Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Kat von D - Go big or go home Mascara

Nota 8 / 10 din 391 voturi
Kat von D - Go big or go home Mascara
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Kat Von D

 

Descriere Kat von D - Go big or go home Mascara

Go big or go home Mascara

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.


O mascara vegana pentru volum extrem, cu o formula cu rezistenta indelungata, bazata pe uleiuri din plante.
 
Cu uleiurile vegane de masline si de floarea-soarelui, formula gliseaza usor pe genele tale pentru a oferi un volum spectaculos. Obtine aplicarea perfecta cu ajutorul periei ce imbraca perfect fiecare geana cu pigmentul intens Trooper Black!
 
Formula 100% vegana contine un mix de ingrediente de origine vegetala, ce furnizeaza baza pentru un volum extrem.

Cantitate: 10 gr.

Alte informatii:
Acest produs contine 21 ingrediente dintre care 18 sunt considerate a fi sigure, 3 ingrediente prezinta risc mediu de dauna.


 

 

Ingrediente Kat von D - Go big or go home Mascara

AQUA, HYDROGENATED OLIVE OIL CETYL ESTERS, STEARIC ACID, ACRYLATES ETHYLHEXYL ACRYLATE COPOLYMER, HELIANTHUS ANNUUS SEED CERA, ORYZA SATIVA WAX (RICE BRAN WAX), POLYBUTENE, RICINUS COMMUNIS SEED OIL, POLYGLYCERYL-3 RICE BRANATE, PROPANEDIOL, GLYCERYL STEARATE, C18-36 ACID TRIGLYCERIDE, POLYVINYL STEARYL ETHER, AMINOMETHYL PROPANEDIOL, PHENOXYETHANOL, HDITRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER, SODIUM DEHYDROACETATE, ETHYLHEXYL GLYCERIN, LAURETH-21, CI 77499

 

Grad de risc produs:

Atentie la urmatoarele ingrediente:
 

Phenoxyethanol,  ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum si conservant. Este o alternativa pentru parabeni. Previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare. Se regaseste, in mod natural, in ceai verde. Poate produce iritatii.

Oryza sativa wax (ceara de tarate de orez), ingredient cu risc mediu de dauna. In cosmetica, ceara de tarate de orez este folosita ca un emolient si este materialul de baza al unor particule de exfoliere. Aceasta poate fi utilizata in formulari anhidre (nu contin apa) cum ar fi unturile de corp si balsamurile de buze, in emulsii,  creme si lotiuni. Exista posibilitatea ca acest ingredient sa fie contaminat cu pesticide care sunt folosite in procesul de crestere a orezului pentru a-l proteja de insecte daunatoare.


 

Data analizei: 2019-09-08


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii si a parului

 

Descriere:

  • ceara sintetica obtinuta din ulei de masline hidrogenat
Actiuni:
  • lubrifiaza pielea, lasand-o moale si catifelata.
  • mentine parul intr-o conditie buna, ingrijindu-l
  • stabilizeaza formula cosmetica
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient. 


Citeste mai mult

Sinonime: N-OCTADECANOIC ACID, OCTADECANOIC ACID

Functii: ingredient parfum, surfactant, agent de curatare, stabilizator emulsie, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • acid gras ce apare in mod natural
  • se regaseste in grasimea animalelor dar si in untul de cacao si alte grasimi vegetale
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct, cat si ca aditiv alimentar indirect in guma de mestecat.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Stearic Acid in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).


Citeste mai mult

Functii: agent filmogen

 

Descriere:

Permite fluxul liber al particulelor solide si astfel se evita aglomerarea de praf in produse cosmetice sub forma de noduli sau mase dure.

Ajuta la procesul de emulsionare si imbunatateste stabilitatea emulsiei si durata de viata a acesteia.
  • Produce, la cerere, un film continuu pe piele, par sau unghii.
  • Reduce transparenta sau transluciditatea produselor cosmetice.
  • Creste sau scade vascozitatea produselor cosmetice
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice si cele de ingrijire a corpului.


