Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

ACETATI DE SODIU

Sinonime: E262, ACETAT DE SODIU (E262I), DIACETAT DE SODIU (E262II)

 

Functii: conservant, agent de reglare aciditate

 

Descriere:

  • E262i – acetat de sodiu
  • E262ii – diacetat de sodiu (mixtura de acetat de sodiu si acid acetic)
Sare de sodiu a acidului acetic, obtinuta din acid acetic si carbonat de sodiu.
In mod natural este produs prin fermentatie bacteriana si, astfel, este prezent in toate produsele fermentate.
Comercial este obtinut prin fermentatia bacteriana a zaharului, melasei sau alcoolului sau prin sinteza chimica din acetaldehida.

Doza zilnica acceptata: pana la 15 mg/kg corp. Face parte din categoria E-urilor inofensive.

 

 

Reactii adverse:

 

Siguranta/Rating ingredient:

  • Nu prezinta efecte secundare, acetatii sunt componente normale ale celulelor tuturor organismelor. Ar trebui evitati numai de persoanele care au intoleranta la otet.

PRODUSE CARE CONTIN ACETATI DE SODIU

Nr
 
Produs
Tipul produsului
Scor

Spune-ne opinia ta despre
"ACETATI DE SODIU"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.