Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

FRUCTE DESHIDRATATE

Descriere:

  • Deshidratarea legumelor consta in uscarea lor la soare sau cu ajutorul aparaturii speciale, de exemplu, uscarea la cuptor.
  • Deshidratarea se realizeaza prin evaporarea apei care ajunge treptat la suprafata produsului supus deshidratarii pana la valoarea aw < 0,7 care sa impiedice dezvoltarea microorganismelor.
  • In cazul deshidratarii la cuptor, legumele si fructele isi pierd din gust, dar si din nutrienti. Uscarea fructelor la soare este mai recomandata desi, de exemplu, vitamina C se distruge cand este expusa la caldura uscata a unui aparat de deshidratare sau a soarelui.
  • Si alte substante nutritive sunt modificate de caldura. In cazul caiselor de exemplu, este modificat continutul de calciu si potasiu in urma procesului de eliminare a apei din fruct. O caisa proaspata, cruda are aproximativ 90.6 mg de potasiu. Iar aceeasi caisa, dupa uscare are doar 40.7 mg de potasiu. 
  • De asemenea, specialistii au constatat ca fenolii (antioxidanti) din compozitia legumelor deshidratate nu au fost afectati la fel de mult ca vitaminele C si E dar si cantitatea acestora a fost diminuata.
  • Totusi, prin deshidratare legumele nu isi pierd din proprietati, asa cum se intampla in cazul congelarii.
  • Procesul de deshidratare permite pastrarea legumelor si a fructelor pentru mult timp.
Fructele uscate au un continut caloric crescut si un nivel scazut de nutrienti. Fructele uscate tind sa contina mai multe calorii decat fructele proaspete, deoarece marimea finala a fructelor se micsoreaza atunci cand apa este evaporata.

Fructele deshidratate difera de cele confiate care contin o solutie de glucoza, spre urmare sunt mult mai calorice.

Fructele uscate contin, de obicei, un nivel mai ridicat de fibre, care imbunatatesc digestia si metabolismul.

Valori nutritive:

- 28 g de stafide = aproximativ 90 de calorii, 22 g carbohidrati, 1 g de fibre si aproximativ 3,1 mcg fier
- 28 g de prune uscate = aproximativ 70 calorii, 18 g de carbohidrati, 3 g de fibre si 4 g de proteine.

Sursa: sfatulmedicului.ro

 

Reactii adverse:

 

PRODUSE CARE CONTIN FRUCTE DESHIDRATATE

Nr
 
Produs
Tipul produsului
Scor

Spune-ne opinia ta despre
"FRUCTE DESHIDRATATE"

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016