Citeste mai mult

Functii: emolient

 

Descriere:

Actiune: inmoaie si catifeleaza pielea, o mentine hidratata.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Citeste mai mult

Sinonime: AEC RICE WAX; ORYZA SATIVA WAXES; ORYZA SATIVE BRAN WAX; RICE BRAN WAX; RICE BRAN WAXES; RICE WAX; RICEBRAN WAX; RICEBRAN WAX; RICE WAX; RICE WAX; WAXES AND WAXY SUBSTANCES, RICE BRAN; WAXES, ORYZA SATIVA; WAXES, RICE BRAN

Functii: Agent de ingrijire a pielii si a parului, agent de protectie a pielii

 

Descriere:

  • Ceara de tarate de orez 
Principalele componente ale ingredientului sunt acizii alifatici (acizii de ceara) si esterii alcoolilor superiori. Acizii alifatici sunt formati din acidul palmitic, acidul behenic, acidul lignoceric si alti acizi de ceara. Esterii alcoolilor superiori constau in principal din ceryl alcool si alcool melissyl.
 
Ceara din tarate de orez contine si alti constituenti, cum ar fi acizii grasi liberi (acid palmitic), squalene si fosfolipide.
 
Ceara de tarate de orez este comestibila si poate servi ca un substitut pentru ceara carnauba in majoritatea aplicatiilor datorita punctului sau de topire relativ ridicat. 
 
Acesta este utilizat in compozitia cerii de acoperire de hartie, acoperiri textile, explozivi, fructe si legume, produse de patiserie, produse farmaceutice, lumanari, textile si panglici pentru masini de scris, cerneluri de imprimare, lubrifianti, creioane colorate, adezivi, guma de mestecat si produse cosmetice. 
 
In cosmetica, ceara de tarate de orez este folosita ca un emolient si este materialul de baza al unor particule de exfoliere. Acesta poate fi utilizat in formulari anhidre (nu contin apa) cum ar fi unturile de corp si balsamurile de buze, in emulsii,  creme si lotiuni.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Exista posibilitatea ca acest ingredient sa fie contaminat cu pesticide care sunt folosite in procesul de crestere a orezului pentru a-l proteja de insecte daunatoare.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice in conditiile si limitele de concentratie prezente in actul de Evaluarea a Sigurantei.
 


Citeste mai mult

Sinonime: 1-BUTENE, HOMOPOLYMER; HOMOPOLYMER 1-BUTENE; POLYBUTENES

Functii: Liant, agent de epilare, agent de crestere a vascozitatii.

 

Descriere:

  • Lichid de culoare deschisa, lipicios, care nu se usuca.
  • Polibutena este un polimer format prin polimerizarea unui amestec de isobutenes si a butenei normale. Cresterea vascozitatii a polibutenei este direct proportionala cu cresterea lungimii de lanturi.
  • Contribuie la cresterea grosimii de lipide (ulei) din formula produselor cosmetice.
     
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient in lista de aditivi alimentari indirecte. Acesta poate fi utilizat in adezivii sensibil la presiune, in articole de cauciuc destinate utilizarii repetate, precum si in suporturile de hartie si carton.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
Poate produce iritatii la nivelul:
  • ochilor
  • pielii
  • sistemului respirator


Citeste mai mult

Sinonime: RICINI OLEUM, OLEUM RICINI, RIZINUS, HYDROGENATED RICINUS COMMUNIS, RICINUS COMMUNIS SEED OIL, RICINUS COMMUNIS, CASTOR OIL

Functii: Hidratant, Solvent, Agent de conditionare al pielii, Emolient

 

Descriere:

Ricinus communis (ricin) seed oil este un ulei vegetal obtinut din seminte de plante Ricinus communis.
 
Acest ingredient este compus in principal din uleiuri ale acizilor grasi. Nouazeci la suta din acizii grasi din uleiul de ricin este reprezentat de  acidul ricinoleic, care este un acid mononesaturat, 18-carbon acid gras.
 
