Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

elf Mineral - Primer pentru ochi

Nota 9 / 10 din 362 voturi
elf Mineral - Primer pentru ochi
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: e.l.f. Eyes Lips Face Cosmetics

 

Descriere elf Mineral - Primer pentru ochi

Primer pentru ochi

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Acest primer pentru ochi usor si transparent contine vitamina A, C and E, hidratand si prevenind imbatranirea tenului. Formula aceasta ajuta la aplicarea cu usurinta a primerului, fardul de ochi pastrandu-se mult timp pe pleaopa, fara sa se adune in pliul ochiului.

Primerul este creat pentru a fi folosit cu fardurile de ochi minerale favorite, oferind nuante vibrante pentru mult timp. Primerul este 100% natural, fara fara parabeni, conervanti sau coloranti chimici.

Alte informatii:
Acest produs contine 16 ingrediente dintre care 13 ingrediente sunt considerate sigure, 3 ingrediente au risc de dauna mediu.

 

 

Ingrediente elf Mineral - Primer pentru ochi

ISODODECANE, CYCLOPENTASILOXANE, OCTYL PALMITATE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, DIMETHICONE, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, TRIACONTANYL PVP, PROPYLENE CARBONATE, TITANIUM DIOXIDE, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE, CI 77491, CI 77492, CI 77499, MICA, BISMUTH OXYCHLORIDE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Cyclopentasiloxane
, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, solvent. Este un fluid derivat din silicon cu proprietati emoliente si de lubrifiere. International Journal of Toxicology a ajuns la concluzia ca acest ingredient nu penetreaza pielea in profunzime si ca, sub aceste conditii, poate fi considerat, in general, fara riscuri.

Dimethicone, ingredient cu risc mediu de dauna, este emolient si agent de ingrijire a pielii. Este cel mai folosit polimer de silicon. Incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


CI 77891 sau Dioxid de Titaniu, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de colorant cosmetic. Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.



Data analizei: 2014-12-30


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: 1,1-DINEOPENTYLETHYLENE

Functii: ingredient parfum, solvent, emolient

 

Descriere:

  • hidrocarbura alifatica ramificata in lant
  • imbunatateste raspandirea produsului pe piele
  •  ajuta la prevenirea evaporarii apei din piele
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: DECAMETHYLCYCLOPENTASILOXANE, CYCLOPENTASILOXANCE, CYCLOPENASILOXANE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, solvent

 

Descriere:

  • fluid derivat din silicon cu proprietati emoliente si de lubrifiere
  • lasa pielea moale si catifelata, avand si rol de hidrofug (nu permite patrunderea apei)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

International Journal of Toxicology a ajuns la concluzia ca acest ingredient nu penetreaza pielea in profunzime si ca, sub aceste conditii, poate fi considerat, in general, fara riscuri (1991, Vol 10, No 1 pages 9-19).

Scientific Committee on Consumer Safety (SCCS) considera ca Cyclopentasiloxane nu prezinta riscuri pentru sanatate atunci cand este folosit in produse cosmetice. 

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) a evaluat acest ingredient si nu a gasit dovezi care sa indice ca acest ingredient poate cauza iritatii la nivelul ochilor, pielii sau plamanilor. 

Conform unui studiu desfasurat de Department of Environmental and Radiological Health Sciences, Cyclopentasiloxane poate provoca iritatii medii la nivelul ochilor si pielii. S-a descoperit, de asemenea, ca o mica parte din acesta patrunde in sistemul circulator, prin intermediul pielii.

Sinonime: 2-ETHYLHEXYL PALMITATE; 2-ETHYLHEXYL ESTER HEXADECANOIC ACID; 2-ETHYLHEXYL ESTER PALMITIC ACID; 2-ETHYLHEXYL HEXADECANOATE; 2-ETHYLHEXYL PALMITATE; ALKYL (14,16,18) 2-ETHYL HEXANOATE; ELFACOS EHP; HEXADECANOIC ACID, 2-ETHYLHEXYL ESTER; HEXADECANOIC

Functii: agent de parfum, emolient

 

Descriere:

  • Ester derivat din uleiul de palmier
Este un ester bland, netezeste pielea, foarte similar cu textura siliconului. Este utilizat ca inlocuitor organic al siliconului.
 
