Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Joko - Lac de unghii 3 in 1 Top coat, base coat si intaritor

Nota 7 / 10 din 421 voturi
Joko - Lac de unghii 3 in 1 Top coat, base coat si intaritor
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Miraculum Polonia

 

Descriere Joko - Lac de unghii 3 in 1 Top coat, base coat si intaritor

Lac de unghii 3 in 1 Top coat, base coat si intaritor

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului: 
Cu uscare rapida si efect de intarire a unghiilor, confera stralucire de lunga durata. Aplicat direct pe unghii, le intareste si le da un aspect lucios. Folosit ca baza (base coat) prelungeste durata manichiurii.
 
De asemenea, folosit ca top coat confera stralucire si rezistenta in timp, previne decolorarea sau deteriorarea ojei. Nu contine formaldehida, toluen, DBP, camfor.

Cantitate: 10 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 10 ingrediente dintre care 7 sunt considerate a fi sigure, 2 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc ridicat de dauna.
 

 

Ingrediente Joko - Lac de unghii 3 in 1 Top coat, base coat si intaritor

ETHYL ACETATE, BUTYL ACETATE, NITROCELLULOSE, ADIPIC ACID/ NEOPENTYL GLYCOL/ TRIMELLITIC ANHYDRIDE COPOLYMER, ACETYL TRIBUTYL CITRATE, ISOCETYL ALCOHOL, BENZOPHENONE-3, TRIMETHYLPENTANEDIYL DIBENZOATE, POLYVINYL BUTYRAL, CI 60725

 

Grad de risc produs:
Mentiunile producatorului:

Tratamentele pentru unghii unghii Joko sunt “5 free”, adica nu contin 5 ingrediente folosite in mod curent in oje, considerate periculoase: formaldehide, toluen, xylene, ftalati, camfor. Aceste substante sunt responsabile de: alergii, iritatii, dezechilibre hormonale, afectarea intrauterina a fatului, anumite tipuri de cancer (formaldehida si ftalatii sunt substante dovedit cancerigene). Desi prezente in cantitati mici, expunerea frecventa si cumulativa la aceste substante este de evitat!

Atentie la urmatoarele ingrediente:

Benzophenone-3, ingredient cu risc mare de dauna, este un agent de protectie solara si filtru UV. Spre urmare protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la deterioare. In Suedia folosirea acestui ingredient in cosmetice este interzisa.

Ethyl acetate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de ingredient parfum si solvent. Este un compus organic cu miros fructat. Are rol de dizolvare a celorlalte ingrediente. Poate provoca iritatii la nivelul ochilor si a plamanilor. 


CI 60725, ingredient cu risc mediu de dauna, este un colorant cosmetic, pigment de culoare mov. Potrivit Environment Canada Domestic Substance List, acest ingredient este toxis si nociv. Potrivit Cosmetic ingredient database, acest ingredint nu este sigur pentru utilizare.
 

Data analizei: 2016-11-12


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: ACETIC ACID, ETHYL ESTER, ACETIC ETHER, ACETIDIN, ACETOXYETHANE

Functii: ingredient parfum, solvent

 

Descriere:

  • derivat din alcool etilic si acid acetic
  • compus organic cu miros fructat
  • rol de dizolvare a celorlalte ingrediente
  • folosit si in decofeinizarea cafelei si ceaiului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta sintetica de aroma si adjuvant pentru mancare. Ethyl Acetate se afla si pe lista aditivilor alimentari secundari care pot fi folositi drept solventi, lubrifianti si agenti antiaderenti.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives permite un consum acceptabil, zilnic, de Ethyl Acetate cuprins intre 0 si 25 mg/kg (greutate corporala).
 


Citeste mai mult

Sinonime: ACETIC ACID, BUTYL ESTER, 1-ACETOXYBUTANE, BUTYL ETHANOATE

Functii: ingredient parfum, solvent, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • solvent ce apare in mod natural sau care poate fi produs in mod sintetic
  • derivat din alcool n-butil si acid acetic
  • compus organic cu miros fructat
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca agent sintetic de aroma si adjuvant pentru mancare, cat si ca aditiv secundar (solvent, lubrifiant sau agent declansator/de eliberare).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Butyl Acetate in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: GUNCOTTON, CELLULOSE TETRANITRATE, C 2018, CA 80-15, CELEX, CELLOIDIN; CELLULOSE NITRATE

Functii: peliculogen, agent non-surfactant

 

Descriere:

  • ingredient extrem de imflamabil obtinut din tratarea celulozei cu acid azotic
  • indispendabil in formula lacului de unghii datorita proprietatilor sale de aderenta
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient in produsele avand la baza hartie, folosite in impachetarea alimentelor. Este de asemenea aprobat ca aditiv alimentar indirect.


