Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Farmec - Masca pentru par degradat

Nota 4.8 / 10 din 394 voturi
Farmec - Masca pentru par degradat
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc mediu*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Farmec

 

Descriere Farmec - Masca pentru par degradat

Keratina, Provitamina B5

Destinata ingrijirii intensive, masca hraneste si repara parul degradat de agentii poluanti (soare, vant, praf, noxe) si aplicarea repetata a vopselelor de par, permanentului si a produselor de fixare. Utilizat dupa fiecare spalare, parul isi recapata elasticitatea, vitalitatea, devine usor de pieptanat, stralucitor cu aspect sanatos.

Gramaj: 150 ml

 

Ingrediente Farmec - Masca pentru par degradat

AQUA, CETEARYL ALCOHOL, DIPALMITOYLETHYL HYDROXYETHYLMONIUM METHOSULFATE, CETEARETH-20, POLYQUATERNIUM-7, PEG-12 DIMETHICONE, COCODIMONIUM HYDROXYPROPYL HYDROLYZED KERATIN, QUATERNIUM-22, PANTHENOL, BENZYL SALICYLATE, HEXYL CINNAMAL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, FRAGRANCE/PARFUM, RETINYL PALMITATE, TOCOPHERYL ACETATE, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE, METHYLISOTHIAZOLINONE

 

Grad de risc produs:


Acest produs contine ingrediente care:
  • au fost interzise sau sunt subiectul unor restrictii de concentratie sau de fabricatie, potrivit reglementarilor de siguranta din US, EU, Japonia, Canada (9/17) (risc mediu)
  • pot afecta sistemul imunitar si cauza reactii alergice (7/17) (risc mediu)
  • sunt toxice pentru natura salbatica: pesti, plante, animale, alte organisme (6/17) (risc mediu)
  • pot fi contaminate cu impuritati toxice (5/17) (risc mic)
  • pot cauza probleme la nivelul unuia sau mai multor sisteme de organe: cardiovascular, digestiv, respirator, etc. (4/17) (risc mic)
  • pot cauza cancer (3/17) (risc mic)
  • pot cauza perturbari la nivel endocrin (crestere/dezvoltare, reparare/regenerare a tesutului, reproducere) (2/17) (risc mic)
  • prezinta capacitate mare de absorbtie (2/17) (risc mic)

Data analizei: 2012-09-03


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: CETOSTEARYL ALCOHOL, CETYL/STEARYL ALCOHOL

Functii: stabilizator emulsie, opacifiant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • combinatie de alcool cetilic si stearic
  • poate proveni din legume sau poate fi produs in mod sintetic
  • alcool gras
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect (adjuvant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea Cetearyl Alcohol in cosmetice nu prezinta riscuri.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.

Sinonime: DIPALMITOYLETHYL HYDROXYETHYLMONIUM METHOSULFATE

Functii: agent de ingrijire a parului, antistatic

 

Descriere:

  • sare cuaternara de amoniu
  • derivat sintetic din uleiul de palmier
  • inmoaie si hidrateaza parul
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: PEG-20 CETOSTEARYL ALCOHOL; PEG-20 CETYL/STEARYL ETHER

Functii: surfactant, agent de curatare

 

Descriere:

  • eter Polietilenglicol (PEG) al Cetearyl Alcohol (alcool cetearil)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat nu este aplicat pe pielea vatamata.

Ceteareth-20 poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Sinonime: DIMETHYLDIALLYL AMMONIUM CHLORIDE225ACRYLAMIDE COPOLYMER

Functii: antistatic, fixativ par, spuma fluoroproteica

 

Descriere:

  • polimer sintetic avand la baza compusi cuaternari de amoniu
  • lichid limpede, fara culoare sau galben pal
  • previne electrizarea parului, formand o bariera la nivelul firului de par
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: PEG-12 DIMETHICONE

Functii: agent de ingrijire a parului, agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • polimer sintetic compus din PEG si Dimethicone (polimer din silicon)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala. 

PEG-12 Dimethicone poate contine impuritati periculoase precum: Ethylene Oxide (cancer la san, uterin, cerebral si leucemie) si 1,4-dioxane (cancer).

