Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

Viva Natura - Crema antiacneica cu argila si propolis

Nota 8 / 10 din 403 voturi
Viva Natura - Crema antiacneica cu argila si propolis
1 - cea mai mica nota
10 - cea mai mare nota


Risc scazut*
* Conform voturilor utilizatorilor

 

Companie: S.C GENNA CO S.R.L

 

Descriere Viva Natura - Crema antiacneica cu argila si propolis

Vivanatura - crema antiacneica cu argila si propolis

Acest produs a fost solicitat de unul dintre vizitatorii AlegeSanatos.roAnaliza sa a fost efectuata pe baza informatiilor furnizate de solicitant.

Descrierea producatorului: 
Crema antiacneica cu argila activa si propolis este un remediu 100% natural in tratarea acneei. Podusul este foarte eficient datorita continutului de substante active din plante, lavanda, galbenele, aloe vera, uleiul de tea tree, argila si propolis. Aceste ingredientele au un puternic rol antibacterian, antimicotic, antifungic, dezinfectant.
 
Propolisul contine un cocktail de substante cu efecte terapeutice deosebite, cum sunt: aminoacizi, microelemente (siliciu, magneziu, cupru, molibden, arsen, staniu, aluminiu, vanadiu, wolfram, fier, aur, iridiu, calciu, cadmiu, cobalt, strontiu), substante antibiotice, vitamine, acizi aromatici. Este un antibiotic natural foarte puternic, cu proprietati vindecatoare.
 
Aloe Vera, planta extrem de apreciata pentru virtutile sale regeneratoare, previne si vindeca cicatricile Si petele provocate de acnee. Argila are efecte curative deosebite asupra epidermei, deoarece este un agent puternic de purificare, astringent, care  actioneaza bland asupra pielii. Curata in profunzime porii, indepartand praful, impuritatile si toxinele care se strang la nivelul epidermei. Uleiul de tea tree este si el, de asemenea, un antibiotic natural puternic, antibacterian, antifungic, dezinfectant.
 
Crema antiacneica VivaNatura curata pielea, previne si trateaza eruptiile cutanate, elimina cu rapiditate cosurile, petele, roseata, puroiul, punctele negre si punctele albe. Se vor observa efectele chiar dupa prima utilizare.
 
Deoarece Crema antiacneica VivaNatura este foarte activa, posibila aparitie a unei usoare senzatii de usturime in momentul aplicarii cremei este un efect normal. Se aplica local, pe zona afectata Si este preferabil sa se mentina pe o durata de 1-7 ore. Se utilizeaza seara, deoarece nu intra in intregime in piele. Se indeparteaza cu apa calduta.

Cantitate: 20 ml.


Alte informatii:
Acest produs contine 9 ingrediente, considerate a fi sigure, cu risc scazut de dauna.

Propolisul a
re efecte excelente de dezinfectare, fiind un bun bacterigen, virulocid si fungicid. Este un antiinflamator, scade inflamatiile deja existente.

Uleiul de palmier functioneaza ca o solutie pentru vindecarea cicatricilor vechi, inclusiv cicatrici de la acnee.

Extractul de aloe vera hidrateaza pielea uscata, are proprietati antibacteriane si ajuta la vindecarea ranilor.

Uleiul din arbor de ceai are multiple utilizari in tratarea infectiilor virale, bacteriene sau fungice, este un dezinfectant puternic. Este unul dintre cele mai putin iritante uleiuri antiseptice.

Uleiul de cimbru este bine cunoscut pentru proprietatile sale antiseptice, bactericide si carminative.

Uleiul de muscata-trandafir are proprietati antiseptice, astringente si cicatrizante.
 

 

Ingrediente Viva Natura - Crema antiacneica cu argila si propolis

AQUA, Argila, PROPOLIS, ELAEIS GUINEENSIS OIL, ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA) EXTRACT, MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) OIL, THYMUS VULGARIS OIL, PELARGONIUM GRAVEOLENS (ROSE GERANIUM) FLOWER OIL

 

Grad de risc produs:
Atentie! Chiar daca un produs de ingrijire a pielii sau a parului contine doar ingrediente naturale sau ingrediente cu risc scazut de dauna, aceasta poate provoca utilizatorului iritatii ale pielii. Persoanele care au pielea sensibila trebuie sa utilizeze o cantitate mica de produs pe o portiune mica de piele pentru a se asigura ca nu exista reactii alergice. Semnele unei reactii alergice la un produs includ: roseata, umflaturi si piele excesiv de uscata.

Data analizei: 2014-05-26


Pentru o descriere amanuntita, dati click pe oricare dintre ingredientele de mai jos:

Grad de risc ingrediente:

Sinonime: WATER, ONSEN-SUI, DEIONIZED WATER, DISTILLED WATER, PURIFIED WATER, DIHYDROGEN OXIDE, DISTILLED WATER

Functii: solvent

 

Descriere:

  • ingredient ce se regaseste in aproape toate cosmeticele si produsele de ingrijire personala
  • cosmeticele si produsele de ingrijire personala contin numai apa fara toxine, poluanti si microbi
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Conform Guidance on Cosmetic Manufacturing Practice Guidelines, Food and Drug Administration (FDA) monitorizeaza calitatea apei (denumita “apa de proces”) folosite in cosmetice si in produsele de ingrijire personala.

Exista si alte companii care se supun cu standardele U.S. Pharmacopeia (USP) privind puritatea apei folosite in medicamente. Apa purificata conform acestor standard este preparata din apa supusa reglementarilor U.S. Environmental Protection Agency (EPA) cu privire la apa potabila. Nu contine alte substante adaugate intentionat.

Sinonime: CLAY

Functii: dezinfectant, bactericid, regenerator, antiseptic, remineralizant, vitalizant, tonifiant, cicatrizant, antitoxic, absorbant, degresant, antioxidant

 

Descriere:

Argila (lut) este o roca sedimentara cu granulatie fina, alcatuita dintr-un amestec de silicatisși din fragmente de cuart.

Argila are proprietati de exfoliere, curatare si detoxifiere. Acesta are o capacitate foarte buna de a scoate excesul de uleiuri si a impuritati din porii pielii datorita nivelului ridicate de "schimb de ioni", stimuleaza circulatia sangelui si actioneaza ca un astringent puternic, recomandat spre utilizare pentru tenul gras.

Este foarte hranitoare pentru piele datorita continutului sau ridicat de minerale si a compozitiei sale unice, incluzand siliciu, magneziu, potasiu si calciu.

Argila are proprietati antiinflamatorii, analgezice, antimicrobiene si antiseptice si este un agent curatare a pielii bun.

Tipuri de argila:
  • argila rosie (din bentonita) - reduce inflamatiile pielii si imbunatateste circulatia
  • argila alba - indeparteaza murdaria si curata porii.
  • argila Fuller’s Earth - potrivita pentru pielea grasa deoarece absoarbe sebumul in exces.
  • argila Rhassoul - imbunatateste elasticitatea pielii si o hidrateaza 
  • argila verde - purifica pielea prin absorbtia toxinelor.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: BEE PROPOLIS

Functii: dezinfectant, anestezic, antiinflamator

 

Descriere:

Propolisul este un produs al albinelor – o substanta densa, de culoare inchisa.
In proportie de 70% este rasina, a carei colectare este o sarcina grea pentru albina. In afara de rasina, propolisul contine substante mirositoare, ceara, polen, flavonoide si substante minerale.
La rece, propolisul este usor de rupt, la cald poate fi modelat.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Are efecte excelente de dezinfectare, fiind un bun bacterigen, virulocid si fungicid.
  • Este un antiinflamator, scade inflamatiile deja existente.
  • Este un anestezic local.
  • Regenereaza pielea, amelioreaza vindecarea ulcerului.
  • Reduce sangerarea.
  • Intareste sistemul imunitar al organismului.
  • Este un antibiotic natural.

