Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

100 percent Pure Cosmetics - Balsam pentru ochi cu super fructe bogate in antioxidanti

Nota 8.5 / 10 din 392 voturi
100 percent Pure Cosmetics - Balsam pentru ochi cu super fructe bogate in antioxidanti
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: 100 Percent Pure Cosmetics

 

Descriere 100 percent Pure Cosmetics - Balsam pentru ochi cu super fructe bogate in antioxidanti

100 percent Pure Cosmetics - Balsam pentru ochi

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Un tratament cu puternic efect hidratant si anti-imbatranire, acest balsam pentru ochi, cu fructe bogate in antioxidanti si o textura cremoasa bogata, reduce liniile fine si ridurile, intensificand totodata fermitatea si elasticitatea pielii din jurul ochilor. Un produs cu adevarat 100% pur.
 
100% Natural, 100% Vegetarian

Cantitate: 10 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 15 ingrediente dintre care 14 ingrediente sunt considerate sigure, 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.
 


 

Ingrediente 100 percent Pure Cosmetics - Balsam pentru ochi cu super fructe bogate in antioxidanti

PERSEA GRATISSIMA BUTTER, BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER, PUNICA GRANATUM SEED OIL, EUTERPE OLERACEA EXTRACT, TOCOPHEROL, COFFEA ARABICA (ARABIAN COFFEE) EXTRACT, ARISTOTELIA CHILENSIS, PUNICA GRANATUM EXTRACT, LYCIUM BARBARUM FRUIT EXTRACT, MALPIGHIA PUNICIFOLIA (ACEROLA), SAMBUCUS CANADENSIS, VITIS VINIFERA, GARCINIA MANGOSTEEN EXTRACT, SODIUM ASCORBATE, RETINYL PALMITATE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

Retinyl Palmytate, ingredient cu risc de dauna ridicat, este un agent de ingrijire a pielii. Este compus din acid palmitic si vitamina A (retinol). Imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea. Retinolul (vitamina A) produce radicali liberi in urma expunerii la soare, putand leza AND-ul si cauza mutatii la nivelul genelor, fiind astfel considerat un precursor al cancerului. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Data analizei: 2014-12-21


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: PERSEA GRATISSMA (AVOCADO) BUTTER; PERSEA GRATISSIMA BUTTER; AVOCADO BUTTER

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • grasimi extrase din semintele fructului de avocado
  • bogat in trigliceride ale acidului oleic
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: BUTYROSPERMUM PARKII, SHEA BUTTER

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

Untul de shea este compus in principal din acizi grasi precum acid oleic si stearic si este derivat din seminte din arborele african Shea (Butyrospermum parkii).

Previne deshidratarea pielii, ajuta in procesul de vindecare, previne iritatiile si regenereaza pielea, absoarbe razele UV, protejand pielea si are proprietati antioxidante.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct. Intrucat exista persoane care sunt alergice la nuci, inclusiv la nucile arborelui Shea, produsele care au in componenta acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: PUNICA GRANATUM (POMEGRANATE) SEED OIL

Functii: emolient

 

Descriere:

  • ulei de rodie
Uleiul de rodie reda densitatea si fermitatea pielii. Restructureaza tegumentul si este perfect pentru ingrijirea pielii uscate.
 
Imbunatateste elasticitatea pielii, diminueaza degradarea colagenului.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Functii: Anti-imbatranire, anti-inflamator, antioxidant,coafarea parului

 

Descriere:

Extractul Euterpe Oleracea se obtine din fructele palmierului Acai.
Este un produs natural folosit in diferite domenii.Cel mai important este folosit ca si antioxidant dar se foloseste si in compozitia produselor de coafare a parului cu un real succes.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista studii care sa arate toxicitatea acestui produs si restrictia de folosinta.
Pentru consumul pe cale orala se recomanda 140 g o data conform Schauss 2006c.

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).

