Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

TheBalm - Sexy Mama Pudra matifianta

Nota 8 / 10 din 691 voturi
TheBalm - Sexy Mama Pudra matifianta
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: theBalm Cosmetics | SUA

 

Descriere TheBalm - Sexy Mama Pudra matifianta

Sexy Mama Pudra matifianta

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Aceasta pudra matifianta contine are o formula sexy ce indeparteaza aspectul lucios al fetei cu ajutorul unor sfere minuscule, revolutionare, care absoarb uleiul. Nu incarca tenul.

Cantitate: 7.08 g.

Alte informatii:
Acest produs contine 17 ingrediente dintre care 14 ingrediente sunt considerate sigure, 3 ingrediente au risc de dauna mediu.
 

 

Ingrediente TheBalm - Sexy Mama Pudra matifianta

MICA, BORON NITRIDE, ZEA MAYS (CORN) STARCH, POLYETHYLENE, SILICA, ISOEICOSANE, ZINC STEARATE, POLYTETRAFLUOROETHYLENE (PTFE), STYRENE/DVB CROSSPOLYMER, POLYISOBUTENE, DIMETHYLIMIDAZOLIDINONE RICE STARCH, GOSSYPIUM HERBACEUM (COTTON) POWDER, SODIUM DEHYDROACETATE, DIMETHICONE, CI 77491, CI 77492, CI 77499

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Zinc Stearate, ingredient cu risc mediu de dauna, are functiile de antiaglomerant, colorant si agent de crestere a vascozitatii. Poate produce iritatii persoanelor cu pielea sensibila. Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Politetrafluoretilena (PTFE), ingredient cu risc mediu de dauna. Desi politetrafluoretilena (PTFE) este mult mai cunoscuta pentru utilizarea sa in productia ustensilelor de bucatarie, ingredientul este inclus acum si in cosmetice si produse: lac de unghii, ampule injectabile pentru piele, creme de ingrijire a pielii cu minerale. Ingredientul este utilizat ca ingredient de umplutura, agent de modificare a alunecarii, liant, agent de ingrijire a pielii. Contribuie la o aplicare mai fina a produsului si „umple” liniile fine si ridurile de pe piele. Totusi, ingredientul contine acid perfluorooctanoic (compus extrem de volatil), considerat a fi o impuritate. Studiile din ultimii ani privind acest acid au aratat ca ar putea dauna sistemului imunitar si sistemului nervos, poate afecta dezvoltarea.

Dimethicone, ingredient cu risc mediu de dauna, este emolient si agent de ingrijire a pielii. Este cel mai folosit polimer de silicon. Incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii. Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

 
 

Data analizei: 2018-12-05


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: CI 77019; GOLDEN MICA; MUSCOVITE MICA

Functii: colorant, opacifiant

 

Descriere:

  • silicat de minerale cu diverse compozitii chimice
  • pudra alba ce reflecta lumina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


 


Citeste mai mult

Sinonime: BORON NITRIDE (BN) ; BN 40SHP; BORAZON; BORON MONONITRIDE; BZN 550; DENKA BORON NITRIDE GP; DENKA GP; ELBOR; ELBOR LO 10B1-100; ELBOR R; ELBOR RM

Functii: Absorbatant, matifiant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

Pulbere anorganic sintetica, care, utilizata in cosmetice, are proprietati absorbante similare cu cele ale pulberilor naturale, cum ar fi, talcul.
 
Nitrura de bor este un compus sintetic anorganic pe baza de bor folosit in produsele cosmetice si produse de ingrijire personala pentru a spori aderenta si a actiona in calitate de ulei absorbant.

Este folosit in produsele make-up pe baza de minerale in calitate de agent de textura:  ofera alunecare, usurinta in aplicare si luciu. Este o alternativa excelenta la oxiclorura de bismut deoarece ofera aproape aceleasi beneficii.
 
Nitrura de bor este un substitut al talcului cu un efect matasos, de luciu perlat. Acesta ofera o aderenta excelenta si matifiere a pielii. Desi nu este cel mai bun absorbant de ulei, acesta nu va schimba culoarea fondului de ten, fardurilor de pleoape, sau blush-ului daca aveti pielea uleioasa.
 
  • Puritate sau opacitate: lumineaza culoarea pielii,  acopera imperfectiunile.
  • Transluciditatea:  este aproape invizibil odata aplicata.
 

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent, nu au fost depistate efecte adverse negative ale acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: OPICAL STARCH; STARCH, CORN; STARCH, ZEA MAYS; ZEA MAYS STARCH

Functii: Agent abraziv, absorbant, agent de matifiere, agent de protectie a pielii, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • Amidon de porumb
Amidonul de porumb poate fi utilizat in scopuri culinare, in special ca agent de ingrosare.

Utilizare cosmetica:

Imbunatateste aspectul pielii uscate sau deteriorate prin reducerea gradului de exfoliere, restaureaza supletea.

Este un bun absorbant, facandu-l ideal pentru utilizarea in pulberi pentru corp care elimina umiditatea. Textura sa fina face pielea matasoasa si neteda.

Este utilizat in deodorante deoarece contine particule micro-fine care asigura o piele uscata si confortabila pe tot parcursul zilei.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient este aprobat pentru utilizare in produse alimentare (Food and Drug Administration) si in produse de ingrijire personala si in produse cosmetice (Cosmetic Ingredient Review).


Citeste mai mult

Sinonime: ETHENE, HOMOPOLYMER; HOMOPOLYMER ETHENE; ETHYLENE POLYMER; POLYETHYLENE

Functii: abraziv, adeziv, liant, agent de umplutura, stabilizator emulsie, peliculogen, agent igiena orala, agent crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • polimer din monomeri de etilena
  • utilizat foarte mult in producerea  materialelor de impachetare a alimentelor sau a protezelor medicale
  • component principal al Polyethylene Glycol (PEG)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA)permite folosirea acestui ingredient in guma de mestecat atata timp cat greutatea sa moleculara este cuprinsa intre 2000 si 21000. De asemenea, Polyethylene se afla pe lista aditivilor alimentari indirecti permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel a analizat acest ingredient si a concluzionat ca folosirea sa in cosmetice si produse de ingrijire personala nu prezinta riscuri.

Nu este recomandata folosirea Polyethylene pe pielea vatamata.


Citeste mai mult

Sinonime: SILICA, AMORPHOUS SILICA; AMORPHOUS SILICON OXIDE HYDRATE; SILICIC ANHYDRIDE; SILICON DIOXIDE

Functii: abraziv, absorbant, agent antiaglomerant, agent de umplutura, agent opacifiant, agent non-surfactant

 

Descriere:

  • constituent al nisipului
  • denumit si dioxid de siliciu
  • folosita sub forma amorfa, fara structura, in cosmetice
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala nu contin Silica cristalina
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca agent antiaglomerant si pentru  alte intrebuintari in alimente.


Citeste mai mult

Functii: Emolient

 

Descriere:

  • hidrocarbura emolienta care este adesea folosita ca un inlocuitor pentru uleiul mineral in produsele care au mentionat pe ambalaj "fara ulei". 
Confera pielii si parului o textura de satin si este adesea folosit in produse de ingrjire parului pentru ca il face stralucitor si matasos.
 
Deoarece Isoeicosane nu contine ulei, este non-solubil in apa si glicerina. In acelasi timp, este solubil in produsele care contin ulei mineral sau ulei vegetal.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

The Environmental Working Group si Cosmetic Safety Database au oferit acestui ingredient o rata de siguranta de 100%, neexistand studii care sa demonstreze existenta unor efecte adverse negative.
 


Citeste mai mult

Sinonime: OCTADECANOIC ACID, ZINC SALT; ZINC OCTADECANOATE; HYDENSE; HYTECH; MATHE; METALLAC

Functii: antiaglomerant, colorant, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:


  • sarea de zinc a acidului stearic
  • proprietati antibacteriene, antivirale
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta ce poate fi adaugata direct la mancare (GRAS). Zinc Stearate poate fi folosit si ca aditiv alimentar indirect.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 


Citeste mai mult

Sinonime: TEFLON

Functii: Liant, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Teflon
Desi politetrafluoretilena (PTFE) este mult mai cunoscuta pentru utilizarea sa in productia ustensilelor de bucatarie, ingredientul este inclus acum si in cosmetice si produse: lac de unghii, ampule injectabile pentru piele, creme de ingrijire a pielii cu minerale.

Ingredientul este utilizat ca ingredient de umplutura, agent de modificare a alunecarii, liant, agent de ingrijire a pielii. Contribuie la o aplicare mai fina a produsului si „umple” liniile fine si ridurile de pe piele.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Politetrafluoretilena (PTFE) este considerat un ingredient cu risc scazut de dauna.

Totusi, ingredientul contine acid perfluorooctanoic (compus extrem de volatil), considerat a fi o impuritate. Studiile din ultimii ani privind acest acid au aratat ca ar putea dauna sistemului imunitar si sistemului nervos, poate afecta dezvoltarea.

Politetrafluoretilena (PTFE) este considerata a fi un ingredient toxic din cauza reputatiei sale de substanta chimica toxica, dar ea devine toxica abia dupa ce ajunge la temperaturi mai mari de 350 grade Celsius, iar acest lucru nu se intampla in formulele cosmetice sau de ingrijire a pielii.


Citeste mai mult

Sinonime: BENZENE, DIETHENYL, POLYMER WITH ETHENYLBENZENE; BENZENE, DIETHENYL-, POLYMER WITH ETHENYLBENZENE; DIETHENYL- POLYMER WITH ETHENYLBENZENE BENZENE; DIVINYLBENZENE-STYRENE COPOLYMER; POLYMER WITH ETHENYLBENZENE BENZENE, DIETHENYL-; STYRENE/DVB COPOLYM

Functii: agent filmogen, matifiant

 

Descriere:

Actiuni:
  • creaza o pelicula continua pe suprafata pielii si a parului
  • matifiaza suprafata pe care este aplicat
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.
 


