Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

MINERALE

Descriere:

  • elemente nutritive necesare organismului pentru a functiona corespunzator si pentru a se mentine puternic.
Mineralele difera de vitamine prin faptul ca sunt substante anorganice.

Mineralele se impart in doua grupe: minerale esentiale si oligoelemente (sfatulmedicului.ro)
 
  • Minerale esentiale (macrominerale, macroelemente)
Se recomanda asimilarea a 100 mg de minerale esentiale din alimentatie, zilnic. Din aceasta grupa fac parte: calciul,magneziul, sodiul, potasiul, fosforul si clorul. Aceste minerale se regasesc in aproximativ toate celulele organismului, si sunt implicate in mentinerea homeostazei generale si functionarea normala a organismului. Dezechilibrele acute ale acestor minerale pot avea potential letal.
 
  • Microminerale (oligoelementele)
Sunt micronutrienti - elemente chimice - necesari organismului uman in cantitati foarte mici (mai putin de 100 mg/zi), spre deosebire de macrominarele. Din aceasta categorie fac parte: fierul, cobaltul, cuprul, iodul, manganul, seleniul,zincul si molibdenul.

Beneficiile minaralelor (sfatulmedicului.ro):
- calciul si fosforul sustin cresterea structurii osoase;
- potasiul si sodiu mentin echilibrul electrolitic;
- fierul contribuie la oxigenarea celulelor;
- cromul contribuie la eliminarea glucozei din sange si converteste grasimile, carbohidratii si proteinele in energie;
- cuprul ajuta la folosirea fierului in organism;
- iodul contribuie la buna dezvoltare fizica si mentala;
- magneziul mentine sanatatea si functionalitatea muschilor, nervilor si oaselor;
- manganul produce enzime cu rol in metabolizarea proteinelor si grasimilor;
- molibdenul este cofactor pentru o serie de enzime care catalizeaza importante transformari chimice ale ciclurilor de carbon, azot si sulf.
 

 

Reactii adverse:

 

Siguranta/Rating ingredient:

Carentele sau excesul de minerale pot provoca daune organismului. 

De exemplu:
Deficitul de fosfor afecteaza structura scheletului in mod similar cu deficitul de calciu. De asemenea, carenta de fosfor poate cauza: oboseala mintala, depresie, epuizare nervoasa. 

Lipsa potasiului din organism conduce la aparitia bolilor hepatice, eruptii cutanate si vindecarea lenta a ranilor.

PRODUSE CARE CONTIN MINERALE

Spune-ne opinia ta despre
"MINERALE"

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit