Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

elf Essential - Baton corector

Nota 8.5 / 10 din 332 voturi
elf Essential - Baton corector
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: e.l.f. Eyes Lips Face Cosmetics

 

Descriere elf Essential - Baton corector

Baton corector

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.
 
Descrierea producatorului:
Obtineti cu usurinta un ten neted si fara imperfectiuni!

Batonul corector e.l.f. contine ingredienti naturali activi si polimeri ai pielii care ajuta la uniformizare, protejeaza si acopera zonele cu probleme ale pielii. Excelent de folosit in zona de sub ochi, pe cosuri si ca baza pentru machiaj.

Obtinerea unui ten curat si proaspat nu a fost niciodata mai usor de realizat!
 
Cantitate: 4g

Alte informatii: 
Acest produs contine 14 ingrediente dintre care 10 ingrediente sunt considerate sigure, 4 ingrediente prezinta un risc de dauna mediu.

 

Ingrediente elf Essential - Baton corector

ETHYLHEXYL PALMITATE, CERESIN, SYNTHETIC WAX, BIS-DIGLYCERYL POLYACYLADIPATE-2, MICROCRYSTALLINE WAX, CETYL ALCOHOL, METHYLPARABEN, TITANIUM DIOXIDE, IRON OXIDES, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 45410, CI 16035

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

CI 77891 sau Dioxid de Titaniu, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de colorant cosmetic. Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Parabeni -  Methylparaben -  ingrediente cu risc mediu de dauna. Acestea au rolul de conservanti si protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de alterare prin prevenirea sau intarzierea fermentarii. Desi parabenii sunt considerati siguri in concentratii mici, exista studii, printre care si unul apartinand Journal of Applied Toxicology, care considera ca parabenii pot cauza cancer la san. Cercetatori din Marea Britanie au descoperit concentratii mari de parabeni in tumorile mamare. Acest lucru este posibil din cauza ca parabenii au capacitatea de a traversa bariera pielii, ajungand foarte usor in sistemul circulator.


CI 16035, ingredient cu risc mediu de dauna, este un pigment de culoare rosie. Food and Drug Administration (FDA) aprobat folosirea acestui ingredient drept colorant in cosmeticele si produsele de ingrijire personala care se aplica extern, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. CI 16035 poate fi folosit in zona din jurul ochilor sau pe buze. Acest ingredient poate fi intrebuintat si drept colorant in medicamente. 

CI 45410, ingredient cu risc mediu de dauna, 
este un pigment de culoare rosie. Poate produce toxicitate la nivelul organelor si la nivel reproductiv.  Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient in cosmetice farmaceutice atata timp cat se respecta specificatiile FDA, cu exceptia produselor care se folosesc in jurul ochilor.
 
 

Data analizei: 2014-12-24


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: OCTYL PALMITATE; 2-ETHYLHEXYL PALMITATE; 2-ETHYLHEXYL ESTER HEXADECANOIC ACID; 2-ETHYLHEXYL ESTER PALMITIC ACID; 2-ETHYLHEXYL HEXADECANOATE; 2-ETHYLHEXYL PALMITATE; ALKYL (14,16,18) 2-ETHYL HEXANOATE; ELFACOS EHP; HEXADECANOIC ACID, 2-ETHYLHEXYL ESTE

Functii: Solvent, agent de transport, agent de umectare al pigmentilor, fixativ de parfum, emolient

 

Descriere:

 
  • Ester derivat din lipidele de ulei de palmier.
     
  • Se prezinta sub forma unui lichid transparent, incolor si inodor.
     
  • Este folosit ca un inlocuitor organic al siliconului.
     
  • Confera o piele matasoasa.
     