Reactii adverse ce pot aparea la persoanele alergice dupa administrarea de propolis (intern sau/si extern):
  • dermatite de contact la propolis (brut sau crema, unguent); 
  • dermatite cosmetice dupa aplicarea de creme cu propolis, lotiuni etc;
  • alergie la inhalarea de propolis cu spasme bronsice; 
  • mucozitati orale cu ulceratii (tablete cu propolis, propolis de mestecat); 
  • eczeme ocupationale la apicultori (propolis natural);
  • hipotensiune arteriala (propolisul este spasmolitic si astfel scade nivelul presiunii arteriale).
 

Sinonime: ELAEIS GUINEENSIS (AFRICAN OIL PALM) OIL; ELAEIS GUINEENSIS (PALM) OIL, ELAEIS GUINEENSIS OIL; OILS, PALM; PALM OIL

Functii: agent de ingrijire a pielii, emolient

 

Descriere:

  • ulei obtinut din uleiul de palmier african Elaeis guineensis
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:


Acest ingredient nu a fost evaluat de comisiile si/sau asociatiile din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: ALOE BARBADENSIS EXTRACT; ALOE VERA EXTRACT

Functii: agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • hidrateaza pielea uscata
  • antibacterian, ajuta la vindecarea ranilor
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Nu exista informatii
Expunere multipla, cumulativa:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu exista informatii
Probleme la nivel endocrin:
Nu exista informatii
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu exista informatii
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu exista informatii
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Da

Siguranta/Rating ingredient:


Food and Drug Administration (FDA) permite folosirea acestui ingredient ca substanta naturala de aroma ce poate fi adaugata direct in mancare.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite folosirea acestui ingredient in cosmetice.

Sinonime: MELALEUCA ALTERNIFOLIA (TEA TREE) ESSENTIAL OIL; MELALEUCA ALTERNIFOLIA (TEA TREE) OIL; MELALEUCA ALTERNIFOLIA ESSENTIAL OIL; MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL; OILS, TEA TREE; OILS, TEATREE; TEA EXTRACT; TEA LEAF, ABSOLUTE; TEA OIL; TEA TREE OIL; TEA

Functii: antioxidant, aromatizant

 

Descriere:

Ulei distilat obtinut din frunzele copacului de ceai, Melaleuca alternifolia, Myrtaceae.
 
Ulei cu multiple utilizari in infectii virale, bacteriene sau fungice, este dezinfectant puternic. Este unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice.
 
Ulei antiseptic care mentine sistemul imunitar sanatos si echilibrat. Are proprietati de curatare adanca, antibacteriale, util in tratamentele pentru pielea problematica.
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Nu este toxic, dar poate fi un iritant pentru persoanele sensibile. 

Uleiurile esentiale nu se utilizeaza in caz de alergii, antecedente de eczeme, urticarie, rinita alergica.

Sinonime: LAVANDULA (LAVENDER) OIL, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) ESSENTIAL OIL

Functii: ingredient parfum, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • ulei volatil obtinut din planta Lavandula officinalis (levantica)
  • cunoscut si sub denumirea de Lavandulae aetheroleum
Reactii adverse:
Alergii / Imunotoxicitate:
Da
Expunere multipla, cumulativa:
Este considerat sigur
Toxicitate la nivelul organelor:
Nu
Probleme la nivel endocrin:
Da
Neurotoxicitate:
Nu exista informatii
Genotoxicitate / Mutagenicitate:
Nu exista informatii
Persistenta si bioacumulare:
Nu
Iritatii (piele, ochi, plamani):
Nu exista informatii
Ecotoxicologie:
Nu
Cancer:
Nu exista informatii
Toxicitate la nivel reproductiv:
Nu exista informatii
Restrictii de folosinta:
Nu exista informatii
Contaminati:
Nu exista informatii
Riscuri profesionale:
Nu exista informatii
Capacitate absorbtie:
Nu exista informatii
Modificari celulare:
Nu exista informatii

Siguranta/Rating ingredient:

Food and Drug Administration (FDA) a evaluat acest ingredient si il considera sigur, fara riscuri (Code of Federal Regulations Title 21, partea 182).

