Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

ULEI DE BUMBAC

Descriere:

Uleiul de bumbac este extras din semintele plantei de bumbac, in principal din speciile Gossypium hirsutum si Gossypium herbaceum care sunt cultivate pentru fibre de bumbac, hrana pentru animale si ulei.
 
Semintele de bumbac au o structura similara cu alte seminte oleaginoase, cum ar fi semintele de floarea soarelui, avand un nucleu uleios inconjurat de o coca exterioara tare. In procesare, uleiul este extras din nucleu. Aroma uleiului din seminte de bumbac aduce usor cu mirosul de nuci.
 
Uleiul de bumbac este folosit in salate, producerea maionezei datorita stabilitatii aromei sale.Este utilizat in mod traditional in prepararea chipsurilor de cartofi. Datorita faptului ca este mult mai putin costisitoare decat uleiul de masline sau uleiul de canola, uleiul de bumbac a inceput sa fie utilizat intr-o gama larga de alimente prelucrate, inclusiv cereale, paine si snacks-uri. 

100 de ml de ulei de bumbac contine:
  • Energie - 884 kcal
  • Lipide (grasimi) 100 g
  • Colina (total) 0,2 mg
  • Vitamina E (Alfa-Tocoferol) 35,3 mg
  • Vitamina K (filoquinona) 24,7 mcg
  • Acizi grasi, total saturati 25,9 g
Uleiul de bumbac este format din acid miristic, acid palmitic, acid palmitoleic, acid stearic, acid oleic, foarte bogat in acid linoleic (Omega 6) si steroli, acid linolenic, vitamine, minerale.
 
Uleiul de bumbac are punctul de ardere de 216 grade Celsius.
 

 

Reactii adverse:

 

Siguranta/Rating ingredient:

Are un raport ridicat de grasimi saturate si poate contine, de asemenea, urme de pesticide utilizate la cultivarea produselor agricole de bumbac.
 

PRODUSE CARE CONTIN ULEI DE BUMBAC

Nr
 
Produs
Tipul produsului
Scor

Spune-ne opinia ta despre
"ULEI DE BUMBAC"

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016