Citeste mai mult

Sinonime: ISOBUTENE HOMOPOLYMER; ISOBUTYLENE HOMOPOLYMER; 2-METHYL-1-PROPENE, HOMOPOLYMER; PIB

Functii: liant, peliculogen, agent de crestere a vascozitatii

 

Descriere:

  • polimer sintetic derivat din izobutilena
  • mareste densitatea uleiurilor existente in produsele cosmetice
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient in guma de mestecat si drept aditiv alimentar indirect in adezivii si polimerii ce au contact accidental cu mancarea.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Polyisobutene in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Functii: absorbant, agent de control al vascozitatii

 

Descriere:

Actiune: controleaza nivelul de vascozitate a produselor cosmetice si de ingrijire personala.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Pana in prezent nu au fost depistate efecte adverse negative in urma utilizarii acestui ingredient.


Citeste mai mult

Sinonime: GOSSYPIUM HERBACEUM (COTTON) EXTRACT

Functii: Absorbant, agent de opacitate

 

Descriere:

  • extract din planta de bumbac Gossypium herbaceum
  • bumbacul este o bogata sursa de vitamine, dar are si capacitatea de a ameliora durerea
  • gossypin, un element activ din componenta bumbacului, are proprietati atat antiinflamatorii cat si analgezice.
 
 
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.


Citeste mai mult

Sinonime: SODIUM SALT 3-ACETYL-6-METHYL-2H-PYRAN-2,4 (3H) -DIONE, ION (1-) ; 3-ACETYL-6-METHYLPYRAN-2 4[3H]-DIONE

Functii: conservant

 

Descriere:

  • sarea de sodiu a Dehydroacetic Acid
  • pudra alba, fara gust sau miros
  • agent antimicrobian
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept conservant (in sucurile de fructe taiate sau decojite) si drept aditiv alimentar indirect, ce intra in compozitia adezivilor.

Cosmetic Ingredient Reviews (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala si il considera fara riscuri atata timp cat se respecta cele mai bune procedee privind modul sau de intrebuintare si de concentratie.


Citeste mai mult

Sinonime: DIMETHYL SILICONE, HIGHLY POLYMERIZED METHYL POLYSILOXANE, SILICONE L-45

Functii: antispumant, ingrijirea pielii, protector piele, emolient

 

Descriere:

  • cel mai folosit polimer de silicon
  • fluid, ceea ce il face usor de intins pe piele
  • incetineste pierderea apei din piele formand o bariera la nivelul pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient drept protector activ al pielii in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite, de asemenea, folosirea sa in cosmetice.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives a stabilit un consum zilnic, maxim acceptabil de Dimethicone cuprins intre 0 si 1.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform mai multor studii (Efficacy of a skin-protective foam in the treatment of chronic hand dermatitis; Skin Research and Technology study), Dimethicone protejeaza pielea, prevenind si tratand dermatita de contact, reduce roseata si are efect antiinflamator.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).


Citeste mai mult

Sinonime: IRON OXIDE, FERRIC OXIDE, PIGMENT RED 101

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77491 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).
Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.


Citeste mai mult

Sinonime: PIGMENT YELLOW 11, IRON OXIDE YELLOW, HYDRATED FERRIC OXIDE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77492 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.


Citeste mai mult

Sinonime: PIGMENT BLACK 11, BLACK IRON OXIDE

Functii: colorant

 

Descriere:

  • colorant anorganic pe baza de fier (oxizi de fier)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) considera CI 77499 drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in produsele destinate ingrijirii buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza specificatiilor FDA. Acest ingredient este inclus si pe lista cu aditivii alimentari indirecti permisi.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient poate fi folosit fara restricitii in cosmetice si produse de ingrijire personala, atata timp cat cerintele de puritate sunt indeplinite.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de pana la 0.5 mg/kg (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intraT in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 172, Iron oxides and hydroxides.


Citeste mai mult

Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"TheBalm - Sexy Mama Pudra matifianta"

3 + 2 =

Spune-ne opinia ta despre
"TheBalm - Sexy Mama Pudra matifianta"

2 retete culinare perfecte pentru iarna

2 retete culinare perfecte pentru iarna

de AlegeSanatos.ro 22 Nov 2018

O mancare calda este tot ce iti doresti in zilele friguroase. Ca sa te incalzesti poti sa consumi ceaiuri, dar nu uita si de mancare mai consistenta, cu proteine si fibre care sa puna musculatura la treaba. Iata trei retete delicioase pentru zilele de iarna in care iti propui sa gatesti. [detalii]

5 tehnici pentru a reduce stresul

5 tehnici pentru a reduce stresul

de Raluca Garbea 18 Oct 2018

Stresul creeaza o stare de tensiune si o reactie de alarma a organismului, ducand uneori la imbolnaviri grave. [detalii]

Top 5 antioxidanti pentru o sanatate de fier

Top 5 antioxidanti pentru o sanatate de fier

de AlegeSanatos.ro 02 Oct 2018

Organismul nostru are diverse modalitati de a se apara de efectele factorilor nocivi, fie ei interni sau externi. Printre cele mai eficiente arme care lupta cu toxinele biologice eliberate in organism de radicalii liberi se numara si antioxidantii. [detalii]

Arhiva recomandari
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016