Sinonime: COFFEA ARABICA (COFFEE) EXTRACT, COFFEA ROBUSTA EXTRACT, ARABIAN COFFEE EXTRACT

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de seminte si frunze din planta de cafea, Coffea arabica
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: MAQUI, CHILEAN WINEBERRY

Functii: antioxidant

 

Descriere:

  • fruct de maqui
  • Fructele maqui sunt utilizate ca suplimente alimentare si dietetice, in principal datorita interesului pentru culoare si continutului de antociani. Antocianii sunt niste pigmentii rosiatici cu efect puternic antioxidant. Acesti pigmenti impiedica oxidarea colesterolului in organism si, in acest mod, pot preveni bolile cardiovasculare.
  • Un consum regulat de fructe maqui este un remediu important impotriva kilogramelor in plus. Maqui regleaza nivelul glucozei din sange, astfel impiedicand formarea de depozite adipoase.

Fructele maqui sunt crude, uscate sau prelucrate in gemuri si sucuri, folosit ca astringent in produsele alimentare prelucrate sau bauturi.

In medicina traditionala, extractul de maqui poate fi utilizat pentru a trata diareea, inflamatia sau febra.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Sinonime: POMEGRANATE EXTRACT

Functii: astringent, antibacterial

 

Descriere:

Extract de rodie.
  • este un super antioxidant cu proprietati astringente si antibacteriale.
  • este folosit in produsele de ingrijire a pielii pentru proprietatea sa de a lupta impotriva radicalilor liberi si a semnelor de imbatranire.
  • hidrateaza pielea atunci cand este aplicat local
  • scade riscul de cancer indus de substantele chimice din mediu
  • este utilizat impotriva dispepsiei, diareei și dizenteriei
  • are efect antivacterial impotriva placii dentare

Poate fi folosit in urmatoarele cazuri:
  • inflamatiilor la stomac
  • durerilor de inima si altor probleme cardiace
  • fermentarii si productiei de vin si suc de fructe
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Nu exista studii care sa atentioneze asupra efectelor adverse al acestui ingredient.

Extractul de rodie este considerat 99% sigur.

Sinonime: LYCIUM BARBARUM (MATRIMONY VINE) FRUIT EXTRACT; LYCIUM BARBARUM (MATRIMONY VINE) BERRY EXTRACT; MATRIMONY VINE FRUIT EXTRACT; EXTRACT DE GOJI

Functii: Astringent, agent de ingrijire a pielii, agent de ingrijire a parului

 

Descriere:

  • Extract de fructe de Boxthorn, Lycium barbarum L., Solanaceae. Fructele acestei plante se numesc goji.
Un studiu a descoperit ca polizaharidele, derivate din fructele de goji, au posibile proprietati imunostimulatoare si de adjuvant in bioterapia de cancer.

Vitaminele, mineralele si amino acizii au proprietati antioxidante. Goji contine:
  • Vitamine: B1, B2, C
  • Minerale: o combinatie echilibrata de minerale esentiale este necesara metabolizarii proteinelor: calciu, crom,fier, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, sodiu si zinc.
  • Cistina
  • Beta-caroten
Goji contine 21% fibre si poate controla glucoza si apetitul.
Fructele Goji contin germaniu, mineral considerat a avea proprietati anti-cancerigene.

Proprietati:
  • imbunatateste circulatia;
  • intareste inima;
  • creste anduranta;
  • intarzie instalarea senzatiei de oboseala;
  • creste vitalitatea;
Indexul glicemic al fructelor Goji – 29. Alimentele cu un IG egal sau mai mic cu 55, sunt considerate alimente care scad apetitul.


Goji prezinta caracteristicile necesare combaterii factorilor cheie care provoaca bolile de inima: colesterolul oxidat sipresiunea arteriala crescuta.

Cercetarile medicale au identificat o varietate de nutrienti continuti de Goji, care ii confera fructulii proprietati anti-aging.

