Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Phyts - Fard de pleoape compact Rose Calice

Nota 9.8 / 10 din 762 voturi
Phyts - Fard de pleoape compact Rose Calice
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: PHYT'S Organic Make-up

 

Descriere Phyts - Fard de pleoape compact Rose Calice

Fard de pleoape compact Rose Calice

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
 
Descrierea producatorului:
Acest fard de pleoape compact este o atingere matasoasa care asigura o acoperire perfecta si un efect de a doua piele. Este ideal pentru machiaj de zi datorita efectului extrem de natural. Fardul se aplica usor, nu se faramiteaza, nu se strange pe pleoape, se mentine intreaga zi.

Compozitie: pigmenti de origine minerala, sidef de origine minerala, talc de origine minerala, amidon de porumb.

Caracteristici:
    - 100% ingrediente de origine naturala
    - Fara silicon
    - Fara organisme modificate genetic
    - Fara parabeni
    - Fara uleiuri minerale provenite din petrochimie
    - Fara coloranti sau parfum de sinteza
    - Fara materii prime animale
    - Produsul finit nu este testat pe animale

Cantitate: 2.5g.

Alte informatii:
Acest produs contine 15 ingrediente dintre care 13 ingrediente sunt considerate sigure, 2 ingrediente au risc de dauna mediu.



 

Ingrediente Phyts - Fard de pleoape compact Rose Calice

TALC, TAPIOCA STARCH, MICA, LAUROYL LYSINE, POLYGLYCERYL-2 TRIISOSTEARATE, SQUALANE, ACACIA DECURRENS/JOJOBA/SUNFLOWER SEED/POLYGLYCERYL-3 ESTERS, OCTYLDODECYL STEAROYL STEARATE, CASTOR ISOSTEARATE SUCCINATE, HYDROGENATED LECITHIN, TOCOPHEROL, SILICA, CI 77491, CI 77891, CI 77742

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Lecitina hidrogenata, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de  surfactant si agent de ingrijire a pielii. Lecitina hidrogenata (lecitina cu adaos de hidrogen) are toate calitatile bune ale lecitinei naturale, dar stabilitatea sa este cu mult imbunatatita. Desi Lecitina hidrogenata a fost recunoscuta ca fiind un ingredient sigur (GRAS) de catre FDA, exista unele preocupari cu privire la proprietatile sale cancerigene si capacitatea sa de a penetra pielea. Desi aceasta capacitate ii permite sa fie un ingredient eficient intr-un produs, acesta trebuie sa fie utilizat cu precautie in ceea ce priveste celelalte ingrediente ale produsului. Ea are capacitatea de a depozita substante chimice daunatoare sub piele daca este folosita in concentratii mari.

CI 77891 sau Dioxid de Titaniu, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de colorant cosmetic. Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Data analizei: 2015-06-01


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: COSMETIC TALC, AGALITE; ASBESTINE

Functii: abraziv, absorbant, anti-aglomerant, agent de umplere, opacifiant, protector piele, agent de alunecare

 

Descriere:

  • pudra ce contine o cantitate mica de silicat de aluminiu
  • mineral de culoare alb-gri ce apare in mod natural
  • insolubil in apa
  • absoarbe sebumul, lasand pielea mata si moale
Talcul este folosit si in industria alimentara pentru cu functia de antiaglomerant (E553b).
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent anti-aglomerant si substanta componenta a tesaturilor de bumbac, hartie si carton, ce alcatuiesc ambalajul alimentelor. Talcul poate fi folosit ca aditiv alimentar indirect drept colorant in polimeri si medicamente. Mai poate fi folosit si ca ingredient inactiv in produsele farmaceutice. 

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in cosmetice dar necesita instructiuni de precautie privind riscurile de inhalare de catre copiii sub 3 ani (Anexa III).

Conform studiilor apartinand National Toxicology Panel, talcul folosit in cosmetice, pur, necontaminat cu azbest, este o forma a silicatului de magneziu si poate fi toxic si cancerigen. De asemenea, exista studii care avertizeaza ca folosirea talcului in zona genitala poate cauza cancer ovarian.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 553b - Talc.

Functii: Agent de control al vascozitatii, stabilizator, agent de ingrosare

 

Descriere:

  • Amidonul de tapioca este extras din partea fibroasa a radacinii plantei de cassava, Manihot esculenta.
     
  • Amidonul de tapioca este compus din amylase si amylopectin.
     
  • Este considerat un amidon sanatos datorita cantitatii scazute de colesterol si a grasimilor maladive.
     
 
Reactii adverse:
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Consumul de amidon din tapioca poate cauza:
  • Otravire cu cianida (in urma neprelucrarii corespunzatoare a plantei Cassava).
 

Sinonime: CI 77019; GOLDEN MICA; MUSCOVITE MICA

Functii: colorant, opacifiant

 

Descriere:

  • silicat de minerale cu diverse compozitii chimice
  • pudra alba ce reflecta lumina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


 

Sinonime: L-LYSINE, N6- (1-OXODODECYL) -; LAUROYL LYSINE LAUROYL LYSINE; N-E-LAUROYL-L-LYSINE; N6- (1-OXODODECYL) -L-LYSINE; N6-LAUROYL-L-LYSINE

Functii: Agent de control a vascozitatii, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, surfactant

 

Descriere:

  • derivat de acid lauric si lizina, un aminoacid natural.
Lauroyl Lizine este un derivat de aminoacid care este fabricat din acid gras de cocos naturale (ulei de nuca de cocos). Acesta este cel mai adesea folosit ca agent de ingrijire a parului si a pielii, desi este, de asemenea, utilizat in formulele de produse, contribuind la textura unui produs, la gelifierea solventilor.
 
Potrivit unui studiu publicat in "Cosmetics and Toiletries" in 2003, Lauroyl Lizine este nu numai util in produsele de ingrijire a parului si a pielii, crème sau geluri, dar si in fardurile de pleoape si produse pe baza de pulbere.
 
Unele studii au demonstrat ca componenta Lizina in Lauroyl Lizina poate fi, de asemenea, utile in tratamentul (dar nu si vindecarea) herpesului deoarece inhiba acest virus (Health91).

Potrivit "Amino Revolution" doza zilnica recomandata de aminoacizi lizina este de 1 g la 1,5 g.

Simptomele unui deficit de lizina includ letargie, crestere si probleme de reproducere, caderea parului, pierderea in greutate, anemie, pierderea poftei de mancare si a enzimelor. 

Alimente bogate in lizina includ peste, cereale si leguminoase.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Nu exista avertismente pentru utilizarea Lauroyl lizina in produse de ingrijire a corpului sau produse cosmetice.
  • Environmental Working Group a dat un rating de siguranta de 100% si nu exista efecte secundare adverse in urma utilizarii acestuia.

Sinonime: DIGLYCERYL TRIISOSTEARATE; ISOOCTADECANOIC ACID, TRIESTER WITH DIGLYCEROL; ISOOCTADECANOIC ACID, TRIESTER WITH OXYBIS (PROPANEDIOL) ; TRIESTER WITH DIGLYCEROL ISOOCTADECANOIC ACID; TRIESTER WITH OXYBIS (PROPANEDIOL) ISOOCTADECANOIC ACID

Functii: Emolient, surfactant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Poligliceril-2 triisostearate este un compus de acid izostearic si glicerina si serveste ca emolient si balsam.
Actiuni:
  • Inmoaie si catifeleaza pielea
  • Sustine formarea de amestecuri de lichide nemiscibile (cum ar fi apa si uleiul), aduca permite realizarea de emulsii din ulei si apa.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient este aprobat pentru utilizare de catre Cosmetic Ingredient Review (CIR).

Sinonime: VEGETABLE SQUALANE, COSBIOL

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, hidratant

 

Descriere:

  • substanta uleioasa ce intra in componenta altor uleiuri
  • component al sebumului uman
  • apare in mod natural – poate fi de orgine animala sau vegetala
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • obtinut in urma hidrogenarii compusului Squalene
  • se regaseste in ficatul de rechin, uleiul de masline, uleiul din germeni de grau
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform Sage Advice si Dermadoctor, acest ingredient este comedogen (1/5).

