Sinonime: ETANOL, ALCOOL ETILIC
Descriere:
-
Alcoolul de cereale este o forma de alcool pur care a fost produs prin fermentarea si distilarea cerealelor.
Este cunoscut sub numele de alcool etilic sau etanol.
In afara de utilizarea in productia de bauturi alcoolice, alcoolul de cereale este de asemenea folosit ca solvent intr-o varietate de alte aplicatii industriale.
Pentru ca alcoolul de cereale este extrem de puternic, acesta nu ar trebui sa fie consumat direct pentru ca alcoolii sunt niste substante foarte toxice .
Oamenii folosesc cereale, cum ar fi porumbul si secara, pentru a face alcool timp de secole.
Atunci cand cerealele sunt fermentate, drojdia consuma zaharurile naturale si le transforma in alcool.
In functie de modul in care este fermentat de cereale, alcoolul etilic poate fi destul de scazut , asa cum este cazul multor beri, sau destul de mare.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Toxicitatea aparuta in urma consumului de alcool de cereale poate fi foarte periculoasa deoarece poate provoca leziuni cerebrale permanente sau hepatice.
Este, de asemenea, un iritant al pielii; poate provoca disconfort la inghitire.