Acest ingredient nu a fost evaluat de alte comisii si/sau asociatii din domeniu in privinta gradului sau de risc atunci cand este folosit in cosmetice si produse de ingrijire personala.

Sinonime: THYMUS VULGARIS (THYME) OIL, COMMON THYME ESSENTIAL OIL; COMMON THYME OIL; OIL (THYMUS VULGARIS L.) THYME, WHITE; OILS, THYME; THYME OIL; THYME OIL (THYMUS VULGARIS L.) ; THYME OILS; THYME, WHITE, OIL (THYMUS VULGARIS L.) ; THYMUS VULGARIS (COMMON T

Functii: Agent de parfum, mascant, tonic, agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Ulei de cimbru
Este extras din frunzele si florile de cimbru.
 
Principalele componente ale uleiului sunt timol si carvacrol si este adesea folosit ca un dezinfectant. Acesta este folosit in apa de gura, pansamente chirurgicale si sapunuri.
 
Este bine cunoscut pentru proprietatile sale antiseptice, bactericide si carminative.
 
Cimbrul contine, de asemenea, o varietate de flavonoide, care cresc capacitatea antioxidanta a cimbrului.
 
Toti membrii din familia mentei, inclusiv cimbru, poseda terpenoide care sunt recunoscute pentru proprietatile de preventie a cancerului.
Planta este, de asemenea, o sursa bogata de multe vitamine importante, cum ar fi complexul de vitamine B, beta-caroten, vitamina A, vitamina K, vitamina E, vitamina C si acid folic.
 
Acesta este adesea folosit pentru a revigora si a stimula cresterea parului, ajuta la tratarea matretei si combate caderea parului.
 
De asemenea, uleiul de cimbru, functioneaza bine ca un astringent si este o alegere buna daca aveti acnee sau ten gras. Actiunea sa de curatare ajuta la indepartarea grasimii, acumularea cauia duce la acnee. Proprietatea antibacteriana, de asemenea, ucide orice bacterie care ar putea infecta pielea.
 
 
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

 

Descriere:

  • Ulei de muscata-trandafir, planta originara din Africa de Sud (Reunion, Madagascar, Egipt si Maroc).
     
Uleiul are un miros dulce, cu o nota usoara de menta si este cea mai mare parte incolor, dar poate avea o usoara culoare verde deschis. 
 
Frunzele si tulpinile sunt utilizate pentru extractie, iar uleiul este obtinut prin distilarea cu vapori. 
Proprietati:
  • Antidepresiv
  • Antiseptic
  • Astringent
  • Cicatrizant
  • Deodorant
  • Hemostatic
  • Tonic
  • vindeca ranile.
Ca o componenta in crème sau lotiuni, ulei esential de muscata poate fi folosit pentru a curata tenul gras, pentru a trata eczemele, celulita si vanataile. 
 
Uleiul de muscata-trandafir poate fi diluat in sampon pentru a ajuta la eliminarea paduchilor.
Reactii adverse:

Siguranta/Rating ingredient:

Uleiul nu provoaca efecte secundare, deoarece este nontoxic, noniritant si nonsensibilizant, desi poate provoca sensibilitate la unele persoane.

Deoarece echilibreaza sistemul hormonal nu este indicat in timpul sarcinii.

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.


Solicita o analiza pentru un produs

Spune-ne opinia ta despre
"Viva Natura - Crema antiacneica cu argila si propolis"

1 + 10 =

Spune-ne opinia ta despre
"Viva Natura - Crema antiacneica cu argila si propolis"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.