Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X
Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
Functii: agent artificial de ingrosare, stabilizator
Descriere:
Amidon reticulat prin tratarea cu anhidrida octemilsuccinica.
Este un asa-numit “amidon modificat”, adica un amidon supus unui anumit procedeu chimic al carui scop este imbunatatirea si adaptarea proprietatilor sale la anumite cerinte, cum ar fi: cresterea stabilitatii la temperaturi foarte inalte sau foarte scazute, in medii acide sau alcaline, lungirea sau scurtarea timpului de coagulare sau gelificare, capacitatea de a coagula la rece, modificarea texturii etc.
Nu se recomanda consumul frecvent.
In Codex Alimentarius acest ingredient are numarul E1450 si face parte din categoria E-urilor suspecte.
Reactii adverse:
Siguranta/Rating ingredient:
Printre pericolele care pandesc organismul in urma consumarii e-urilor "suspecte" se numara: alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburarile nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
Cantitatile prea mari pot produce tulburari gastrointestinale.