Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Bio-Cosmetica - Lotiune naturala pentru plaja cu ulei de catina si oxid de zinc

Nota 9.5 / 10 din 332 voturi
Bio-Cosmetica - Lotiune naturala pentru plaja cu ulei de catina si oxid de zinc
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Green for You

 

Descriere Bio-Cosmetica - Lotiune naturala pentru plaja cu ulei de catina si oxid de zinc

Lotiune naturala pentru plaja cu ulei de catina si oxid de zinc

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:

Beneficii:
-protectie eficiente si de durata, datorita ecranului solar natural
-previne uscarea si deshidratarea pielii in timpul expunerii la soare
-usor si delicat, se absoarbe rapid

Cantitate: 150 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 8 ingrediente dintre care 7 ingrediente sunt considerate sigure, 1 ingredient are risc de dauna mediu.

 

Ingrediente Bio-Cosmetica - Lotiune naturala pentru plaja cu ulei de catina si oxid de zinc

HIPPOPHAE RHAMNOIDES (SEA BUCKTHORN) OIL, SESAMUM INDICUM (SESAME) SEED OIL, COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, ZINC OXIDE, CETEARYL GLUCOSIDE, AQUA, MANGIFERA INDICA (MANGO) EXTRACT, CARICA PAPAYA EXTRACT

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatorul ingredient:

Zinc oxide, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un agent de ingrijire a pielii si un agent de ingrosare. Reflecta si imprastie razele UV. Directiva UE 1223/2009 nu restrictioneaza folosirea Zinc Oxide. Se recomanda folosirea cu atentie a oxidului de zinc atunci cand este aplicat local. Nu este recomandat utilizarea acestui ingredient pentru arsurile si ranile grave. De asemenea, se atentioneaza asupra pericolului la care o persoana este expusa atunci cand inhaleaza vaporii oxidului de zinc care sunt periculosi, cu toate ca acest ingredient in sine nu este toxic.

Data analizei: 2018-04-25


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: SEA BUCKTHORN OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • ulei obtinut din catina alba
Proprietati:
  • Antiinflamatoare
  • Cicatrizante
  • antibiotice
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: SESAME; SESAME OIL; SESAME SEED OIL; GINGILLI OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, emolient, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • ulei galben pal din seminte de susan
  • ajuta la prevenirea evaporarii apei din piele
  • compus in principal din acid oleic, linoleic, palmitic si stearic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera acest ingredient fara riscuri si l-a adaugat pe lista cu condimente si alte arome permise.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil in cosmetice atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare.
 


Citeste mai mult

Sinonime: COCONUT ABSOLUTE; COCONUT FATTY ACID TRIGLYCERIDE; COCONUT OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, rol de mascare/acoperire a mirosului, solvent

 

Descriere:

  • extras din miezul semintelor din nuca de cocos (Cocos nucifera)
  • ulei galben pal, semi-solid
  • sursa de acizi grasi precum acid lauric, capric, miristic si palmitic
Fiind puternic hidrantant, uleiul de cocos poate fi utilizat pentru pielea uscata si deshidratata, in loc de lotiune de corp. Ajuta si la calmarea iritatiilor datorita proprietatilor sale antibacteriene si incetineste procesul de imbatranire a pielii.
 
Uleiul de cocos stimuleaza cresterea parului, oferind mai multa stralucire si suplete firului de par si prevenind caderea parului. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, drept inlocuitor pentru untul de cacao. Cocos Nucifera Oil poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite la ambalajele alimetelor. Este permisa si folosirea sa in bumbacul utilizat in ambalajele alimentelor uscate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Cocos Nucifera Oil in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (4/5).


Citeste mai mult

Sinonime: ZINC OXYDUM; FLOWERS OF ZINC; PHILOSOPHER'S WOOL; PIGMENT WHITE 4

Functii: agent de umplutura/ingrosare, protector piele, agent protectie solara

 

Descriere:

  • oxid anorganic
  • pudra alba
  • reflecta si imprastie razele UV
Oxidul de zinc este folosit in produse cosmetice, mai ales in fonduri de ten.

Reflecta lumina si absoarbe eficient razele UVA si UVB. De asemenea, zincul are proprietati antiinflamatorii, astringente, de calmare si de uscare si este potrivit pentru utilizarea in produse care lupta impotriva cosurilor sau a tenului gras, inflamat si inrosit.


Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) considera Zinc Oxide drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in cele destinate buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza anumitor specificatii. Poate fi folosit si drept colorant in medicamente. De asemenea, este permisa si utilizarea sa ca aditiv alimentar indirect, in polimerii care au contact cu mancarea. 

FDA permite folosirea Zinc Oxide in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de tipul protector piele si protector zona ano-rectala, in concentratii de pana la 25%, si in produsele cu protectie solara, in concentratii de pana la 25%. Acest ingredient este recunoscut si drept nutrient fara riscuri (GRAS).

Directiva UE 1223/2009 nu restrictioneaza folosirea Zinc Oxide. Acesta insa trebuie listat drept CI 77947 atunci cand este utilizat pe post de colorant in cosmetice. De asemenea, este permisa folosirea sa drept filtru UV.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Sinonime: CETEARYL POLYGLUCOSE

Functii: surfactant, agent de emulsifiere

 

Descriere:

  • derivat din alcool cetearil si glucoza
  • hidrateaza, lasand pielea moale si catifelata
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.


