Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Sorento - Ulei de plaja

Nota 7.8 / 10 din 544 voturi
Sorento - Ulei de plaja
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: EndeaSoap

 

Descriere Sorento - Ulei de plaja

Ulei de plaja

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
 
Descrierea producatorului:
Uleiul de plaja Sorento asigura o bronzare naturala si uniforma. Factorul de protectie solara e cel al ingredientelor, fara alte adaosuri sintetice.
 
Fiecare ingredient ales isi aduce aportul prin specificul sau.

Uleiul de jojoba si cel de cocos hidrateaza si protejeaza pielea impotriva uscarii, uleiul de susan are proprietati de ecranare solara, prevenind efectele nocive ale expunerii indelungate si improprii la soare.

Untul de cacao hraneste tesuturile, intareste rezistenta pielii si confera un bronz natural.

Uleiul de catina are actiune antiaging: mentine tesuturile pielii in perfecta stare, le hidrateaza, le repara si le protejeaza.

Reteta aceasta e speciala insa pentru ca inglobeaza in componenta sa uleiul de catina. Acesta are un factor de protectie solara natural ridicat, ajutand la prevenirea deteriorarii pielii din cauza radiatiilor UV si retinand umezeala la nivelul acesteia.
 
Nu este recomandata expunerea indelungata la soare si nici la ore nerecomandate de specialisti. E recomandata expunerea la soare inainte de ora 12:00 sau dupa ora 16:00.
 
Recomandari: Uleiul se aplica in cantitati mici prin intindere pe suprafata pielii si masare pana la absorbtia completa a acestuia. Se poate aplica atat pe pielea uscata cat si pe cea umeda. Uleiul formeaza un strat protector imperceptibil pe suprafata pielii, lasand-o supla si catifelata, extrem de placuta la atingere. A se pastra in locuri uscate, ferite de lumina directa si caldura excesiva.
 
Cantitate: 100 ml. 

Alte informatii:
Acest produs contine 5 ingrediente, considerate a fi sigure, cu risc scazut de dauna.
 

 

Ingrediente Sorento - Ulei de plaja

COCOS NUCIFERA (COCONUT) OIL, SESAMUM INDICUM (SESAME) SEED OIL, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, THEOBROMA CACAO (COCOA) SEED BUTTER, HIPPOPHAE RHAMNOIDES (SEA BUCKTHORN) OIL

 

Grad de risc produs:

Avertisment! Avand in vedere compusii cu potential alergen aflati in mod natural in compozitia uleiurilor esentiale, este indicata efectuarea unui test de alergie pe o portiune din piele pentru depistarea unei eventuale reactii alergice.

 
Atentie! Chiar daca un produs de ingrijire a pielii contine doar ingrediente naturale sau ingrediente cu risc scazut de dauna, aceasta poate provoca utilizatorului iritatii ale pielii. Persoanele care au pielea sensibila trebuie sa utilizeze o cantitate mica de produs pe o portiune mica de piele pentru a se asigura ca nu exista reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ: roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.

Data analizei: 2014-07-09


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: COCONUT ABSOLUTE; COCONUT FATTY ACID TRIGLYCERIDE; COCONUT OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient, rol de mascare/acoperire a mirosului, solvent

 

Descriere:

  • extras din miezul semintelor din nuca de cocos (Cocos nucifera)
  • ulei galben pal, semi-solid
  • sursa de acizi grasi precum acid lauric, capric, miristic si palmitic
Fiind puternic hidrantant, uleiul de cocos poate fi utilizat pentru pielea uscata si deshidratata, in loc de lotiune de corp. Ajuta si la calmarea iritatiilor datorita proprietatilor sale antibacteriene si incetineste procesul de imbatranire a pielii.
 
Uleiul de cocos stimuleaza cresterea parului, oferind mai multa stralucire si suplete firului de par si prevenind caderea parului. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, drept inlocuitor pentru untul de cacao. Cocos Nucifera Oil poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect, drept agent antispumant in fabricarea hartiei si cartonului folosite la ambalajele alimetelor. Este permisa si folosirea sa in bumbacul utilizat in ambalajele alimentelor uscate.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Cocos Nucifera Oil in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (4/5).

