Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Dermacol - Fond de ten

Nota 7 / 10 din 301 voturi
Dermacol - Fond de ten
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Dermacol

 

Descriere Dermacol - Fond de ten

Fond de ten

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului: 
Testat clinic. Contine pigmenti in proportie de 50%, ceea ce il face o arma buna impotriva imperfectiunilor pielii.

DERMACOL MAKE-UP COVER ofera o acoperire perfecta, chiar si in straturi subtiri si este corectorul perfect pentru cearcanele de sub ochi si pentru alte pete ale pielii. Acopera acneea, petele pigmentare, echimozele post-chirurgicale, tatuajele etc.
Poate fi folosit pe intreaga fata sau corp, pentru corectarea culorii, inchiderea la culoare sau luminarea tonurilor pielii.

Pentru toate tipurile de piele.

Cantitate: 30g.

Alte informatii:
Acest produs contine 12 ingrediente dintre care 8 sunt considerate a fi sigure, 3 ingrediente prezinta risc mediu de dauna, iar 1 ingredient prezinta risc mare de dauna.

 

Ingrediente Dermacol - Fond de ten

CI 77891, PARAFFINUM LIQUIDUM, PARAFFIN, MICROCRYSTALLINE WAX, PETROLATUM, ALUMINA, GLYCERYL STEARATE, SILICA SILYLATE, FRAGRANCE/PARFUM, CI 77491, CI 77492, CI 77499

 

Grad de risc produs:


Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

CI 77891 sau Titanium Dioxide, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de colorant cosmetic. Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Alumina, ingredient cu risc mediu de dauna, este un agent antiaglomerant, agent de umplutura, opacifiant, absorbant, controlor vascozitate. Este compus din oxigen si aluminiu. Prezinta proprietati exfoliante. Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept colorant in medicamente. Poate produce toxicitate la nivelul organelor si este neurotoxic.

 
Parrafinum liquidum, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un agent de ingrijire a pielii, derivat din petrol.Conform www.innocentoil.com, acest ingredieant impiedica respiratia normala a pielii si o face sa transpire sub stratul uleios. Asta poate duce, in continuare, la uscarea pielii si poate provoca in mod inevitabil o defalcare in functia sa normala. Acest lucru poate provoca apritia eczemelor si a psoriazisului. De asemenea, poate crea dependenta, asta pentru ca uleiurile naturale din piele nu reusesc sa functioneze corect. Cu toate acestea, uleiurile minerale sunt considerate ingrediente non-iritante.
 

Data analizei: 2016-10-17


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: TITANIUM DIOXIDE, PIGMENT WHITE 6

Functii: colorant, agent opacifiant, agent de protectie solara, absorbant UV

 

Descriere:

  • compus anorganic sub forma de pudra alba ce confera in general  produselor culoare alba
  • derivat din minerale (poate contine urme de metale grele)
  • rezultat in urma oxidarii titanului
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) listeaza acest ingredient drept colorant aditiv scutit de certificare. Titanium Dioxide poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient poate fi folosit si drept colorant in mancare, medicamente si  dispozitive medicale.

Titanium Dioxide mai poate de asemenea fi folosit in produsele farmaceutice cu protectie solara, fara prescriptie medicala, in concentratii de pana la 25% si ca aditiv alimentar indirect.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite. Titanium Dioxide este aprobat si pentru folosirea drept filtru UV in concentratii de pana la 25% (Anexa VII).

Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 171 – Titanium dioxide.

Sinonime: MINERAL OIL; DEOBASE; LIQUID PARAFFIN; PARAFFINE; LIQUID PETROLATUM ; PARAFFIN OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, protector piele, solvent, antistatic

 

Descriere:

  • complex lichid de hidrocarburi derivat din petrol
Conform www.innocentoil.com, acest ingredient impiedica respiratia normala a pielii si o face sa transpire sub stratul uleios. Asta poate duce, in continuare, la uscarea pielii si poate provoca in mod inevitabil o defalcare in functia sa normala. Acest lucru poate provoca apritia eczemelor si a psoriazisului.
De asemenea, poate crea dependenta, asta pentru ca uleiurile naturale din piele nu reusesc sa functioneze corect.

Cu toate acestea, uleiurile minerale sunt considerate cele mai sigure ingrediente non-iritante. Intr-adevar, acestea permit aerului sa patrunda in piele intr-o oarecare masura, dar ca antioxidant el nu sufoca pielea.
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct multifunctional. Paraffinum Liquidum poate fi de asemenea folosit si in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala, drept protector al pielii si emolient oftamologic.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives and Contaminants permite un consum zilnic acceptabil cuprins intre 0 si 10 mg/kg pentru clasa intai a acestui ingredient – vascozitate mica pana la medie.

Sinonime: HIGH MELTING POINT PARAFFIN; LOW MELTING POINT PARAFFIN; PARAFFIN WAX

Functii: ingredient parfum, agent de ingrjire a pielii, agent de crestere a vascozitatii, emolient, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • derivat din petrol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca emolient oftamologic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala, cat si ca aditiv alimentar indirect, intrand in componenta adezivilor.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Paraffin in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: CERA MICROCRISTALLINA; HYDROCARBON WAXES, MICROCRYST; PETROLEUM WAX, MICROCRYSTALLINE

Functii: liant, agent de umplutura, stabilizator emulsie, agent de crestere a vascozitatii, opacifiant

 

Descriere:

  • ceara derivata din petrol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea  E 905 - Microcrystalline wax.
 