Sinonime: N- [2-HYDROXY-3- (COCOALKYLDIMETHYLAMMONIO) PROPYL] HYDROLYZED KERATIN CHLORIDE

Functii: agent de ingrijire a parului, antistatic, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • clorura cuaternara de amoniu
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: G-GLUCONAMIDOPROPYL DIMETHYL 2-HYDROXYETHYL AMMONIUM CHLORIDE

Functii: antistatic, peliculogen, agent de ingrijire a parului

 

Descriere:

  • sare cuaternara de amoniu
  • imbunatateste aspectul parului, crescand volumul, supletea si stralucirea sa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: PANTOTHENIC ACID; DEXPANTHENOL, PANTOTHENOL, PANTOTHENYL ALCOHOL, PANTENOL, D-PANTHENOL

Functii: agent de ingrijire a parului, antistatic, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • penetreaza pielea  fiind absorbit in celule si procesat in vitamina B5
  • poate fi de origine vegetala sau animala
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • beneficiaza de proprietati antiinflamatoare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Da
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii si/sau suplimentele considerate a fi fara riscuri.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Panthenol in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: BENZOIC ACID, PHENYLMETHYL ESTER, SALICYLIC ACID, HYDROXYBENZOIC ACID

Functii: ingredient parfum, mascare/ acoperire, absorbant UV

 

Descriere:

  • derivat din alcool benzilic si acid salicilic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Standardul International Fragrance Association (IFRA) restrictioneaza folosirea acestui ingredient in parfumuri din cauza posibilitatii dezvoltarii unei potentiale sensibilitati.

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa in mancare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Benzyl Salicylate trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off. Nu este permisa folosirea acestui ingredient in parfumuri.

Sinonime: ALPHA-HEXYLCINNAMALDEHYDE, HEXYL CINNAMIC ALDEHYDE, OCTANAL, HEXYLCINNAMALDEHYDE

Functii: ingredient parfum,rol de mascare/acoperire a mirosului

 

Descriere:

  • ingredient sintetic ce apare in mod natural, cu miros
  • derivat din ulei de musetel
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) aproba folosirea acestui ingredient in mancare.

German Institute of Medical Documentation and Information (DIMDI) considera acest ingredient alergen de clasa B atunci cand este folosit in concentratie mare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Geraniol trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele leave-on, si 0.01% in produsele care se clatesc, rinse-off.

Sinonime: 3-BUTEN-2-ONE, CETONE, ISOMETHYL-A –IONONE, ALPHA-ISO-METHYLIONONE

Functii: ingredient parfum, rol de acoperire/mascare a mirosului

 

Descriere:

  • chimical cu miros care apare in mod natural sau care poate fi produs in mod sintetic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) si permite folosirea acestui ingredient ca agent de aroma pentru adaugarea directa la mancare.

Research Institute for Fragrance Materials Expert Panel (REXPAN) a restrictionat folosirea Alpha-Isomethyl Ionone in parfumuri intrucat poate produce o potentiala  sensibilizare.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient este inclus pe lista cu substante alergene (Anexa 3 – Substante pe care produsele cosmetice nu trebuie sa le contina decat cu anumite restrictii). Alpha-Isomethyl Ionone trebuie indicat pe eticheta atunci cand este folosit in concentratii mai mari de 0.001% in produsele pentru ingrijirea pielii de tip leave-on, si 0.01% in produsele pentru ingrijirea pielii care se clatesc, de tip rinse-off.

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.

Sinonime: RETINYL PALMITATE, AXEROPHTHOL PALMITATE; RETINOL, HEXADECANOATE; RETINOL PALMITATE; VITAMIN A PALMITATE

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • compus din acid palmitic si vitamina A (retinol)
  • material galben/galben spre rosu sau substanta uleioasa
  • imbunatateste aspectul pielii uscate sau vatamate reducand exfolierea si restaurand supletea
  • imbunatateste aspectul parului, crescand volumul, supletea si stralucirea sa
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Da
Restrictii de folosinta:
Da
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) include acest ingredient pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri, ce pot fi adaugati in alimente (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea Retinyl Palmitate in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratie de pana la 1%.

Atentie! Retinolul (vitamina A) produce radicali liberi in urma expunerii la soare, putand leza AND-ul si cauza mutatii la nivelul genelor, fiind astfel considerat un precursor al cancerului.