Uleiul de ricin mentine fluiditatea la ambele temperaturi extrem de ridicate si scazute. Derivatele sale au aplicatii în procesul de fabricatie a produselor farmaceutice, sapunuri si parfumuri.
 
Ricinus communis seed oil nu contine ricin, substanta care este considerata extrem de toxica, deoarece este solubil in apa si nu se dizolva.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration include uleiul de ricin pe lista sa de substante aromatizante naturale si pe lista de aditivi alimentari multifunctionali directi. Uleiul de ricin este, de asemenea, clasificat de catre FDA ca o substanta sigura si cu rol laxativ.
 
CIR Expert Panel au ajuns la concluzia ca Uleiul de Ricin ( Ricinus Communis Seed Oil) poate fi folosit in siguranta ca ingredient pentru produsele cosmetice.


Citeste mai mult

Functii: agent tensioactiv

 

Descriere:

  • derivat al acizilor grasi care provin din uleiul de tarate de orez.
Ingredientul are rol de agent tensioactiv si agent emulgator.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review a considerat ca acest ingredient este sigur pentru utilizare in produele cosmetice. 


Citeste mai mult

Sinonime: 1,3-DIHYDROXYPROPANE; 1,3-PROPYLENE GLYCOL; 1,3PROPANEDIOL; PROPANE-1,3-DIOL

Functii: solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • substitut natural al Propylene/Butylen glycol sau Glycerin
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Conform EC (Environment Canada), acest ingredient nu este asteptat sa prezinte toxicitate la nivelul organelor si la nivelul mediului inconjurator.

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERYL MONOSTEARATE; GMS; SELF-EMULSIFYING GLYCERYL MONOSTEARATE, STEARINE

Functii: surfactant, agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • derivat din glicerina si acid stearic
  • ceara solida de culoare alba sau crem
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • previne deshidratarea pielii
  • protejeaza pielea de radicalii liberi
Apare in mod natural in organism ca un produs secundar de defalcare al grasimilor, si, prin urmare, se gaseste in alimentele grase.

In acelasi timp, GMS este si un aditiv alimentar utilizat drept agent de ingrosare, emulgator, antiaglomerant si conservant. Este folosit in unele produse pentru a le da forma cum ar fi in inghetata si in frisca. Uneori este utilizat in paine ca agent impotriva “invechirii” painii.
 
In industria cosmetic este utilizat ca agent de emulsionare in uleiuri, ceruri, si solventi. Prin urmare, este folosit in produse cosmetice si produse de ingrijire a parului. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Glyceryl Stearate in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Environment Canada Domestic Substance List considera acest ingredient o potentiala toxina de mediu.
 


Citeste mai mult

Sinonime: GLYCERIDES, C18-36

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • triester din glicerina si acid c18-36
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Ingredientul are proprietatea de a  mentine pielea intr-o conditie buna, dar are rol si de agent filmogen: creeaza la cerere o pelicula continua pe suprafata pielii sau a parului. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

 


Citeste mai mult

Sinonime: 1,3-DIHYDROXY-2-METHYL-2-PROPYLAMINE; 1,3-PROPANEDIOL, 2-AMINO-2-METHYL-; 1,3PROPANEDIOL, 2AMINO2METHYL; 2-AMINO-2-METHYL- 1,3-PROPANEDIOL; 2-AMINO-2-METHYL-1,3-PROPANEDIOL; 2-AMINO-2-METHYLPROPANE-1,3-DIOL; AMPD; 2-AMINO-2-METHYL-1,3-PROPANEDIOL;

Functii: agent de aroma, ajustant pH

 

Descriere:

Actiune: confera produsului un miros placut. 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

 


Citeste mai mult

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Citeste mai mult

Sinonime: DI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, HDI/ TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYER

 

Descriere:

  • Polimer sintetic
Permite fluxul liber de particule solide si astfel se evita aglomerarea de produse cosmetice pulbere in noduli sau mase dure.