Sinonime: MINERAL JELLY, DEODORIZED KEROSENE ; PETROLATUM AMBER, PETROLATUM WHITE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, protector piele, emolient, hidratant, absorbant UV

 

Descriere:

  • hidrocarbura derivata din petrol
  • creeaza o bariera la suprafata pielii ce previne deshidratarea pielii
  • protejeaza pielea vatamata, ranita
Fiind un produs petrolier, petrolatum pot fi contaminat cu hidrocarburi aromatice policiclice (HAP). Studiile sugereaza ca expunerea la hidrocarburi policiclice aromatice a facut  este asociata cu cancerul.

De aceea, Uniunea Europeana a clasificat petrolatum ca fiind o substanta cancerigena si restrictioneaza utilizarea acestuia in produsele cosmetice.

Prin urmare, HAP in petrolatum poate provoca iritatii ale pielii si alergii. 
 
Totusi, in Uniunea Europeana, petrolatum poate fi utilizat numai in produse cosmetice "in cazul in care este cunoscut istoricul complet al rafinarii si se poate dovedi ca substanta din care este obtinut nu este cancerigena." 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct, multifunctional. Petrolatum este de asemenea aprobat pentru folosirea ca aditiv alimentar indirect si ca protector al pielii in produsele farmaceutice oftamologice si cele destinate zonei ano-rectale, fara prescriptie medicala.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate intra in compozitia cosmeticelor si a produselor de ingrijire personala doar daca i se cunoaste intregul istoric privind procesul sau de rafinare si daca se poate demonstra ca substanta din care este produs nu este un carcinogen (Anexa II).

Sinonime: ALUMINUM OXIDE; ALUMINUM SESQUIOXIDE; ALUMINUM TRIOXIDE; ACTIVATED ALUMINA

Functii: abraziv, agent antiaglomerant, agent de umplutura, opacifiant, absorbant, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • compus anorganic alcatuit din oxigen si aluminiu
  • prezinta proprietati exfoliante
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept colorant in medicamente.

Sinonime: GLYCERYL MONOSTEARATE; GMS; SELF-EMULSIFYING GLYCERYL MONOSTEARATE, STEARINE

Functii: surfactant, agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • derivat din glicerina si acid stearic
  • ceara solida de culoare alba sau crem
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • previne deshidratarea pielii
  • protejeaza pielea de radicalii liberi
Apare in mod natural in organism ca un produs secundar de defalcare al grasimilor, si, prin urmare, se gaseste in alimentele grase.

In acelasi timp, GMS este si un aditiv alimentar utilizat drept agent de ingrosare, emulgator, antiaglomerant si conservant. Este folosit in unele produse pentru a le da forma cum ar fi in inghetata si in frisca. Uneori este utilizat in paine ca agent impotriva “invechirii” painii.
 
In industria cosmetic este utilizat ca agent de emulsionare in uleiuri, ceruri, si solventi. Prin urmare, este folosit in produse cosmetice si produse de ingrijire a parului. 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept aditiv alimentar direct.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Glyceryl Stearate in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Environment Canada Domestic Substance List considera acest ingredient o potentiala toxina de mediu.
 

Functii: Agent de ingrjire a pielii, agent de suspendare, stabilizator de emulsie, agent de control a vascozitatii

 

Descriere:

  • Polimer siloxan
Agent de ingrosare extrem de eficient, absorbant de sebum si agent de focalizare moale (impacteaza aparitia liniilor fine si a ridurilor). 
 
Propritetati:
  • Permite curgerea libera a particulelor solide si, astfel, se evita aglomerarea produsului cosmetic sub forma de praf sau mase dure
  • Inhiba spuma in timpul fabricarii si reduce tendinta produselor finite de a genera spuma
  • Inmoaie si catifeleaza pielea
  • Imbunateste stabilitatea emulsiei
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Pana in prezent, comisiile de specialitate nu au semnalat efecte adverse negative asociate cu acest ingredient.

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.

Sinonime: IRON OXIDE, FERRIC OXIDE, PIGMENT RED 101

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77491 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.

Sinonime: PIGMENT YELLOW 11, IRON OXIDE YELLOW, HYDRATED FERRIC OXIDE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77492 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.

Sinonime: PIGMENT BLACK 11, BLACK IRON OXIDE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77499 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intraT in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Dermacol - Fond de ten"

8 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Dermacol - Fond de ten"

Riscurile administrarii in exces de antibiotice

Riscurile administrarii in exces de antibiotice

de Elena-Alina Constantinescu 23 Nov 2016

Rezistenta la antibiotice a devenit o problema de sanatate publica in Romania. Specialistii atrag atentia ca utilizarea excesiva si incorecta a antibioticelor accelereaza aparitia bacteriilor rezistente la aceste medicamente. Atunci cand organismul devine rezistent la antibiotice, infectille sunt dificil de tratat. [detalii]

Cum se tine sub control diabetul la copii

Cum se tine sub control diabetul la copii

de Elena-Alina Constantinescu 15 Nov 2016

Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a lansat o campanie numita "Act Today to Change Tomorrow" care are scopul de a aduce in atentia publica problematica copiilor care sufera de diabet. [detalii]

5 proprietati ale uleiului de oregano

5 proprietati ale uleiului de oregano

de Elena-Alina Constantinescu 14 Nov 2016

Pentru ca medicamentele au numeroase efecte adverse asupra organismului, romanii si-au indreptat atentia asupra posibilitatilor de tratare a infectiilor cu ajutorul antibioticelor naturale, printre care se numara si uleiul de oregano. Ingredientul activ, carvacolul, este un compus natural care lupta impotriva bacteriilor, ciupercilor, parazitilor si virusilor. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.