Conform ultimelor studii FDA, aplicarea de Retinyl Palmitate pe piele, urmata de expunerea la soare, poate accelera procesul de crestere a tumorilor de piele si alte leziuni. De asemenea, vitamina A se poate acumula in corpul femeilor (prin aplicarea zilnica a cremelor cu retinol), putand afecta fatul.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (2/5).

Sinonime: TOCOPHERYL ACETATE, VITAMIN E ACETATE, VIT-E ACETATE

Functii: antioxidant, agent de intretinere a pielii

 

Descriere:

  • ester din acid acetic si vitamina E (Tocopherol)
  • se gaseste in carne, oua, cereale, legume, nuci
  • poate inlocui Tocopherol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Da
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Da
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) include Tocopherol pe lista cu nutrientii considerati a fi fara riscuri si pe cea cu conservantii alimentari permisi.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: 5-CHLORO-2-METHYL-4-ISOTHIAZOLIN-3-ONE; 4-ISOTHIAZOLIN-3-ONE, 5-CHLORO-2-METHYL-

Functii: conservant

 

Descriere:

  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect, drept agent antimicrobian si component al adezivilor si al altor ambalaje.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea amestecului de Methylchloroisothiazolinon (23.3%) si Methylisothiazolinone (76.7%) in concentratii de pana la 15 ppm in produsele rinse-off si 7.5 ppm in produsele leave-on.

Conform Directivei UE 1223/2009, amestecul de Methylchloroisothiazolinon si Methylisothiazolinone poate fi folosit in raportul 3/1 in concentratii de pana la 15 ppm (0.0015%).

Health Canada permite folosirea combinatiei Methylchloroisothiazolinon si Methylisothiazolinone in concentratii de pana la 15 ppm  (0.0015%) in produsele rinse-off si 7.5 ppm (0.00075%) in produsele leave-on.

Sinonime: 3 (2H) -ISOTHIAZOLONE, 2-METHYL; 2-METHYL-3 (2H) –ISOTHIAZOLONE; MIT

Functii: conservant

 

Descriere:

  • compus organic
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice in concentratii de pana la 100 ppm (0,01%). Este permisa si folosirea amestecului de Methylchloroisothiazolinon (23.3%) si Methylisothiazolinone (76.7%) in concentratii de pana la 15 ppm in produsele rinse-off si 7.5 ppm in produsele leave-on.

Conform Directivei UE 1223/2009, Methylisothiazolinone poate fi folosit in cosmetice in concentratii de pana la 100 ppm (0,01%). De asemenea, in amestec cu Methylchloroisothiazolinon, poate fi folosit in raportul 1:3, in concentratii de pana la 15 ppm (0.0015%).

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in concentratii de pana la 100 ppm (0,01%). Este permisa si folosirea combinatiei Methylchloroisothiazolinon si Methylisothiazolinone in concentratii de pana la 15 ppm  (0.0015%) in produsele rinse-off si 7.5 ppm (0.00075%) in produsele leave-on.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Farmec - Masca pentru par degradat"

1 + 7 =

Spune-ne opinia ta despre
"Farmec - Masca pentru par degradat"

Diagnosticul timpuriu si terapiile inovatoare pot transforma unele cancere de sange in boli cronice

Diagnosticul timpuriu si terapiile inovatoare pot transforma unele cancere de sange in boli cronice

de Elena-Alina Constantinescu 29 Nov 2016

Lupta cu cancerele de sange obtine astazi tot mai multe victorii, insa noile tratamente si abordarile medicale integrate au facut posibila schimbarea paradigmei, iar unele dintre cele 140 de tipuri de cancere de sange, altadata fatale, au astazi impactul unei boli cronice. [detalii]

Depresia, cea mai intalnita afectiune in randul adolescentilor

Depresia, cea mai intalnita afectiune in randul adolescentilor

de Elena-Alina Constantinescu 18 Nov 2016

Conform unui studiu recent realizat de americani, numarul adolescentilor afectati de depresie a crescut cu 37% in decursul unui deceniu. Asadar, cercetarea evidentiaza necesitatea tratarii afectiunii si a respectarii stricte a tratamentului de catre pacienti. [detalii]

Top 3 remedii naturale care te scapa de matreata

Top 3 remedii naturale care te scapa de matreata

de Elena-Alina Constantinescu 01 Nov 2016

Matreata nu apare doar din cauza unui scalp uscat. Exista cauze mult mai grave care o genereaza, avertizeaza dermatologii. [detalii]

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.