Este utilizat in produsele cosmetice cu functia de control al glandelor sebacee.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de nici o organizatie competenta si nu se cunoasc efectele secundare.


Citeste mai mult

Sinonime: METHYL 2-METHYL-2-PROPENOATE, POLYMER WITH 2-METHYL-2-PROPENOIC ACID, 1,2-ETHANEDIYL ESTER; 2-METHYL-2-PROPENOIC ACID, 1,2-ETHANEDIYL ESTER, POLYMER WITH METHYL 2-METHYL-2-PROPENOATE

Functii: peliculogen, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • polimer ce absoarbe excesul de sebum si uleiurile ce provoaca acneea
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: SODIUM SALT 3-ACETYL-6-METHYL-2H-PYRAN-2,4 (3H) -DIONE, ION (1-) ; 3-ACETYL-6-METHYLPYRAN-2 4[3H]-DIONE

Functii: conservant

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a Dehydroacetic Acid
  • pudra alba, fara gust sau miros
  • agent antimicrobian
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant (in sucurile de fructe taiate sau decojite) si drept aditiv alimentar indirect, ce intra in compozitia adezivilor.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala si il considera fara riscuri atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si de concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: OCTOXYGLYCERIN; 1,2-PROPANEDIOL, 3- ( (2-ETHYLHEXYL) OXY) -

Functii: deodorant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • eter de gliceril (gliceril eter)
  • derivat din glicerina
  • poate fi folosit ca inlocuitor al parabenilor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform a 2 studii intreprinse de Department of Dermatology at the University Hospital, respectiv Contact Dermatitis Journal, Ethylhexyl Glycerin este considerat a fi iritant pentru piele.  De asemenea, in urma altor studii facute pe animale, acesta  s-a dovedit a fi iritant pentru zona din jurul ochilor.


Citeste mai mult

Sinonime: POLYETHYLENE GLYCOL (21) LAURYL ETHER; POLYOXYETHYLENE (21) LAURYL ETHER

Functii: surfactant, agent de curatare

 

Descriere:

Actiune: curata suprafata pielii si a parului, eliminand murdaria.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Laureth-21 pot contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

 


Citeste mai mult

Sinonime: PIGMENT BLACK 11, BLACK IRON OXIDE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77499 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intraT in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Kat von D - Go big or go home Mascara"

9 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Kat von D - Go big or go home Mascara"

Cum sa ai gene mai lungi in DOAR o luna

Cum sa ai gene mai lungi in DOAR o luna

de Viorica Ghinea 28 Oct 2019

Genele bogate nu numai ca iti scot in evidenta privirea, dar te ajuta si sa devii mai atragatoare in ochii barbatilor. Daca nu te-a inzestrat Mama Natura cu unele demne de lauda si te intrebi cum sa ai gene mai lungi in mod natural, afla ca exista cateva remedii eficiente. Iata ce ingrediente naturiste te ajuta sa obtii rezultatele dorite in doar o luna! [detalii]

5 alimente pentru o vedere mai buna

5 alimente pentru o vedere mai buna

de Raluca Garbea 23 Sep 2019

Sanatatea ochilor este foarte importanta, iar o alimentatie echilibrata protejeaza in mod semnificativ vederea. [detalii]

5 gadgeturi pentru o viata sanatoasa

5 gadgeturi pentru o viata sanatoasa

de AlegeSanatos.ro 14 Iun 2019

Stilul de viata pe care majoritatea oamenilor il abordeaza in aceasta perioada este unul foarte riscant pentru sanatatea noastra. Petrecem foarte mult timp cu ochii atintiti in ecrane, suntem tot mai sedentari, in majoritatea orelor de pe parcursul zilei suntem feriti de lumina naturala, iar alimentatia echilibrata este o provocare dificil de gestionat. Totusi, tehnologia nu ajuta numai la inlesnirea activitatilor lucrative sau cotidiene, ci poate fi utila si atunci cand vine vorba de implementarea unui stil de viata sanatos. La ce gadgeturi ai putea apela? [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016