Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

POTASIU

Descriere:

  • metal alcalin
Acest element chimic a fost izolat prima data din potasa.

In natura este intalnit numai sub forma de sare ionica.

Deficitul de potasiu la animale, inclusiv omul, conduce la numeroase disfunctii neurologice.

Cationii de potasiu sunt importanti in functionarea neuronilor (creier si nervi) si influentarea echilibrului osmotic dintre celule  si lichidul interstitial.

Potasiul este important in prevenirea contractiilor musculare si trimiterea tuturor semnalelor nervoase in organismele animale prin potentialul de actiune.

Un aport adecvat de potasiu pentru a sustine viata este garantat prin consumarea unor alimente variate, in special legume. Cazurile clare de deficienta de potasiu sunt rare la indivizii care au o dieta echilibrata. Alimentele cu un continut ridicat de potasiu includ sucul de portocale, cartofii, bananele, rosiile, broccoli, soia, orezul brun, usturoiul, caisele si avocado, desi este intalnit des in majoritatea fructelor, legumelor si carnurilor.

Ionul de potasiu este un nutriment necesar pentru viata si sanatatea umana. Clorura de potasiu este utilizat ca un substitut pentru sarea de masa de catre cei care vor sa reduca aportul de sodiu pentru a putea controla hipertensiunea. Listele Departamentului de Agricultura al Statelor Unite au considerat ca pasta de tomate, sucul de portocale, sfecla, bananele, cartofii si multe alte alimente ca fiind alimente cu un continut de potasiu optim.

Tartratul de potasiu si sodiu, sau sarea Rochell (KNaC4H4O6) este principalul constituent al prafului de copt. Bromura de potasiu (KBr) este un oxidant puternic, folosit ca imbunatatitor al fainii (E924) pentru a imbunatati aluatul si a-i imbunatati cresterea; a fost interzis in 1989 ca si consecinta a posibilului sau caracter carcinogen.

Bisulfitul de potasiu ( K22(SO3) ) este folosit ca un conservant alimentar, de exemplu in vinuri si in fabricarea berii (insa nu si in carnuri). Este folosit si in inalbirea textilelor si in tabacirea pieilor.
(sursa: Wikipedia)

 

Reactii adverse:

 

Siguranta/Rating ingredient:

Corpul se protejeaza in mod natural de intoxicatia cu potasiu prin dizolvarea si excretia mineralului.

In cazuri severe, o persoana va vomita, pentru a pastra limitele biologice ale sangelui in parametri optimi.

Daca excesul de potasiu nu poate fi inlaturat, se instaleaza problemele cardiace.

PRODUSE CARE CONTIN POTASIU

Spune-ne opinia ta despre
"POTASIU"

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016