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 

Sinonime: CERESIN WAXES; CIRINE WAX; MINERAL WAX; WAXES, CERESIN; WHITE CERESIN WAX; WHITE OZOKERITE WAX

Functii: Antistatic, liant, agent de stabilizare a emulsiei, agent de ingrijire a parului, agent de epilare, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

  • Ceara alba / galbena derivat din ozocerite, o ceara naturala gasit in apropierea de sist moale.
  • Ceresin este inca un alt tip de ceara microcristalina. 
  • Un agent de ingrosare, care pastreaza de separare uleiul si partile lichide intr-o emulsie.
  • Fiind un tip de ceara, ea ajuta la intarirea lipidelor (petrol) in solutii bazate pe acestea, cum ar fi rujurile sau balsamurile de buze.
  • De asemenea, reduce fragilitatea si sporeste rezistenta si stabilitatea la diverse produse cosmetice baton, cum ar fi ruj.
  • Este apreciat pentru stabilitatea sa si pentru punctul de topire ridicat si de multe ori functioneaza ca un substitut pentru ceara de albine.
  • Acest ingredient este utilizat in principal in produsele de ingrijire personala, cum ar fi ruj, creioane kahal, luciuri de buze, farduri de ochi, creme hidratante faciale, rimeluri si seruri anti-imbatranire.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Conform www.truthinaging.com, acest ingredient provoaca iritatii dermice si poate dezvolta sensibilitate la unele cosmetice.
  • Food and Drug Administration (FDA) a aprobat acest ingredient ca un aditiv alimentar indirect pentru utilizarea in produsele adezive.
  • Grupul de experti al Cosmetic Ingredients Review (CIR) a evaluat acest ingredient si a constatat ca este non-iritant si non-toxic si este sigur pentru utilizare in produsele cosmetice.

Sinonime: PARAFFIN WAXES AND HYDROCARBON WAXES; PARAFFIN WAX FUME

Functii: liant, stabilizator emulsie, ingredient parfum, agent de crestere a vascozitatii, antistatic, emolient

 

Descriere:

  • ceara de hidrocarburi obtinuta din combustibili fosili (ca de exemplu, gazul natural)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: DIGLYCERYL ADIPATE MIXED FATTY ACID ESTER; HEXANEDIOIC ACID, 3-(2,3-DIHYDROXYPROPYLOXY)-2-HYDROXYPROPYL DIESTER, ESTERS FROM REACTION WITH A MIXTURE OF OCTANOIC, DECANOIC, ISOOCTADECANOIC, OCTADECANOIC AND 12-HYDROXYOCTADECANOIC ACIDS

Functii: Emolient, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Ingredient sintetic pe baza de lipide, o pasta lipicioasa.
     
  • Emolient semi-solid folosit adesea ca un substitut pentru lanolina. 
     
  • Este apreciat pentru proprietatile sale de liant, aderent excelent pe suprafata pielii si finisaj lucios. 
     
  • Desi este folosit in produse cosmetice astfel ca vopseaua de par si crema hidratanta, acest ingredient este cel mai des folosit in produsele pentru buze ca: rujul, luciul de buze si balsamul de buze.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Cosmetic Ingredients Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
     
  • O componentă importanta a acestui ingredient este acidul adipic, care este usor toxic si usor iritant pentru piele.
 

Sinonime: CERA MICROCRISTALLINA; HYDROCARBON WAXES, MICROCRYST; PETROLEUM WAX, MICROCRYSTALLINE

Functii: liant, agent de umplutura, stabilizator emulsie, agent de crestere a vascozitatii, opacifiant

 

Descriere:

  • ceara derivata din petrol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea  E 905 - Microcrystalline wax.
 

Sinonime: CETANOL, 1-HEXADECANOL, PALMITYL ALCOHOL

Functii: stabilizator emulsie, ingredient parfum, opacifiant, surfactant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • alcool organic ce poate fi atat de origine vegetala cat si animala
  • component principal al Cetearyl Alcohol (alcool cetearil)
  • ajuta la formarea emulsiei si previne separarea ei in uleiuri si alte componente
  • solid alb, asemanator cu ceara
  • nu usuca pielea precum fac celelalte alcooluri
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect, pe post de adjuvant.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri.

