Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

LACTAT DE SODIU

Sinonime: E 325

 

Functii: conservant, acidifiant

 

Descriere:

  • Sarea de sodiu a acidului lactic (E270), un acid natural produs de bacterii in alimentele fermentate. Este obtinut comercial prin fermentatia bacteriana pe amidon si melasa. De asemenea, este produs in cantitati mari in intestinul gros de catre bacteriile proprii.

Acidul lactic si lactatii sunt utilizati drept conservanti, in special impotriva drojdiilor si fungilor. Mai este folosit pentru a creste stabilitatea antioxidantilor si pentru a preveni uscarea diferitelor produse.

Se regaseste in branza, dulciuri, inghetata, jeleuri din fructe, supe, conserve de fructe.

In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E325 si face parte din categoria E-urilor inofensive.

 

Reactii adverse:

 

Siguranta/Rating ingredient:

  • D- sau DL- lactatii (stereoizomeri) nu trebuie dati sugarilor si copiilor mici, deoarece acestia nu si-au dezvoltat inca enzimele corespunzatoare in ficat care sa metabolizeze aceste forme de lactati.

PRODUSE CARE CONTIN LACTAT DE SODIU

Spune-ne opinia ta despre
"LACTAT DE SODIU"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.