Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Avon Cosmetics - Glimmerstick

Nota 4 / 10 din 362 voturi
Avon Cosmetics - Glimmerstick
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Avon Cosmetics

 

Descriere Avon Cosmetics - Glimmerstick

Creion retractabil pentru sprancene.

O formula delicata.
Testata dermatologic.

Gramaj:  0.25 g.


Alte informatii:

Acest produs contine 15  ingrediente dintre care 13 sunt considerate a fi sigure, 1 ingredient are risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc ridicat de dauna.

Acest produs contine Tocopherol, un derivat al vitaminei E si are functia de antioxidant. Vitamina E poate preveni distrugerea pielii de către radicalii liberi şi poluare. 
Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5). 

 

 

Ingrediente Avon Cosmetics - Glimmerstick

CYCLOMETHICONE, PARAFFIN, DIISOSTEARYL DIMER DILINOLEATE, PEG-6 BEESWAX, MICA, OZOKERITE, HYDROGENATED CASTOR OIL, CERESIN, TOCOPHEROL, RETINYL PALMITATE, ASCORBYL PALMITATE, CI 77163, CI 77491, CI 77492, CI 77499

 

Grad de risc produs:
Acest produs contine Retinyl Palmytate, ingredient cu risc de dauna ridicat, care este un agent de ingrijire a pielii. Este compus din acid palmitic si vitamina A (retinol). Imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea. Retinolul (vitamina A) produce radicali liberi in urma expunerii la soare, putand leza AND-ul si cauza mutatii la nivelul genelor, fiind astfel considerat un precursor al cancerului. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Acest produs contine PEG-6 Beeswax, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functia de surfactant si agent de emulsifiere. E
ste un derivat de polietilenglicol din ceara de albine (v.) cu o medie de 6 moli de oxid de etilena. Desi ceara de albine este, in general, considerata ca inerta si nontoxica, au fost raportate reactii alergice. Derivatii etoxilati de ceara de albine cunoscuti sub numele de PEG (polietilen glicol) -6 si PEG-20 sorbitan beesax sunt in prezent considerate sigure pentru utilizarea in produsele cosmetice. PEG-6 Beeswax poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Pentru a afla mai multe informatii despre fiecare dintre ingredientele din acest produs, va rugam sa consultati informatiile de mai jos.

Data analizei: 2013-11-07


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: CYCLOPENTASILOXANE, DECAMETHYL; DECAMETHYLCYCLOMETHICONE; CYCLIC DIMETHYLSILOXANE PENTAMER; CYCLOPOLYDIMETHYLSILOXANE

Functii: antistatic, emolient, agent de ingrijire a parului, umectant, solvent, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • compus pe baza de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Cea mai mare ingrijorare privind acest ingredient este legata de efectele sale nocive asupra mediului inconjurator.

Sinonime: HIGH MELTING POINT PARAFFIN; LOW MELTING POINT PARAFFIN; PARAFFIN WAX

Functii: ingredient parfum, agent de ingrjire a pielii, agent de crestere a vascozitatii, emolient, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • derivat din petrol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca emolient oftamologic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala, cat si ca aditiv alimentar indirect, intrand in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Paraffin in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: DIISOSTEARYL DILINOLEATE; DIISOSTEARYL DIMERATE; DIISOSTEARYL ESTER DIMER ACID; DIMER ACID, DIISOSTEARYL ESTER; BIS (16-METHYL-1-HEPTADECANOL) 9,12-OCTADECADIENOIC ACID DIMER ESTER; DIISOSTEARYL DILINOLEATE; DIISOSTEARYL DIMERATE; DILINOLEIC ACID, DI

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • Ester sintetic care functioneaza ca un emolient si agent de ingrijire a pielii. Poate fi de origine animala.
Incetineste pierderea apei din piele, prin formarea unei bariere la suprafata pielii.

Acest ingredient este produs, de regula, in urma reactiei acidului dilinoleic, un acid gras esential derivat din uleiuri vegetale, cu alcoolul corespunzator.

In cosmetice si produse de ingrijire personala, acest ingredient este utilizat in formulele produselor de machiaj, cum ar fi ruj, fard de ochi si fonduri de ten, precum si in produse de curatare si de ingrijire a pielii.

