ingrijire a parului, antistatic, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • clorura cuaternara de amoniu
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: PANTOTHENIC ACID, CALCIUM SALT; (R) -N- (2,4-DIHYDROXY-3,3-DIMETHYL-1-OXYBUTYL) -BETA-ALANINE CALCIUM SALT (2:1) ; .BETA.-ALANINE, N- [ (2R) -2,4-DIHYDROXY-3,3-DIMETHYL-1-OXOBUTYL] -, CALCIUM SALT (2:1) ; ALANINE, N

Functii: Antistatic, agent de ingrijire a parului

 

Descriere:

  • Sarea de acid pantotenic (vitamina B5). 
  • Este frecvent intalnit in plante si tesuturi de origine animala. Uneori, este mentionat ca acid pantotenic.
  • industria cosmetica a inceput sa foloseasca acest ingredient atunci cand mai multe studii au aratat ca deficienta de acid pantotenic poate provoca pierderea parului si iritarea pielii. De atunci, producatorii de cosmetice continua sa foloseasca acest ingredient, acesta functionand in principal agent de ingrijire firelor de par si a pielii. 
  • Functioneaza ca un umectant si contribuie la cresterea continutului de apa si elasticitatea parului.
  • De asemenea, este folosit in creme si in lotiuni de piele si contribuie la conservarea umiditatii la nivelul epidermei superioare.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient ca fiind o substanta sigura in utilizare directa in produsele alimentare. 
  • Desi expertii Cosmetic Ingredient Review (CIR) nu au evaluat in mod special siguranta pantotenatului de calciu, acestia au determinat ca atat acidul pantotenic cat si pantenolul sunt sigure pentru utilizarea in produsele de ingrijire personala. 
  • Directiva privind produsele cosmetice a UE recunoaste toate cele trei derivate a Vitaminei B5 (pantotenat de calciu, pantenol si acid pantotenic), sunt la fel de sigure pentru utilizarea in produsele cosmetice in conformitate cu dispozitiile generale prevazute de directiva.
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Farmec - Tratament Expert Lotiune cu vitamina E pentru unghii"

7 + 6 =

Spune-ne opinia ta despre
"Farmec - Tratament Expert Lotiune cu vitamina E pentru unghii"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.