Sinonime: SESAME; SESAME OIL; SESAME SEED OIL; GINGILLI OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, emolient, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • ulei galben pal din seminte de susan
  • ajuta la prevenirea evaporarii apei din piele
  • compus in principal din acid oleic, linoleic, palmitic si stearic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera acest ingredient fara riscuri si l-a adaugat pe lista cu condimente si alte arome permise.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil in cosmetice atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare.
 

Sinonime: BUXUS CHINENSIS OIL; JOJOBA OIL; JOJOBA SEED OIL; OILS, JOJOBA; JOJOBA OILS

Functii: agent de ingrijire a pielii, agent de ingrijire a parului, emolient, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • extract din semintele arbustului Simmondsia chinensis
  • diferit de alte uleiuri din plante deoarece este similar sebumului si uleiului de balena (compus in proportie de 97% din ceara din acizi si alcool cu greutate moleculara mare)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Sinonime: CACAO BUTTER; THEOBROMA CACAO (COCOA) SEED BUTTER, CACAO BUTTER; CACAO OIL; CACAO SEED BUTTER; COCOA BUTTER; COCOA SEED BUTTER; OILS, THEOBROMA; THEOBROMA CACAO BUTTER; THEOBROMA CACAO SEED BUTTER; THEOBROMA OIL; THEOBROMA OILS

Functii: emolient, agent de mascare, agent de protectie si ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Untul din seminte de cacao Theobroma, cunoscut sub denumirea de untul de cacao, este o grasime obtinuta din semintele prajite ale plantei de cacao Theobroma. Este grasimea care este utilizata, de obicei,  in ciocolata.
  • Se extrage in timpul procesului de obtinere a ciocolatei si pudrei de cacao.
  • Contine aproximativ 34-36% de acid stearic, 30-40% acid oleic si 24-29% de acid palmitic.
  • Acest ingredient protejeaza temporar  pielea ranita sau expusa la stimuli nocivi sau iritatii si poate oferi protectie pielii.
  • De asemenea, incetineste pierderea de apa din piele prin formarea unei bariere la suprafata pielii.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) include untul din seminte de cacao pe lista de substate recunoscute in general ca fiind sigure (GRAS) si permite adaugarea directa in produsele alimentare.
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) considera sigur acest ingredient si permite utilizarea acestuia in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: SEA BUCKTHORN OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • ulei obtinut din catina alba
Proprietati:
  • Antiinflamatoare
  • Cicatrizante
  • antibiotice
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Sorento - Ulei de plaja"

1 + 1 =

Spune-ne opinia ta despre
"Sorento - Ulei de plaja"

Cum sa te mentii tanara: sase obiceiuri pe care sa le adopti chiar de azi

Cum sa te mentii tanara: sase obiceiuri pe care sa le adopti chiar de azi

de Viorica Ghinea 13 Iul 2017

Ca sa te mentii tanara pana la o varsta inaintata, trebuie sa ai grija de corpul tau din timp. Nu exista o potiune care sa iti stearga ani de pe chip in cateva minute, insa poti sa introduci din timp anumite obiceuri in rutina ta de ingrijire. Iata ce ar trebui sa schimbi in viata ta chiar de acum! [detalii]

Sase semne ca o alunita este periculoasa

Sase semne ca o alunita este periculoasa

de Viorica Ghinea 10 Iul 2017

Multe dintre alunitele care apar pe corp de-a lungul vietii nu reprezinta un pericol pentru sanatate, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa le neglijezi. Exista anumite semne care iti indica daca o alunita este periculoasa si care te trimit urgent la un consult de specialitate. Citeste in continuare care sunt acestea si nu le trata cu detasare daca le observi si la tine. [detalii]

Afla cum sa faci crema de protectie solara acasa, din ingrediente naturale!

Afla cum sa faci crema de protectie solara acasa, din ingrediente naturale!

de Viorica Ghinea 10 Iul 2017

Lotiunile cu factor de protectie din comert au o multime de substante chimice in compozitia lor si, din pacate, nici nu se dovedesc a fi atat de eficiente pe cat promit. Mai multe studii de specialitate au atras atentia asupra acestor tipuri de produse. De aceea, este recomandat sa iti faci crema de protectie solara acasa. Descopera mai jos de ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea acesteia! [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.