Consumul zilnic recomandat este de cca.10-30 g de fructe uscat de goji, dar se poate consuma oricat fara sa apara efecte negative

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Au fost depistate doua cazuri in care femeile in varsta au prezentat hemoragie crescuta in urma consumului ceaiului de goji.
  • Atropina, un alcaloid toxic gasite in alti membri ai familiei Solanaceae, apare in mod natural in fructe goji. Concentratiile de atropina in fructe de goji din padurile din China si Thailanda au fost testate si s-a constatat ca sunt variabile, cu un continut maxim de 19 ppb, cu mult sub un nivel toxic. 

Functii: antioxidant, tonic, astringent, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Acest mic arbust peren creste in Yucatan, dar este, de asemenea, gasit in Caraibe, Brazilia, Texas si America Centrala.
Acerola apartine soiurilor de fructe cu continut ridicat de vitamina C.

Vitamina C in Acerola este unul dintre antioxidantii benefici care pot oferi protectie impotriva bolilor de inima si a cancerului. Vitamina C poate proteja colesterolului LDL de oxidare si poate bloca, de asemenea, formarea de nitrozoamine, care cauzeaza cancer chimic.
Reprezinta o sursa buna de alte elemente nutritive, inclusiv vitamina B, calciu, fier, bioflavonoide, fosfor, acid malic, acid pantotenic, potasiu, magneziu.

De asemenea, Acerola contine saruri minerale, care s-au dovedit ca ajuta la remineralizarea pielii obosite si stresate. Este benefici pentru piele, contribuie la hidratare ei.

Propritati:
  • antioxidant puternic
  • previne imbatranirea cutanata
  • cicatrizant
  • stimuleaza producerea de colagen
  • antipigmentar
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.
 
 

Sinonime: AMERICAN ELDER; SAMBUCUS CANADENSIS

Functii: antioxidant, antiseptic

 

Descriere:

  • extract de soc
Aceasta planta are proprietati antioxidante datorate flavonoidelor prezente in mod natural. Socul are efecte anti-inflamatorii si imunomodulatoare.

Remediile preparate din flori, frunze, fructe si din scoarta de soc sunt eficiente impotriva greutatii in plus.
  • Florile de soc contin rutozida, ulei volatil, sambunigrozida, etil-amine, izobutil si izoamil-amine, beta glicozizi ai acizilor caleic si ferulic, zaharuri, mucilagii, vitamina C etc.
  • Fructele coapte contin 80- 95 % apa, rutozid, izocvercetina, antocianini, aminoacizi, acizi organici: citric, chimic, malic, sichimic; taninuri, zaharuri (maxim 9 %), vitamina C (de doua ori mai bogate dacat lamaile si portocalele), vitamine din complexul B, saruri minerale-foarte bogate in potasiu (300 mg %), bogate in calciu (35 mg %), moderat magneziu (9 mg %); provitamina A etc.
  • Scoarta contine sambucina, o substanta asemanatoare cu alcaloizii (www.gustos.ro).

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Atentie la consum si dozaj! Fructele sunt foarte puternice, fiind mai degraba medicament decat aliment.
  • Fructele necoapte au un anumit grad de toxicitate, intoxicatiile manifestandu-se prin voma, diaree. In acest caz se va administra bolnavului lapte, decoct cu fulgi de ovaz si carbune medicinal.
  • Tratamentul cu fructe de soc este contraindicat persoanelor cu diaree cronica sau acuta (www.gustos.ro).

Functii: laxativ, remineralizant, antitoxic

 

Descriere:

Vita de vie (Vitis vinifera L.) este o specie de plante din genul Vitis, familia Vitaceae, originara din regiunea mediteraneana.

