Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Dove - Pure Care Dry Oil Ulei nutritiv

Nota 7.5 / 10 din 482 voturi
Dove - Pure Care Dry Oil Ulei nutritiv
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: Unilever

 

Descriere Dove - Pure Care Dry Oil Ulei nutritiv

Dove - Pure Care Dry Oil Ulei nutritiv

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului:
Potrivit pentru toate tipurile de par, uleiul nutritiv Dove Pure Care Dry Oil infuzat cu ulei pretios de Macadamia are la baza o formula avansata, imbogatita cu extracte pure de uleiuri naturale. Tehnologia unica Dry Oil asigura o textura usoara, care patrunde in firul de par si il hraneste fara a-l incarca, lasandu-l uimitor de matasos si stralucitor. 
 
Beneficii:
  • Hraneste
  • Revitalizeaza
  • Ofera aspect matasos 
  • Par stralucitor 
  • Protejeaza parul 
Cantitate: 100 ml.

Alte informatii:
Acest produs contine 15 ingrediente dintre care 9 ingrediente sunt considerate sigure, 4 ingrediente au risc de dauna mediu iar 2 ingrediente prezinta risc ridicat de dauna.

 

Ingrediente Dove - Pure Care Dry Oil Ulei nutritiv

AQUA, CETEARYL ALCOHOL, HYDROGENATED COCONUT OIL, STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE, FRAGRANCE/PARFUM, BEHENTRIMONIUM CHLORIDE, DIPROPYLENE GLYCOL, POTASSIUM CHLORIDE, LACTIC ACID, DISODIUM EDTA, DMDM HYDANTOIN, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (ALMOND) OIL, MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL, METHYLCHLOROISOTHIAZOLINONE, METHYLISOTHIAZOLINONE

 

Grad de risc produs:
Atentie la urmatoarele ingrediente:

Parfum sau fragrance, ingredient cu risc de dauna ridicat, are rol de mascare/acoperire a mirosului neplacut. Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Fragrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

DMDM Hydantoin, ingredient cu risc ridicat de dauna, este un conservant si antimicrobian, elibereaza formaldehida. Protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor). Aceasta substanta chimica este legata de alergii, dureri in piept, oboseala cronica, depresie, ameteli, infectii ale urechii, dureri de cap, dureri articulare, pierderea de somn si poate declansa astmul. Poate slabi sistemul imunitar si cauza cancer.

Potassium Chloride, ingredient cu risc mediu de dauna. Clorura de potasiu este cunoscuta pentru utilizarea sa in ingrasaminte si in injectii letale, dar este folosit in produsele cosmetice si formule de ingrijire a pielii ca un agent de crestere a vascozitatii sau agent de ingrosare. Acesta este adesea gasit ca ingredient in produse de baie, produse de curatare, fard de ochi, produse de ingrijire a pielii si produse de ingrijire a parului. Este aprobat de FDA pentru utilizare ca aditiv alimentar si este adesea combinat cu sare in scopuri aromatizante. Desi clorura de potasiu este mortala atunci cand este ingerata, acesta este considerata un ingredient cu risc scazut de Cosmetic Database. Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica ( OCDE ) a constatat ca "clorura de potasiu este iritanta pentru piele la concentratii de 60%. Clorura de potasiu nu este cancerigena sau toxica pentru dezvoltare".

Lactic acid, ingredient cu risc mediu de dauna, care are functiile de exfoliant, ingredient parfum, agent de umectare, reglator de pH, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare. Acid alfa hidroxi, produs in mod natural in urma procesului de fermentare (a laptelui de exemplu), poate fi produs si pe cale sintetica. Are rolul de imbunatatire a aspectului pielii. Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 10%, cu un ph de 3,5 sau mai mare, atata timp cat nu prezinta riscuri de intrebuintare iar eticheta produsului contine avertismente si restrictionari.


conservanti - Methylchloroisothiazolinone si Methylisothiazolinone, ingredient cu risc mediu de dauna. Acesta au rolul de  a proteja cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor.

