Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

CEREALE

Descriere:

Cerealele sunt o grupa de plante din familia Gramineae care cuprinde: 
  • Graul
  • Secara
  • Triticale
  • Orzul
  • Ovazul
  • Porumbul
  • Sorgul
  • Meiul
  • Orezul
  • Hrisca
Partea comestibila a cerealelor este reprezentata de semintele sau fructele acestor plante. 
 
Boabele de cereale sunt alcatuite din mai multe straturi, care imbraca un miez. 
Acest miez (numit uneori si "germene") contine: 
  • grasimi nesaturate
  • protein
  • fier
  • vitamine din clasa B.
Pentru ca sunt bogate in glucide si sarace in grasimi, cerealele reprezinta combustibilul ideal pentru muschi.
 
Fibrele alimentare care se gasesc in cereale previn constipatia si diverticulozele, care sunt asociate cu riscul de aparitie a cancerului de colon. 
 
Ele au capacitatea de a reduce colesterolul si nivelul glicemiei, ceea ce contribuie decisiv ca controlul bolilor cardiovasculare si a diabetului. 
 
Cerealele sunt surse importnante de proteine; ele asigura aproximativ jumatate din necesarul de proteine al populatiei lumii.
 
Se indica consumarea zilnica intre 6 si 11 portii de cereale. 
O "portie" poate insemna:
  • 1 felie de paine
  • 30 g de cereale pentru mic dejun
  • o ceasca de orez.
Calorii cereale (100 g):
  • Fulgi de grau -  320
  • Fulgi de orz - 341
  • Fulgi de orez - 356
  • Fulgi de ovaz - 365
  • Fulgi de porumb - 357
  • Fulgi de secara – 315
 
 

 

Reactii adverse:

 

Siguranta/Rating ingredient:

Si in cazul cerealelor pot interveni intolerante alimentare, cea mai grava fiind celiachia. 
 
Cerealele pot contine gluten care poate sa fie contraindicat persoanelor suferinde de celiachie.

PRODUSE CARE CONTIN CEREALE

Spune-ne opinia ta despre
"CEREALE"

Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"Top 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016