Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Kallos Prestige - Spray fixativ

Nota 7.3 / 10 din 407 voturi
Kallos Prestige - Spray fixativ
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Kallos Cosmetics

 

Descriere Kallos Prestige - Spray fixativ

Spray fixativ

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
 
Descrierea producatorului:
Kallos Prestige Spray Fixativ extra strong da coafurii dvs un volum marit.
  • Se poate folosi pe toate tipurile de par.
  • Asigura flexibilitate parului.
  • Nu se lipeste, nu ingreuneaza parul.
Cantitate: 500/750 ml.


Alte informatii:
Acest produs contine 15 ingrediente dintre care 6 sunt considerate a fi sigure, 7 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 2 ingrediente prezinta risc ridicat de dauna.

 

 

 

Ingrediente Kallos Prestige - Spray fixativ

ALCOHOL DENAT / SD ALCOHOL, BUTANE, ISOBUTANE, PROPANE, OCTYLACRYLAMIDE\ACRYLATES\BUTYLAMINOETHYL METHACRYLATE COPOLYMER, AMINOMETHYL PROPANOL, COCAMIDE DEA, PEG-12 DIMETHICONE, CYCLOMETHICONE, BENZOPHENONE-3, FRAGRANCE/PARFUM, PANTHENOL, HYDROXYCITRONELLAL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, BENZYL SALICYLATE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Benzophenone-3, ingredient cu risc ridicat de dauna, este un agent de protectie solara si filtru UV. Spre urmare protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la deterioare. In Suedia folosirea acestui ingredient in cosmetice este interzisa.

Butane, isobutane, propane, ingrediente cu risc mediu de dauna, carburanticompusi chimici din categoria alcanilor si care sunt adesea folositi in produsele de tip aerosoli. Nu prezinta riscuri atata timp cat se respecta procedeele privind modul sau de intrebuintare si de concentratie.

PEG-12 Dimethicone, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de agent emolient, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii. PEG-12 Dimethicone poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).


Benzyl salicylate, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient de parfum si absorbant UV. Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa in mancare. Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene.

Alpha-isomethyl ionone, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului. Este un chimical cu miros care apare in mod natural sau care poate fi produs in mod sintetic. Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Alpha-Isomethyl Ionone in parfumuri intrucat poate produce o potentiala  sensibilizare.

 

Data analizei: 2014-03-25


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: SD ALCOHOL 1

Functii: astringent, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • amestec de etanol cu un agent denaturant
Alcohol denat face parte din categoria alcoolilor care pot dauna pielii. Este un tip de alcool in care s-au adugat substante chimice pentru a-l face nepotrivit pentru consum.

Alcoolul este adaugat in produsele cosmetice si de ingrijire personala deoarece are proprietati antiseptice si emoliente (combina apa cu uleiul). Stabilizeaza substanta si ii prelungeste viata astfel ca nu mai trebuie adaugati alti conservanti. 

Exista tipuri de alcool care sunt siguri pentru piele si tipuri care ii pot dauna.

Alcoolii "buni" sunt numiti si alcooli grasi. Catifeleaza pielea si stabilizeaza emulsia. De asemenea, actioneaza ca agent antistatic. Nu se gasesc usor, dar nu irita pielea sau agraveaza acneea. 

Alcooli buni:
  • Alcoolii naturali derivati, de obicei, din porumb, grau, trestie de zahar, sfecla, struguri sau mere.
  • Lanolin Alcohol, Acetylated Lanolin Alcohol - Desi este hipoalergenic, in unele cazuri poate bloca porii tenului. Trebuie evitate produsele pentru fata care contin acest ingredient.
  • Stearyl Alcohol
  • Cetyl alcohol
  • Cetearyl Alcohol: Cetyl + alcoolii stearyl.
  • Behenyl alcohol
  • Isocetyl alcohol
  • Isostearyl alcohol
  • Lauryl alcohol
  • Myristyl alcohol
  • Stearyl alcohol
  • C30-50 Alcohols
Alcoolii "rai" usuca pielea, o irita, pot cauza inflamatii deoarece distrug bariera naturala a pielii. Agraveaza acneea si problemele cu capilarele.
  • isopropyl alcohol sau isopropanol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, este toxic.
  • propanol sau propyl alcohol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, usuca pielea.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea alcoolului atat ca aditiv alimentar direct, cat si ca aditiv alimentar indirect (in adezivii ce intra in contact cu mancarea). Acest ingredient poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.

Etanolul este considerat in general toxic si legat de defecte congenitale dupa administrarea pe cale orala in exces.

