Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

NITRAT DE POTASIU

Sinonime: E252; AZOTAT DE POTASIU; SALPETRU

 

Functii: conservant

 

Descriere:

Prezentare: pudra alba.

Utilizare: 
  • conservant
  • impotriva decolorarii colorantilor naturali

Se regaseste in branza, carne si preparate din carne, pizza.

Poate fi obtinut din deseuri animale sau materii vegetale. Utilizat in conservarea produselor din carne, cum ar fi, mezeluri, bacon, sunca, limba, carnati, cremwursti afumati, vcarne presata si din conserve, cum ar fi carne de vita si unele branzeturi olandeze.
 
Azotat de potasiu este probabil mai bine cunoscut pentru utilizarea sa in praful de pusca si in artificii sau ca ingrasamant pentru culturi intense, cum ar fi rosiile si cartofi.

Ca un conservant alimentar este una dintre cele mai eficiente (si mai vechi) forme de conservare a carnii, in special inhiba cresterii bacteriei responsabile pentru botulism.

Doza zilnica acceptata: pana la 3,7 mg/kg corp.

In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E252 si face parte din categoria E-urilor suspecte.

 

Reactii adverse:

 

Siguranta/Rating ingredient:

Nitratii nu prezinta efecte secundare, dar prin incalzire sau in stomac pot fi convertiti în nitriti (E250). Nitritii de sodiu reactioneaza cu proteinele si formeaza substante cancerigene numite nitrozamine.

Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.

PRODUSE CARE CONTIN NITRAT DE POTASIU

Nr
 
Produs
Tipul produsului
Scor
1
Espina - Jambon fiert extra
Alimentar
3.9
2
Zimbo - Speck afumat
Alimentar
4.8
3
Campofrio - Jambon Serrano
Alimentar
5.4
4
Campofrio - Salam Palaciego
Alimentar
5.6
6
Golfera - Bresaola Bio
Alimentar
6.7
7
Campofrio - Fuet Mini
Alimentar
7

Spune-ne opinia ta despre
"NITRAT DE POTASIU"

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit