Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Schwarzkopf & Henkel - SYOSS Spray de coafat Heat-Protect

Nota 7.5 / 10 din 482 voturi
Schwarzkopf & Henkel - SYOSS Spray de coafat Heat-Protect
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Schwarzkopf & Henkel

 

Descriere Schwarzkopf & Henkel - SYOSS Spray de coafat Heat-Protect

SYOSS  Spray de coafat Heat-Protect

Protectie perfecta a parului impotriva caldurii. Styling profesinal pentru rezultate profesionale. Syoss, sistemul Pro-Styling pentru un styling de calitate profesionala. Formule de inalta performanta, dezvoltate impreuna cu stilisti si folosite de acestia.

Thermo-Heat Shield - Protectie a parului impotriva caldurii de pana la 220 grade Celsius. Protejeaza de deshidratare  si asigura un control maxim al firelor rebele. 

Gramaj: 250 ml

 

Ingrediente Schwarzkopf & Henkel - SYOSS Spray de coafat Heat-Protect

AQUA, ALCOHOL DENAT / SD ALCOHOL, VP/VA COPOLYMER, LAURDIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, CETRIMONIUM CHLORIDE, SODIUM BENZOATE, HYDROLYZED SILK, PHOSPHORIC ACID, BUTYLENE GLYCOL, PHENOXYETHANOL

Data analizei: 2013-11-07


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: SD ALCOHOL 1

Functii: astringent, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • amestec de etanol cu un agent denaturant
Alcohol denat face parte din categoria alcoolilor care pot dauna pielii. Este un tip de alcool in care s-au adugat substante chimice pentru a-l face nepotrivit pentru consum.

Alcoolul este adaugat in produsele cosmetice si de ingrijire personala deoarece are proprietati antiseptice si emoliente (combina apa cu uleiul). Stabilizeaza substanta si ii prelungeste viata astfel ca nu mai trebuie adaugati alti conservanti. 

Exista tipuri de alcool care sunt siguri pentru piele si tipuri care ii pot dauna.

Alcoolii "buni" sunt numiti si alcooli grasi. Catifeleaza pielea si stabilizeaza emulsia. De asemenea, actioneaza ca agent antistatic. Nu se gasesc usor, dar nu irita pielea sau agraveaza acneea. 

Alcooli buni:
  • Alcoolii naturali derivati, de obicei, din porumb, grau, trestie de zahar, sfecla, struguri sau mere.
  • Lanolin Alcohol, Acetylated Lanolin Alcohol - Desi este hipoalergenic, in unele cazuri poate bloca porii tenului. Trebuie evitate produsele pentru fata care contin acest ingredient.
  • Stearyl Alcohol
  • Cetyl alcohol
  • Cetearyl Alcohol: Cetyl + alcoolii stearyl.
  • Behenyl alcohol
  • Isocetyl alcohol
  • Isostearyl alcohol
  • Lauryl alcohol
  • Myristyl alcohol
  • Stearyl alcohol
  • C30-50 Alcohols
Alcoolii "rai" usuca pielea, o irita, pot cauza inflamatii deoarece distrug bariera naturala a pielii. Agraveaza acneea si problemele cu capilarele.
  • isopropyl alcohol sau isopropanol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, este toxic.
  • propanol sau propyl alcohol: alcool sintetic. Poate cauza iritatii, usuca pielea.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea alcoolului atat ca aditiv alimentar direct, cat si ca aditiv alimentar indirect (in adezivii ce intra in contact cu mancarea). Acest ingredient poate fi folosit si in produsele farmaceutice antimicrobiane fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.

Etanolul este considerat in general toxic si legat de defecte congenitale dupa administrarea pe cale orala in exces.

Efectele adverse potentiale ale etanolului din produsele de ingrijire personala sunt semnificativ mai mici decat riscurile pentru sanatate generate de consumul de alcool.

Evitati produsele care listeaza alcoolul in primele cinci ingrediente, acestea fiind listate de obicei in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite. O cantitate prea mare de alcool in produs poate duce la uscarea pielii.

 

Sinonime: P/VA COPOLYMER, ACETIC ACID, ETHENYL ESTER, POLYMER WITH 1-ETHENYL-2-PYRROLIDINONE; POLYVINYLPYRROLIDONE/VINYL ACETATE (VP/VA) COPOLYMER

Functii: liant, peliculogen, fixativ par, nonsurfactant

 

Descriere:


  • polimer sintetic compus din acetat de vinil (VA) si vinilpirrolidona (VP)
  • pudra alba
  • prin uscare formeaza o bariera la nivelul pielii, unghiilor sau parului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si concentratie.
 

