Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
AlegeSanatos.ro cauta meniuMeniu

ZAHAR DIN SFECLA DE ZAHAR

Descriere:

Acest tip de zahar are un continut mare de zaharoza  (la fel ca si celelalte tipuri de zahar) care ii da acel  gust dulce. Sfecla de zahar contine aproximativ 16%.

Este folosit ca indulcitor, dar ca si conservant.

Se digera repede si reprezinta o sursa rapida de glucoza utilizata pentru producerea de energie.

Tipuri de zahar:
  • zahar brut, nerafinat (pastreaza si urme din alte substante naturale provenite din planta)
  • zahar alb rafinat (contine exclusiv zaharoza, toate celelalte substante fiind inlaturate prin procedee chimice).
Zaharul face parte din categoria carbohidratilor, la fel ca si monozaharidele, dizaharidele sau oligozaharidele.

Potrivit medicului Lygia Alexandrescu, roman consuma in medie 30 kg de zahar anual, fata de circa 16 kg cat este media europeana. Aceste date au fost prezentate la conferinta de Ziua Internationala a Alimentatiei din luna octombrie 2014.

 

Reactii adverse:

 

Siguranta/Rating ingredient:

World Health Organization recomanda un consum de zaharuri care sa acopere nu mai mult de 10% din numarul total de calorii. Astfel, o dieta zilnica de 2000 de calorii ar presupune maximum 50 de grame de carbohidrati sub forma de zaharuri.

National Academy of Sciences Dietary Reference Intake (DRI) limiteaza consumul de zahar la 25% din numarul de calorii, respectiv 125 de grame de carbohidrati.

United States Department of Agriculture (USDA) recomanda un consum de zaharuri limitat la pana la 10% din totalul de calorii.

Consumul excesiv de zahar poate duce la:

  • Reactii alergice
  • Crestere in greutate
  • Diabet

PRODUSE CARE CONTIN ZAHAR DIN SFECLA DE ZAHAR

Nr
 
Produs
Tipul produsului
Scor
1
Joya Natur - Iaurt din soia
Alimentar
5.1

Spune-ne opinia ta despre
"ZAHAR DIN SFECLA DE ZAHAR"

Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016

Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Sfaturi si date esentiale
Cum te pot afecta ingredientele cosmetice si alimentare din produsele tale preferate? Invata sa eviti produsele nepotrivite pentru tine.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania

Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"


Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Aboneaza-te GRATUIT la newsletter si primeste ultimele noutati pe email.
Abonare Newsletter
TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania
Descarca GRATUIT
"TOP 10 ingrediente periculoase aflate in alimentele din Romania"

Completeaza adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016