 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) considera acest ingredient sigur pentru utilizarea curenta in cosmetice si produse de ingrijire personala cu conditia respectarii cantitatilor impuse.

Sinonime: POLYETHYLENE GLYCOL 300 BEESWAX; POLYOXYETHYLENE (6) BEESWAX

Functii: surfactant, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • PEG-6 Beeswax este un derivat de polietilenglicol din ceara de albine (v.) cu o medie de 6 moli de oxid de etilena.
Ceara de albine este un aditiv alimentar care a fost incorporat in guma de mestecat, cafea, ceai. De asemenea, cu ceara sunt tratate la suprafata legumele proaspete si multe alte produse, in functie de  standardele alimenatare a Organizatiei Natiunilor Unite pentru agricultura si a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) a desemnat acest ingredient ca fiind sigur pentru uz general, specific sau limitat in alimente.
  • Desi ceara de albine este, in general, considerata ca inerta si nontoxica, au fost raportate reactii alergice.
  • Derivati etoxilati de ceara de albine cunoscuti sub numele de PEG (polietilen glicol) -6 si PEG-20 sorbitan beesax sunt in prezent considerate sigure pentru utilizarea in produsele cosmetice.
  • PEG-6 Beeswax poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Sinonime: CI 77019; GOLDEN MICA; MUSCOVITE MICA

Functii: colorant, opacifiant

 

Descriere:

  • silicat de minerale cu diverse compozitii chimice
  • pudra alba ce reflecta lumina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


 

Sinonime: EARTH WAX, FOSSIL WAX, OZOCERITE

Functii: liant, stabilizator emulsie, agent de crestere a vascozitatii, agent opacifiant

 

Descriere:

  • ceara de hidrocarburi derivata din surse minerale din petrol
  • ajuta la formarea emulsiei si previne separarea ei in uleiuri si alte componente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: CASTORWAX, RICE SYN WAX

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii, emolient, agent de emulsifiere, surfactant

 

Descriere:

  • produs prin tratarea cu hidrogen (hidrogenarea) uleiului de ricin 
  • isi mentine fluiditatea atat la temperaturi foarte inalte, cat si la temperaturi foarte joase
  • obtinut prin presarea la rece a semintelor plantei de ricin, urmata de limpezirea uleiului prin intermediul caldurii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, multifunctional si ca substanta naturala de aroma. Hydrogenated Castor Oil este recunoscut si drept un laxativ sigur si eficient.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si a concluzionat ca este sigur – nu prezinta riscuri.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic acceptat cuprins intre 0-0,7 mg/kg (greutate corporala).

Conform Sage Advice, acest ingredient este comedogen (1/5).

Sinonime: CERESIN WAXES; CIRINE WAX; MINERAL WAX; WAXES, CERESIN; WHITE CERESIN WAX; WHITE OZOKERITE WAX

Functii: Antistatic, liant, agent de stabilizare a emulsiei, agent de ingrijire a parului, agent de epilare, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

  • Ceara alba / galbena derivat din ozocerite, o ceara naturala gasit in apropierea de sist moale.
  • Ceresin este inca un alt tip de ceara microcristalina. 
  • Un agent de ingrosare, care pastreaza de separare uleiul si partile lichide intr-o emulsie.
  • Fiind un tip de ceara, ea ajuta la intarirea lipidelor (petrol) in solutii bazate pe acestea, cum ar fi rujurile sau balsamurile de buze.
  • De asemenea, reduce fragilitatea si sporeste rezistenta si stabilitatea la diverse produse cosmetice baton, cum ar fi ruj.
  • Este apreciat pentru stabilitatea sa si pentru punctul de topire ridicat si de multe ori functioneaza ca un substitut pentru ceara de albine.
  • Acest ingredient este utilizat in principal in produsele de ingrijire personala, cum ar fi ruj, creioane kahal, luciuri de buze, farduri de ochi, creme hidratante faciale, rimeluri si seruri anti-imbatranire.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Conform www.truthinaging.com, acest ingredient provoaca iritatii dermice si poate dezvolta sensibilitate la unele cosmetice.
  • Food and Drug Administration (FDA) a aprobat acest ingredient ca un aditiv alimentar indirect pentru utilizarea in produsele adezive.
  • Grupul de experti al Cosmetic Ingredients Review (CIR) a evaluat acest ingredient si a constatat ca este non-iritant si non-toxic si este sigur pentru utilizare in produsele cosmetice.