In urma unui articol publicat in Contact Dermatitis (1999) si a mai multor studii, din ce in ce mai multi specialisti nu recomanda folosirea acestui alcool pe pielea sensibila intrucat poate provoca iritatii.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.

Sinonime: P-CARBOMRYHOXYPHENOL, METHYL 4-HYDROXYBENZOATE

Functii: ingredient parfum, conservant

 

Descriere:

  • derivat din acid para-aminobenzoic
  • antifungic
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
  • se absoarbe rapid in piele sau in tractul intestinal (cand este folosit drept conservant alimentar)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta alimentara adaugata in mod direct la mancare. Methylparaben poate fi folosit si ca substanta de aroma sintetica si ca adjuvant pentru adaugarea directa la mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, Methylparaben poate fi folosit drept conservant (Anexa 6) in concentratii de pana la 0.4% pentru un ester si pana la 0.8% pentru o combinatie de esteri.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit o limita totala, zilnica de consum a parabenilor de tip Ethyl-, Methyl- si Propyl-, intre 0-10 mg/kg, greutate corporala.

Desi parabenii sunt considerati siguri in concentratii mici, exista studii, printre care si unul apartinand Journal of Applied Toxicology, care considera ca parabenii pot cauza cancer la san.

Sinonime: CI 77891, 1385RN 59; 1700 WHITE; 234DA; 500HD; 63B1 WHITE; A 200 (PIGMENT) ; A 330 (PIGMENT) ; A-FIL; A-FIL CREAM; A-FN 3; AEROLYST 7710

Functii: Agent de opacitate, agent de absorbtie a razelor UV, agent de filtru UV

 

Descriere:


Mineral natural derivat din oxidul de titan.
Oxizii sunt exploatati, prelucrati si purificati pentru utilizarea in produsele de consum.
 
  • este utilizat pentru a da culoarea alba produselor cosmetice si produselor de ingrijire personala care sunt aplicate pe piele (inclusiv in zona ochilor), unghii, buze
  • ajuta la cresterea opacitatatii formulei
  • reduce transparenta formulei
  • absoarbe, risipeste lumina (inclusiv radiatii ultraviolete in lumina), ceea ce ajuta la protejarea produselor de deteriorare.
 
Dioxidul de titan este un ingredient important folosit in produsele de protectie solara.

In Europa, dioxidul de titan este inclus in Color Index sub denumirea de CI 77891. 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) listeaza acest ingredient drept colorant aditiv scutit de certificare. Titanium Dioxide poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient poate fi folosit si drept colorant in mancare, medicamente si  dispozitive medicale.

Titanium Dioxide mai poate de asemenea fi folosit in produsele farmaceutice cu protectie solara, fara prescriptie medicala, in concentratii de pana la 25% si ca aditiv alimentar indirect.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite. Titanium Dioxide este aprobat si pentru folosirea drept filtru UV in concentratii de pana la 25% (Anexa VII).

Conform unui studiu (Deleterious effects of sunscreen titanium dioxide nanoparticles on DNA: efforts to limit DNA damage by particle surface modification), acest ingredient poate fi absorbit prin piele, provocand astfel leziuni la nivelul ADN-ului. De asemenea, potrivit International Agency for Research on Cancer (IARC) Titanium Dioxide este suspectat a cauza cancer.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar sub denumirea E 171 – Titanium dioxide.

 

Sinonime: BLACK OXIDE OF IRON; BROWN IRON OXIDE; CI 77489; IRON BLACK OXIDE; IRON OXIDE; IRON OXIDE (FEO) ; IRON OXIDE RED 10-34-PC-2045; IRON YELLOW OXIDE; IRON (II) OXIDE; RED IRON OXIDE; SYNTHETIC IRON OXIDE

Functii: colorant cosmetic

 

Descriere:


Oxizii de fier au fost folositi la colorarea produselor cosmetice inca de la inceputul anilor 1900 si sunt utilizati pentru a oferi culoare nu doar produselor cosmetice, dar oricarui alt produs de ingrijire a pielii.