Fructul vitei de vie, strugurele, denumit si el Vitis vinifera, contine:
  • apa 72%
  • zahar fermentabil
  • crema de tartru
  • acid tartric liber
  • acid malic
  • materii azotate
  • materii neazotate
  • materii minerale
  • lignoase insolubile
  • acizi liberi
  • acizi volatile
  • tannin
  • ulei
  • materii rasinoase
  • enocianina
  • vitaminele: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E.
Proprietatile strugurelui:
  • foarte digest
  • energic muscular si nervos
  • remineralizant
  • antitoxic
  • stimulent si decongestionant hepatic
  • racoritor
  • colagog
  • diuretic
  • laxative
  • antiputrid
  • reduce cantitatea de colesterol din sange
  • elimina acidul uric in exces
  • ajuta in cazul cancerului.
In fitoterapie se utilizeaza fructele proaspete sau uscate (stafide).

Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Strugurii nu pot fi consumati de cei care sufera de:

  • diabet
  • probleme renale grave
  • diaree cronica.

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract de coaja fustului de mangustan
Conform www.nierre.com mangostanul contine:
  • 43 de xantoni – antioxidanti cu putere extraordinara;
  • catechine, similar antioxidantilor gasiti in ceaiul verde;
  • proantocianide ca si cele care se gasesc in general in semintele de struguri;
  • polizaharide care ajuta la mentinerea unui sistem imunitar sanatos;
  • oligoelemente – calciu, fosfor, fier, potasiu;
  • vitamine – A, B1, B2, B3, C

De asemenea, mangostanul trateaza bolile de piele de natura:
  • inflamatorie -eczemele si dermatitele
  • infectioasa - herpesul, acneea si impetigo; psoriazisul sau seboreea care sunt cauzate de expunerea excesiva la arzele solare
Beneficii mangustan:
  • Sustine sanatatea sistemului circulator.
  • Sprijina sistemul imunitar.
  • Sprijina cartilajele si incheieturile.
  • Promoveaza sanatatea sistemului  respirator.
  • Mentine sanatatea intestinala.
  • Ingrijeste pielea.
  • Ofera suport pentru sistemul antioxidant al organismului.
Sucul de mangostan este un suc natural de fructe si prin urmare nu are contraindicatii.

El poate fii folosit de toate categoriile de virsta
  • adulti
  • copiii
  • femei gravide
  • persoane in virsta
  • animale
  • plante
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

Sinonime: L-ASCORBIC ACID, MONOSODIUM SALT; LASCORBIC ACID, MONOSODIUM SALT; MONOSODIUM SALT L-ASCORBIC ACID; VITAMIN C SODIUM; ASCORBIC ACID SODIUM SALT; ASCORBICIN; ASCORBIN; CEBITATE; CENOLATE; HBL 508; ISKIA-C

Functii: antioxidant

 

Descriere:

  • Sarea de sodiu a acidului ascorbic
Acidul ascorbic si sarurile sale sunt folosite in formularea de cosmetice si produse de ingrijire personala ca antioxidanti pentru incetinirea deteriorarii produsului cauzate de expunerea la aer si, de asemenea, pentru a controla pH-ul produsului finit.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant si nutrient (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala).  


Sinonime: RETINYL PALMITATE, AXEROPHTHOL PALMITATE; RETINOL, HEXADECANOATE; RETINOL PALMITATE; VITAMIN A PALMITATE

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus din acid palmitic si vitamina A (retinol)
  • material galben/galben spre rosu sau substanta uleioasa
  • imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea
  • imbunatateste aspectul parului, crescand volumul, supletea si stralucirea sa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri, ce pot fi adaugati in alimente (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Retinyl Palmitate in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratie de pana la 1%.

Atentie! Retinolul (vitamina A) produce radicali liberi in urma expunerii la soare, putand leza AND-ul si cauza mutatii la nivelul genelor, fiind astfel considerat un precursor al cancerului.