Functii: Emolient

 

Descriere:

  • ingredient obtinut prin transesterificarea poliglicerinei-3 cu un amestec de ceara de flori de Acacia Decurrens, Simmondsia chinensis (Jojoba) si ceara de seminte de floarea-soarelui.
Complexul de ingrediente ajuta la mentinerea aspectului moale, neted si maleabil al pielii.
Emolientii functioneaza prin capacitatea lor de a ramane la suprafata pielii sau in stratul cornos si de a actiona ca lubrifianti. Acest lucru ajuta la reducerea exfolierii si la imbunatatirea aspectului pielii.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Pana in prezent, comisiile de specialitate nu au semnalat efecte adverse negative ale acestui ingredient.

Sinonime: 12- [ (1-OXOOCTADECYL) OXY] OCTADECANOIC ACID, 2-OCTYLDODECYL ESTER; 12- [ (1-OXOOCTADECYL) OXY] - 2-OCTYDODECYL ESTER OCTADECANOIC ACID; 2-OCTYDODECYL ESTER OCTADECANOIC ACID, 12- [ (1-OXOOCTADECYL) OXY] -; 2-OCTYLDODECYL ESTER 12- [ (1-OXOOCTADECYL

Functii: Agent de ingrijire a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

 
  • Este obtinut dintr-un acid gras natural, acidul stearic, care se gaseste in grasimile vegetale si animale.
 
Incetineste pierderea de apa din piele prin formarea unei bariere la suprafata pielii si poate sa contribuie la ingrosarea portiunii de lipide (ulei) din produsele cosmetice si cele de ingrijire personala.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
  • Conform unui studiu publicat in International Journal of Toxicology in anul 2005, acest ingredient nu patrunde adanc in piele, nu este mutagen si toxic, nu este periculos pentru piele sensibila.
     
 

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • amestec de esteri formati prin reactia dintre uleiul de seminte de ricin, acid izostearic si acid succinic.
Functia acestui ingredient este de agent de ingrijire a pielii si este utilizat in principal ca emolient sau lubrifiant in produsele de ingrijire a parului sau a buzelor.
Atunci cand este adaugat in produsul finit, confera o stralucire sanatoasa pentru pielii,  luminozitate si  culoare parului.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu au fost depistate efecte adverse negative legate de acest ingredient.

Sinonime: HYDROGENATED EGG YOLK PHOSPHOLIPIDS; HYDROGENATED LECITHINS; LECITHIN, HYDROGENATED; LECITHINS, HYDROGENATED

Functii: surfactant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Produsul final al hidrogenarii controlate de lecitina
Un agent de emulsionare care are proprietati de penetrare a pielii.

Lecitina este un agent natural de emulsifiere si una dintre cele mai importante componente ale celulelor. Joaca un rol important in metabolismul unei celule, in special in ceea ce priveste penetrarea membranei si a fost folosit ca un agent tensioactiv in produsele cosmetice.

Utilizarea lecitinei in produsele cosmetice a fost anterior limitata, din cauza oxidarii si instabilitatii caldurii sale, cu toate acestea, lecitina hidrogenata (Lecitina cu adaos de hidrogen) are toate calitatile bune ale lecitinei naturale, dar stabilitatea sa este cu mult imbunatatita.


 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Desi Lecitina hidrogenata a fost recunoscuta ca fiind un ingredient sigur (GRAS) de catre FDA, exista unele preocupari cu privire la proprietatile sale cancerigene si capacitatea sa de a penetra pielea. Desi aceasta capacitate ii permite sa fie un ingredient eficient intr-un produs, acesta trebuie sa fie utilizat cu precautie in ceea ce priveste celelalte ingrediente ale produsului. Ea are capacitatea de a depozita substante chimice daunatoare sub piele daca este folosit in concentratii mari.

Prin urmare, Lecitina hidrogenata este considerat sigura in concentratii de pana la 15% (sursa: National Institutes of Health).
 