Efectele adverse potentiale ale etanolului din produsele de ingrijire personala sunt semnificativ mai mici decat riscurile pentru sanatate generate de consumul de alcool.

Evitati produsele care listeaza alcoolul in primele cinci ingrediente, acestea fiind listate de obicei in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite. O cantitate prea mare de alcool in produs poate duce la uscarea pielii.

 

Sinonime: N-BUTANE; DIETHYL; METHYLETHYLMETHANE

Functii: carburant

 

Descriere:

  • hidrocarbura (gaz)
  • gaz fara culoare si miros
  • folosit drept carburant pentru produsele de tip aerosoli
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS).

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Butane in cosmetice si produse de ingrijire personala si il considera fara riscuri atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si de concentratie.

Sinonime: METHYLPROPANE, DIMETHYLETHANE, PROPANE, TRIMETHYLMETHANE

Functii: carburant

 

Descriere:

  • hidrocarbura (gaz);
  • folosit drept carburant pentru produsele de tip aerosoli;
  • derivat din petrol si gaz natural;
  • folosit in cosmetice si in produsele de ingrijire ca inlocuitor pentru Clorofluorocarburi;
  • prezinta grad foarte ridicat de diluare la contactul cu aerul, ceea ce explica faptul ca nu ramane pe suprafata pielii mai mult de 10 secunde.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera acest ingredient ca fiind in general sigur, luand in considerare concentratia actuala permisa de legislatia in vigoare si modul sau de utilizare.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala si il considera fara riscuri atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si de concentratie.

Conform Directivei UE 1223/2009, folosirea acestui ingredient este interzisa daca include 0,1 % g/g Butadiena.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit in spray-ul de gatit pentru uz profesional si in spray-ul de tip emulsie pe baza de apa.

Sinonime: ETHYLMETHANE; LIQUEFIED PETROLEUM GAS; LPG; N-PROPANE

Functii: carburant

 

Descriere:

  • hidrocarbura (gaz);
  • gaz fara culoare si miros
  • folosit drept carburant pentru produsele de tip aerosoli
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS).

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea Butane in cosmetice si produse de ingrijire personala si il considera fara riscuri atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si de concentratie.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 944 - Propane.

Sinonime: MIXED METHACRYLATES/ ACRYLIC ACID/ TERT-OCTYLACRYLAMIDE

Functii: antistatic, peliculogen

 

Descriere:

  • Un polimer format din fromoctylacrylamide, t-butylaminoethyl methacrylate si doi sau mai multi monomeri printre care acidul acrilic, acidul metacrilic sau oricare dintre esterii lor simpli
  • ingredient care ajuta la fixarea parului
Reactii adverse:

Sinonime: 1-PROPANOL, 2-AMINO-2-METHYL-; 1PROPANOL, 2AMINO2METHYL; 2-AMINO-2-METHYL- 1-PROPANOL; 2-AMINO-2-METHYL-1-PROPANOL; 2-AMINO-2-METHYLPROPANOL; 2-AMINOISOBUTANOL; 2-HYDRO; AMP, AMP-95, ISOBUTANOLAMINE, AMINO-2-METHYLPROPANOL , HYDROXYMETHYL-2-PROPYLAMI

Functii: emulsificator, agent de ajustare a pH-ului,

 

Descriere:

Alcanolamin
 
Se gaseste sub doua forme:
  • Lichid incolor
  • Substanta solida cristalizata
Controleaza solubilitatea apei a rasinei din fixativele de par, și face produsul finit mai rezistent la umiditate.

Este gasit in componenta unor varietati de produse de par sau produse pentru piele ca lotiune, creme, vopsele de par si  fixative de par.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

The Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista aditivilor alimentari indirecti in componenta adezivilor care intra in contact cu mancarea.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetica si produse de ingrijire personala daca cantitatea nu depaseste 7%.
 
Este interzisa utilizarea acestui ingredient in produsele care contin amine secundare, deoarece aceasta poate duce la formarea de nitrozamine cancerigene dăunătoare.
 
 

Sinonime: COCAMIDE DIETHANOLAMINE

Functii: umectant

 

Descriere:

  • Lichid vascos sau substanta solida ceroasa.
     
  • Acid gras derivat al dietalominei.
     
