Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

CAESALPINIA SPINOSA GUM (TARA GUM)

Sinonime: TARA (CAESALPINIA SPINOSA) GUM; TARA GUM; NCI-C54364; TARA GUM; HYDROLYSIERT CAESALPINIA SPINOSA GUM; E417

 

Functii: Adeziv, agent de crestere a vascozitatii, filmogen, agent de ingrijire a pielii, agent de control al vascozitatii, stabilizator, emulsificator, agent de ingrosare

 

Descriere:

  • Derivat din endospermul de Caesalpinia spinosa.
  • O substanta de culoare alba sau bej, aproape inodora, care este produs prin separarea si macinarea endospermului semintelor de Caesalpinia spinosa.
  • Componenta majora a acestui ingredient este un polimer galactomanan similar cu principalele componente ale boabe de guar si salcam, care sunt utilizate pe scara larga in industria alimentara. 
  • Este utilizat ca agent de ingrosare si stabilizator intr-un numar mare de formule din industria alimentara. O solutie de guma de tara este mai putin vascoasa decat o solutie a gumei de guar in aceeasi concentratie, dar mai vascoasa decat o solutie de guma de carruba. 
  • Combinatii de amidon modificat si nemodificat si guma de tara, pot fi folosite in prepararea produselor alimentare astfel ca inghetata.
In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E417 - guma de tara. Face parte din categoria "E-uri suspecte".
 

 

Reactii adverse:

 

Alergii / Imunotoxicitate:
Da

Siguranta/Rating ingredient:

  • Food and Drug Administration (FDA) permite utilizarea acestui ingredient in produse alimentare. Guma de tara este considerata sigura pentru consumul uman ca un aditiv alimentar.
     
  • Cosmetic Ingredient Review (CIR) permite utilizarea acestui ingredient in cosmetice si produse de ingrijire personala.
  • E417 poate interfera cu absorbtia lipidelor si mineralelor. Uneori poate provoca alergii.

PRODUSE CARE CONTIN CAESALPINIA SPINOSA GUM (TARA GUM)

Spune-ne opinia ta despre
"CAESALPINIA SPINOSA GUM (TARA GUM)"

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016