Se gaseste in multe produse de ingrijire a pielii ca un ingredient care regleaza consistenta. 
 
Octyl palmitate este utilizat in preparatele cosmetice ca solvent, agent transportator al pigmentilor, agent de umectare, fixative, agent de parfum si emolient.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista efecte secundare majore asociate cu Octyl palmitate, desi pot sa apara iritatii sau reactii alergice la utilizararea produselor care contin acest ingredient.

Grupul de experti al Cosmetic Ingredient Review (CIR) au constatat ca produsele care contin acest ingredient in proportie de 40% -50% produc iritatii usoare. Cu toate acestea, nici un produs de ingrijire a pielii contine aceasta concentratie mare a ingredientului.
 

Sinonime: DISTEARDIMONIUM HECTORITE

Functii: nonsurfactant, agent antiaglomerant, agent de ingrosare

 

Descriere:

  • derivat din hectorita (lut mineral)
  • pudra alba, cremoasa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.  
 

Sinonime: DIMETHYL SILICONE, HIGHLY POLYMERIZED METHYL POLYSILOXANE, SILICONE L-45

Functii: antispumant, ingrijirea pielii, protector piele, emolient

 

Descriere:

  • cel mai folosit polimer de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept protector activ al pielii in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite, de asemenea, folosirea sa in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic, maxim acceptabil de Dimethicone cuprins intre 0 si 1.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform mai multor studii (Efficacy of a skin-protective foam in the treatment of chronic hand dermatitis; Skin Research and Technology study), Dimethicone protejeaza pielea, prevenind si tratand dermatita de contact, reduce roseata si are efect antiinflamator.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Sinonime: ISOOCTANOIC ACID, MONOESTER WITH TETRAGLYCEROL; TETRAGLYCERYL MONOISOSTEARATE

Functii: agent ingrijirea pielii, emolient, emulsifiant

 

Descriere:

  • emulsifiant natural, din plante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Functii: Umectant, agent filmogen, agent de control a vascozitatii

 

Descriere:

Acest ingredient are functia de umectant: ajuta la pastrarea apei din produsul cosmetic atat atunci cand se afla in ambalajul sau cat si atunci cand este aplicat pe piele.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost elaborate restrictii in ceea ce priveste utilizarea acestui ingredient.
 

Sinonime: CARBONIC ACID CYCLIC METHYLETHYLENE ESTER; 1,3-DIOXOLAN-2-ONE, 4-METHYL-

Functii: solvent, agent de miscorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • solvent sintetic
  • folosit pentru dizolvarea altor substante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Propylene Carbonate in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si de concentratie.

Sinonime: CI 77891, 1385RN 59; 1700 WHITE; 234DA; 500HD; 63B1 WHITE; A 200 (PIGMENT) ; A 330 (PIGMENT) ; A-FIL; A-FIL CREAM; A-FN 3; AEROLYST 7710

Functii: Agent de opacitate, agent de absorbtie a razelor UV, agent de filtru UV

 

Descriere:


Mineral natural derivat din oxidul de titan.
Oxizii sunt exploatati, prelucrati si purificati pentru utilizarea in produsele de consum.
 
  • este utilizat pentru a da culoarea alba produselor cosmetice si produselor de ingrijire personala care sunt aplicate pe piele (inclusiv in zona ochilor), unghii, buze
  • ajuta la cresterea opacitatatii formulei
  • reduce transparenta formulei
  • absoarbe, risipeste lumina (inclusiv radiatii ultraviolete in lumina), ceea ce ajuta la protejarea produselor de deteriorare.
 
Dioxidul de titan este un ingredient important folosit in produsele de protectie solara.

In Europa, dioxidul de titan este inclus in Color Index sub denumirea de CI 77891. 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) listeaza acest ingredient drept colorant aditiv scutit de certificare. Titanium Dioxide poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient poate fi folosit si drept colorant in mancare, medicamente si  dispozitive medicale.

Titanium Dioxide mai poate de asemenea fi folosit in produsele farmaceutice cu protectie solara, fara prescriptie medicala, in concentratii de pana la 25% si ca aditiv alimentar indirect.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite. Titanium Dioxide este aprobat si pentru folosirea drept filtru UV in concentratii de pana la 25% (Anexa VII).

Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 171 – Titanium dioxide.

 

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).

Sinonime: VITAMIN C PALMITATE; ASCORBYL PALMITATE, L-ASCORBIC ACID, 6-HEXADECANOATE; ASCORBIC ACID PALMITATE

Functii: antioxidant, ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • compus din acid ascorbic (vitamina C) si acid palmitic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) a decis ca acest ingredient poate fi folosit drept conservant chimic si conservant in margarina (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Ascorbyl Palmitate in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum acceptabil zilnic cuprins intre 0-1.25 mg/kg (greutate corporala).  

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Sinonime: IRON OXIDE, FERRIC OXIDE, PIGMENT RED 101

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77491 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.

Sinonime: PIGMENT YELLOW 11, IRON OXIDE YELLOW, HYDRATED FERRIC OXIDE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77492 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.

Sinonime: PIGMENT BLACK 11, BLACK IRON OXIDE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77499 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intraT in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.

Sinonime: CI 77019; GOLDEN MICA; MUSCOVITE MICA

Functii: colorant, opacifiant

 

Descriere:

  • silicat de minerale cu diverse compozitii chimice
  • pudra alba ce reflecta lumina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


 

Sinonime: BASIC BISMUTH CHLORIDE; BISMUTH CHLORIDE OXIDE; BISMUTH SUBCHLORIDE; BISMUTHINE, CHLOROOXO; BISMUTHINE, CHLOROOXO-; BISMUTHYL CHLORIDE; CHLORBISMOL; CHLOROOXO- BISMUTHINE; CHLOROOXOBISMUTHINE; CI 77163; PEARL SUPER SUPREME

Functii: Colorant cosmetic

 

Descriere:

  • mineral natural folosit ca un colorant in produsele de machiaj si care ofera un efect iridescent (stralucitor).
Bismutul este un element chimic aflat in pozitia 83 din tabelul periodic al elementelor. 
 
Acest ingredient poate fi derivat din animale, din: pigmenti de animale, plante si surse sintetice folosite pentru a colora alimentele, produsele cosmetice si alte produse. 
 
Este parte a pigmentului perlat gasit in fardul de ochi, spray-uri de par, pulberi, lacul de unghii, si alte produse cosmetice.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Pana in prezent, comisiile de specialitate nu au semnalat efecte adverse negative ale acestui ingredient.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"elf Mineral - Primer pentru ochi"

1 + 3 =

Spune-ne opinia ta despre
"elf Mineral - Primer pentru ochi"

Beneficii uimitoare ale consumului de smochine

Beneficii uimitoare ale consumului de smochine

de Elena-Alina Constantinescu 23 Sep 2016

Beneficiile pentru sanatate pot fi atribuite continutului ridicat de minerale si de vitamine. Prezinta numeroase beneficii pentru sanatate si frumusete, fiind utilizate de secole in medicina naturista. Se pot consuma ca atare sau in diverse preparate culinare. [detalii]

Vopsea de par fara amoniac: top 5 beneficii pentru frumusetea parului tau

Vopsea de par fara amoniac: top 5 beneficii pentru frumusetea parului tau

de Elena-Alina Constantinescu 07 Iul 2016

Vopseaua de par fara amoniac a capatat popularitate de-a lungul timpului, iar in prezent este folosita de milioane de femei din intreaga lume. Deoarece amoniacul poate avea efecte nefaste asupra parului, pielii scalpului si a ochilor, din ce in ce mai multe femei cauta sa achizitioneze produse naturale pentru ca sunt mult mai sigure de utilizat. Iata 5 motive pentru care hair-stylistii recomanda vopseaua de par fara amoniac: [detalii]

10 beneficii uimitoare ale consumului de smochine

10 beneficii uimitoare ale consumului de smochine

de Elena-Alina Constantinescu 21 Mar 2016

Beneficiile consumului de smochine (proaspete sau uscate) pot fi atribuite continutului ridicat de minerale si de vitamine. Proprietatile curative sunt cunoscute inca din timpurile stravechi. Se spune ca erau fructele preferate ale Cleopatrei. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.