Oxizii de fier sunt clasificati in trei grupuri de culori principale:
- oxid de fier galben (galben)
- colcothar (rosu)
- oxid negru de fer (negru).

Acesti oxizi de fier sunt niste pulberi fine, cu miros slab unic, conform ChemistryQuestion.com.

Exista 16 de oxizi de fier in total si sunt toti compusi de fier si oxigen.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Oxizii de fier sunt considerati un ingredient sigur in fabricarea de produse cosmetice si produse de frumusete, in parte din cauza componentelor lor naturale si, in parte, din cauza reglementarilor mentionate de comisiile competente.

Oxizii de fier sunt non-toxici si non-iritanti.
Nu exista studii care ar arata ca acestia sunt fie alergeni, fie iritanti.

Food and Drug Administration include oxizii de fier pe lista substantelor recunoscute ca fiind sigure (GRAS) ca aditiv alimenatar indirect.

Sinonime: IRON OXIDE, FERRIC OXIDE, PIGMENT RED 101

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77491 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.

Sinonime: PIGMENT YELLOW 11, IRON OXIDE YELLOW, HYDRATED FERRIC OXIDE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77492 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.

Sinonime: PIGMENT BLACK 11, BLACK IRON OXIDE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77499 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intraT in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.

Sinonime: RED 28 LAKE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • pigment sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient in cosmetice farmaceutice atata timp cat se respecta specificatiile FDA, cu exceptia produselor care se folosesc in jurul ochilor.

Conform Directivei UE 1223/2009, CI 45410 poate fi folosit drept colorant in toate cosmeticele si produsele cosmetice atata timp cat nu contine mai mult de 1% 2-(6-hydroxy-3-oxo-3H-xanthen-9-yl) benzoic acid si 2% 2-(bromo-6-hydroxy-3-oxo-3H-xanthen-9-yl) benzoic acid.

Sinonime: RED 40; ALLURA RED AC; FOOD RED 17

Functii: colorant

 

Descriere:

  • culoare (pigment) monoazo
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) aprobat folosirea acestui ingredient drept colorant in cosmeticele si produsele de ingrijire personala care se aplica extern, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. CI 16035 poate fi folosit in zona din jurul ochilor sau pe buze. Acest ingredient poate fi intrebuintat si drept colorant in medicamente. 

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit in toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"elf Essential - Baton corector"

4 + 5 =

Spune-ne opinia ta despre
"elf Essential - Baton corector"

Riscurile administrarii in exces de antibiotice

Riscurile administrarii in exces de antibiotice

de Elena-Alina Constantinescu 23 Nov 2016

Rezistenta la antibiotice a devenit o problema de sanatate publica in Romania. Specialistii atrag atentia ca utilizarea excesiva si incorecta a antibioticelor accelereaza aparitia bacteriilor rezistente la aceste medicamente. Atunci cand organismul devine rezistent la antibiotice, infectille sunt dificil de tratat. [detalii]

Cum se tine sub control diabetul la copii

Cum se tine sub control diabetul la copii

de Elena-Alina Constantinescu 15 Nov 2016

Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a lansat o campanie numita "Act Today to Change Tomorrow" care are scopul de a aduce in atentia publica problematica copiilor care sufera de diabet. [detalii]

5 proprietati ale uleiului de oregano

5 proprietati ale uleiului de oregano

de Elena-Alina Constantinescu 14 Nov 2016

Pentru ca medicamentele au numeroase efecte adverse asupra organismului, romanii si-au indreptat atentia asupra posibilitatilor de tratare a infectiilor cu ajutorul antibioticelor naturale, printre care se numara si uleiul de oregano. Ingredientul activ, carvacolul, este un compus natural care lupta impotriva bacteriilor, ciupercilor, parazitilor si virusilor. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.