Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

SUCROZA (ZAHAROZA)

Sinonime: ZAHAROZA

 

Descriere:

  • Zaharoza este o substanta solida, cristalina, alba, solubila in apa si insolubila in  majoritaea solventilor organici. Este ceea mai raspandita diglucida din natura, gasindu-se, in cantitati mici, aproape in toate organele vegetalelor.
  • Dizaharida foarte raspandita in natura, intalnindu-se in special in sfecla de zahar si in trestia de zahar, dar si in melasa, sirop de artar, fructe legume si miere.
  • Este cea mai comuna forma de zahar utilizata in alimentatie.
  • Este compus din glucoza si fructoza.
Prin hidroliza sub actiunea enzimelor digestive sau prin fierbere in mediu acid, zaharoza este convertita la un amestec de glucoza si fructoza in parti egale. Datorita faptului ca moleculele de monozaharide sunt mai mici, acest amestec, denumit zahar invertit, este frecvent utilizat la prepararea bomboanelor si inghetatei pentru a preveni formarea de cristale mari de zahar.
 
Spre deosebire de zaharul rafinat, zaharoza naturala are un rol calcifiant pronuntat. Acest diglucid este un suport bun si pentru alte minerale, in special fier si potasiu. Zaharoza din legume si fructe prezinta si o actiune antiinflamatorie.
 

 

Reactii adverse:

 

Siguranta/Rating ingredient:


World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.

PRODUSE CARE CONTIN SUCROZA (ZAHAROZA)

Spune-ne opinia ta despre
"SUCROZA (ZAHAROZA)"

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016