Sinonime: MIXED TOCOPHEROLS; NATURAL VITAMIN E; VITAMIN E; ALPHA-TOCOPHEROL; E 306

Functii: antioxidant, ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus asociat cu vitamina E, ce apare in mod natural
  • se regaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • antioxidant, ce poate fi izolat de uleiul vegetal
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri.  Tocopherol se afla si pe lista cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 307 - Alpha-tocopherol (E 306 - Tocopherol-rich extract; E 308 - Gamma-tocopherol; E 309 - Delta-tocopherol).

Sinonime: SILICA, AMORPHOUS SILICA; AMORPHOUS SILICON OXIDE HYDRATE; SILICIC ANHYDRIDE; SILICON DIOXIDE

Functii: abraziv, absorbant, agent antiaglomerant, agent de umplutura, agent opacifiant, agent non-surfactant

 

Descriere:

  • constituent al nisipului
  • denumit si dioxid de siliciu
  • folosita sub forma amorfa, fara structura, in cosmetice
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala nu contin Silica cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent antiaglomerant si pentru  alte intrebuintari in alimente.

Sinonime: IRON OXIDE, FERRIC OXIDE, PIGMENT RED 101

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77491 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.

Sinonime: TITANIUM DIOXIDE, PIGMENT WHITE 6

Functii: colorant, agent opacifiant, agent de protectie solara, absorbant UV

 

Descriere:

  • compus anorganic sub forma de pudra alba ce confera in general  produselor culoare alba
  • derivat din minerale (poate contine urme de metale grele)
  • rezultat in urma oxidarii titanului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) listeaza acest ingredient drept colorant aditiv scutit de certificare. Titanium Dioxide poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient poate fi folosit si drept colorant in mancare, medicamente si  dispozitive medicale.

Titanium Dioxide mai poate de asemenea fi folosit in produsele farmaceutice cu protectie solara, fara prescriptie medicala, in concentratii de pana la 25% si ca aditiv alimentar indirect.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite. Titanium Dioxide este aprobat si pentru folosirea drept filtru UV in concentratii de pana la 25% (Anexa VII).

Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 171 – Titanium dioxide.

Sinonime: C-VIOLETT 11, MANGANESE VIOLET, MANGAN(III)AMMONIUM-DIPHOSPHAT, PIGMENT VIOLET 16, 77742

Functii: colorant cosmetic

 

Descriere:

  • Pigment de culoare violet

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in produsele cosmetice, dar si aplicarea locala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
  • Se permite utilizarea acestuia in toate tipurile de produse cosmetice.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Phyts - Fard de pleoape compact Rose Calice"

10 + 9 =

Spune-ne opinia ta despre
"Phyts - Fard de pleoape compact Rose Calice"

Beneficii uimitoare ale consumului de smochine

Beneficii uimitoare ale consumului de smochine

de Elena-Alina Constantinescu 23 Sep 2016

Beneficiile pentru sanatate pot fi atribuite continutului ridicat de minerale si de vitamine. Prezinta numeroase beneficii pentru sanatate si frumusete, fiind utilizate de secole in medicina naturista. Se pot consuma ca atare sau in diverse preparate culinare. [detalii]

Vopsea de par fara amoniac: top 5 beneficii pentru frumusetea parului tau

Vopsea de par fara amoniac: top 5 beneficii pentru frumusetea parului tau

de Elena-Alina Constantinescu 07 Iul 2016

Vopseaua de par fara amoniac a capatat popularitate de-a lungul timpului, iar in prezent este folosita de milioane de femei din intreaga lume. Deoarece amoniacul poate avea efecte nefaste asupra parului, pielii scalpului si a ochilor, din ce in ce mai multe femei cauta sa achizitioneze produse naturale pentru ca sunt mult mai sigure de utilizat. Iata 5 motive pentru care hair-stylistii recomanda vopseaua de par fara amoniac: [detalii]

10 beneficii uimitoare ale consumului de smochine

10 beneficii uimitoare ale consumului de smochine

de Elena-Alina Constantinescu 21 Mar 2016

Beneficiile consumului de smochine (proaspete sau uscate) pot fi atribuite continutului ridicat de minerale si de vitamine. Proprietatile curative sunt cunoscute inca din timpurile stravechi. Se spune ca erau fructele preferate ale Cleopatrei. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.