Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

TANNIC ACID

Sinonime: E181

 

Descriere:

  • Acidul tanic este o forma comerciala specifica de tanin, un tip de polifenol.
  • Produs fitochimic care se gaseste in ceai si are proprietati antioxidante puternice. Antioxidantii sunt eficienti in prevenirea imbatranirii pielii, deoarece acestea pot “curata” radicalii liberi, cauza fiind de fumul de tigara, lumina UV, poluarea si procesul natural de imbatranire.
Acidul tanic contine ingrediente care au un efect protector asupra pielii.

Se gaseste in umflaturile formate de insecte pe ramurile anumitor arbori de stejar (Quercus infectoria si alte specii de Quercus). Acesta este indepartat si utilizat ca medicament.
  • Acidul tanic este astringent.
Astringenta taninurilor provine din capacitatea lor de a precipita proteina. Acest astringentaavariaza de la o planta la alta, in functie de tipurile de taninuri prezente, concentratia totala de taninuri, si raportul dintre diferitele tipuri de taninuri. Cele doua taninuri principale sunt acidul galic si acidul catechinic. Un alt tanin comun este acidul elagic.
 
  • Acidul tanic are proprietati antibiotice
Mai multe studii au demonstrat ca acidul are proprietati antivirale, antimicrobiene si antibacteriene. In multe cazuri, aceasta actioneaza direct asupra organismului pentru a inactiva. Taninurile distrug hialuronidaza in aceeasi maniera ca echinacea, aparand astfel celulele organismului impotriva afectiunilor virale.

In Codex Alimentarius, acest ingredient are numarul E181.

E181 - acidul tanic (extrem de periculos, este folosit in bauturile alcoolice, pentru a conferi aspectul de limpede).

Utilizarea acidului tanic in produsele alimentare este foarte raspandita. Acesta este utilizat in cantitati semnificative in procesul de clarificare a berii, in bauturi racoritoare si sucuri. Se foloseste si in industria vinului. Este un agent de aroma.

 

Reactii adverse:

 

Siguranta/Rating ingredient:

  • Ingrediente botanice si derivate din plante utilizate in formulele de cosmetice sunt, in general, blande si sigure. Inainte de introducerea pe piata a produsului cosmetic finit, siguranta fiecarui ingredient trebuie sa fie explicata, in conformitate cu 21 CFR 740.10. Fundamentarea sigurantei ingredientelor cosmetice pot include teste pentru depistarea iritatiei oculare si a pielii, precum si alergenicitate si mutagenitate, in functie de aplicarea sau utilizarea prevazuta.

PRODUSE CARE CONTIN TANNIC ACID

Spune-ne opinia ta despre
"TANNIC ACID"

Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Descarca GRATUIT
"Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.