Citeste mai mult

Sinonime: 2,2-DIMETHYL-1,3-PROPANEDIOL, ADIPIC ACID, TRIMELLITIC ANHYDRIDE, NEOPENTYL GLYCOL POLYESTER RESIN

Functii: peliculogen

 

Descriere:

  • copolimer din acid adipic, neopentil glicol si trimelitic Anghidrid
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: ATBC, ATEC, TRIBUTYL ACETYLCITRATE, ACETYLCITRIC ACID TRIBUTYL ESTER

Functii: ingredient parfum, plastifiant, peliculogen, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • ester alifatic
  • derivat din acid citric
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA)  a inclus acest ingredient pe lista aditivilor alimentari indirecti care pot fi folositi in adezivi si invelisuri polimerice, rasinoase pentru filme poliolefine.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Acetyl Tributyl Citrate in cosmetice si produse de ingrijire personala nu prezinta riscuri.


Citeste mai mult

Sinonime: ISOHEXADECANOL; ISOHEXADECYL ALCOHOL; ISOPALMITIC ALCOHOL; ISOPALMITYL ALCOHOL

Functii: Agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

Isocetyl alcohol face parte din categoria alcoolilor "buni".

Alcoolul este adaugat in produsele cosmetice si de ingrijire personala deoarece are proprietati antiseptice si emoliente (combina apa cu uleiul). Stabilizeaza substanta si ii prelungeste viata astfel ca nu mai trebuie adaugati alti conservanti. 

Exista tipuri de alcool care sunt siguri pentru piele si tipuri care ii pot dauna.

Alcoolii "buni" sunt numiti si alcooli grasi. Catifeleaza pielea si stabilizeaza emulsia. De asemenea, actioneaza ca agent antistatic. Nu se gasesc usor, dar nu irita pielea sau agraveaza acneea. 

Alcooli buni:
  • Alcoolii naturali derivati, de obicei, din porumb, grau, trestie de zahar, sfecla, struguri sau mere.
  • Lanolin Alcohol, Acetylated Lanolin Alcohol - Desi este hipoalergenic, in unele cazuri poate bloca porii tenului. Trebuie evitate produsele pentru fata care contin acest ingredient.
  • Stearyl Alcohol
  • Cetyl alcohol
  • Cetearyl Alcohol: Cetyl + alcoolii stearyl.
  • Behenyl alcohol
  • Isocetyl alcohol
  • Isostearyl alcohol
  • Lauryl alcohol
  • Myristyl alcohol
  • Stearyl alcohol
  • C30-50 Alcohols
Alcoolii "rai" usuca pielea, o irita, pot cauza inflamatii deoarece distrug bariera naturala a pielii. Agraveaza acneea si problemele cu capilarele.
  • alcohol denat, sau SD alcohol sau CD alcohol: este un tip de alcool in care s-au adugat substante chimice pentru a-l face nepotrivit pentru consum.
  • isopropyl alcohol sau isopropanol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, este toxic.
  • propanol sau propyl alcohol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, usuca pielea.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Evitati produsele care listeaza alcoolul in primele cinci ingrediente, acestea fiind listate de obicei in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite. O cantitate prea mare de alcool in produs poate duce la uscarea pielii.




Citeste mai mult

Sinonime: OXYBENZONE; BENZOPHENONE-3, 2-BENZOYL-5-METHOXYPHENOL; 2-HYDROXY-4-METHOXYBENZOPHENONE

Functii: agent de protectie solara, absorbant UV, filtru UV

 

Descriere:

  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la deterioare, absorbind, reflectand si imprastiind razele UV
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca protectie solara (nu necesita prescriptie medicala) in concentratii de pana la 6%.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Benzophenone-3 in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient face parte din lista filtrelor UV ce se pot regasi in cosmetice si poate fi folosit in concentratii de pana la 10%. Produsele de protectie solara care contin 0,5% Oxybenzone trebuie sa fie etichetate „Contine Oxybenzone”.

In Suedia folosirea acestui ingredient in cosmetice este interzisa.


Citeste mai mult

Sinonime: 1,3-PENTANEDIOL, 2,2,4-TRIMETHYL-, DIBENZOATE; DIBENZOATE 1,3-PENTANEDIOL, 2,2,4-TRIMETHYL-

Functii: plastifiant

 

Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: VINYL ACETAL POLYMERS, BUTYRALS, BUTVAR

Functii: liant, peliculogen, fixativ par, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • polimer produs din condensarea alcoolului polivinilic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 
 


Citeste mai mult

Sinonime: VIOLET 13

Functii: colorant cosmetic

 

Descriere:

  • pigment de culoare mov.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Potrivit Environment Canada Domestic Substance List, acest ingredient este toxis si nociv.

Potrivit Cosmetic ingredient database, acest ingredint nu este sigur pentru utilizare.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Joko - Lac de unghii 3 in 1 Top coat, base coat si intaritor"

7 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Joko - Lac de unghii 3 in 1 Top coat, base coat si intaritor"

La ce riscuri te expui daca folosesti frecvent oja de unghii

La ce riscuri te expui daca folosesti frecvent oja de unghii

de Elena-Alina Constantinescu 06 Apr 2017

Orice femeie isi doreste o manichiura frumoasa, care sa reziste in timp. Fie ca adora manichiura clasica, fie ca prefera modele in tendinte, doamnele acorda o importanta deosebita modului in care arata unghiile lor. Cu toate acestea, specialistii ne atrag atentia ca unghiile false si oja afecteaza culoarea acestora si le usuca. [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016