Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

ASPALATHUS LINEARIS EXTRACT

Sinonime: ASPALATHUS LINEARIS EXTRACT, EXTRACT OF ASPALATHUS LINEARIS; RED TEA EXTRACT; ROOIBOS TEA (RED TEA) EXTRACT; ROOIBOS TEA EXTRACT

 

Functii: Agent de ingrijire a pielii

 

Descriere:

  • Extract rooibos, planta din familia Fabaceae, originara din Africa de Sud.
Frunzele de rooibos au un continut ridicat de acid ascorbic, iar frunzele procesate si tulpinile contin acid benzoic si acid cinamic si nothofagin.
 
Ceaiul de rooibos este popular datorita faptului ca nu contine cofeina si are o concentratie scazuta de tanin in comparatie cu ceaiul negru sau ceaiul verde.
 
Rooibosul mai contine polifenol, inclusiv flavanol, flavone, flavanone si dihidrocalcone.
 
Ca si ceaiul obisnuit, cel de rooibos contine flavonoizi care actioneaza ca niste antioxidanti, similar flavonoizilor din ceaiul verde. Cateva studii de laborator au demonstrat ca aspalatina, o flavonoida din ceaiul de rooibos, elimina radicalii liberi daunatori mai efficient decat galat epigallocatechin (EGCG) din ceaiul verde. 
 
Datorita continutului ridicat de flavonoizi, Rooibos este un ingredient antiimbatranire eficient, folosit in formulele de ingrijire a pielii. Din moment ce o mare parte a imbatranirii pielii este cauzata de expunerea la razele UV, poluare si alti contaminanti de mediu care creeaza radicalii liberi, abilitatile de a distruge radicalii liberi ale extractului de Rooibos ajuta la protejarea pielii si la pastrarea aspectului tanar al tenului.
 
Rooibos mai are proprietati antivirale, antifungice si antibacteriene, ceea ce il face perfect pentru a fi folosit de cei cu acnee, eczeme, psoriazis si alte afectiuni ale pielii. 
 
Rooibos este o sursa de vitamina D si zinc care functioneaza ca protectie impotriva razelor UV daunatoare.
In cele din urma, Rooibos este cunoscut a fi hipoalergenic, ajuta la calmarea pielii, calmeaza roseata, mancarimea si eruptiile cutanate.
 

 

Reactii adverse:

 

Siguranta/Rating ingredient:

Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

PRODUSE CARE CONTIN ASPALATHUS LINEARIS EXTRACT

Spune-ne opinia ta despre
"ASPALATHUS LINEARIS EXTRACT"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.