Citeste mai mult

Sinonime: EXTRACT OF MANGIFERA INDICA; EXTRACT OF MANGO; MANGIFERA INDICA EXTRACT; MANGIFERA INDICA FRUIT EXTRACT; MANGO EXTRACT; MANGO FRUIT EXTRACT; MANGO, EXT.

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • extract din fructul de mango, Mangifera indica.
Mango este bogat in antioxidanti, minerale si in vitamine, ajutand astfel la prevenirea imbatranirii pielii.
Mango contine:
  • vitamine:  E, A, B6, C, K,
  • minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, cupru, fier, zinc si fibre)
  • elemente care ajuta pielea fetei sa-si mentina supletea.
Vitaminele A si C sunt doi antioxidanti care combat distugerile facute de radicalii liberi ai celulelor, inclusiv celor ale pielii.
 
  • Pulpa fructului contine si acizi grasi care sunt benefici tesutului facial, microcirculatiei si tesutului cutanat.
  • Mango are un continutul ridicat de caroten, ceea ce face din acest fruct un adevarat furnizor de vitalitate si stare de bine.
  • Sucul de mango este benefic pentru piele, oase, dinti, muschi si par.
  • Untul de mango este un aliat important al parului, avand proprietati nutritionale, hidratante, protectoare si regenerante.
  • Din punct de vedere nutritional, mango are un numar mediu de calorii 60/100 g.
  • Un fruct de mango contine 96% din cantitatea zilnica recomandata de Vitamina C.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: CARICA PAPAYA EXTRACT; CARICA PAPAYA FRUIT EXTRACT; EXTRACT OF CARICA PAPAYA; EXTRACT OF PAPAYA FRUIT; PAPAYA EXTRACT; PAPAYA FRUIT EXTRACT

Functii: tonic, keratolitic

 

Descriere:

  • extract din fructul de papaya, Carica papaya, Caricaceae.
  • Carica papaya contine o enzima cunoscut sub numele de papaina, prezenta in fructele, tulpina si frunzele plantei. Sucul laptos extras se usuca si este utilizat in compozitia gumelor de mestecat, medicina (probleme de digestie), pasta de dinti si pentru fragezirea carnii. Carnea poate fi fragezita prin ungerea cu o frunza de papaya zdrobita inainte de fi pusa la copt.
  • Carica papaya contine multi compusi biologic activi. Doi compusi sunt importanti: chymopapaina si papaina, care se presupune ca ar ajuta la digestie. Papaina este, de asemenea, utilizat pentru a trata artrita.
  • Nivelul de compusi variaza in fructe, latex, frunze si radacini.
  • Papaya a fost utilizata pentru tratarea problemelor digestive si a viermilor intestinali. Fructele verzi sunt folosite pentru a trata tensiunea arterial inalta si, de asemenea, folosit ca un afrodisiac.
  • Acest extract este cunoscut mai ales pentru imbunatatirea radicala a tonului si a texturii pielii. Acesta imbunatateste circulatia sangelui, si confera, astfel, ten sanatos si vibrant.
  • Extractul este bun, de asemenea, pentru intinerirea pielii mature, in tratarea petelor maro aparute in urma expunerii la soare.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Bio-Cosmetica - Lotiune naturala pentru plaja cu ulei de catina si oxid de zinc"

10 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Bio-Cosmetica - Lotiune naturala pentru plaja cu ulei de catina si oxid de zinc"

Protectie solara pentru bebelusi. Cum iti protejezi copilul de efectele nocive ale soarelui

Protectie solara pentru bebelusi. Cum iti protejezi copilul de efectele nocive ale soarelui

de Viorica Ghinea 05 Apr 2019

Plimbarile pe care le faci in aer liber, sub mangaierea razelor soarelui, alaturi de bebelusul tau, sunt placute si relaxante. Dar nu uita sa aplici crema cu protectie solara pentru bebelusi inainte sa iesi din casa fiindca cei mici au pielea foarte sensibila si se poate arde usor. Sezonul cald isi intra treptat in drepturi, asa ca este indicat sa te informezi din timp asupra masurilor de protectie pe care le poti lua pentru sanatatea celui mic. Iata in continuare ce trebuie sa faci pentru a preveni arsurile solare la copii. [detalii]

Crema cu factor de protectie sau accelerator de bronz - intre mit si adevar

Crema cu factor de protectie sau accelerator de bronz - intre mit si adevar

de AlegeSanatos.ro 21 Aug 2018

Pe langa faptul ca soarele ajuta la sintetizarea vitaminei D in organism, acesta poate avea o serie urmari neplacute sesizabile la nivelul pielii in special atunci cand ne expunem necontrolat. [detalii]

7 obiceiuri ale oamenilor care imbatranesc frumos

7 obiceiuri ale oamenilor care imbatranesc frumos

de Viorica Ghinea 07 Sep 2017

Atunci cand vezi in jurul tau oameni care imbatranesc frumos, cu siguranta te gandesti ca aliatul de baza al acestora este factorul genetic. Bineinteles, acesta joaca un rol important in viata, insa nu este singurul asupra caruia merita sa iti indrepti atentia. Descopera mai jos ce obiceiuri au oamenii care imbatranesc frumos si include-le si tu in stilul tau de viata! [detalii]

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016