Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

SARE DE ASPARTAM-ACESULFAM

Sinonime: E962

 

Functii: Indulcitor artificial

 

Descriere:

Aditiv alimentar sintetic, cu rol de indulcitor si potentiator de aroma. 
 
Se obtine prin procedee chimice dintr-un amestec de aspartam si acesulfam K in proportie de 2:1
 
Este de aproximativ 350 de ori mai dulce decat zaharoza.
 
Doza zilnica maxima admisa este proportionala cu cantitatea de aspartam si acesulfam din compus, in raport cu dozele admisibile pentru fiecare in parte, adica circa 37,5 mg/kg corp.

In Codex Alimenatarius, acest ingredient are numarul E962 si face parte din categoria E-urilor periculoase.
 
 

 

Reactii adverse:

 

Siguranta/Rating ingredient:

Produsele cu indulcitori pot determina tulburari de crestere sau ale activitatii sistemului nervos in cazul copiilor si adolescentilor.

Nu furnizeaza energie organismului, da peste cap metabolismul provocand diabet si afectiuni cerebrale.
 

PRODUSE CARE CONTIN SARE DE ASPARTAM-ACESULFAM

Spune-ne opinia ta despre
"SARE DE ASPARTAM-ACESULFAM"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.