Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Ducray - A-Derma Cytelium

Nota 8.4 / 10 din 455 voturi
Ducray - A-Derma Cytelium
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Laboratoires Dermatologiques Ducray

 

Descriere Ducray - A-Derma Cytelium

A-Derma Cytelium

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
A-Derma Cytelium lotiune usuca si decongestioneaza zonele afectate ce urmeaza a fi tratate. Lotiunea calmeaza si catifeleaza pielea iritata. Este foarte bine tolerata chiar si de pielea cea mai delicata si poate fi folosita pe pielea copiilor si a bebelusilor.
 
Proprietatile lotiunii calmante Cytelium se datoreaza ingredientelor active: Oxid de zinc, cu rol astringent si anti-iritant. Ovazul Rhealba, lasa pielea catifelata, calma si protejeata.
 
Lotiunea este recomandata pentru leziuni localizate.Aplicare precisa.
 
Mod de administrare:
Flaconul terbuie bine agitat inainte de utilizare.
Aplicati Cytelium pe zonele afectate folosind un pansamant steril sau o compresa.
Se aplica de 2 sau 3 ori pe zi.

Cytelium nu pateaza pielea si nu are parfum.

Cantitate: 100 ml.


Alte informatii:
Acest produs contine 7 ingrediente dintre care 4 ingrediente sunt considerate sigure, 3 ingrediente au risc mediu de dauna.

 

Ingrediente Ducray - A-Derma Cytelium

AQUA, ZINC OXIDE, PROPYLENE GLYCOL, BENZYL ALCOHOL, AVENA SATIVA KERNEL EXTRACT, ACRYLATES/VINYL ISODECANOATE CROSSPOLYMER, SODIUM MAGNESIUM SILICATE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Zinc oxide, ingredient cu risc mediu de dauna, care este un agent de ingrijire a pielii si un agent de ingrosare. Reflecta si imprastie razele UV. Directiva UE 1223/2009 nu restrictioneaza folosirea Zinc Oxide. Se recomanda folosirea cu atentie a oxidului de zinc atunci cand este aplicat local. Nu este recomandat utilizarea acestui ingredient pentru arsurile si ranile grave. De asemenea, se atentioneaza asupra pericolului la care o persoana este expusa atunci cand inhaleaza vaporii oxidului de zinc care sunt periculosi, cu toate ca acest ingredient in sine nu este toxic.

Benzyl Alcohol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum, dar si conservant. Ingredient sintetic care poate aparea in mod natural in caise, merisor, ciuperci si miere. Acest ingredient poate fi folosit si drept conservant in cosmetice si produse pentru ingrijire personala in concentratii de pana la 1%.  Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.


Propylene glycol, ingredient cu risc mediu de dauna, este un ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii. Este un alcool organic si are rolul de a absorbi apa si de a pastra umiditatea in cosmetice. Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 50%.

 
 

Data analizei: 2014-04-10


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: ZINC OXYDUM; FLOWERS OF ZINC; PHILOSOPHER'S WOOL; PIGMENT WHITE 4

Functii: agent de umplutura/ingrosare, protector piele, agent protectie solara

 

Descriere:


  • oxid anorganic
  • pudra alba
  • reflecta si imprastie razele UV
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) considera Zinc Oxide drept un colorant aditiv scutit de certificare. Acest ingredient poate fi folosit drept colorant in cosmetice si produse de ingrijire personala, inclusiv in cele destinate buzelor si zonei din jurul ochilor, atata timp cat se conformeaza anumitor specificatii. Poate fi folosit si drept colorant in medicamente. De asemenea, este permisa si utilizarea sa ca aditiv alimentar indirect, in polimerii care au contact cu mancarea. 

FDA permite folosirea Zinc Oxide in produsele farmaceutice (fara prescriptie medicala) de tipul protector piele si protector zona ano-rectala, in concentratii de pana la 25%, si in produsele cu protectie solara, in concentratii de pana la 25%. Acest ingredient este recunoscut si drept nutrient fara riscuri (GRAS).

Directiva UE 1223/2009 nu restrictioneaza folosirea Zinc Oxide. Acesta insa trebuie listat drept CI 77947 atunci cand este utilizat pe post de colorant in cosmetice. De asemenea, este permisa folosirea sa drept filtru UV.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (1/5).

Sinonime: METHYLETHYL GLYCOL; 1,2-DIHYDROXYPROPANE; ALPHA-PROPYLENEGLYCOL ; PROPANE-1,2-DIOL

Functii: ingredient parfum, agent de umectare, agent de ingrijire a pielii, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • alcool organic
  • rol de a absorbi apa si de a pastra umiditatea in cosmetice
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct si indirect (drept agent antispumant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea acestui ingredient in cosmetice nu prezinta riscuri in concentratii de pana la 50%.

Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives recomanda un consum zilnic maxim de 25 mg/kg, (greutate corporala).

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 1520, Propane-1, 2-diol (propylene glycol).

Sinonime: BENZENEMETHANOL, BENZYLIC ALCOHOL, PHENYLCARBINOL, PHENYLMETHANOL, BENZENECARBINOL

Functii: conservant; analgezic extern, ingredient parfum, medicament igiena orala, conservant, solvent, agent de micsorare a vascozitatii, rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • ingredient sintetic care poate aparea in mod natural in caise, merisor, ciuperci si miere
  • poate fi gasit si in uleiul esential al multor plante precum iasomia, zambila
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Da
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent sintetic de aroma pentru adaugarea directa in mancare. Benzyl Alcohol poate, de asemenea, fi folosit ca anestezic in produsele farmaceutice fara prescriptie medicala precum produsele ano-rectale, de igiena orala si de tipul analgezice locale.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 5%. In plus, Benzyl Alcohol poate fi folosit si in produsele de vopsire a parului, in concentratii de pana la 10%.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restricti). Benzyl Alcohol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off. Acest ingredient poate fi folosit si drept conservant in cosmetice si produse pentru ingrijire personala in concentratii de pana la 1%.  Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri. 

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (intrat in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 1519 Benzyl Alcohol.

Sinonime: AVENA SATIVA (OAT) KERNEL EXTRACT; AVENA SATIVA EXTRACT; EXTRACT OF AVENA SATIVA; EXTRACT OF AVENA SATIVA KERNEL

Functii: antioxidant, agent de ingrijire a pielii, emolient, abraziv

 

Descriere:

  • extract din graunte de ovaz
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Functii: Filmogen, stabilizator de emulsie, agent de control a vascozitatii

 

Descriere:

Ajuta la procesul de emulsionare si imbunatateste stabilitatea emulsiei si durata ei de viata.
Produce, la cerere, o pelicula continua pe piele, par sau unghii.
Creste sau reduce vascozitatea produselor cosmetice.
Imbunatateste aspectul pielii, facand-o moale si catifelata
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu exista studii care sa fi constatat/raportat efecte secundare negative sau avertismente asociate cu produse care contin acest ingredient.
 

Sinonime: SYNTHETIC SODIUM MAGNESIUM SILICATE

Functii: Liant, agent de control a vascozitatii

 

Descriere:

Sodiu magneziu silicat este o argila silicat sintetica, in principal formata din magneziu si silicat de sodiu. Este folosit ca un liant si agent de aglomerare in produsele cosmetice si produse de ingrijire personala datorita capacitatii sale de a absorbi apa.

De asemenea, este utilizat in crearea betonului.

Acest ingredient incetineste descompunerea formulei si poate preveni intunecare prematura a compozitiei cosmetice si dezvoltarea prematura a unui miros neplacut.

Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient este aprobat de Cosmetic Ingredient Review (CIR) cu o limita maxima de concentratie.

Este considerat un ingredient cu risc scazut de dauna de catre Cosmetic Databaze si a fost dovedit ca nu produce iritatii.

Cu toate acestea, pentru ca Sodiu magneziu silicat are particule mari, acesta poate fi iritant pentru ochi.
 
 


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Ducray - A-Derma Cytelium"

8 + 4 =

Spune-ne opinia ta despre
"Ducray - A-Derma Cytelium"

Tratamente naturiste impotriva caderii parului

Tratamente naturiste impotriva caderii parului

de Elena-Alina Constantinescu 07 Dec 2016

Caderea parului este o problema cu care se confrunta multe persoane. Produsele de styling, stresul, alimentatia nesanatoasa, medicamentele si alte probleme hormonale deterioreaza podoaba capilara. In randurile de mai jos, iata cele mai eficiente remedii impotriva caderii parului. [detalii]

Diagnosticul timpuriu si terapiile inovatoare pot transforma unele cancere de sange in boli cronice

Diagnosticul timpuriu si terapiile inovatoare pot transforma unele cancere de sange in boli cronice

de Elena-Alina Constantinescu 29 Nov 2016

Lupta cu cancerele de sange obtine astazi tot mai multe victorii, insa noile tratamente si abordarile medicale integrate au facut posibila schimbarea paradigmei, iar unele dintre cele 140 de tipuri de cancere de sange, altadata fatale, au astazi impactul unei boli cronice. [detalii]

Depresia, cea mai intalnita afectiune in randul adolescentilor

Depresia, cea mai intalnita afectiune in randul adolescentilor

de Elena-Alina Constantinescu 18 Nov 2016

Conform unui studiu recent realizat de americani, numarul adolescentilor afectati de depresie a crescut cu 37% in decursul unui deceniu. Asadar, cercetarea evidentiaza necesitatea tratarii afectiunii si a respectarii stricte a tratamentului de catre pacienti. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.