Sinonime: DODECANAMINIUM, N,N-DIMETHYL-N-(3-(WHEAT-PROTEIN-HYDROLYSATE)PROPYL)-, CHLORIDE

Functii: antistatic, agent de ingrijire a parului

 

Descriere:

  • clorura cuaternara de amoniu
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: CETYL TRIMETHYL AMMONIUM CHLORIDE; 1-HEXADECANAMINIUM, N,N,N-TRIMETHYL-, CHLORIDE

Functii: antistatic, agent de curatare, emulsifiant, antimicrobian, conservant

 

Descriere:

  • sare cuaternara de amoniu
  • previne electrizarea parului
  • rol de curatare a pielii si parului datorita caracteristicii sale de a amesteca apa cu grasimea si murdaria prezente la suprafata pielii pentru a putea sa fie curatate/indepartate
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient atat in produsele rinse-off, cat si in concentratii de pana la 0.25% in produsele leave-on.

Conform Directivei UE 1223/2009, Steartrimonium Chloride (listat sub numele Alkyl (C12-C22) trimethyl ammonium bromide and chloride) poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 0.1%.

Sinonime: BENZOIC ACID, SODIUM SALT; ANTIMOL; SOBENATE

Functii: ingredient parfum, conservant, anticoroziv, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a Benzoic Acid
  • conservant folosit in manacare, produse farmaceutice si cosmetice
  • pudra alba, cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista substantelor folosite direct in mancare, evaluate drept fara riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 211 Sodium Benzoate.
European Commission’s Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) permite folosirea acestui ingredient in produsele rinse-off in concentratii de pana la 2,5% si in produsele leave-on in concentratii de pana la 0.5%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum total acceptabil zilnic cuprins intre 0-15 mg/kg (greutate corporala) pentru cele 3 ingrediente: Benzoic Acid, Potassium si Sodium Benzoate. 

Sinonime: HYDROLYZED SILK POWDER; HYDROLYZED SILK SOLUTION; PROTEIN HYDROLYZATES, SILK; SILK HYDROLYSATE

Functii: umectant, antistatic, conditionator de piele si par

 

Descriere:


Proteine de matase obtinute din coconii de vierme de matase, un agent peliculogen folosit pentru a avea grija de parul uscat si deteriorat. 
 
Proteinele de matase hidrolizate se obtin prin supunerea fibrei de matase la materiale Akali, cum ar fi hidroxidul de sodiu diluat pentru a produce un material care este solubil in apa si poate fi adaugat în sapunuri si sampoane.
 
Acesta asigura umiditatea, cresterea volumului parului și imbunatateste structura generala a parului.

Proprietati: 
  •     hidratant
  •     catifelant
  •     conditionator
  •     protector
  •     elasticizant
 
  •     confera frumusete radianta tenului
  •     ajusteaza umiditatea in piele cu maxim de beneficii
  •     asista dezvoltarea melaninei in piele
  •     da luciu matasos pielii
  •     confera finete si elasticitate tegumentara
  •     conditionarea parului, confera finete matasoasa, luciu si elasticitate naturala, parul devine usor pieptanabil.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Pana in prezent, nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.

Sinonime: ORTHOPHOSPHORIC ACID

Functii: ingredient parfum, adjustant ph, amortizor

 

Descriere:

  • acid anorganic caustic
  • des intalnit in cola 
  • rol de acidifiere a mancarii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara multifunctionala si ca aditiv alimentar indirect.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives permite un consum acceptabil zilnic de pana la 70 mg/kg (greutate corporala) pentru toate sursele de fosfor.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 338.

Sinonime: ACEROLA EXTRACT BG-25; 1,3-BUTANEDIOL; 1,3-BUTYLENE GLYCOL; ROSE APPLE LEAF EXTRACT BG-30; BUTANEDIOL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, umectant, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • alcool organic
  • lichid fara culoare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma sintetic si adjuvant pentru adaugarea directa la mancare. Este de asemenea permisa folosirea sa ca aditiv alimentar indirect, in invelisurile polimerice care intra in contact cu alimentele.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Sinonime: ETHYLENE GLYCOL MONOPHENYL ETHER, PHENOXETHOL

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • lichid uleios, usor vascos cu miros discret asemanator cu cel al trandafirului
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
  • se regaseste, in mod natural, in ceai verde
  • alternativa la parabeni
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect ce intra in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Phenoxyethanol in cosmetice.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept conservant in concentratii de pana la 1%.
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Schwarzkopf & Henkel - SYOSS Spray de coafat Heat-Protect"

4 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"Schwarzkopf & Henkel - SYOSS Spray de coafat Heat-Protect"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.