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).

Sinonime: RETINYL PALMITATE, AXEROPHTHOL PALMITATE; RETINOL, HEXADECANOATE; RETINOL PALMITATE; VITAMIN A PALMITATE

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus din acid palmitic si vitamina A (retinol)
  • material galben/galben spre rosu sau substanta uleioasa
  • imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea
  • imbunatateste aspectul parului, crescand volumul, supletea si stralucirea sa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri, ce pot fi adaugati in alimente (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Retinyl Palmitate in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratie de pana la 1%.

Atentie! Retinolul (vitamina A) produce radicali liberi in urma expunerii la soare, putand leza AND-ul si cauza mutatii la nivelul genelor, fiind astfel considerat un precursor al cancerului.

Conform ultimelor studii FDA, aplicarea de Retinyl Palmitate pe piele, urmata de expunerea la soare, poate accelera procesul de crestere a tumorilor de piele si alte leziuni. De asemenea, vitamina A se poate acumula in corpul femeilor (prin aplicarea zilnica a cremelor cu retinol), putand afecta fatul.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Sinonime: VITAMIN C PALMITATE; ASCORBYL PALMITATE, L-ASCORBIC ACID, 6-HEXADECANOATE; ASCORBIC ACID PALMITATE

Functii: antioxidant, ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • compus din acid ascorbic (vitamina C) si acid palmitic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) a decis ca acest ingredient poate fi folosit drept conservant chimic si conservant in margarina (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Ascorbyl Palmitate in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum acceptabil zilnic cuprins intre 0-1.25 mg/kg (greutate corporala).  

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Sinonime: BISMUTH OXYCHLORIDE, BISMUTH CHLORIDE OXIDE, BISMUTHYL CHLORIDE, PEARL WHITE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • mineral ce apare in mod natural
  • folosit in produsele cosmetice pentru efectul de stralucire pe care il confera
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a notat acest ingredient drept un colorant aditiv scutit de certificare. CI 77163 poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate zonei din jurul ochilor. Este interzisa folosirea sa in produse pentru ingrijirea buzelor.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept colorant in toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala.

Sinonime: IRON OXIDE, FERRIC OXIDE, PIGMENT RED 101

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77491 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.

Sinonime: PIGMENT YELLOW 11, IRON OXIDE YELLOW, HYDRATED FERRIC OXIDE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77492 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.

Sinonime: PIGMENT BLACK 11, BLACK IRON OXIDE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77499 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intraT in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Avon Cosmetics - Glimmerstick"

7 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Avon Cosmetics - Glimmerstick"

6 lucruri care afecteaza sanatatea ochilor

6 lucruri care afecteaza sanatatea ochilor

de Viorica Ghinea 07 Aug 2017

Pentru a-ti mentine sanatatea ochilor nu este suficient sa faci din cand in cand un control oftalmologic, ci trebuie sa acorzi atentie si obiceiurilor de zi cu zi. Iata 6 lucruri care iti pot crea probleme oculare de-a lungul timpului! [detalii]

Dieta pentru ochi sanatosi - 6 alimente care imbunatatesc vederea

Dieta pentru ochi sanatosi - 6 alimente care imbunatatesc vederea

de Elena-Alina Constantinescu 15 Mai 2017

Iti lacrimeaza ochii si nu te poti concentra? Starile de deprimare si dificultatile de concentrare pot fi puse pe seama expunerii prelungite la lumina artificiala. Dieta are un rol important in mentinerea acuitatii vizuale, asadar opteaza pentru alimente bogate in acizi grasi omega 3, vitamina c, luteina si zeaxantina. [detalii]

Un antiobitic de exceptie: pastura sau painea albinelor

Un antiobitic de exceptie: pastura sau painea albinelor

de Elena-Alina Constantinescu 04 Ian 2017

Pastura, cunoscuta si sub denumirea de "painea albinelor" este polenul recoltat de albine, care sub influenta temperaturii, a umiditatii si a florei microbiene trece prin numeroase transformari biochimice si, dupa trei luni de fermentatie naturala, se transforma in acest produs natural. Pastura are aceleasi indicatii terapeutice ca si polenul, insa actiunea ei este mult mai rapida si mai puternica. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
produse