Conform ultimelor studii FDA, aplicarea de Retinyl Palmitate pe piele, urmata de expunerea la soare, poate accelera procesul de crestere a tumorilor de piele si alte leziuni. De asemenea, vitamina A se poate acumula in corpul femeilor (prin aplicarea zilnica a cremelor cu retinol), putand afecta fatul.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"100 percent Pure Cosmetics - Balsam pentru ochi cu super fructe bogate in antioxidanti"

1 + 10 =

Ce au spus ceilalti utilizatori despre
"100 percent Pure Cosmetics - Balsam pentru ochi cu super fructe bogate in antioxidanti"

Andreea @ 02 Feb 2015
"Produsele celor de la 100 Percent Pure Cosmetics au o eticheta flawless, nu vezi niciun ingredient daunator. Totul pare in regula si foarte natural, inca poti sa-l si mananci! Am incercat mai multe produse de la ei si am avut mari satisfactii dar si MARI , cele mai MARI neplaceri! Rujul are un miros aiurea (foarte chimic) pt.ca n-are parfum, cred, insa ma lipsesc , prefer sa stau fara. Recomand fardul de obraz : culoare naturala, se aplica frumos, rezista si nu are sidef! Nu se poate face comanda pe site, deci, not profy. M-au contactat cand le-au revenit produsele in stoc : profy. Mi le-au livrat la timp si fara sa ma mai taxeze cu transportul : profy The bad part : am facut o alergie de la produsele lor pt.ochi : tus + rimel. M-am incapatanat si le-am mai folosit de cateva ori, pt.ca nu puteam crede in primul rand, ca sunt alergica la ceva, in al doilea rand ca pielea mea reactineaza atat de urat la produsele "naturale" si ca aceste produse imi pot face atata rau! Pe scurt, m-am trezit cu ochii super umflati si ma manca pielea f.tare. Am fost intrebata in repetate randuri daca am plans cu o seara in urma! Pauza 5 zile la machiaj, aerius si altele! A fost o premiera : n-am mers niciodata nemachiata la servici! Pielea meau nu e deloc sensibila, ba chiar am folosit si produse de machiaj din bazar fara sa am vreo reactie negativa! A doua oara cand le-am folosit,dupa cele 3 zile de Craciun, surpriza: pe langa pleoape, se umflase si zona de sub ochi! Tragedie!! Se apropia revelionul! Le-am scris un mail (pe 18 decembrie 2014) in care le cerea asistenta si chestionam posibilitatea unui retur (dupa regulile site-ului). Nu s-au deranjat sa-mi raspunda! Recomandarea mea : incercati alta firma, poate vor fi mai seriosi!"

Spune-ne opinia ta despre
"100 percent Pure Cosmetics - Balsam pentru ochi cu super fructe bogate in antioxidanti"

Beneficii uimitoare ale consumului de smochine

Beneficii uimitoare ale consumului de smochine

de Elena-Alina Constantinescu 23 Sep 2016

Beneficiile pentru sanatate pot fi atribuite continutului ridicat de minerale si de vitamine. Prezinta numeroase beneficii pentru sanatate si frumusete, fiind utilizate de secole in medicina naturista. Se pot consuma ca atare sau in diverse preparate culinare. [detalii]

Vopsea de par fara amoniac: top 5 beneficii pentru frumusetea parului tau

Vopsea de par fara amoniac: top 5 beneficii pentru frumusetea parului tau

de Elena-Alina Constantinescu 07 Iul 2016

Vopseaua de par fara amoniac a capatat popularitate de-a lungul timpului, iar in prezent este folosita de milioane de femei din intreaga lume. Deoarece amoniacul poate avea efecte nefaste asupra parului, pielii scalpului si a ochilor, din ce in ce mai multe femei cauta sa achizitioneze produse naturale pentru ca sunt mult mai sigure de utilizat. Iata 5 motive pentru care hair-stylistii recomanda vopseaua de par fara amoniac: [detalii]

10 beneficii uimitoare ale consumului de smochine

10 beneficii uimitoare ale consumului de smochine

de Elena-Alina Constantinescu 21 Mar 2016

Beneficiile consumului de smochine (proaspete sau uscate) pot fi atribuite continutului ridicat de minerale si de vitamine. Proprietatile curative sunt cunoscute inca din timpurile stravechi. Se spune ca erau fructele preferate ale Cleopatrei. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.