Data analizei: 2016-01-20


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: CETOSTEARYL ALCOHOL, CETYL/STEARYL ALCOHOL

Functii: stabilizator emulsie, opacifiant, spumant, agent de crestere a vascozitatii, emolient

 

Descriere:

  • combinatie de alcool cetilic si stearic
  • poate proveni din legume sau poate fi produs in mod sintetic
  • alcool gras
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient atat atat ca aditiv alimentar direct multifunctional, cat si ca aditiv alimentar indirect (adjuvant).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca folosirea Cetearyl Alcohol in cosmetice nu prezinta riscuri.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen.

 

Descriere:

  • ulei de nuca de cocos care a trecut printr-un proces de hidrogenare
Fiind puternic hidrantant, uleiul de cocos poate fi utilizat pentru pielea uscata si deshidratata, in loc de lotiune de corp. Ajuta si la calmarea iritatiilor datorita proprietatilor sale antibacteriene si incetineste procesul de imbatranire a pielii.
 
Uleiul de cocos stimuleaza cresterea parului, oferind mai multa stralucire si suplete firului de par si prevenind caderea parului. 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acesutui ingredient in cosmetice.

Conform Sage Advice si DermaDoctor, acest ingredient este considerat a fi comedogen (4/5).

Sinonime: N- [3- (DIMETHYLAMINO) PROPYL] OCTADECANAMIDE; DIMETHYLAMINOPROPYL STEARAMIDE

Functii: agent antistatic, agent de ingrijire a pielii, emulsifiant, surfactant

 

Descriere:

  • ofera stralucire parului, fara a-l incarca
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: AROMA; PARFUME, PARFUM;

Functii: deodorant, rol de mascare/acoperire a mirosului, parfum

 

Descriere:

 
  • Conform  U.S. Food and Drug Regulation (FDA),  termenul “fragrance”  de pe eticheta unui produs inseamna "orice substanta(e) naturala(e) sau sintetica(e) folosita(e) exclusiv pentru a oferi miros unui produs cosmetic”. In Europa, acest ingredient poarta denumirea de Parfum. 
  • Alcatuit din compusi sintetici naturali sau sintetici, folositi singuri sau impreuna
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Da
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


*Intrucat nu se cunosc ingredientele componente ale acestui complex, nu se pot afla toate detaliile privind riscurile sale de utilizare si concentratie.

Ingredientele care intra in componenta Fragrance sunt evaluate de International Fragrance Association (IFRA), evaluarea propriu-zisa fiind efectuata in cadrul Research Institute for Fragrance Materials (RIFM), institut stiintific, non-profit, al IFRA. Informatiile stiintifice utilizate de RIFM provin de la Expert Panel (REXPAN), un grup de toxicologi, farmacologi, dermatologi si oameni de stiinta din domeniul mediului, care nu au nicio legatura cu industria parfumului. Astfel, de-a lungul timpului, International Fragrance Association (IFRA) a restrictionat folosirea anumitor ingrediente care intra in componenta Flagrance.

Conform legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca pe eticheta produsului sa fie listate toate ingredientele componente ale Flagrance. Se considera insa ca un parfum contine cel putin 14 chimicale ce nu sunt trecute pe eticheta, multe dintre ele nefiind evaluate in ceea ce priveste gradul lor de siguranta.

Conform European Union’s Scientific Committee, este ingrijorator faptul ca din ce in ce mai multe persoane dezvolta sensibilitate in urma expunerii la ingredientele din Fragrance. Odata dezvoltata aceasta sensibilitate, persoanele in cauza pot suferi alergii si chiar atacuri de astm de fiecare data cand sunt expuse la Fragrance.

Exista un numar de 26 compusi ai Fragrance care sunt considerati  alergeni (Anexa III, Directiva Cosmetica UE) si care trebuie declarati pe eticheta, in functie de concentratie:
 
  • Amyl cinnamal
  • Anisyl alcohol
  • Benzyl alcohol
  • Benzyl cinnamate
  • Cinnamyl alcohol
  • Farnesol
  • Citral
  • 2-(4-tert-Butylbenzyl) propionald-hyd
  • Eugenol
  • Linalool
  • Hydroxy-citronellal
  • Benzyl benzoate
  • Isoeugenol
  • Citronellol
  • Amylcin-namyl alcohol
  • Hexyl cinnam-aldehyd
  • Benzyl salicylate
  • d-Limonene
  • Cinnamal
  • Methyl heptin carbonate
  • Coumarin
  • 3-Methyl-4-(2,6,6-tri-methyl-2-cyclohexen-1-yl)-3-buten-2-one
  • Geraniol
  • Oak moss and treemoss extract
  • Hydroxy-methylpentylcyclohexenecarboxaldehyd
  • Treemoss extract.

Sinonime: DOCOSYLTRIMETHYLAMMONIUM CHLORIDE

Functii: antistatic, conservant, agent de ingrijire a parului

 

Descriere:

  • sare cuaternara de amoniu
  • compus de culoare galbena, asemanator cu ceara
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Da
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Scientific Committee on Consumer Safety (SCCS) a decis ca, desi Behentrimonium chloride poate cauza iritatii, in special in combinatie cu cetrimonium chloride si  steartrimonium chloride, nu prezinta riscuri in concentratiile permise: in produsele de ingrijire a parului de tip rinse-off (cu spalare), in concentratie de pana la 5% si in produsele de ingrijire a parului de tip leave-on si in creme pentru fata, in concentratie de pana la 3%. De asemenea, poate fi folosit ca agent de ingrijire a pielii sau agent de emulsifiere.

Conform Directivei UE 1223/2009, acest ingredient se afla pe lista conservantilor permisi in cosmetice.

Exista studii care precizeaza ca, in concentratii de minim 1%, Behentrimonium chloride poate cauza leziuni la nivelul ochilor si iritatii la nivelul pielii. Este de asemenea, inflamabil.

Sinonime: DPG; BIS (2-HYDROXYPROPYL) ETHER; 1,1'-DIMETHYLDIETHYLENE GLYCOL

Functii: ingredient parfum, solvent, agent de micsorare a vascozitatii

 

Descriere:

  • solvent sintetic cu greutate moleculara mica
  • lichid fara culoare
  • derivat din Propylene Glycol
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect, in adezivii ce intra in contact cu alimentele.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: POTASSIUM CHLORIDE (KCL) ; CHLORID DRASELNY (CZECH) ; CHLOROPOTASSURIL; DIPOTASSIUM DICHLORIDE; EMPLETS POTASSIUM CHLORIDE; ENSEAL; K-DUR; K-LOR; K-LYTE/CL; K-PREDNE-DOME; KALITABS

Functii: Agent de control a vascozitatii

 

Descriere:

  • Clorura de potasiu este o sare inodora compusa din potasiu si clor, care apare in mod natural ca silvinit, si poate fi extras din apa sarata sau fabricat prin cristalizare.
Clorura de potasiu este cunoscuta pentru utilizarea sa in ingrasaminte si in injectii letale, dar este folosit in produsele cosmetice si formule de ingrijire a pielii ca un agent de crestere a vascozitatii sau agent de ingrosare.
 
Acesta este adesea gasit ca ingredient in produse de baie, produse de curatare, fard de ochi, produse de ingrijire a pielii si produse de ingrijire a parului. 
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Este aprobat de FDA pentru utilizare ca aditiv alimentar si este adesea combinat cu sare in scopuri aromatizante.

Desi clorura de potasiu este mortala atunci cand este ingerata, acesta este considerata un ingredient cu risc scazut de Cosmetic Database.

Potrivit unor studii pe animale din anul 1989, clorura de potasiu poate avea unele efecte negative asupra creierului si asupra sistemului nervos la doze mici, iar testele in vitro pe celule de mamifere au avut rezultate de mutatie pozitive.
 
Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica ( OCDE ) a constatat ca "clorura de potasiu este iritanta pentru piele la concentratii de 60% ​​. Clorura de potasiu nu este cancerigena sau toxica pentru dezvoltare".
 
Fisa tehnica de securitate a clorurii de potasiu a mentionat ca aceasta ar putea provoca iritatii ale ochilor si pielii , sau poate provoca o eruptie cutanata , mai ales pe pielea umeda . Este recomandata purtarea ochelarilor de protectie, unui halat, manusi si o gluga de aerisire atunci cand se lucreaza cu clorura de potasiu .

 
 

Sinonime: A-HYDROXYPROPANOIC ACID, 2-HYDROXYPROPANOIC ACID

Functii: exfoliant, ingredient parfum, agent de umectare, reglor ph, agent de ingrijire a pielii, agent de protectie/tamponare

 

Descriere:

  • acid alfa hidroxi, produs in mod natural in urma procesului de fermentare (a laptelui de exemplu)
  • poate fi produs si pe cale sintetica
  • rol de imbunatatire a aspectului pielii
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration's (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar direct (GRAS).

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de 10% sau pana la 10%, cu un ph final de 3,5 sau mai mare, atunci cand are ca scop evitarea cresterii sensibilitatii solare sau atunci cand instructiunile de folosire includ folosirea zilnica a protectiei solare. Acest ingredient poate fi folosit in produsele profesionale (de salon) in concentratii de pana la 30% (inclusiv), cu un ph final de 3 sau mai mare, atunci cand sunt aplicate de specialisti si atunci cand aplicarea este acompaniata de instructiuni privind folosirea zilnica a protectiei solare.

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 10%, cu un ph de 3,5 sau mai mare, atata timp cat nu prezinta riscuri de intrebuintare iar eticheta produsului contine avertismente si restrictionari.

Conform Regulamentului nr. 1129/2011 privind aditivii alimentari adoptat de Comisia Europeana (ce va intra in vigoare la 1 iunie 2013), acest ingredient poate fi folosit ca aditiv alimentar.

Conform Regulamentului nr. 1130/2011 privind aditivii alimentari folositi in alimente (enzime, coloranti si nutrienti), adoptat de Comisia Europeana la 2 decembrie 2011, acest ingredient poate fi folosit  ca aditiv alimentar sub denumirea E 270 – Lactic Acid.

Sinonime: ACETIC ACID, (ETHYLENEDINITRILO) TETRA-, DISODIUM SALT; DISODIUM EDETATE

Functii: agent chelatic, controlor vascozitate

 

Descriere:

  • rol de micsorare a reactivitatii ionilor de metal care pot fi prezenti intr-un produs
  • previne deteriorarea cosmeticelor si produselor de ingrijire
  • desi nu este absorbit repede de piele, creste gradul de absorbtie al celorlalte ingrediente
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Da
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a aprobat folosirea acestui ingredient drept conservant alimentar ce poate fi adaugat direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Exista anumite studii care considera Disodium EDTA a fi usor mutagenic.
 

Sinonime: DMDM HYDANTION, DMDMH, 1,3-DIMETHYLOL-5,5-DIMETHYLHYDANTOIN; DIMETHYLOL, DIMETHYLHYDANTOIN [1,3-BIS(HYDROXYMETHYL)-5,5-DIMETHYLIMIDAZOLIDINE-2,4-DIONE]

Functii: conservant

 

Descriere:

  • antimicrobian ce elibereaza formaldehida
  • solid de culoare alba, cristalina
  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala de la alterare (omoara microorganismele si previne cresterea si reproducerea lor)
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Da
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Da
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Conform Directivei UE 1223/2009, DMDM Hydantoin poate fi folosit drept conservant in cosmetice si produse de ingrijire personala in concentratii de pana la 0.6%. Daca exista o eliberare de formaldehida mai mare de 0.05% in produsul finit/rezultat, atunci acesta trebuie etichetat cu „Contine formaldehida”.

Sinonime: ALMOND OIL, SWEET ALMOND OIL, PRUNUS AMYGDALUS (SWEET ALMOND) OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • derivat din migdale (Prunus Amygdalus Dulcis)
  • are rol de lubrifiant, lasand pielea moale si catifelata
  • compus in principal din trigliceride din acid linoleic si oleic
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Intrucat exista persoane care sunt alergice la nuci, inclusiv la nucile arborelui Shea, conform Food and Drug Administration's (FDA), produsele care au in componenta acest ingredient trebuie sa fie clar etichetate.
 
Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient pe arii localizate (uz extern), atata timp cat se respecta procedeele actuale privind modul sau de intrebuintare si concentratie.

Sinonime: : MACADAMIAE OLEUM, MACADAMIA NUT OIL, MACADAMIAÖL, OLEUM MACADAMIA, MACADAMIANUSSÖL

Functii: emolient

 

Descriere:

Derivat al plantei Macadamia Ternifolia.
Ulei obtinut din alunele copacului de macademia, Macadamia ternifolia, Proteaceae.
  • Este compus in principal din gliceride si acizi grasi.
  • Este un excelent agent de hidratare si de protectie pentru par si piele
  • Bogat in acizi grasi esentiali, este asemanator sebuumului din organismul uman.
  • Uleiul de Macademia este pretuit pentru continutul de acid palmetoleic din Omega 7 (aproximativ 22%), ceea ce il face sa fie o alternativa botanica pentru uleiul de nurca care contine (aproximativ 17 %).
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) considera acest ingredient a fi sigur pentru utilizarea lui in cosmetice si produse de ingrijire personala.
 
Nu este considerat toxic, nociv, rezistent, bioacumulativ
 

Sinonime: 5-CHLORO-2-METHYL-4-ISOTHIAZOLIN-3-ONE; 4-ISOTHIAZOLIN-3-ONE, 5-CHLORO-2-METHYL-

Functii: conservant

 

Descriere:

  • protejeaza cosmeticele si produsele de ingrijire personala prin prevenirea sau intarzierea fermentarii si alterarii lor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca aditiv alimentar indirect, drept agent antimicrobian si component al adezivilor si al altor ambalaje.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea amestecului de Methylchloroisothiazolinon (23.3%) si Methylisothiazolinone (76.7%) in concentratii de pana la 15 ppm in produsele rinse-off si 7.5 ppm in produsele leave-on.

Conform Directivei UE 1223/2009, amestecul de Methylchloroisothiazolinon si Methylisothiazolinone poate fi folosit in raportul 3/1 in concentratii de pana la 15 ppm (0.0015%).

Health Canada permite folosirea combinatiei Methylchloroisothiazolinon si Methylisothiazolinone in concentratii de pana la 15 ppm  (0.0015%) in produsele rinse-off si 7.5 ppm (0.00075%) in produsele leave-on.

Sinonime: 3 (2H) -ISOTHIAZOLONE, 2-METHYL; 2-METHYL-3 (2H) –ISOTHIAZOLONE; MIT

Functii: conservant

 

Descriere:

  • compus organic
  • previne sau intarzie cresterea microbiana protejand astfel cosmeticele de la alterare
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Da
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Cosmetic Ingredient Review (CIR) a hotarat ca acest ingredient poate fi folosit in cosmetice in concentratii de pana la 100 ppm (0,01%). Este permisa si folosirea amestecului de Methylchloroisothiazolinon (23.3%) si Methylisothiazolinone (76.7%) in concentratii de pana la 15 ppm in produsele rinse-off si 7.5 ppm in produsele leave-on.

Conform Directivei UE 1223/2009, Methylisothiazolinone poate fi folosit in cosmetice in concentratii de pana la 100 ppm (0,01%). De asemenea, in amestec cu Methylchloroisothiazolinon, poate fi folosit in raportul 1:3, in concentratii de pana la 15 ppm (0.0015%).

Health Canada permite folosirea acestui ingredient in concentratii de pana la 100 ppm (0,01%). Este permisa si folosirea combinatiei Methylchloroisothiazolinon si Methylisothiazolinone in concentratii de pana la 15 ppm  (0.0015%) in produsele rinse-off si 7.5 ppm (0.00075%) in produsele leave-on.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Dove - Pure Care Dry Oil Ulei nutritiv"

6 + 8 =

Spune-ne opinia ta despre
"Dove - Pure Care Dry Oil Ulei nutritiv"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.