  • Cocamide DEA este utilizat in produsele de ingrijire personala deoarece aceasta ajuta la formarea unei spume bogate in sampoane si a unei consistente bune in lotiuni si creme.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

 
  • The Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui produs ca aditiv alimentar indirect, in compozitia hartiei si cartonului de amabalare care intra in contact cu mancarea.
  • The Cosmetic Ingredient Review (CIR) pemite utilizarea acestui in produs in cosmetice si produse de ingrijire personala.
  • Acest ingredient in sine nu este daunator, dar poate reactiona cu alte ingrediente din cosmetice formand un agent cancerigen extrem de puternic numit nitrosodiethanolamine (NDEA). NDEA este usor absorbit prin piele si a fost legat de cancerul de stomac, esofag, ficat si vezica urinara.
  • Pentru a preveni  formarea nitrozaminelor posibil cancerigene, acest ingredient nu trebuie folosit in produsele cosmetice si produse de ingrijire personala care contin agenti de nitrozare.
 

Sinonime: PEG-12 DIMETHICONE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • polimer sintetic compus din PEG si Dimethicone (polimer din silicon)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

PEG-12 Dimethicone poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Sinonime: CYCLOPENTASILOXANE, DECAMETHYL; DECAMETHYLCYCLOMETHICONE; CYCLIC DIMETHYLSILOXANE PENTAMER; CYCLOPOLYDIMETHYLSILOXANE

Functii: antistatic, emolient, agent de ingrijire a parului, umectant, solvent, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • compus pe baza de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Cea mai mare ingrijorare privind acest ingredient este legata de efectele sale nocive asupra mediului inconjurator.

Sinonime: OXYBENZONE; BENZOPHENONE-3, 2-BENZOYL-5-METHOXYPHENOL; 2-HYDROXY-4-METHOXYBENZOPHENONE

Functii: agent de protectie solara, absorbant UV, filtru UV

 

Descriere:

  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la deterioare, absorbind, reflectand si imprastiind razele UV
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca protectie solara (nu necesita prescriptie medicala) in concentratii de pana la 6%.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Benzophenone-3 in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient face parte din lista filtrelor UV ce se pot regasi in cosmetice si poate fi folosit in concentratii de pana la 10%. Produsele de protectie solara care contin 0,5% Oxybenzone trebuie sa fie etichetate „Contine Oxybenzone”.

In Suedia folosirea acestui ingredient in cosmetice este interzisa.

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.

Sinonime: PANTOTHENIC ACID; DEXPANTHENOL, PANTOTHENOL, PANTOTHENYL ALCOHOL, PANTENOL, D-PANTHENOL

Functii: agent de ingrijire a parului, antistatic, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • penetreaza pielea  fiind absorbit in celule si procesat in vitamina B5
  • poate fi de origine vegetala sau animala
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • beneficiaza de proprietati antiinflamatoare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii si/sau suplimentele considerate a fi fara riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Panthenol in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: 7-HYDROXY-3,7-DIMETHYLOCTANOL, CYCLALIA

Functii: ingredient parfum, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • lichid de culoare galben pal cu aroma dulce, florala
  • apare in mod natural in plante precum levantica
  • compus organic – aldehida
  • compus in principal din Citral si Geraniol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa la mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Hydroxycitronellal in parfumuri intrucat poate produce o potentiala  sensibilizare.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Hydroxycitronellal trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off.

Sinonime: 3-BUTEN-2-ONE, CETONE, ISOMETHYL-A –IONONE, ALPHA-ISO-METHYLIONONE

Functii: ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • chimical cu miros care apare in mod natural sau care poate fi produs in mod sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) si permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa la mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Alpha-Isomethyl Ionone in parfumuri intrucat poate produce o potentiala  sensibilizare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Alpha-Isomethyl Ionone trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off.

Sinonime: BENZOIC ACID, PHENYLMETHYL ESTER, SALICYLIC ACID, HYDROXYBENZOIC ACID

Functii: ingredient parfum, mascare/ acoperire, absorbant UV

 

Descriere:

  • derivat din alcool benzilic si acid salicilic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Standardul International Fragrance Association (IFRA) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa in mancare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Benzyl Salicylate trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Kallos Prestige - Spray fixativ"

2 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Kallos Prestige - Spray fixativ"

Tratamente naturiste impotriva caderii parului

Tratamente naturiste impotriva caderii parului

de Elena-Alina Constantinescu 07 Dec 2016

Caderea parului este o problema cu care se confrunta multe persoane. Produsele de styling, stresul, alimentatia nesanatoasa, medicamentele si alte probleme hormonale deterioreaza podoaba capilara. In randurile de mai jos, iata cele mai eficiente remedii impotriva caderii parului. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.